• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram gezmesi

Bir bayram konusu da benden olsun.
Çok büyük dert değil ama kim nasıl yapıyor merak ettim.

Biz arifeden eşimin ailesine gideriz, ilk gün onun akrabalarını gezip ikinci günü benm annemlere gideriz, sonra da benim akrabalar.
Kurban bayramında bu biraz probleme dönüşüyor. İlk gün geç saatte kurban işi bitince, ikinci günü eşimin akrabalarına gidiyoruz. Bir de abileri ile birlikte gezdiğimizden sırayı da değiştirmiyoruz. Sonuçta bu bayram akşama doğru annemlere gidebildim. Bizimkiler pek laf etmezler, ama mesela eltim diyor ki annemler beklemiş o kadar, ayıp oluyor. Ben bu bayrama kadar birlikte gezme olayını sorun etmiyordum da 2. gün akşam gitmek açıkçası canımı sıktı. Bana kalsa eşimin ailesinden çıktığımız gibi yarım saat kendi annemlere uğrayıp sonra eşimin akrabalarından devam ederim gezmeye. Eşim de hak verdi bu bayram. Dedim o zaman sizin aileye yeni bir adet kazandıralım, bundan sonra böyle yapalım. Bakalım seneye planımız bu şekilde.
Sizler ne yapıyorsunuz? Bir de bu abiler eltiler birlikte gezme olayına karşı fikriniz nedir, bunu merak ediyorum. Bir yandan iyi oluyor aslında, bir yandan da bazen çok bağlayıcı oluyor, biri aykırı bir şey yapsa tepki görüyor hemen, o da canımı sıkıyor. Sonuçta kaç yaşında insanlarız :KK43:
Biz eşimin ailesinden çok uzakta oturuyoruz. Bu durumda bir sıralama söz konusu olmuyor.
Bir bayramın tamamını ya orada ya da yaşadığımız yerde geçirmek durumunda kalıyoruz. Genelde ramazan bayramlarında eşimin memleketinde oluruz ama bir kaç bayramdır bu ezberi bozdum.

Evlendim evleneli batmandayım bayram sıkıntılarından uzak...seneye Allah kısmet ederse bir hal yoluna koyucaz, kurbanları bir sene annemlerle bir sene kv ile kesmek çözüm olabilir, kiminle kesiliyosa o sene ilk ona gidilir ama ramazanlarda arifeden gidip ilk günü de orda geçirebiliriz sıkıntı etmem, çünkü annemle aynı apartmanda olucam o yeter bana

Evlendim evleneli batmandayım bayram sıkıntılarından uzak...seneye Allah kısmet ederse bir hal yoluna koyucaz, kurbanları bir sene annemlerle bir sene kv ile kesmek çözüm olabilir, kiminle kesiliyosa o sene ilk ona gidilir ama ramazanlarda arifeden gidip ilk günü de orda geçirebiliriz sıkıntı etmem, çünkü annemle aynı apartmanda olucam o yeter bana
Batmanda yasam nasil

bız sabah kahvaltısına kayınvalıdemdeyız oglene kadar otururuz
ordanda cıkıp annemlere gecerız...
1. gunu aksam da esımın amcalarını gezerız
eltımle falan takılmayız hep teklıf ederler eşimde ördek aılesımıyız hep bırlıkte gezıyoruz bızım az oturacagımız cok oturacagımız kısıler var der :D
2. gunude benım akrabalara gıderız
3. gunude bıze mısafır gelır sagolsun esımın ve benım arkadaslarımız zıyaret ederler
sonrada dınlenırız zaten

