Bayram geliyor!! Zulüm geliyor!!

Yokgibiyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
3.043
1.965
133
33
Kızlar merhaba. Çok bunalmış durumdayım. Dertleşmeye ve fikirlerinizi almaya çok ihtiyacım var. Şimdi biz 2 eltiyiz bir de görümcem var.Eltim bayramda başka şehire ananesini görmeye gidecek yani bayramda kayınbabamlarda olmucak. Ve sıkıntı burdan başlıyor.Bayramda tek gelin olucam ve kaynanam kayınbabam evin her hizmetini benden beklicek. Ama en büyük sorun ise 1 yaşında oğlum var. Eltimin de 5 aylık oğlu var. Eşimin ailesi aşırı derece torun hastası. Herkes torununu sever ama bunlarınki çok aşırı. Yani şöyle söyliyim oğlumu kendileri doğurmuş büyütmüş gibi davranıyorlar. Beni sanki çocuğun üvey annesiymiş gibi görüyorlar. Kaynanam utanmasa kendi emzirmeye kalkcak çocuğu.O derece sahipleniyor. Kayınbabam da aynı kendinin gibi sahipleniyor. Örnek veriyim. Oğlum emeklese bana gelse bu çocuk devamlı sana geliyo diyo, oğlum bana baksa, bu çocuk devamlı sana bakıyo gözü sende diyo kayınbabam.Sonra başlıyor söylenmeye. Bu çocuk 2,3 yaşına gelince sana "Ana" demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak hep benim arkamdan gelcek hep dede dicek hep bana gelcek, sende arkasında öyle bakcan kalcan dedi bana. Bende madem benim oğlum bana ana demicek bende bir daha çocuk falan doğurmucam dedim. Koşarak tuvalete gittim ve tuvalette hüngür hüngür ağladım,arabada da ağlamaya devam ettim. Eşim babam böyle napim deyip geçti. Resmen kayınbabam kaynanam görümcem çocuğumu benden kıskanıyorlar. Çocuk hiç bana gelmesin hep onların kucağında dursun istiyorlar. Çocuk ağlamasa emcek olmasa hiç vermicekler bana ve çocuğun atletine kadar karışıyorlar. Şimdi eltinle ne ilgisi var diyeceksiniz. Eltim olduğu zaman biraz onun oğluna biraz benim oğluma yapışıyorlar. Şimdi eltim bayramda yok hep benin oğluma yapışcaklar,sahiplencekler,kucaktan indirmek ve oğlumu bana vermek istemicekler. Oğlum karpuz gibi kucaktan kucağa verilecek.Çok bunalıyorum. Hiç bebek görmemiş gibi davranıyorlar. Çocuğumu kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. Çocuğumu onların ellerinden nasıl kurtarabilirim. Uzun oldu kusura bakmayın. Allah Rızası için bir fikir verin yardım edin sinirlerim bozuldu iyice.

Çocuğun sonra seni sevmeyecek, sana gelmeyecek, hep beni sevecek diyen kp yi bir ruh sağlığı merkezine yatırmayı düşündünüz mü?
Adam bencede ruh hastası. Ne demek bi çocuk annesine anne demicek annesine gelmicek annesini unutcak bu laf nedir. İnan canım psikolojim bozuldu

Birak ilgilensinler iki gun sen de ise guce bak kasma bu kadar. Cok duygusal yaklasiyorsun. Sevmeseler ona da uzulurdun. Hem ise guce hem cocuga bakmak zorunda kaliyo cogu kisi o daha da stresli.
Ama çocuğumu benden soğutmaya çalışıyorlar

Çocuk büyüdükçe ve aileye başka çocuklar katıldıkça ilgileri azalıyor canım ya, sen fazla kafana takmamaya çalış, Kvde ve kayınpeder E bişey yapamadığına göre kendini üzme barı , duymamazlıktan gel

Sezercikteki küçük çocugun repligi geldi aklima ' bu benim olacak vurcam kirbaci vurcam kirbaci ' sizin kp kv de ayni öyle olmuş. Çok giciklar.
Bence üzülmek yerine onlar böyle tutumlar sergilediğinde hiç takmiyomuş gibi davranin ve ne yaparlarsa yapsinlar o çocugun her zaman en yakini olacağinizi vurgulayin, tabi gülümseyerek

Evet 2 gün ama 2 saat bile katlanılcak insanlar değil. Çocuğumu kucağına alıp alıp dede kucağı gibisi var mı diyo inadına. Ana kucağı diye biseyde var
Tamam işte siz fırsat vermeyin
Gerekirse oğlunuzla yapışık dolaşın
Eşinizde destek değilmiş size ayrıca

Bazen iyi ki eşim yabancı diyorum. Ailesi bayram seyran, gelenek görenek nedir bilmezler. En fazla bir çikolata bulundururlar evde o kadar. Pek gelen gidenleri de olmaz zaten. Kurban da kesmezler, eşimin gidip gitmemesini de umursamazlar. Ben zaten görüşmüyorum derdim yok.

Sizin gibi bayramda sorun yaşayan pek çok insanı okuyorum, ruhum daralıyor. Allah kolaylık versin.

İlk gün mecbur orda olursunuz da sonraki günlerde başka ziyaret etmeniz gereken yerler olduğunu söyleyip gitmeseniz olmaz mı?

Çocuğunuz için de net bir tavır lazım. Eşinize söyleyin onların çocuğa yaklaşımından çok incindiğinizi. Asıl tavır koyması gereken eşiniz çünkü, siz ne söyleseniz dinlemezler de eşinizin sözünü ciddiye alabilirler. Sağlıklı bir yaklaşım değil yaptıkları

Birak ilgilensinler iki gun sen de ise guce bak kasma bu kadar. Cok duygusal yaklasiyorsun. Sevmeseler ona da uzulurdun. Hem ise guce hem cocuga bakmak zorunda kaliyo cogu kisi o daha da stresli.
Bir de ben bebekli insanım 2 gün boyunca kaynanamın evinde hizmetçi gibi çalışcak olmak çok zoruma gidiyor.Sonuçta emzirmem bakmam gereken bir oğlum var

Cocuk sizden soğur mu hiç bu düşünce bana tuhaf geliyor ... oğlum mesela babaannesinin evine gidince mutlu oluyor ilgileniyorlar , oynuyorlar gezdiriyorlar ama cocuk annesinden vazgeçmez... Sizde sevin yanlarinda dedikleri tabiki olacak sey değil cok gitmiyorsaniz çocuk farkli ortamda eğlenmesine bakıyor... 2 gün neyseki sıkmayın canınızı

Hic cocuk annesinden sogur mu kulak ardina at o laflari onlar olgun degil madem sen olgun ol. Sevsin tabii dedesi degil mi ne guzeldir dede torun iliskisi. Sevilsin herkes sevsin cocugu bu kotu degil ki. Sen de kiyaslama anne baskadir. Iki gun gul gec. Kuzu senin kuzun.

Çocuğunu senden sogutamazlar canım hele o kadar küçük bi çocuğu istediklerini soylesinler aldırmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…