• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayram kabusum ....herşey eşlerimizn ailesinin isteğine göremi olmak zorunda?

• Konu Sahibi Konu Sahibi LEMIN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
siz zaten altlı üstlü oturuyosunuz madem ne gerek var başlarını beklemene...
tabiki kendi ailenede gitmelisin..
bayramın ilk günü nöbetim var zaten çalışıyorum...
diğer günlerde anneme gidiyoruz...
eşimin ailesiyle görüşmediğim için gitmiyoruz zaten..
önce eşimin anne ve babasının mezarına ordanda anneme...

acaba bayramın üçüncü günü kayınvalidene gitsen ne düşünürlerdi?
bayramın ikinci günü gidemiyorsan ilk günü gidersin,bayram bu sonuçta
sabahtan akşama oturacak haliniz yok ya,açıkçası bende sinir oldum,eşinin teyzeleri gelecek diye
sen annenlere gidemeyecekmisin?alıştırmışsınız malesef,bir arkadaşın dediği gibi gidelim mi diye sormayacaksın,
vakit belirleyip gideriz diyeceksin.yavaştan yavaştan alıştırmaya bak

hep aynı sorunlar gerçekten. bizde 6 aylık evliyiz. eşimin ailesinde bayramda sabah kahvaltısına kavurma yapılır bütün aile toplanır yenir. geçen ramazan ilk bayramımızdı eşim kahvaltıda annemlerdeyiz dedi. bende kurban bayramında kahvaltıda da bizimkilerdeyiz.sonra kavurma diye tutturma ona göre eger öyleyse bu bayram annemlere gidelim kurbanda sizinkilere gideriz bende çocuk esirgeme kurumundan gelmedim sonuçta benimde ailem var dedim. yok bu ilk bayram bizimkilere gidelim kurbanda sizinkilere gideriz dedi okeyleştik. 1 bayram oradaysa bir bayram bizimkilerde bu konuda anlaştık.kurban geliyor bakalım ne olacak :) kv nin yüzünü düşünmek bile istemiyorum :)

bu arada eşim bayramda oğulları gelinleri gitmesin mi yanlızmı kalsınlar dedi. bende biz iki kız kardeşiz. ben evlendim,kardeşimde evlenince o da kendi kavınvalidesine gitsin. bizimkilerde oğlan çocuk doğurmadı gelini yok şansına damat düştü diye bayramları tek geçirmeye mahkum olsun bu adilmi sence dedim. ve oda sağolsun anladı bayramları sıraya koyduk.
yani sende bir yolunu bul sakince tek tek anlat arkadaşım. emin ol anlar.

benim durumumda farksız değil evliliğimizin ilk yıllarındada bayramı değil sanki cehennemi yaşıyordum .bayramın 1. günü kv el öpmeye. 2.günü görümcem geliyordu akşama kadar ordaydık. 3.günü eşimin teyzesi geliyordu yine akşama kadar ordaydık.bayramın 3 günü zehir oluyordu bana.ALLAHA şükür teyze geldiği zaman artık bizi çağırmıyorlar.eşime yeterrrrrrrrrr diye bağırdım konuştuk sonunda bana hak verdi.annesine her gelen için bizi çağırmayın dedi o yönden kurtuldum.ama bayramın 1. günü kayınpederim 1000 kere arar oğlum nerde kaldınız gelin diye.artık bıkkınlık gelir içimize.adam saat 7 de hemen giyinip gelin diyor.gittiğimiz zamanda akşama kadar ordayız.eşimde eniştesine ayıp olmasın diye kalkamaz bir türlü.inat ettim bu bayram 1. günü gitmeyeceğim evleri en yoğun olduğu gün çünkü.eşimi kandırabilirsem teyzeme gideceğim.eşimde alınırlar diyede teyzeme gitmekte isteksiz.bayramı 3,4 günü onlarla değil birazda kendi ailemle ve akrablarımla geçirmek istiyorum.

