Bayram sabahı kahvaltıya gidilir tartışması!

Konu kayınvalide zorbalığı değil o zaman dediğiniz gibiyse

Biz de senelerdir eşimin ailesiyle kahvaltı ediyoruz daha hiç demedim niye oraya gidiyoruz niye önce oraya gidiyoruz o gün orada durulur yarın benim aileme gidilebilir ya da aynı gün gidilebilir neden affedersiniz ama sidik yarıştırıyorsunuz ki önemli olan orada da senin ailende de mutlu vakit geçirmek benim kayınvalidemler de çok güzel insanlar değiller çok cahil insanlar ama yapacak bir şey yok tamamen görüşmeyi kesmek istiyorum diyorsan sen bilirsin ama eşinin olacakları da göz önünde bulundur ben de ailemin tek çocuğuyum bu arada ben de ailemin tek çocuğuyum bu arada

Dediklerinize katılıyorum, o sözden sonra ben görüşmeyi de tamamen keserdim ama konu sahibinin tartışma sebebi gidip gitmemek veya ilk hangisine gitmek değil. Kahvaltı saatinde gitmemek

İyi bayramlar. Eşimin tarafında böyle bir gelenek yoktu ben çıkarttım . Bayramda kayınvaldeme kahvaltıya gideriz. O hazırlar biz toplama bulaşık hallederiz. Sonrasında özgürüz. 10-11 gibi gideriz 1-2 gibi de kalkarız.

Ailesini bu denli sevmediğin adamdan niye çocuk yaptın ?
O ailenin genini taşımayacak mı çocukta ?
Bayram sabahı aileye kahvaltıya gitmek çok yaygındır zaten
Sen ailesini sevmediğin için sana batıyor

Yani abartmışsınız ne olacak yani kahvaltıyı orda yapsanız, burda yapsanız. Sorun çıkarmaya yer arıyorsunuz gibi geldi bana.

Kanki sakin ol hepimiz bayram kutluyoruz

Bende 35 yasinda hala harçlık alanlardanim..çocuklarıma harçlık verene gerek yok deyin hemencalmayin derken babam uzatır uzatmaz aldimc

Açıkçası eşinizin bu kararı verirken size sorması gerekirdi. İkincisi kayınvalideniz ailene bugün gitme diyemez. Zaten onu görmeye gitmişsin,tabi ki kendi aileni de göreceksin. İkincisi hamilelikte insan daha hassas olabiliyor siz yine de boşanma meselesini hemen düşünmeyin. Çünkü ben ortada çözülmeyecek bir problem göremiyorum

Aslında karşı tarafın evine çok erken gitmeniz sizin annenize daha da erken geçmenizi sağlardı. Sanırım ben öyle yapardım, eşimin evine 8'de mi gidilecek gider sonra 2-3 gibi anneme geçer ve aksamı orda noktalardım. İki tarafın da gönlü olmuş olurdu. Bazı şeyler tatlı tatlı, uyanıklıkla çözülür diye düşünüyorum. Durumu daha stabil yönetebilirdiniz belki de. İnatlaşmanın evliliğinize faydası olmadığı gibi, hamile halinizle bayramınızı zehir ettiniz.

Ne kadar abartılmış bi kavga, böyle kavga edeceğinize iki bayram var birinde size gidin ilk diğerinde kvye gidin bu kadar basit. Bizim ailede gelinler sabahtan kvsine gelir namaz sonrası toplanılır sonra kendi tarafına geçer rahat takılırlar. Bu zorunluluk baskı vs değil kendileride böyle rahat ederler, öğlen 2 gibi geçip hem annelerine gelen misafir konu komşu ağırlanır hem akşam yemekleri toplanıp yenir geç saatte eve gelinir. Siz bence illa benim dediğim inadındasınız.
Neden hep erkeğin ailesi diye eşit düşüneceksek erkekte neden hep senin ailende akşam yemeğindeyiz diyebilir, böyle diyen çiftler bayramı ikiye böler demeyenlerde nasıl rahat ediyosa öyle yapar. Benim kv aynı şehirde olsa bende sabahtan giderdim sonra annemde takılırdım akşama kadar mis gibi.
Gerçi benim kv asla ilk bana demez, hiç gitmesek tatildeyiz desek yine gönül koymaz(kendi annem koyar mesela), hatta siz gelemezseniz biz geliriz derler o yüzden onları hoş etmek benimde hoşuma gider her zaman. Hediyelerini çikolatalarını alır öyle gideriz

