Bayram geliyor...

nefret ediyorum bu tür insanlardan
eşin farkında mı bunların.
farkında değilse farkettir kendini yavaş yavaş çek.
olan hep kadınlara oluyor.
sabır versin rabbim sana ve bütün kaynana mağdurlarına.

Aynı benim babanemi anlatmışsın
Kadına her önemli günlerde sarma yapmaktan gına geldi
Kendi kızları bayramda gelir 5 dk oturup gider hanım gibi
Bütün eziyeti bize çektirir
Onlar çok kıymetli olur bu sefer
Geçen mevlüt verdi inanır mısınız kocaman tencere sardım ben ve bir komşusu en az 20 kg vardır ölmüştüm resmen
Ameliyatlıydım birde yine iyilik olsun dedim yaptım
Arkadamdan komşum sardı demiş
Bir güzelde dağıtmış
Bizi kullanıyorlar resmen :25:

bende iyilik olsun dedim yaptım ama birde ne göreyim oda kzına sarmış çıldırtanda bu oldu beni ve karşılığında kuru bir sağol aldım.

arkadaşında dediği gibi yılşda iki kere oluyo bazı şeyleri çok takarsanız o zaman sinirinizi eşinizede yayarsınız ve kendi evliiliğiniz yıpranır bazı şeyleri ufaksa bukadar takmamak gerekirr yaa göz ardı etmek lazım sarmanı sarr gözlerini kapa kocanı düşün mutlu olacağın şeyleri duy şarkı mırıldan ve biran önce işini bitirp evine dönn sen kayınvalidene eşine duyduğun saygıdan dolayı hizmet ediyosunn yardımcı oluyosun görümcene takılmışsın ama ona hizmetçiliği düşünürssenn zamanla herşeyden soğursun

arkadaşım biliyorum yılda 2 kez fakat insan kayırma ve adam kullanma var.ve burada yazdığım çokta küçük şeyler değil bunlar.insanın içinde büyüyüp dağ gibi oluyor.

canım, çok haklısın. insan değer görmek, saygı duymak istiyor. k.pederin dediği de, k.v.nin yaptığı da hoş değil; senn yerinde olsam ben de çok uyuz olurdum ama ne yapcaksın! bazı konularda 3 maymunu oynayacaksın, çok üzücü olsa da! allah büyük dert vermesin.

bu arada iş yapılacağında çok hastalanıver, bu taktik iyidir. ben eşimin memlekete gittiğimizde genelde hep yorgun, hasta olurum(ama cidden, çünkü psikolojim de bozuk oluyor oraya gidilince); bana kızıyolardır için için belki ama baştan böyle alıştılar, ses edemiyolar. allah razı olun görüğmcem var bi; siz geldniz yeter, ben iş istemem diye çayımı bile getirir...

onlar ölüm döşeğinde olsan hizmet beklerler.kendileri hizmet beklentileri içerisindeler.

canım aranızda ne gecıyor bılemeyız tabıkı ama

konuya gore yorum yapacak olursam eger ,cok dert

etmeye canını sıkmaya gerek bı sebepde yok gıbı .

bızde de bayramlarda gelın gorumce kayınvalıdeler toplanır

hep bırlıkte dolmalar sarılır baklavalar acılır .

cok eglencelı oluyor cumbur cemaat toplanınca:9:

kayınpederın gecmıste senı uzsede sımdı memnun oldugunu

soyluyormus bak ,kın tutma bosver canım .

keşke eğlenceli olsa
zorla yapılan işten hayır gelirmi
hadi yaptım alıştım artık değelim ya kızına sarma sarması.
eltimin sarma sararken hadi yarışalım demesi sarma yarışı çoçuk lar gibi ya kim ne kadar sarma sardı hadi bakalım bunlar bana saçma geliyor.

konu sahibinin derdi
görümceye sarma sarmak bence. ve hiç hoş değil.:20:

kaynanası , kendı kızına kıyamazken, elin kızına işini ve kızının da işini yaptırıyor.

kızlar siz söyleyın
nereden başlayayım saydırmaya:27: gıcıklık bu yaa:47:

gelin ya sonuçta,,,kocasıyla arası açılmış, üzülmüş, kırılmış
kimin umurunda? önemli olan kendi kızları.

