- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
Biz eşimin ailesinden çok uzakta oturuyoruz. Bu durumda bir sıralama söz konusu olmuyor.Bir bayram konusu da benden olsun.
Çok büyük dert değil ama kim nasıl yapıyor merak ettim.
Biz arifeden eşimin ailesine gideriz, ilk gün onun akrabalarını gezip ikinci günü benm annemlere gideriz, sonra da benim akrabalar.
Kurban bayramında bu biraz probleme dönüşüyor. İlk gün geç saatte kurban işi bitince, ikinci günü eşimin akrabalarına gidiyoruz. Bir de abileri ile birlikte gezdiğimizden sırayı da değiştirmiyoruz. Sonuçta bu bayram akşama doğru annemlere gidebildim. Bizimkiler pek laf etmezler, ama mesela eltim diyor ki annemler beklemiş o kadar, ayıp oluyor. Ben bu bayrama kadar birlikte gezme olayını sorun etmiyordum da 2. gün akşam gitmek açıkçası canımı sıktı. Bana kalsa eşimin ailesinden çıktığımız gibi yarım saat kendi annemlere uğrayıp sonra eşimin akrabalarından devam ederim gezmeye. Eşim de hak verdi bu bayram. Dedim o zaman sizin aileye yeni bir adet kazandıralım, bundan sonra böyle yapalım. Bakalım seneye planımız bu şekilde.
Sizler ne yapıyorsunuz? Bir de bu abiler eltiler birlikte gezme olayına karşı fikriniz nedir, bunu merak ediyorum. Bir yandan iyi oluyor aslında, bir yandan da bazen çok bağlayıcı oluyor, biri aykırı bir şey yapsa tepki görüyor hemen, o da canımı sıkıyor. Sonuçta kaç yaşında insanlarız![]()
Bir bayramın tamamını ya orada ya da yaşadığımız yerde geçirmek durumunda kalıyoruz. Genelde ramazan bayramlarında eşimin memleketinde oluruz ama bir kaç bayramdır bu ezberi bozdum.