Bennde kayınvalidemle aynı binada hatta aynı katta oturuyoruz malesef. Bayramlarda sağolsunlar çok karışmazlar ama genede suratlarını çekmek zorunda kalırız. Tripleri, suratları hergün çekmek zorunda kalırız. İnsan sıkılıyor hergün hergün görüşmekten şimdiki aklım olsa kesinlikle almazdım ev falan :20:

Bu konuda is ese dusuyor.
Onun dusunmesi, bugun burdaydik yarin da
sizinkilere gidelim demesi gerek.

Dusunmuyorsa da zorla dusundureceksin :)

Slm arkadaşlar .. arkadaşlar 1 yıllık evliğim Bu bayramda 1 .günü kurban kesiceğiz kvlelerle beraber olacağiz . sabahtan akşama kadar . geçen eşime dedimki 1.günü kvlerde 2.günü Benm annemlere gderiz dedim. Yok olmaz teyzemler gelecek biliyorsun . dedi.. bende tamm canm gidelim benm annemlere öğleden sonra gdriz dedim . eşimde nezaman döneriz bilmiyorm yarın gderiz olmazsa dedi .teyzeleri bayramın 2,günü gelirler aileler toplanır babaannesinin evinde her sene böyle yapıyorlar. Geçen sene de böyleydi . teyzleri2,günü gelirler 2,günü akşamı kvmde kalırlar 3, günü giderler . yani bayramda altlı üstlü oturduğumuz için onlarla hep beraber olmak zorundayımışız gbi . sanki benmde bir ailem yokmuş gbidavranıyorlar ve ben bundan çok rahatsızm nasıl davranmalıyım onlara karşı yani ne yapacağımı bilemiyorum. Geçen sene benm kardeşime bayramlaşmaya giceğiz şimdi kapıdan çıkıyoruz nereye gidiyorsunuz falan filan soruluyor aslında sözle söylemiyorlar ama hissediyorum gitmememizi istemiyorlar gbi hareketleriyle tavırlarıyla hissettiriyorlar neden çünkü kvmin kardeşleri burda . bizde sanki kvnin eteyiğin dbinde olacağız . bide biz tm çıkıyoruz misafire kahve yapta öyle çıkın demesi yani nediyeyim şimdi buna.. Kardeşime gdince eşimi arıyor nerde kaldınız gelmiyecekmisiniz bana hisettirmemeye çalışıyor ama ben anlıyorum eşimiz hareketlerinden.bide kvm rahatsız hastalığı var ama kardeşleri gelcek dye sabah akşam temizlik yapar onlar gelince herşeyi o yapmaya çalışır . onlar gdince oram ağrıyor buram ağrıyor der hastayım der. Geçende bodrum katında kocaman sobayı kendisi çıkartmış kvm bel fıtığı var düşünün artık. Kvmde herşeyi ben yaparım havası var .sizler nasıl yapıyorsunuz eşlerinizle nasıl anlaşıyorsunuz???

ayy cnm yaaa kahve yapta çık demesine sinir oldum. ne demek ya sen onun hizmetçisin sanki. görevini işini yap öle çıkabilirsin sanki çalışanısın kahve yapmadan çıkamassın . yapamam da denmeski çok kızdım kendini ne sanıyor ya

Ay bizdede aynı sorun.
Eşimin ailesi benim ailemin konusu açılınca bi bozulurr bi bozulur anltamam.
Önceleri sürekli geceye kadar ailemin yanında dururduk yatmaya onlara giderdik otel gibi:27:
Sonra eşimi doldurdular eşimde değişti sinir oluyorum ama napalım..
Bizde ilk gün bizimkilerde çünkü kurban kesmeye köye gidicekler ben soğuk bebek var diye anneme bırakcak eşim. ikinci gün onlarda üç bizde dört onlarda tamam ayrı şehirlerdeyiz zaten

Kadının alttan almak veya ses çıkarmamak gibi bir misyonu yok.

Açık açık, 1. gün annenler ise, 2. gün benim annemler. Teyzen annemlerden sonra gelir demelisin.