Son düzenleme:
Eski konularını okudum şimdi,okumasam bende ''git tabi nasıl olsa senede iki kere,gönülleri olsun''derdim.
Ama iyi niyetini suistimal edip,fırsata çevirecek türden,çok enteresan bir aile.
Özellikle kayınpederinin kayınvalideni aldattığı kadınla seni tanıştırması,
''anne diyeceksin''diye ısrar etmesi dumura uğradığım nokta oldu...
Yaralı parmağa su dökmeyen görümcen için değil sarma sarmak,
küçük parmağımı bile kıpırdatmam.
Kayınvaliden de hiç masum gelmedi bana.
Kızını kayırırken,gelinini kullanıyor.
Sen gaza gelip ekstra dolma ama,gereksiz bir iyi niyet gösterisinden de kaçın derim.
Hakedene çok şey yapılır da,art niyetli olana asla...

okuduklarının hepsi doğrudur
görümcem onlar için çok özel bir evlat.
sanki biz ağaç kovugundan çıktık.allah büyük diyorum.

başta eşim sarma sarmamı istiyor annes,ne bunun yüzünden kaç kere boşanmanın eşiğine geldik.

kardeşin neden yapmıyor deyınce de...
'' aman onun sarmasından nolur, ne anlar o, ruh hastası kendı haline bırak'' tarzından cümleler kuruluyordur.haksız oldukları için, bahane arıyorlar.

kendı kardeşlerini de görmüyorlar ki, suç her türlü kör olan eşlerde.

Son düzenleme:
konu sahibinin derdi
görümceye sarma sarmak bence. ve hiç hoş değil.:20:

kaynanası , kendı kızına kıyamazken, elin kızına işini ve kızının da işini yaptırıyor.

kızlar siz söyleyın
nereden başlayayım saydırmaya:27: gıcıklık bu yaa:47:

gelin ya sonuçta,,,kocasıyla arası açılmış, üzülmüş, kırılmış
kimin umurunda? önemli olan kendi kızları.

evet arkadşım aynen öyle.ben anne baba evladı değilmiyim?onun kızı kıymetliyse bende annem için kıymetliyim.bişey daha söyleyeyimmi benim annem ne yaptı biliyormusunuz ben anneme kaynanın saarmasını evime getirdim evimde saracm dedim benim anacım kalktı geldi bana yardım etti hiç bir mecburiyeti yokken benim anamın hakkını nerde verecekler.annem kaynanamın sarmasını sardı.annemde bana üzüldüğü için yardıma geldi.ama kaynanam acımadı bile.

kardeşin neden yapmıyor deyınce de...
'' aman onun sarmasından nolur, ne anlar o, ruh hastası kendı haline bırak'' tarzından cümleler kuruluyordur.haksız oldukları için, bahane arıyorlar.

kendı kardeşlerini de görmüyorlar ki, suç her türlü kör olan eşlerde.

aynen şimdiye kadar yapmadı şimdiden sonra kocaman kadına benmi yap diyeyim diyor.

Kayınvalidene yapman normal ama görümcene yapmana gerek yok bencede..

Eli kolu tutmuyo mu ? Kendisi yapsın.. Hatta annesine sizin kadar o da yardım etmeli.. Ama anladığım kadarıyla kayınvalideniz şımarık büyütmüş görümcenizi 40 yaşında olmasına rağmen hala temizliğini, sarmasını annesi yaptığına göre..

İyilik değil kötülük ediyor bence kızına..

anlasa kızı çok kıymetli çok.yarını merak ediyorum annesi vefat edince ne olcak?

Back
X