Bayram geliyor...

karlarperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
438
1
96
Diğer
evet bayram geliyor yine mecburen kaynananın sarmasına gidilir bu durumdan nefret ediyorum.ve ayrıca kızınada sarma sarılır.gelinler hizmetcisi ya benim kaynanamın 2 geliniz.1 tanede görümce var.bayramdan önce kaynanın evine gidilir sarması sarılır tabi kzınada.ama gelinlere yok.geçen ramazan bayramında kendi evimde sardım eltimin görümcemin ve kayananamın laf sokuşturmalarına maruz kalmamak için.kocaman bir tencere sardım götürdüm.kaynanamda kızına sarmış ya olaya bakın.ben o yorulmasın diye evimde sardım onun kini oda kızına sarıyor.kızı anasına acımıyorsa ben ne kadar acıyabilirim.nasıl yetiştirmiş bu kızı kaynanam bilmem 40 yaşında yeni evli hiç bir işe elini sürmez.kaynanam kzı işteyken gider kızının bayram temizliğini falan yapar.gelinleride kendi evine çağırır camlarım silincek diye.ha birde kayınpederim kendi annemle ve babamla görüştüğünde benim önceden fazla iş yapmadığımı şimdi bende hizmet konusunda memenun olduğunu söylüyormuş annem le babama.çok sinirlerim bozuluyor.

İçinden geliyorsa yılda iki kere olan bişey sonuçta sarmaya yardım edebilirsin. Ama bu ve temizlik işleri geline zorla yaptırılacak bişey değildir. Yapmak zorunda değilsin. Vicdanına kalmış bişey. Yapmasan da kimse bişey diyemez.

eşimin hatrı için sarmaya yardım ediyorum fakat görümceme sarmak zorundamıyım.ben annesinin sarmasını sararken o kendisi için annesine sarma sardıyor.adaletmi?
hoş sarmak ta istemiyorum ama bi şekilde geçinebilmek için yapıyorum ne yapayım?

Bu işlerin yapılacağı hafta grip olmuş numarası yap.
Çok isterdim gelmek ama, aah ahh kalkamadım yataktan dersin.

Aynı benim babanemi anlatmışsın
Kadına her önemli günlerde sarma yapmaktan gına geldi
Kendi kızları bayramda gelir 5 dk oturup gider hanım gibi
Bütün eziyeti bize çektirir
Onlar çok kıymetli olur bu sefer
Geçen mevlüt verdi inanır mısınız kocaman tencere sardım ben ve bir komşusu en az 20 kg vardır ölmüştüm resmen
Ameliyatlıydım birde yine iyilik olsun dedim yaptım
Arkadamdan komşum sardı demiş
Bir güzelde dağıtmış
Bizi kullanıyorlar resmen

arkadaşında dediği gibi yılşda iki kere oluyo bazı şeyleri çok takarsanız o zaman sinirinizi eşinizede yayarsınız ve kendi evliiliğiniz yıpranır bazı şeyleri ufaksa bukadar takmamak gerekirr yaa göz ardı etmek lazım sarmanı sarr gözlerini kapa kocanı düşün mutlu olacağın şeyleri duy şarkı mırıldan ve biran önce işini bitirp evine dönn sen kayınvalidene eşine duyduğun saygıdan dolayı hizmet ediyosunn yardımcı oluyosun görümcene takılmışsın ama ona hizmetçiliği düşünürssenn zamanla herşeyden soğursun

herkes kendi sarmasini kendisi sarsin canim sen ona o ona gorumce niye bosta

canım, çok haklısın. insan değer görmek, saygı duymak istiyor. k.pederin dediği de, k.v.nin yaptığı da hoş değil; senn yerinde olsam ben de çok uyuz olurdum ama ne yapcaksın! bazı konularda 3 maymunu oynayacaksın, çok üzücü olsa da! allah büyük dert vermesin.

bu arada iş yapılacağında çok hastalanıver, bu taktik iyidir. ben eşimin memlekete gittiğimizde genelde hep yorgun, hasta olurum(ama cidden, çünkü psikolojim de bozuk oluyor oraya gidilince); bana kızıyolardır için için belki ama baştan böyle alıştılar, ses edemiyolar. allah razı olun görüğmcem var bi; siz geldniz yeter, ben iş istemem diye çayımı bile getirir...

canım aranızda ne gecıyor bılemeyız tabıkı ama

konuya gore yorum yapacak olursam eger ,cok dert

etmeye canını sıkmaya gerek bı sebepde yok gıbı .

bızde de bayramlarda gelın gorumce kayınvalıdeler toplanır

hep bırlıkte dolmalar sarılır baklavalar acılır .

cok eglencelı oluyor cumbur cemaat toplanınca

kayınpederın gecmıste senı uzsede sımdı memnun oldugunu

soyluyormus bak ,kın tutma bosver canım .

