Bir kerede ilk günü sizin ailenizde gecirin nedir bu yahu farzmi hep erkek ailelrrinde ilk günp gecirmek nedir bu yqBir bayram konusu da benden olsun.
Çok büyük dert değil ama kim nasıl yapıyor merak ettim.
Biz arifeden eşimin ailesine gideriz, ilk gün onun akrabalarını gezip ikinci günü benm annemlere gideriz, sonra da benim akrabalar.
Kurban bayramında bu biraz probleme dönüşüyor. İlk gün geç saatte kurban işi bitince, ikinci günü eşimin akrabalarına gidiyoruz. Bir de abileri ile birlikte gezdiğimizden sırayı da değiştirmiyoruz. Sonuçta bu bayram akşama doğru annemlere gidebildim. Bizimkiler pek laf etmezler, ama mesela eltim diyor ki annemler beklemiş o kadar, ayıp oluyor. Ben bu bayrama kadar birlikte gezme olayını sorun etmiyordum da 2. gün akşam gitmek açıkçası canımı sıktı. Bana kalsa eşimin ailesinden çıktığımız gibi yarım saat kendi annemlere uğrayıp sonra eşimin akrabalarından devam ederim gezmeye. Eşim de hak verdi bu bayram. Dedim o zaman sizin aileye yeni bir adet kazandıralım, bundan sonra böyle yapalım. Bakalım seneye planımız bu şekilde.
Sizler ne yapıyorsunuz? Bir de bu abiler eltiler birlikte gezme olayına karşı fikriniz nedir, bunu merak ediyorum. Bir yandan iyi oluyor aslında, bir yandan da bazen çok bağlayıcı oluyor, biri aykırı bir şey yapsa tepki görüyor hemen, o da canımı sıkıyor. Sonuçta kaç yaşında insanlarız
İlk gün kurban işi var yorgunluk var hiçbiyere gitmeyin yatın Sonraki üç günü ramazan bayramında yaptığınız gibi yapın Öyle herşeyi de aman ayıp oldu aman kırıldılar demeyin yaa rahat olun biraz ne bu kasıntı hayat
Ben ikisinede ilk gün giderim hicta öyle hep kvdeden başlamam.onun ailesi benimkinden daha mi üstün hep ordan baslicam... bir kere kendi ailene git ill gün bak asil yaygara kopar. Alistirmayin böyleBir bayram konusu da benden olsun.
Biz arifeden eşimin ailesine gideriz, ilk gün onun akrabalarını gezip ikinci günü benm annemlere gideriz, sonra da benim akrabalar.
Kurban bayramında bu biraz probleme dönüşüyor. İlk gün geç saatte kurban işi bitince, ikinci günü eşimin akrabalarına gidiyoruz. Bir de abileri ile birlikte gezdiğimizden sırayı da değiştirmiyoruz. Sonuçta bu bayram akşama doğru annemlere gidebildim. Bizimkiler pek laf etmezler, ama mesela eltim diyor ki annemler beklemiş o kadar, ayıp oluyor. Ben bu bayrama kadar birlikte gezme olayını sorun etmiyordum da 2. gün akşam gitmek açıkçası canımı sıktı. Bana kalsa eşimin ailesinden çıktığımız gibi yarım saat kendi annemlere uğrayıp sonra eşimin akrabalarından devam ederim gezmeye. Eşim de hak verdi bu bayram. Dedim o zaman sizin aileye yeni bir adet kazandıralım, bundan sonra böyle yapalım. Bakalım seneye planımız bu şekilde.
Sizler ne yapıyorsunuz? Bir de bu abiler eltiler birlikte gezme olayına karşı fikriniz nedir, bunu merak ediyorum. Bir yandan iyi oluyor aslında, bir yandan da bazen çok bağlayıcı oluyor, biri aykırı bir şey yapsa tepki görüyor hemen, o da canımı sıkıyor. Sonuçta kaç yaşında insanlarız
onun akrabalarına gideceğine ilk önce kendi ailene gitmen makul olanıBir bayram konusu da benden olsun.
Ben olsam bayramin ilk gunu ailemle yarim saat gecirecegime 2. ya da 3.gun gider tum gun otururum ki oyle yapiyorum.Kurban bayraminda ilk gun herkes etle ugrasiyor zaten gezilemiyor bir yerler.
Ben ikisinede ilk gün giderim hicta öyle hep kvdeden başlamam.onun ailesi benimkinden daha mi üstün hep ordan baslicam... bir kere kendi ailene git ill gün bak asil yaygara kopar. Alistirmayin böyle
Siz sallamayın rahat olun :) söylenir söylenir alışırlarha ha ben de diyorum ne kasıntı yapıyoruz diye. Ama eşimin ailesi öyle inanın bana da daral geliyor bazen.
yok aslında şöyle demek istedim. İlk gün bayram gezmesi niyetine yarım saat önce aileme uğrayayım.