Kadın sustukça huzur oluyorsa o işte bir terslik var.

Bu bayram meselesi az çok herkeste var sanırım. Küçükken bayram gelsin diye dua ederdik, şimdi ödümüz kopuyor. Hatta ben sevmiyorum bayramları. Neyseki eşim de öyle... Benim kv, arefe günü akşamından onlara gitmemizi istiyor. Ama aynı şehirde, yürüyerek 15 dk, araba ile 5 dk mesafede oturuyoruz(Benim ailemle aynı mahallede ve çok yakınız). Neyseki eşim lafını oturttu; aynı şehirde yaşıyoruz mis gibi yatağım varken niye akşamdan gelip burda yatayım deyiverdi annesine ilk bayramımızda. O gün bugündür her bayram yine akşamdan gelme muhabbeti yapar ve suratını asar ama nafile...Kvler büyük olduğu için onlara gidiyoruz bayram sabahları.Geçen bayram kvnin yaptıklarını hiç unutmayacağım... Ben kadir gecesi zorunlu kürtaj oldum, yani bayrama 4 gün kala. Bayram sabahı tam 9:30da kvlerdeydik. O suratı bir görseniz... Neymiş efendim nerde kalmışız, ölmüşler açlıktan. Anne dedim ramazandan çıkmadınız mı, nasıl oruç tuttunuzki şimdi kahvaltı diye ölmüşsünüz deyiverdim.Hem de kapı girişinde oldu bunlar. Kadın bize hoşgeldin bile demedi.Surat hep asıktı o gün. Sabahın 6 sında gitmeliydik herhalde! Neyse gün içinde dedimki, anne bayram tatilinde siz biz, görümcemler,annemler bir yerlere gidelim, benim kafamı dağıtmam lazım(Benim o 1 ayım ağlayarak geçti üstelik) dedim. Dediği şey şu:'Bayramda ev kapatılmaz' Sonra ne yapsa beğenirsiniz? Bayramın 3. günü görümcemlerle birlikte İzmir'e 10 günlüğüne tatile gittiler ev kapatamayan insanlar! Eşime dedim, bak herkesin acısı kendineymiş. Kimsenin umrunda olmadım diye.. Allahtan eşim anneci değil, annesinin ne kadar sinir bozucu, katlanılmaz biri olduğunu çok iyi biliyor. O yüzden ne derse desin, dinleme bile diyor. Bu bayramdan itibaren sabahtan gitmeyi bırakmayı düşünüyorum. Öğleden sonra gider, akşama kadar kalırım,malum görümcemler geliyor öğleden sonra ve biz ordan çıkamıyoruz) Ertesi gün de kendi aileme gider, akşama kadar orda otururum. Eşime de söyledim bundan sonra sabahtan gitmiyoruz dedim... Demem o ki, eşinize gidelim mi, yapalım mı şeklinde sorular sormayın. Yönlendiren hep siz olun. Yoksa üzülen hep siz olursunuz...

