Aman alin eşinizi tatili cikin bayramda bitsin bu dert☺☺
Niye ki kim geziyor ki artik akrablarini herkes tatile cikiyorbu önerinin sonu aileden aforoz edilmek
Ben sahsen tatile gitmem.Bayramda insan sevdikleriyle olmak istiyor.Bayram bayram gibi yasanmali bence...Niye ki kim geziyor ki artik akrablarini herkes tatile cikiyor
Niye ki kim geziyor ki artik akrablarini herkes tatile cikiyor
Ozaman ilk gün sende ailene gidecen esinede söylicen artik. Eltimlerle 1 gün gecirmek zorunda degilsin. Git kvdenlere ordanda kendi ailene.bizim memleket küçük bir yer, akrabalar gezilmezse çok sıkıntı olur.
Ayrıca bayramda akraba gezmesi benim de tercih ettiğim bir şey. Genelde akrabalar yaşlı ve bekliyorlar, hatta bazılarının böyle gözleri doluyor, insan bir garip oluyor. Akraba gezmesi dert değil yani, derdim hep birlikte gezmekten doğan genel sıkıntılar ve kendi aileme sanki uzak akrabaymış gibi geç gidiyor olmam.
biz ilk gün sabah kahvaltısına kayınvalideme gideriz..sonra ordan annemlere geçeriz ondan sonra akrabalara gidilir...ertesi günde benim annemlere kahvaltıya gideriz...5 yıldır böyle yaparız...
Bende ilk önce eşimin ailesine gidiyorum çocukları alıp hemde çoğu bayram yanlız eşim uyuyor çünkü mümkün değil kaldırmam ilk seneler kavga ederdim artık Yapmıyorum ilk KV gidip eşim gelene kadar bekliyorumsonra anneme gidiyoruz sonra ev mesafelerini göre sıraya koyup yol üstünkim varsa geziyoruz,bizde sıra fiksdir hiç bozulmaz çok da dert değil annem zaten yakın hergün oradayız Oğlanı okula bırakim bugün yine oradayım annemsiz duramam
Tabi canım önce KV sonra annem hatta annemde uzun kalıyoruz eşim kahvaltı yapar vs hatta annemi alır babaanneme gideriz çoğu zaman bu bayram farklı oldu annanem hasta annem yanında kaldı.işte demek istediğim bu, anneniz yakın olmasına rağmen kv den sonra ilk ona gidiyorsunuz.
Benim ailemde de böyledir.
Eşimin ailesinde böyle değil. Hani ortam bozan olmak istemedim hiç de bu bayram çok geç kalınca özellikle canım sıkıldı.
Eşim de bana hak verdi aslında.
Hak verdiyse sende simdi birdaki bayram ilk once size sonra hemen ilk gün bize gidleim de bitti. Bende ailemin ilk gün ziyaret etmek istiyorum de bittiişte demek istediğim bu, anneniz yakın olmasına rağmen kv den sonra ilk ona gidiyorsunuz.
Benim ailemde de böyledir.
Eşimin ailesinde böyle değil. Hani ortam bozan olmak istemedim hiç de bu bayram çok geç kalınca özellikle canım sıkıldı.
Eşim de bana hak verdi aslında.
Hak verdiyse sende simdi birdaki bayram ilk once size sonra hemen ilk gün bize gidleim de bitti. Bende ailemin ilk gün ziyaret etmek istiyorum de bitti
Tamamda annesi babasinda gittikten sonra komple sülalesini gezip sizin annesizi babanizi sona birakmak bence saygiszlik. Eşiniz bile bunu kendiliginden demesi lazim.... ben olsam iyi hos once senin annen baban sonrada benim annem babama derdim. Onada yok diyecek hali yok herhaldeAynen öyle yapıyorum.
Sizler nasıl yapıyorsunuz diye merak ettim.
Hani bir yandan gelenekçi birisi değilimdir, bir yandan da çok aykırı olmak istemem :)
Hayir dersede sen gez sülaleni gez ben gidiyorun derdim bitti. Bence esinizin yaptigi sey bencilik sonucta seninde bir annen baban var onlar beklemiyormi sanki niye sona kaliyorlar... kendi ailesine yapsin bakayim ne oluyir...Herkese ayak uydurmak zorunda degilsiniz birazda size ayak uydursunlar...Tamamda annesi babasinda gittikten sonra komple sülalesini gezip sizin annesizi babanizi sona birakmak bence saygiszlik. Eşiniz bile bunu kendiliginden demesi lazim.... ben olsam iyi hos once senin annen baban sonrada benim annem babama derdim. Onada yok diyecek hali yok herhalde
Tamamda annesi babasinda gittikten sonra komple sülalesini gezip sizin annesizi babanizi sona birakmak bence saygiszlik. Eşiniz bile bunu kendiliginden demesi lazim.... ben olsam iyi hos once senin annen baban sonrada benim annem babama derdim. Onada yok diyecek hali yok herhalde
Bunun geneli yok ben mesela biz yani ilk kendi aileme gideriz ....sonra kvdelere farz degilki erkek tarafindan baslamakAslında ben de eşimden kendisinin söylemesini beklerdim.
Çok konuda bu şekilde tavrı olmuştur. Bir kaç olayda, ailesi ne kadar ısrar etse de carrymae nin ailesine gidicez diye konuyu kapatan o olmuştur.
Bayram gezmesi mevzusunda abileri yıllardır öyle yaptığı için, öyle görmüş aslında, hani normali budur gelenek budur gibi, bir de üstüne bizimkiler de arayıp nerede kaldınız demeyince iyice normalleşti bu durum onun kafasında.
O yüzden biraz da burada konu açtım, hani benim ailemde böyle değildi ama genelin adeti nedir acaba diyerek.
Bunun geneli yok ben mesela biz yani ilk kendi aileme gideriz ....sonra kvdelere farz degilki erkek tarafindan baslamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?