Bayramin ilk günü kayivalidede oluyoruz kurban kestik çok şükür
Sabah babam aradi kahvaltiya cagirdilardi kurban keseceksen esimde sinirlendiydi baban niye aradi dedi.. Sabah sabah kahvaltiya mi gidilir daha annenin babamin elini bile opmedim kurban kesmedik dedi. Ben kabul etmediydim kurban kescez dedim benim üzerimde olduğu söylemedim. Soleseydim niye kesiyonuz onlar kessin diyeceklerdi öyle diyeceği bilmiyordum anlayisli davranmiyorlar ailemgil:KK43: bide para konusu actiydi hastanede o gunden beri böle. Kizima para için bakiyosun dediler lafettiler asla öyle değillerdi Kayinbabam gitmiş bankadan borc çekmiş cok gücüne gitmiş annenin babamin dedikleri. Ben memnunum kaynanamdan kayinbabamdan.. Çok iyi bakiyorlar oğlundan hiç para istemedi asla gelinden asla... Annemgil artik iyi tanisalar. Anlamiyorlar hala arkamindan birşeyler peşinde kiziyorum.. Napcam bilmiyom yaa.. İşde. Neyse sonra kurban kestikten sora annem aradi aksam yemeğe gelin dedi hemen kabul ettim biliyom kocama sormadan yaptim bu bi hataydi.. Agzimdan tamam cikiverdi iste. Bi daha olmuycak.. Öyle işde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim aileler aynı şehirdeler biz farklı şehirdeyiz.
O yüzden bir bizde bir eşimgilde yatıya kalıyoruz, eşyamız da çok oluyor, evi de dağıtıyoruz. Aynı şehirde olsak daha farklı olabilirdi.

kesinlikle doğru..biz aynı şehirdeyiz çok şükürki...ozaman kendi ailenide ilk gün ziyaret et sonra akrabalara gidin...

Bayramin ilk günü kayivalidede oluyoruz kurban kestik çok şükür
Sabah babam aradi kahvaltiya cagirdilardi kurban keseceksen esimde sinirlendiydi baban niye aradi dedi.. Sabah sabah kahvaltiya mi gidilir daha annenin babamin elini bile opmedim kurban kesmedik dedi. Ben kabul etmediydim kurban kescez dedim benim üzerimde olduğu söylemedim. Soleseydim niye kesiyonuz onlar kessin diyeceklerdi öyle diyeceği bilmiyordum anlayisli davranmiyorlar ailemgil:KK43: bide para konusu actiydi hastanede o gunden beri böle. Kizima para için bakiyosun dediler lafettiler asla öyle değillerdi Kayinbabam gitmiş bankadan borc çekmiş cok gücüne gitmiş annenin babamin dedikleri. Ben memnunum kaynanamdan kayinbabamdan.. Çok iyi bakiyorlar oğlundan hiç para istemedi asla gelinden asla... Annemgil artik iyi tanisalar. Anlamiyorlar hala arkamindan birşeyler peşinde kiziyorum.. Napcam bilmiyom yaa.. İşde. Neyse sonra kurban kestikten sora annem aradi aksam yemeğe gelin dedi hemen kabul ettim biliyom kocama sormadan yaptim bu bi hataydi.. Agzimdan tamam cikiverdi iste. Bi daha olmuycak.. Öyle işde.
Sen kac yasindasin ya allahim kendi ailene yemege gitmek icin izinmi isticeksin cocukmusn sen

Biz yeni evliyiz henüz o sebeple 2 bayram geçirdik Ramazan bayramında eşimin annesi falan yoktu arefeden annemlerde kaldık ilk gün bayramlaşma oldu bizim tarafla akşama doğru eşimin ailesine geçtik diğer günler bize aitti. Bu bayramda da sabahtan eşimin ailesine gittik eltimlerle kahvaltımızı yaptık mezarlığa gittiler falan sonra annemlere geçtik direk onları gördük geri kalan günlerde parçalı olarak akrabaları gör misafir ağırla falan öyle geçti eşimin çok yakınlarda akrabası olmadığı için bütün ağırlık bizim tarafta geneldeHoppaSizin sonradan aklınıza gelen örnek çok mantıklı en azından 2 dakika uğrayıp bayramlaşabilir sonra devam edebilirsiniz :KK37:

Sen kac yasindasin ya allahim kendi ailene yemege gitmek icin izinmi isticeksin cocukmusn sen
Aynen izin istiycem o benim herşeyimm hayatinin sonuna kadar geçireceği bir adamla evliyim. Kocamda benden asla bi izinsiz birşey yapmadi.. Yapsaydi almazdim.. Birbirinden izin almak önemli.. Herkese gore farkli biseyde diyemem.. Kocamin yaninda çocuk gibiyim :KK45::KK45::KK53:

Aynen izin istiycem o benim herşeyimm hayatinin sonuna kadar geçireceği bir adamla evliyim. Kocamda benden asla bi izinsiz birşey yapmadi.. Yapsaydi almazdim.. Birbirinden izin almak önemli.. Herkese gore farkli biseyde diyemem.. Kocamin yaninda çocuk gibiyim :KK45::KK45::KK53:
Sif kocanin yaninda degil burdada cocuksun haber verirsin cocuk gibi izin almakta neymiş aileme gitmek icin sen bu kafayla ohooo allah kolaylik versin ...

