Bayram önü tartışmalar

Alakasız bir genelleme yazdığınız. Kardeşim yok ama olsaydı başka şehirden üstelik bilgim dahilinde gelen kardeşime eften püften sebeplerden hayır gelme evime demezdim. Diyemezdim değil demezdim
Gelme dememişki, bugün gelme demiş 😒
Bugün git yarın gel, aynı şehirde kardeşim gidecek arkadaşında kalacak daha beni uyku tutmazdi herhalde.
Ama kardeş var kardeş var işte. Herkesin ilişkisi farklı.

Ben takıntılı bir insanım evimin dağınık görülmesinden hiç ama hiç hoşlanmam ama kardeşimde olsa görümcem de olsa uzaktan gelen herhangi bir arkadaşımda olsa ona bugün olmaz yarın gel demezdim. Bana geliyor sonuçta, öyle çat diye planı öne çekebiliyorsa kendi adına aramızdaki bağa inandığı için böyle bir şey yapıyor. En fazla ‘ben şu gün geleceksin diye toparlanmamıştım ev berbat halde, eve gelemiyorum çarşaflar şurda kendine yer ayarla dinlen güzelce’ derdim.
Ki kardeşim olacak bu kişi en fazla ertesi gün temizliği beraber yapardık kırılmaya ne gerek var.

Bekarken kardeşiniz sizin dağınıklığınıza hiç tanık olmadı mı? “Ben evliyim” diyerek kardeşinizi ötekileştiriyorsunuz. Bir de bayram arefesi evinizi neden toplamıyorsunuz? Kardeşiniz değil başka biri de gelebilir. O kadar dağınık evde kendiniz nasıl rahat edebiliyorsunuz?

Gelme dememişki, bugün gelme demiş 😒
Bugün git yarın gel, aynı şehirde kardeşim gidecek arkadaşında kalacak daha beni uyku tutmazdi herhalde.
Ama kardeş var kardeş var işte. Herkesin ilişkisi farklı.

Bugün gelme demek zaten gelme demek işte ☺️ Ben kardeşinin yerinde olsam geri döner bir daha da ablamın evine gelmezdim

öncelikle bayram zamanı birileri gelir siz keşke ona göre hazırlıklı olsaydınız, üstelik kardeşiniz gelicem dediğinde önce tamam demiş sonra hayır demişsiniz ,bu durumda ilk siz ayıp etmiş oluyorsunuz kardeşinizin tek hatası hayır gelme müsait değilim diyen birine gitmek istemesi.

kendinizi onun yerine koyun aynı şekilde düşünün, bayramda gelicem diyorsunuz karşı taraf tamam diyor arıyorsunuz geliyorum diye şehir dışında olduğunuz için de mecburen kalacaksınız tabiii,
hayır gelme ben evliyim müsait değilim deniliyor nasıl hissedersiniz ,dalga geçer gibi değil mi?

Kardeşiniz sadece sizi görmeye gelmemiş galiba ve sizde bunu bildiğiniz için tepki vermişsiniz gibi..

İkinizde abartmışsıniz. Kardeşiniz sizin her halinizi biliyordur. Eviniz dağınik olsa ne olur? Kardeşimin evine gitsem dikkat edeceğim en son şey dağınıklık olur.

Gerekirse o işten gelene kadar evini toparlar yemeğini koyarım ocağa..

Tabi o da biraz ısrsr etmış sizi tanıyorsa sizi anlamaya çalışmalıydı.

Ben de bikac kisinin yazdığı yoruma katılıyorum. Eşinizin kardeşi olsaydı buradaki herkes sormadan gelinir mi dicekti herkes tırnaklarını cikaracakti. Müsait olup olmadığı sorulmaz mi dicekti. Bence de kardesiniz alınmakla iyi yapmamış. Ne olmuş müsait değilse yarın gelir. İnsanlar olayları çok büyütüyor. Yeri gelince kardeş can ciğer ama yok deyince trip dirsek. Böyle şey mi olur. Kardesse anlayışlı olmayı da bilecek. Herkes her an müsait olmak zorunda değil. Eşinizle de biraz dolasirsiniz akrabaları az oturup kalkarsiniz. Geri kalan vakti de kardesinize ayirirsiniz.