Yahu kadın ilk anneme ya da annesine gitmek derdinde değilim diyor sabahın köründe kahvaltıya gitmek istemiyorum diyor yorumların %90ı hala bi bayram senin bi bayram eşinin ailesine git yazmış şaka gibi. ayrıca eşi önceden söylememiş kendi kendine plan yapmış bu en kötüsü yani emrivaki yapmış kadına üstelik bu kadın hamile hormonlardan belki daha çok uyumak ister vücudu. Ben mesela uykuyu çok severim erken kalkmayı sevmiyorum yani canı da istemeyebilir. siz nasıl ki bayram kahvaltısına çok anlam yüklüyorsunuz sizin çok önemli ama bazı kişiler için de önemli değil ben çocukluğumdan beri hiç sevmem mesela bayramları annemlere de kalktım öğlen gittim kimse de bunu dert edinmedi. Siz de kadınsınız artık bırakın kurtulun şu ayaerkil düzenden. Eşi hamile karısının gönlünce olsaydı ne olurdu mesela?

İlk bayramda adamın ailesine gidilmiş zaten ve bizde gelenektir her bayram böyle olacak diyen kocayı herkes haklı bulmuş. Sanki kendi anneleri babaları kayınvalide kayınpeder değil. Çoğunluk bizde gelenektir bizde şöyledir böyledir diyip kayınvalide evine koşmayı, kocanın istediğini yapmak gerektiğini savunmuş. Geçen bayram size gittik bu bayram benim aileme gidip kahvaltı edeceğiz diyemiyor kadın. Niye çünkü erkeklerin ailesine gidilmeliymiş gelenekmiş, kadının ailesi yok sayılmalıymış, onlar evlatlarıyla kahvaltı yapmasa da olurmuş. Kendi ailesine sonra gitsin ne var bunda deniyor. Önce gidemiyor çünkü erkeğin ailesi konum olarak daha üstte, erkeğin evine sonra gidilemez. İsteyen geceden gitsin eş ailesinin evine ama gitmek istemeyene, en azından sabahın köründe gitmek istemiyorum diyene de saygı duyulsun.

Erkeklere bu kadar fırsat vermeye gerek yok erkek ailelerine de bu fırsatı vermeye gerek yok. Akşam 9 a kadar bilerek seni esir almış insanlara saygı duyup sabah sabah gitmeye hiç gerek yok. Bu bayramlar aileler arasında çok problem oluyor. yeni evlisiniz anladıgım kadarıyla bu işlerin başındayken ayar çekmekte fayda var.

Kendi ailemdeyim. Eve gitmek istemiyorum ama bayram günü mü bunu yapmalıyım yoksa bayram bitince mi gelsem geri diye düşünüyorum. Ondan aşırı nefret ediyorum aynı evi aynı havayı istemiyorum.
Son durumunuz ne?

Kendi ailemdeyim. Eve gitmek istemiyorum ama bayram günü mü bunu yapmalıyım yoksa bayram bitince mi gelsem geri diye düşünüyorum. Ondan aşırı nefret ediyorum aynı evi aynı havayı istemiyorum.
Durum nedir, naptınız?

Bunları eşinize söyleyin. İnsanlarla münakaşa etmek yerine. Biz sadece okuyup yorum yaparız. Çok fevri geldniz bana aşırı inatlaşmıssınız. Bir de gebelik durumu var. Yılda 2.kez olan bişi için yuva bozmaya deger mi gebe iken bunu düşünmek lazım. Artıları eksileri vardır bunları düşünün

`