Yapsaydi almazdin sanki mal aldi eş değil esir kampı

Yapsaydi almazdin sanki mal aldi eş değil esir kampı
Ne mali neler sacmaliyorsun sen ya benim kocan mali düşünmez ama beni öylede görmedi sen kocandan çok çektiği için böle diyorsun. Kusura bakma valla sende esir dusmussun de bana diyorsun. Ben esiri olmadim daha bayramin ilk sabahi aradi babam sonrada annem arazi akşam yemeğe cagirdi kocama söylemeden tamam dedim yoksa yinede kabul ederdi zaten düşünüyorduk aksam mi gitsek diye. Sormadim diycektim askim aksam annemlere gidelim mi diye. Oda tamam derdi hepsi bu.

Şu an sülalenin en küçükleri olduğumuzdan ve benim ailem uzakta olduğundan problem yaşamıyoruz.
Bir gün bizde çoluk çocuk, akrabalar aynı yerde olup bana söz hakkı düşerse hava güzelse bir yerde toplanıp mangal falan yapmayı teklif ederdim. O kadar saçma geliyor ki bana bayramda ona git, ertesi gün o sana gelsin olayları.

Bir bayram konusu da benden olsun.
Çok büyük dert değil ama kim nasıl yapıyor merak ettim.

Biz arifeden eşimin ailesine gideriz, ilk gün onun akrabalarını gezip ikinci günü benm annemlere gideriz, sonra da benim akrabalar.
Kurban bayramında bu biraz probleme dönüşüyor. İlk gün geç saatte kurban işi bitince, ikinci günü eşimin akrabalarına gidiyoruz. Bir de abileri ile birlikte gezdiğimizden sırayı da değiştirmiyoruz. Sonuçta bu bayram akşama doğru annemlere gidebildim. Bizimkiler pek laf etmezler, ama mesela eltim diyor ki annemler beklemiş o kadar, ayıp oluyor. Ben bu bayrama kadar birlikte gezme olayını sorun etmiyordum da 2. gün akşam gitmek açıkçası canımı sıktı. Bana kalsa eşimin ailesinden çıktığımız gibi yarım saat kendi annemlere uğrayıp sonra eşimin akrabalarından devam ederim gezmeye. Eşim de hak verdi bu bayram. Dedim o zaman sizin aileye yeni bir adet kazandıralım, bundan sonra böyle yapalım. Bakalım seneye planımız bu şekilde.
Sizler ne yapıyorsunuz? Bir de bu abiler eltiler birlikte gezme olayına karşı fikriniz nedir, bunu merak ediyorum. Bir yandan iyi oluyor aslında, bir yandan da bazen çok bağlayıcı oluyor, biri aykırı bir şey yapsa tepki görüyor hemen, o da canımı sıkıyor. Sonuçta kaç yaşında insanlarız :KK43:
Kurban bayramında kv birlikte kurbanı kesiyoruz bir hissede annemlerin oluyor akşama doğru annemlere gidiyoruz .ikinci gün karışık akrabaları geziyoruz onlarınkine bizimkine (seninki benimki sıralaması yok...şekerimizi toplarız akşamda ganimetleri paylaşırız güzel şekerleri ben alırım gerisi onun :KK45::KK45:)yanımıza duruma göre değişir bazen kv görümce alırız uygunsak bazende abimleri alırız gideceğimiz yere göre ..Her türlü keyifli geçiyor gülerek eğlenerek yapıyoruz...Ramazan bayramında ya sabah annemlere öğleden sonra kv yada tersi her bayram bir günde kendimize ayırırız :KK30::KK30:

Back
X