Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cnm bende de braz korku var şöyle: ben 1, günü kvle geçireceğimizden 2,günü annemlerde geçirelim dersem teyzeleri gelicek sabahtan 3, günü gdecekler yani 3, günü bayramlaşsak ayıp mı olur . herkes tabi benm gbi ilk önce anneler babalar gelir sonra akraba diyorlar yani braz korku var işte ama herkesin dediği gbi kesin ve net eşimle konuşacağım surat asarsa eşim gelmezse annemlere çünkü teyzeleri gelicek ve bu yüzden annemler gelmiyecektir.
gelenek olmuş naparsın.. bayanların sevmediği zoraki uydukları bi gelenek.. nitekim erkeğin ailesi kutsal ve herşeyin üzerindedir.. kadının ailesi 2. sırada gelir.. yoksa ayıp olur...Neden herkes ilk gün eşimin ailesine gideriz demiş. Bu bir gelenek mi :26: Hiçbir bilgim yok ondan soruyorum :26:
Slm arkadaşlar .. arkadaşlar 1 yıllık evliğim Bu bayramda 1 .günü kurban kesiceğiz kvlelerle beraber olacağiz . sabahtan akşama kadar . geçen eşime dedimki 1.günü kvlerde 2.günü Benm annemlere gderiz dedim. Yok olmaz teyzemler gelecek biliyorsun . dedi.. bende tamm canm gidelim benm annemlere öğleden sonra gdriz dedim . eşimde nezaman döneriz bilmiyorm yarın gderiz olmazsa dedi .teyzeleri bayramın 2,günü gelirler aileler toplanır babaannesinin evinde her sene böyle yapıyorlar. Geçen sene de böyleydi . teyzleri2,günü gelirler 2,günü akşamı kvmde kalırlar 3, günü giderler . yani bayramda altlı üstlü oturduğumuz için onlarla hep beraber olmak zorundayımışız gbi . sanki benmde bir ailem yokmuş gbidavranıyorlar ve ben bundan çok rahatsızm nasıl davranmalıyım onlara karşı yani ne yapacağımı bilemiyorum. Geçen sene benm kardeşime bayramlaşmaya giceğiz şimdi kapıdan çıkıyoruz nereye gidiyorsunuz falan filan soruluyor aslında sözle söylemiyorlar ama hissediyorum gitmememizi istemiyorlar gbi hareketleriyle tavırlarıyla hissettiriyorlar neden çünkü kvmin kardeşleri burda . bizde sanki kvnin eteyiğin dbinde olacağız . bide biz tm çıkıyoruz misafire kahve yapta öyle çıkın demesi yani nediyeyim şimdi buna.. Kardeşime gdince eşimi arıyor nerde kaldınız gelmiyecekmisiniz bana hisettirmemeye çalışıyor ama ben anlıyorum eşimiz hareketlerinden.bide kvm rahatsız hastalığı var ama kardeşleri gelcek dye sabah akşam temizlik yapar onlar gelince herşeyi o yapmaya çalışır . onlar gdince oram ağrıyor buram ağrıyor der hastayım der. Geçende bodrum katında kocaman sobayı kendisi çıkartmış kvm bel fıtığı var düşünün artık. Kvmde herşeyi ben yaparım havası var .sizler nasıl yapıyorsunuz eşlerinizle nasıl anlaşıyorsunuz???
Canim bizde ayni sekilde altli ustlu oturuyoruz. Ayni anlattigin gibi... ben annemlere gidecegim zaman hic sormam kvme.. nasi alistirisan oyle gider... esime soylerim o da git der o sekilde problemimiz yok.. ama ne zaman annemlerden gelsem sanki bi tavr koyarlar oyle hissederim.. sanki beni annemden kiskaniyolarmis gibi.. kv cok ima yapar laf sokar, emrivaki yapar ki hic sevmedigim seydir.. cat kapi ablasini getirir bize kahve yap der mesela... sinir olurum esme soledim nolcak der abartiyosun der.. toz kondurmaz ailesine hic bi konuda.inan butun esler ayni... biz ikinci planda kaliyoruz.......
Bastan nasil alistirirsan oyle .
Ben yurtdisindayim kayinvalidem burda annemlerse turkiyede yasiyorlar .. ramazan burdaysa kurban mutlaka annemlerle olur . Kurban burdaysa ramazanda annemlerle oluruz .. ne ucak biletine acirim nede yapilan tribe .. kayinvalidem ilk buraya geldigim sene 7 ay sonra turkiyeye gittim diye ne tripler yapmis ne laflar sokmustu cok taktim cok agladim hep icime attim .. senede 2 defa turkiyeye gidilnezmis onlar 3 senede bi gitmisler diye ne kavgalar etti esimle . Ben yuz goz olmadim oda hep soyleyecegini esime soyledi esimde cvabini yapistirdi ..
10 seneyi geride biraktik ama allaha sukur suan cok rahatiz .. iyiki bastan yuz vermedim tepeme cikacak kapasitededir kendisi .. o 2 kere turkiyeye gidilmez dedikce ben o sene 3 kez gittim .. hele birinde 5 kez turkiyeye tatile gelerek rekorumu kirdim ve o sene sin oldu .. kayinvalide sesini kesti ..
Birinde kurban bayraminda turkiyeye gittik arefe gunu gece direk antalyaya indik, esimin 3 teyzeside konyada .. bayram sabahi konyada olabilmek icin hic antalyada kalmadan otobusle konyaya geldik .. zaten bayram sabahina zor yetistik .
Iki hafta sonra donerkende antalyada 4 gecekaldik teyzelerde. Donunce yedigimiz laflari bi duysaniz inanamazsiniz . Ben mutfaktayim esim salonda . Kayinvalidem diyorki teyzenlere ugramadan insan konyayami gecer ilk gun orda kalsaydin ikinci gun giderdiniz .esimde dedi aynisini sana yapsak ne hissedersin . Cvp aynen ama oglum teyzen seni ne kadar cok seviyorbiliyorsun .. esimde dedi kayinvalidemde bizi cok seviyor kadin gunler onceden hazirlanmis dedi .. sen artik ellere anne diyorsun oglum sen sildin bizi sildin git sen onlarin oglu dedi .. Esim anne seninle konusulmaz dedi konuyukapatti .. cocuk gibi tribi nazi berbatti.
malesef erkek egemen bir toplumda böyle oluyo ama ben bu tabuları yıkcam ilk yılımız olduğundan pek üstelemiyorum şimdilikNeden herkes ilk gün eşimin ailesine gideriz demiş. Bu bir gelenek mi :26: Hiçbir bilgim yok ondan soruyorum :26: