Bayram gezmesi

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.175
798
Bir bayram konusu da benden olsun.
Çok büyük dert değil ama kim nasıl yapıyor merak ettim.

Biz arifeden eşimin ailesine gideriz, ilk gün onun akrabalarını gezip ikinci günü benm annemlere gideriz, sonra da benim akrabalar.
Kurban bayramında bu biraz probleme dönüşüyor. İlk gün geç saatte kurban işi bitince, ikinci günü eşimin akrabalarına gidiyoruz. Bir de abileri ile birlikte gezdiğimizden sırayı da değiştirmiyoruz. Sonuçta bu bayram akşama doğru annemlere gidebildim. Bizimkiler pek laf etmezler, ama mesela eltim diyor ki annemler beklemiş o kadar, ayıp oluyor. Ben bu bayrama kadar birlikte gezme olayını sorun etmiyordum da 2. gün akşam gitmek açıkçası canımı sıktı. Bana kalsa eşimin ailesinden çıktığımız gibi yarım saat kendi annemlere uğrayıp sonra eşimin akrabalarından devam ederim gezmeye. Eşim de hak verdi bu bayram. Dedim o zaman sizin aileye yeni bir adet kazandıralım, bundan sonra böyle yapalım. Bakalım seneye planımız bu şekilde.
Sizler ne yapıyorsunuz? Bir de bu abiler eltiler birlikte gezme olayına karşı fikriniz nedir, bunu merak ediyorum. Bir yandan iyi oluyor aslında, bir yandan da bazen çok bağlayıcı oluyor, biri aykırı bir şey yapsa tepki görüyor hemen, o da canımı sıkıyor. Sonuçta kaç yaşında insanlarız

İlk gün kurban işi var yorgunluk var hiçbiyere gitmeyin yatın Sonraki üç günü ramazan bayramında yaptığınız gibi yapın Öyle herşeyi de aman ayıp oldu aman kırıldılar demeyin yaa rahat olun biraz ne bu kasıntı hayat

Biz sabah kahvaltısında kayınvalidemdeyiz genelde öğlende annemlerde
Aynı gün ikisine de gidiyoruz
İkimizinde akrabaları 2. - 3. güne kalıyor

Ben olsam bayramin ilk gunu ailemle yarim saat gecirecegime 2. ya da 3.gun gider tum gun otururum ki oyle yapiyorum.Kurban bayraminda ilk gun herkes etle ugrasiyor zaten gezilemiyor bir yerler.

Bir kerede ilk günü sizin ailenizde gecirin nedir bu yahu farzmi hep erkek ailelrrinde ilk günp gecirmek nedir bu yq

ha ha ben de diyorum ne kasıntı yapıyoruz diye. Ama eşimin ailesi öyle inanın bana da daral geliyor bazen.

Ramazan bayraminda ilk gun benim aileme, ordan onun ailesine. Sonra anneanneme, babaanneme. Ikinci gun gorumcemler geldi.

Kurban bayraminda ilk gun babam geldi. Kurban kestik. Ikinci gun babama gecip orda kaldik. Ucuncu gun esimin kardesleri bize geldi. Dorduncu gun esimin ailesine gittik.

Dogru tahmin, esim ailesiyle anlasamiyor. Kopuk onlardan.

Cok yakin disinda kimseye de gitmiyoruz.

Ben ikisinede ilk gün giderim hicta öyle hep kvdeden başlamam.onun ailesi benimkinden daha mi üstün hep ordan baslicam... bir kere kendi ailene git ill gün bak asil yaygara kopar. Alistirmayin böyle

onun akrabalarına gideceğine ilk önce kendi ailene gitmen makul olanı

onların ailesiyle bayramlaştıktan sonra senin ailene gidin

eltiyle kayınla gezmek konusunda bir şey diyemeyeceğim konuşmadığım küs olduğumdan suratlarını dahi görmüyorum.

ama anlaşıyorsanız mesele yok birlikte gezmede diye düşündüm.