Ben de bikac kisinin yazdığı yoruma katılıyorum. Eşinizin kardeşi olsaydı buradaki herkes sormadan gelinir mi dicekti herkes tırnaklarını cikaracakti. Müsait olup olmadığı sorulmaz mi dicekti. Bence de kardesiniz alınmakla iyi yapmamış. Ne olmuş müsait değilse yarın gelir. İnsanlar olayları çok büyütüyor. Yeri gelince kardeş can ciğer ama yok deyince trip dirsek. Böyle şey mi olur. Kardesse anlayışlı olmayı da bilecek. Herkes her an müsait olmak zorunda değil. Eşinizle de biraz dolasirsiniz akrabaları az oturup kalkarsiniz. Geri kalan vakti de kardesinize ayirirsiniz.
Teşekkür ederim evet üzerine çok düşündüm gerçekten ayıp olmuş gibi olabilir ama bana ve eşime ayıp olmuyor mu bi yandanda o var kimseye hayır demeyecek miyiz sonuçta yatılı geliyor dünyanın en kötü ablası oldum birden birde inşallah gelmez bi daha falan yazan olmuş 😃

Teşekkür ederim evet üzerine çok düşündüm gerçekten ayıp olmuş gibi olabilir ama bana ve eşime ayıp olmuyor mu bi yandanda o var kimseye hayır demeyecek miyiz sonuçta yatılı geliyor dünyanın en kötü ablası oldum birden birde inşallah gelmez bi daha falan yazan olmuş 😃
İnsanlar böyle işte bir sürü fedakarlık yaparsın en kötü gününde yanında olursun müsait değilim dersin hemen alınır kardeş de olsa böyle. Benim kardeşim olsa ağzına tokadı vururdum valla. Bunca zaman hep yanında oldum iyiliklerimi ne çabuk unuttun derdim. Kardesse de biraz haddini bilsin ama.

İnsanlar böyle işte bir sürü fedakarlık yaparsın en kötü gününde yanında olursun müsait değilim dersin hemen alınır kardeş de olsa böyle. Benim kardeşim olsa ağzına tokadı vururdum valla. Bunca zaman hep yanında oldum iyiliklerimi ne çabuk unuttun derdim. Kardesse de biraz haddini bilsin ama.
Evet benim için 2 ders oldu bu konuda 1.si yaşam alanımı hep düzenli tutmak 2.si ben hep 1 adımda olsa mesafe seviyorum kim olursa olsun.Bunu anladım.Arkadaşlıkta da ailede de geçerli bu kimisi seviyor ay geçerken uğradım ay canım sıkıldı şimdi geliyoruz gibi fikir sorulmadan yapılan şeyleri bana göre değil ben önceden sorulmasını seviyorum

Evet benim için 2 ders oldu bu konuda 1.si yaşam alanımı hep düzenli tutmak 2.si ben hep 1 adımda olsa mesafe seviyorum kim olursa olsun.Bunu anladım.Arkadaşlıkta da ailede de geçerli bu kimisi seviyor ay geçerken uğradım ay canım sıkıldı şimdi geliyoruz gibi fikir sorulmadan yapılan şeyleri bana göre değil ben önceden sorulmasını seviyorum
Kesinlikle ben de öyle seviyorum geçerken uğradın da bakalım ben müsait miyim değil mi belki hastayım sana hizmet etmek zorunda mıyım? Herkes aynı değil maalesef anlamazlar canım. Kardeşinizin de huyunuzu bilmesi gerekirdi bence sonuçta kardeş bu. Eşinin kardesi olsa tamam derim de. Neyse artık olan olmuş sıkma canını. Her şey olacağına variyo. Her serde varmış bı hayır öyle düşün. İnsanin kendi ailesiyle arasını düzeltmesi her zaman daha kolay oluyo.

olur neden olmasın eviniz bu sizin evli olduğunuz zaman anlarsınız
Evliyim kilodum ya cekmecede dir ya kirli sepetinde, sudyen ic camasiri yine öyle.. kurumak için çamaşirlikta ise üzerine yıkanmış tisort esofman filan koyarim kurumamişsa( biri gelecegi zaman) kurumussa çekmeceye zaten.. prezervatif ya çöptedir ya pkedinin içinde çekmecede.. ben inanmiyorum kimsenin iç çamaşırlarının yada prezervatifinin corap gibi ortalikta duracagina

şimdi şöyle düşün o ev kız kardeşi de yaşasa bir yabancının evi ben kocanın yerinde olsam istemeyebilirim eşyalarım o evde yatak odam orada aynı şekil de kadın da kocanın kardeşi gelse istemeyebilir yani mahrem derken aklınız illa cinsellik olmasın Türkiye de şunu artık anlamak lazım evlenen kişiler yeni bir ailedir. cidden şu söz çok doğru "Avrupa'da Evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Türkiye'de ise halay gibidir. Aileler arasında yapılır sülaleler karışır.”
Kardeş ne yapacak enistesinin donlarinin oldugu cekmeceyi mi karistiracak.. "Du bi banyo yapayım aa yanimda temiz don yok yaa canim enistemin donlari ne güne duruyor bi tane alir giyerim nolcek" mı deyip karıstıracak.. Benim kp esimden istemisti gerci ameliyat dönüşü de donlar benim olmadıgı için beni enterese etmemişti

Back
X