Son düzenleme:
Eski konularını okudum şimdi,okumasam bende ''git tabi nasıl olsa senede iki kere,gönülleri olsun''derdim.
Ama iyi niyetini suistimal edip,fırsata çevirecek türden,çok enteresan bir aile.
Özellikle kayınpederinin kayınvalideni aldattığı kadınla seni tanıştırması,
''anne diyeceksin''diye ısrar etmesi dumura uğradığım nokta oldu...
Yaralı parmağa su dökmeyen görümcen için değil sarma sarmak,
küçük parmağımı bile kıpırdatmam.
Kayınvaliden de hiç masum gelmedi bana.
Kızını kayırırken,gelinini kullanıyor.
Sen gaza gelip ekstra dolma ama,gereksiz bir iyi niyet gösterisinden de kaçın derim.
Hakedene çok şey yapılır da,art niyetli olana asla...

Kayınvalidene yapman normal ama görümcene yapmana gerek yok bencede..

Eli kolu tutmuyo mu ? Kendisi yapsın.. Hatta annesine sizin kadar o da yardım etmeli.. Ama anladığım kadarıyla kayınvalideniz şımarık büyütmüş görümcenizi 40 yaşında olmasına rağmen hala temizliğini, sarmasını annesi yaptığına göre..

İyilik değil kötülük ediyor bence kızına..

kullanılma hadi k validene yardımcı oluyorsundur anlarım ama görümcenin sarmalarını sarmak da ne. eğer kaçamıyorsan; madem görümcene de sarılıyor yerinde olsam evden fazladan bir tencere götürür kendime de sardırırım.

Ben böyle seylere tahammül edemiyorum, kendi kızı insan da siz ne siniz? 40 yasındaki kadına ayrı sarma, kaynana kızının evini temizleyecek, kendi evi icinde gelinleri cagıracak, herkes kendi evini temizlesin yahu..

sarma krizi

ne kayinvalidene ne de gorumcene sarmak zorundasin bana kalirsa

sen kayinvalidene saracaksin, o da gorumcene oyle mi? gorumcen armut mu topluyor???

gelinsin diye sanki kolesin, sacmalik...herkesin eli ayagi tutuyorsa herkes kendi sarsin bi zahmet

Kendi kızına sarma saran birisi otursun kendinede sarsın sarmaları...

Hem cam silmek için niye gelinlerini çağırıyor ki..

Eli ayağımı tutmuyor,tutsun bir yardımcı birini yaptırsın işini...

bayrama nöbet aldım ben...
çalşıyorum çoooooooooook üzgünüm hiçbirinin yüzünü göremicem..
sende hasta numarası fln yap gitme....
bi bayramda kendileri sarsınlar...

Kendi kızına sarma saran birisi otursun kendinede sarsın sarmaları...

Hem cam silmek için niye gelinlerini çağırıyor ki..

Eli ayağımı tutmuyor,tutsun bir yardımcı birini yaptırsın işini...

Eli ayagı gayet iyi tutuyor bence canım, tutmasa kızının evini hic temizleyemezdi..

2 eltim var 2 eltimde sarar ama ben sarmaya hiç gitmedim gitmemde çünkü biliyorumki istekler bitmiyor kendi annemede sarmıyorum kendimede sarmıyorumm , uğraşamam da belim kopuyor yapana kadar. Benım kayınvalıdem normaldede ister her hafta yapılsın zaten benim yapmayacagımı bildiği için bu sene gelinler sarma sarmadı bana derken beni içine katmıyor çokkkta tınnn

kayınvaliden iyi niyetli olsa ne olacak yardım et derdim ama bana da pek iyi niyetli gelmedi
eğer eşin sana karışmıyorsa bence de hastalandım numarası yap gitme
ayrıca kaynananın evini temizlemek zorunda da değilsin sağlığı yerindeymiş kendi yapsın bahaneler bul yapma canım
böyle insanları kullanmaya çalışan gelini hizmetçi gibi görenlerden hiç hoşlanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…