bayram hediyesi

guz_cadisi

EcE Ece EcE :)
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
436
99
323
merhaba kızlar kafama takılan bir konu var sizde durum nasıl fikir verirseniz sevinirim :)

Eşimin ailesinde bayramlarda tatillerde ya da gittiğin her yerden ufak da olsa hediye alma durumu var ama aile kalabalık olunca ister istemez külfet oluyor. Mesela şimdi bayram anane, kv, teyzeler, gelinleri, büyük teyzeler kısaca bayram ziyareti yapılacak her yere bir şey götürme durumu oluyor. Merak ettiğim sizde bu durum nasıl bu sebepten tartışmaktan bıktım artık.

Canım anahtarlık al her gittiğin yerden, hatıra olarak. yada buzdolabı magneti... Başka şeylerle başa çıkamazsın batarsınız vallaha

Son düzenleme:
anane kv. anladımda teyzeler gelinleri b. teyzeler ne oluyor yahu.
en yakınlarınıza alırsınız yeter.ben onu bile yapmıyorum.zaten tatilde para yetmiyor.
almasak ne olur yani canlar sağolsun:)))

Benim de eşimin ailesinde küçük çapta böyle bişey yapıyorlar. Kv anane ve teyzeler kendi arasında yazma çorap felan veriyorlar. Bana da verdiler ben de bu bayram onlara yazma aldım. Ama öyle şartlı bişey değil maksat gönül almak bizdeki.
Yapmayanlara niye almadın diyecek halleri yok heralde. Kvye ananeye al küçük bişey gerisini boşver. Hediyeleşmek içten gelince güzel. Öyle mecburi şey mi olur.

işte öyle değil her bayram kv istiyor bana soran yok benim de sinirime dokunuyor onların hepsine alınca ben de kendi ailemi ayırmıyorum bu sefer bir dünya hediye parası veriyoruz geçen sene 10 tane havlu aldırttılar memnun olsalar neyse ama beğenmiyorlar bide alınan yapılanı. Eşime dedim kv ile ananeye alalım kalanı boşver diyorum olmaz diyor her bayram benle tartışmaktan bıkmış bu konuyu

çok saçma eşinde bi acayipmiş,şöyle şeylere karışan erkeklere sinir oluyorum ,bak kendin diyosun memnun olsalar diye,olmazlar canım mecburmuşsun gibi yaparlar ,kaynana al annaneye al bide kendi annene al tamam ,bütün sülaleye ne münasebet
biz çikolata aldık anneme ve kayınvalideye hatta biraz iyi almak istiyorum ama kayınvalidemin öyle bi görgüsü yok malesef ,bitane görmemiş kızıyla onunda görmemiş çocuklarına bayramın birinci günü daha bitittirice için ucuzundan bişey aldık ,annemlere iyi alayım dedim öylede olmaz gibi geldi ,

sana alıyolarmı bari canım bişeyler ,sen hediye falan görüyo musun teyzelerden bilmemkimlerden

onlarda adetmiş çorap ya da atlet veriyorlar büyük kısmı gittiğimiz yerlerin
çoğunlukla kv alır bana biz geçen sene havlu aldık hepsine bu sefer benimki neden bu renk yok mavi yok pembe tartışması çıktı
bıktım artık her sene aynı muhabbet bu sefer de eşim tutturdu birer paket çay şeker alacakmış onca kişiye ne yapsam bilemedim

Hediyeleşmek güzel bir olaydır,fakat neden bir tek eşinizin ailesine alıyorsunuz hediyleri kendi ailenizede alsanıza sizinde bir aileniz var sonuçta agaç kovugundan çıkmadınız.Eşinize bu bayram ben kendi ailemede hediye almak istiyorum de bakalım tepkisi ne olacak sonuçta o ailesine hediye alıyorsa sizin ailenizede hediye almak zorunda.

walla aldıgım hedıyeye yok mavı olmamıs pembe olmamıs dıye laf soyleyecek kv benden bır daha zırnık goremezz o kadar. bız hıııc bayramda seyranda hedıye almayız, anneler gununde alırım kv ye, onu da ben dusunurum esım oyle ıslere karısmaz.

hediye almanında mecburiyeti mi olurmuş ya ,içinden gelmeli insanın

bayramda şeker çikolata götürülür en fazla

bide aldığınız hediyelere de kulp buluyorlarmış ,böylelerine bir mendil bile almayın.

merak ettim onlar size ne alıyor adetmiş ya ailelerinde?

bizde var ama esimin ailesine degil kendi aileme
bizde hepimiz gittigimiz yerlerden kucukte olsa bi hediye aliriz
hediye alinan kisiler annem ablam kizkardesim gelinimiz ve teyzem
ben Yurt disindayim her trye giderken sadece yegenlerime aliyorum ama annem kiziyo artik alma diye her geldiginde olmaz arada getirirsin diyo

Çok enteresan bir durum
Kv 'yi anlarım tamam giderken yarım elma gönül alma
Fakat diğerlerinin kabullenilecek bi tarafı yok gerçekten
Doğal olarak kendininkilere de alıyorsun resmen finansal çöküş yaşıyorsunuz
Eşin laftan anlayacak bi tip de değil anladığım kadarıyla
Allah kolaylık versin,kesenizi bol etsin

Bende hep kutu cikolata götürürüm, yoksa baska sey alsak batariz. Ona para mi yeter bide aile kalabalik diyorsun anneanne kv vs yetmiyorda bide gelinler sasirdim yani ....

malesef öyle onlara alınca kendi tarafıma da alıyorum bu sefer dünya kadar açılıyoruz bayramlarda..
söylüyorum anlamıyor uygun yollu tabak bardak vs alalım dedim tekrar bu sabah teyzelerine çay şeker alacakmış ben kendiminkilere istersem alacakmışım öyle dedi sinirlendim kapattım annesi oradan şunu alın bunu alın diye söylüyor o da dinliyor

onlar sana alsın bence
kv annane ye alman tamamda diğerleri ne oluyo hediyeleşmek güzel ama herşeyin bi sınır var bence ve bide her bayram olması gereksiz

Ben kendi anne babalarımız dışında diğerlerine çikolata bile aldırmıyorum. Değmezler çünkü... Başta aldık gördük.

bu kadar ince düşünmenize gerek yok bence farklı şehirlerdeyseniz belki olabilir ama aynı şehirdeyseniz gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…