Bu bayram meselesi az çok herkeste var sanırım. Küçükken bayram gelsin diye dua ederdik, şimdi ödümüz kopuyor. Hatta ben sevmiyorum bayramları. Neyseki eşim de öyle... Benim kv, arefe günü akşamından onlara gitmemizi istiyor. Ama aynı şehirde, yürüyerek 15 dk, araba ile 5 dk mesafede oturuyoruz(Benim ailemle aynı mahallede ve çok yakınız). Neyseki eşim lafını oturttu; aynı şehirde yaşıyoruz mis gibi yatağım varken niye akşamdan gelip burda yatayım deyiverdi annesine ilk bayramımızda. O gün bugündür her bayram yine akşamdan gelme muhabbeti yapar ve suratını asar ama nafile...Kvler büyük olduğu için onlara gidiyoruz bayram sabahları.Geçen bayram kvnin yaptıklarını hiç unutmayacağım... Ben kadir gecesi zorunlu kürtaj oldum, yani bayrama 4 gün kala. Bayram sabahı tam 9:30da kvlerdeydik. O suratı bir görseniz... Neymiş efendim nerde kalmışız, ölmüşler açlıktan. Anne dedim ramazandan çıkmadınız mı, nasıl oruç tuttunuzki şimdi kahvaltı diye ölmüşsünüz deyiverdim.Hem de kapı girişinde oldu bunlar. Kadın bize hoşgeldin bile demedi.Surat hep asıktı o gün. Sabahın 6 sında gitmeliydik herhalde! Neyse gün içinde dedimki, anne bayram tatilinde siz biz, görümcemler,annemler bir yerlere gidelim, benim kafamı dağıtmam lazım(Benim o 1 ayım ağlayarak geçti üstelik) dedim. Dediği şey şu:'Bayramda ev kapatılmaz' Sonra ne yapsa beğenirsiniz? Bayramın 3. günü görümcemlerle birlikte İzmir'e 10 günlüğüne tatile gittiler ev kapatamayan insanlar! Eşime dedim, bak herkesin acısı kendineymiş. Kimsenin umrunda olmadım diye.. Allahtan eşim anneci değil, annesinin ne kadar sinir bozucu, katlanılmaz biri olduğunu çok iyi biliyor. O yüzden ne derse desin, dinleme bile diyor. Bu bayramdan itibaren sabahtan gitmeyi bırakmayı düşünüyorum. Öğleden sonra gider, akşama kadar kalırım,malum görümcemler geliyor öğleden sonra ve biz ordan çıkamıyoruz) Ertesi gün de kendi aileme gider, akşama kadar orda otururum. Eşime de söyledim bundan sonra sabahtan gitmiyoruz dedim... Demem o ki, eşinize gidelim mi, yapalım mı şeklinde sorular sormayın. Yönlendiren hep siz olun. Yoksa üzülen hep siz olursunuz...

evt herkesinde dedği gbi kesin ve net olmak lazım tavrımızı belli etmeliyiz .

canım bence eşine net bir dille söyle "benim annemlerde bekler.. ben annene 1. günü yardım ederim ne yapılacaksa 2. günü benim anneme geçeriz ayıp olur" dersin.. k.v. de nede 1. gün "anne yapılacak şeyleri söyle yapayım yarın annemlerde olacağız sana iş kalmasın" diyebilirsin.. tatsızlık olmasın istediğin için bunları söylüyorum.. baktın daha bıdı bıdı ederse "anne benim gücüm bu kadarına yetiyo ne yapayım" gibi konuşursun
baştan nasıl alıştırırsan öyle gider..

bayramlarda kv'nin işini de mi gelin yapacak :27:
biz Batmandayız o yüzden bayramlarda Ankaraya gidemiyoruz aileler orda, çokta güzel geçiyo valla, yıllarca babam sürüye sürüye köye babannemlere götürdü bizi ,o yüzden hiç aramıyorum bayramları, Ankaraya dönüncede heralde 1.gün kv'ye geçeriz eşimin teyzelerini vs dolanırız baba tarafıyla görüşmüyolar zaten sonrada bizimkilere geçeriz, kurban bayramlarında ise bi bayram bizimkilerle bi bayram eşimin ailesiyle keseriz arada da tatile gideriz diye konuştuk

aynı şehirde oldugumuzdan dolayı sanırım sorun yaşamıyoruz
önce eşimin yakındaki akrabalarını öglene kadar gezeriz sonra annemlere geçeriz gece yatma saatine kadar orda dururuz 1.gün
2.gün eşimin kalan akrabaları amca teyzesi
3.gün benim amcam sonra gene annemler:1::1:
çocukla bu kadar oluyor:9:

ben 4 aylık evliyim
ailelerimiz aynı şehirde geçen bayram gittik mesela bu bayram yine gitcez evler de yakın
ben ilk gün öğlen giderim annemlere o arada kurban kesiliyo olur zaten yada sabahtan keserler bilmiyorum ama ilk gün anamın evine götürmezse cıngar çıkarırım valla :)
geçen bayram annemler köye gitmişti eşimle ilk gün akşam annemlerin yanına gidelim diyorduk ama ailesiyle onların köye gittik gece geç geldik diğer gün sabahtan kayınvalidem kahvaltıyı bile toplatmadı hadi kızım annenlerin yanına gidin siz ben toplarım vakit kaybetmeyin dedi bizde çıktık yola gittik köyüme
ilk bayramımız olduğundan ilk gün onların köye gitmeyi sorun yapmadım
ama şimdi iki ailede bu bayram köye gitmicek ilk günü görürüm hatta akşam belki bizim evde yatarız çünkü arife gününden gitcez
eşime bu konuda asla taviz vermem
canım kocam benim çok anlayışlı:17:
sen de tavrını koy canım ailen uzakta değil sonuçta sanırım aynı yerdesiniz ilk günden gidilmeli tabiki de ayıp yolur yoksa

eşinizin 2.günüde teyzesinin geleceğini söyleyerek onların tarafında geçirmek istetmesi kötü bir durum.
zira öncelik her zaman iki tarafında ailesi olmalı.
biz bayramlarda ilk gün eşimin ailesiyle diğer gün kendi ailemizle geçiririz.son günlerde de hem onun hem benim teyze,hala,dayı vs...
dolaşırız kendimiz.
bu sene hamileliğimden dolayı gitmeyeceğiz.
kurbanıda kendimiz keseceğiz.
eşimle bol bol gezme planlarımız var.

eşinizle konuşun ve baştan anlaşın yoksa bu tavizlerin sonu gelmez.
düşünüyorumda benim kızım evli olsa ve eşinin teyzesi(ki benim için dıdısının dıdısıdır o) gelecek diye 2.gün bana gelinmezse kırılırdım.
eşinizede bu şekilde anlatın.
önceliğiniz her zaman anne babalar olsun.
eşiniz önceliği kendi sülalesi olarak algılamış ki bu bencilliktir.

eşinizin 2.günüde teyzesinin geleceğini söyleyerek onların tarafında geçirmek istetmesi kötü bir durum.
zira öncelik her zaman iki tarafında ailesi olmalı.
biz bayramlarda ilk gün eşimin ailesiyle diğer gün kendi ailemizle geçiririz.son günlerde de hem onun hem benim teyze,hala,dayı vs...
dolaşırız kendimiz.
bu sene hamileliğimden dolayı gitmeyeceğiz.
kurbanıda kendimiz keseceğiz.
eşimle bol bol gezme planlarımız var.

eşinizle konuşun ve baştan anlaşın yoksa bu tavizlerin sonu gelmez.
düşünüyorumda benim kızım evli olsa ve eşinin teyzesi(ki benim için dıdısının dıdısıdır o) gelecek diye 2.gün bana gelinmezse kırılırdım.
eşinizede bu şekilde anlatın.
önceliğiniz her zaman anne babalar olsun.
eşiniz önceliği kendi sülalesi olarak algılamış ki bu bencilliktir.

Cnm bende de braz korku var şöyle: ben 1, günü kvle geçireceğimizden 2,günü annemlerde geçirelim dersem teyzeleri gelicek sabahtan 3, günü gdecekler yani 3, günü bayramlaşsak ayıp mı olur . herkes tabi benm gbi ilk önce anneler babalar gelir sonra akraba diyorlar yani braz korku var işte ama herkesin dediği gbi kesin ve net eşimle konuşacağım surat asarsa eşim gelmezse annemlere çünkü teyzeleri gelicek ve bu yüzden annemler gelmiyecektir.

aynı memlekette değilmi aileler? annemler eskiden şöyle yaparlardı, arife gününden babaannemlere giderlerde, ertesi gün orda kahvaltı yapılıp öğlen çıkılırdı, anneanneme gelinirdi, orda akşam yemeği yenip babaannemlere geri dönerdik, bizim aileler uzakta olduğu için genelde bir bayram gidiyoruz, bir bayram burda kalıyoruz

Back
X