Ben olsam bayramin ilk gunu ailemle yarim saat gecirecegime 2. ya da 3.gun gider tum gun otururum ki oyle yapiyorum.Kurban bayraminda ilk gun herkes etle ugrasiyor zaten gezilemiyor bir yerler.

yok aslında şöyle demek istedim. İlk gün bayram gezmesi niyetine yarım saat önce aileme uğrayayım.
Sonra tabiki kalmaya yeniden gideceğim. Hani ilk en yakın akrabalardan başlarsınız ya gezmeye el öpmeye. Yoksa 2. ya da 3. günü benim aileme gideriz. Genelde tatilimizi ortadan ikiye böleriz, yarısı onda yarısı bende. Ama aileler birbirine yakınlar, 15 dakikalık mesafedeki aileme 2. günü el öpmeye gitmek hoşuma gitmiyor.

kurban bayramının ilk günü bayram ziyareti olmaz bence

ilk gün kurban işi ile uğraşılır

kurban kesiliyorsa kurban nerede ise siz de orada olun

ikinci gün kahvaltıdan kalkıp çevreyi dolaşıp annenlere gitmişsiniz anladığım; mesafeye bağlı biraz da

eğer mesafe yoksa ikinci gün herkes annesine gitsin

3. gün yine gezin akraba vs

bu arada herkes birlikte gezmek iyi mi sorusuna da uygulamaya göre değişir

mesela arkadaşım anlattır onlarına ile büyüğü anneannesi imiş herkes ona gidermiş

anneannenin kardeşleri; çocukları; torunları; kardeşlerinin çocukları vs herkes görüşür bir daha da kimse birbirine ayrıca gitmezmiş

ama eşinin ailesinde öyle bir yerde karşılaşılıp oturulsa bile tek tek tekrar gidilirmiş yani

eğer bir yerde karşılaşmak yeterli ise topluca gidin görünün gelin; ama dayıya amcaya tüm kardeşler toplanıp gitmeye bence gerek yok

ama eşimlerde var galiba mesela bana kalsa ben tek giderim; hastaya ziyarete bile hep beraber gitmezsek ayıp olur mu diyor ben de olmaz onlar gitsin biz ayrı gidelim diyorum

kalabalık yerine daha az kişi daha huzurlu ama bayramda hani herkes gelir aradan çıkar; onlar da gideceği yere gider diye de düşünülebilir

Ben ikisinede ilk gün giderim hicta öyle hep kvdeden başlamam.onun ailesi benimkinden daha mi üstün hep ordan baslicam... bir kere kendi ailene git ill gün bak asil yaygara kopar. Alistirmayin böyle

Hem de ne yaygara.
aslında üstünlük meselesi diye değil de, ortama uymak diyelim. Eşimin 2 abisi var, ilk günü kv de toplanırlar, 2. ya da 3. günü ayrılırlar.
Eşim de abileri ile ne kadar görüşebiliyor ki, farklı şehirlerde yaşıyoruz, o yüzden ben de onların düzenine uyuyorum. Benim de kardeşlerim var, kendileri de kv deleri de farklı şehirlerdeler, genelde ilk günü benim annemlere gitmezler. yoksa bizimkiler de ilk gün toplaşıyor olsalardı, ben muhakkak bir bayram sizde bir bayram bizde derdim. Şimdi bunu şart koşmamam işime geldiğinden :)

bu olabilir esasen

ama burada da ailenin tutumu önemli

hani biz el öpmeye geldik

kahve yapayım içeriz çıkarız deyince bozulurlar mı

gelmişsiniz yemek yiyin; ay bunlar da geldi; bak şunlara da gidilsin vs vs derken saatler geçer mi

Anlaşıyoruz da hep bir gergin hava oluyor, hani sen hazırsın o değil, onu beklersin.
ya da o bir yere gitmek istemez, ya da fazla oturmak ister.
En büyük problem de kızların (eltiler:)) kendi ailelerine geç gitmek istememeleri nedeniyle biraz acele ettirmeleri. Yani bu problem sadece benim değil ailede, tüm kızların :) Ben son gelinim, bugüne kadar onlar sesini çıkarmamış da ben şimdi yeni bir adet ekleyeceğim aileye.

Ben cok gec buluyorum 2 3 gününe birakmam annemi babami. Ilk günde anne babalar bence akrabalar beklesin

Bence siz eltiler bir adeti degistirn kendi ailelerinizden baslayim bit daki bayramda

yok sonra yeniden geleceğimizi bildiklerinden bir şey demezler.
konu başında da yazdım aslında, 30 yaşındayım, benim ailem bana 20 yaşındayken de karışmazdı.
Şimdi böyle birilerine bağlı olmak canımı sıkıyor. Eşimi asla üzmek istemem, o da beni üzmez sağolsun. Ondandır düşünmem yoksa hiç dert etmem yani.

Aman alin eşinizi tatili cikin bayramda bitsin bu dert☺☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…