Sonra tabiki kalmaya yeniden gideceğim. Hani ilk en yakın akrabalardan başlarsınız ya gezmeye el öpmeye. Yoksa 2. ya da 3. günü benim aileme gideriz. Genelde tatilimizi ortadan ikiye böleriz, yarısı onda yarısı bende. Ama aileler birbirine yakınlar, 15 dakikalık mesafedeki aileme 2. günü el öpmeye gitmek hoşuma gitmiyor.
onun akrabalarına gideceğine ilk önce kendi ailene gitmen makul olanı
onların ailesiyle bayramlaştıktan sonra senin ailene gidin
eltiyle kayınla gezmek konusunda bir şey diyemeyeceğim konuşmadığım küs olduğumdan suratlarını dahi görmüyorum.
ama anlaşıyorsanız mesele yok birlikte gezmede diye düşündüm.
Ben cok gec buluyorum 2 3 gününe birakmam annemi babami. Ilk günde anne babalar bence akrabalar beklesinHem de ne yaygara.
aslında üstünlük meselesi diye değil de, ortama uymak diyelim. Eşimin 2 abisi var, ilk günü kv de toplanırlar, 2. ya da 3. günü ayrılırlar.
Eşim de abileri ile ne kadar görüşebiliyor ki, farklı şehirlerde yaşıyoruz, o yüzden ben de onların düzenine uyuyorum. Benim de kardeşlerim var, kendileri de kv deleri de farklı şehirlerdeler, genelde ilk günü benim annemlere gitmezler. yoksa bizimkiler de ilk gün toplaşıyor olsalardı, ben muhakkak bir bayram sizde bir bayram bizde derdim. Şimdi bunu şart koşmamam işime geldiğinden :)
yok aslında şöyle demek istedim. İlk gün bayram gezmesi niyetine yarım saat önce aileme uğrayayım.
Sonra tabiki kalmaya yeniden gideceğim. Hani ilk en yakın akrabalardan başlarsınız ya gezmeye el öpmeye. Yoksa 2. ya da 3. günü benim aileme gideriz. Genelde tatilimizi ortadan ikiye böleriz, yarısı onda yarısı bende. Ama aileler birbirine yakınlar, 15 dakikalık mesafedeki aileme 2. günü el öpmeye gitmek hoşuma gitmiyor.[/QUOTE He anladim madem 15 dakikalik mesafe siz esinizle ailenize gidip bayramlasin sonrasinda esinizin kafileye katilirsiniz.Evet öyle olabilir.Benim ailem baska sehirde oldugu icin ikinci gun rahat rahat gidiyorum.Bir gece kalip donuyoruz.Ayrica ilk gun hepimiz kayinvalidemde toplaniyoruz tum gorumcemler geliyor dolayisiyla tek tek hepsini dolasmamiza gerek kalmiyor.Evlendigimiz yil perisan olmustum kapi kapı gezmekten simdi bu formulu uyguluyoruz rahat ettik...
Bence siz eltiler bir adeti degistirn kendi ailelerinizden baslayim bit daki bayramdaAnlaşıyoruz da hep bir gergin hava oluyor, hani sen hazırsın o değil, onu beklersin.
ya da o bir yere gitmek istemez, ya da fazla oturmak ister.
En büyük problem de kızların (eltiler:)) kendi ailelerine geç gitmek istememeleri nedeniyle biraz acele ettirmeleri. Yani bu problem sadece benim değil ailede, tüm kızların :) Ben son gelinim, bugüne kadar onlar sesini çıkarmamış da ben şimdi yeni bir adet ekleyeceğim aileye.
bu olabilir esasen
ama burada da ailenin tutumu önemli
hani biz el öpmeye geldik
kahve yapayım içeriz çıkarız deyince bozulurlar mı
gelmişsiniz yemek yiyin; ay bunlar da geldi; bak şunlara da gidilsin vs vs derken saatler geçer mi
Aman alin eşinizi tatili cikin bayramda bitsin bu dert☺☺yok sonra yeniden geleceğimizi bildiklerinden bir şey demezler.
konu başında da yazdım aslında, 30 yaşındayım, benim ailem bana 20 yaşındayken de karışmazdı.
Şimdi böyle birilerine bağlı olmak canımı sıkıyor. Eşimi asla üzmek istemem, o da beni üzmez sağolsun. Ondandır düşünmem yoksa hiç dert etmem yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?