Bayram tatili sorunsalı

Her tatilde oradasın da sizin ailenizi ne zaman ziyaret ediyorsunuz?
Eşimle ben de öğretmeniz.Eşim günübirlik gidip döner ben istemezsem asla gitmem,eşim de benim aileme isterse gelir istemezse gelmez.Kimse kimseyi zorlayamaz.
Önceleri ailelerimizden farklı bir şehirdeydik.Ben bir ay orda bir ay ailemle kalıyordum.O ise bir hafta kadar annemlerde kalırdi.İki yıldir annemlerle ayni sehirdeyiz.Ben canim istedikçe gider aksama donerim o gelmez bile.Benim eşimden istediğim makul süreyle kalmak.Yoksa bu tatilde ev taşima,ameliyat,cocuklarin muayene randevuları hep onun keyfini bekliyor.Acaba diyorum haksizlik mi ediyorum.Benim ailem yakın.

Kaynınız 2 ay masraf etmiyor işte,bence elti de razı bu sebeple.
Eşiniz iddia oynuyor mu hala?Ailesi o durumda nasıl oğullarından taraf oldu merak ettim.
Güya bırakti.Internet bankaciligi ve bu kadar kolay kredi sistemi olunca asla emin olamam.Şimdi hakkini yemeyelim kaynanam olacak kadin beni değil annemi arayip ikide bir boşanmasinlar,oglum pandemide bunaldi ondan oynuyor demis.Daha önce de sigarası ickisi yok yüz iki yuz oynasa ne cikar demisti.Esim ise 15 yillik iddia bagimlisi ve 40 bin cekip iddiada batiran birisi.Dugunumuzu,evimizi hep krediyle hallettik.Benim çalışmamla.Bunlari söyleyen kayınvalidenin yiyecek ekmeği yok.Sgk primini,faturalarını bile biz ödüyoruz.

Senelerce nasıl sabrettiniz gerçekten şaşırdım. Biz de karı koca öğretmeniz. Eşimin köyüne altı yıldır gitmedik, ailesine de senede iki kere gider bir haftadan uzun kalmadan döneriz. Tatilimiz iki ay diye iki ay neden başkasının evinde kalalım. Kendi evimizde kalıyoruz. Nasıl ve neden kabul ettiniz ki bunu? Bundan sonrasında gitmeyin. Çocuklarınız varsa onlarla tatil yapın eşiniz köyde tıkış tıkış yaşasın, vizyonsun insan.

Şartlar elverişli olsa, eşiniz madem kalmaya devam edecek çocukları da götürsün diyecektim ama çocuklara yazık...

Güya bırakti.Internet bankaciligi ve bu kadar kolay kredi sistemi olunca asla emin olamam.Şimdi hakkini yemeyelim kaynanam olacak kadin beni değil annemi arayip ikide bir boşanmasinlar,oglum pandemide bunaldi ondan oynuyor demis.Daha önce de sigarası ickisi yok yüz iki yuz oynasa ne cikar demisti.Esim ise 15 yillik iddia bagimlisi ve 40 bin cekip iddiada batiran birisi.Dugunumuzu,evimizi hep krediyle hallettik.Benim çalışmamla.Bunlari söyleyen kayınvalidenin yiyecek ekmeği yok.Sgk primini,faturalarını bile biz ödüyoruz.
neden ödüyorsunuz. iki öğretmen maaşı var ama ortada 2 çocuk var. kim olursa olsun birilerinin sgk sini ödeme lüksünüz yok bana göre. eşiniz ailesine düzenli yardım yapıyor, tüm yaz tatillerini orada geçiriyor ki bu arada siz hizmetçi gibi sürünüyorsunuz birde üstüne iddia oynuyor. çok şımartmışsınız. kendi maaşıyla bunların ne kadarını yapabilirdi. evi geçindirirken hayat müşterek diyen adam tüm yaz boyunca annesinin evinde yatamaz bana göre.

neden ödüyorsunuz. iki öğretmen maaşı var ama ortada 2 çocuk var. kim olursa olsun birilerinin sgk sini ödeme lüksünüz yok bana göre. eşiniz ailesine düzenli yardım yapıyor, tüm yaz tatillerini orada geçiriyor ki bu arada siz hizmetçi gibi sürünüyorsunuz birde üstüne iddia oynuyor. çok şımartmışsınız. kendi maaşıyla bunların ne kadarını yapabilirdi. evi geçindirirken hayat müşterek diyen adam tüm yaz boyunca annesinin evinde yatamaz bana göre.
Canım bunların ayrı ayrı kavgasıni yaptik ve sonuç yok.Öyle bir noktadayim ki bu evliliği sadece çocuklarım için bırakmıyorum.Ben küçükken dayım boşanmıştı,iki oğlu vardi.Çocuklar hala öksüz gibi gelir bana.

İstemez tabi ayrılmanızı.Sizin gibi bir gelin bulsam ben de istemem oğlumdan ayrılmasını.Hem evi geçindirsin,hem sgk primlerimi ödesin ,hem yazın evime gelip aileme hizmet etsin,hem evimin masraflarını karşılasın,temizlik de yapsın...

Canım bunların ayrı ayrı kavgasıni yaptik ve sonuç yok.Öyle bir noktadayim ki bu evliliği sadece çocuklarım için bırakmıyorum.Ben küçükken dayım boşanmıştı,iki oğlu vardi.Çocuklar hala öksüz gibi gelir bana
İstemez tabi ayrılmanızı.Sizin gibi bir gelin bulsam ben de istemem oğlumdan ayrılmasını.Hem evi geçindirsin,hem sgk primlerimi ödesin ,hem yazın evime gelip aileme hizmet etsin,hem evimin masraflarını karşılasın,temizlik de yapsın...
Bugün bir arkadaşım da aynen böyle dedi😊

Eşiniz yıllardır iddia oynuyor, kredi çekiyor bunun için, ailesine de sizin paranızla yardım ediyordur. Kayınvalide de istemez tabi ayrılın, bu kadar yardım yapılmaz siz giderseniz.

Tatil bir tarafa, iki çocuğunuz ve iddia bağımlısı bir eşiniz varken, maaşınızı ailesine yardım için kullandirmayın. Çocuklarınızı düşünerek hareket etmek zorundasınız. Kendisi evin ve çocukların masraflarında üzerine düşeni yapıp kalıyorsa ailesine ne yapıyorsa yapsın.

Sizinle ve çocuklarıyla vakit geçirmek istemeyen adamı zorla yanınızda tutamazsiniz malesef.

Canım bunların ayrı ayrı kavgasıni yaptik ve sonuç yok.Öyle bir noktadayim ki bu evliliği sadece çocuklarım için bırakmıyorum.Ben küçükken dayım boşanmıştı,iki oğlu vardi.Çocuklar hala öksüz gibi gelir bana.
Madem bu kadar köylerini seviyorlar orda çiftçi olsalardı doya doya yaşasalardı. Ne diye öğretmen olmuşlar bir de eşin başını yakmışlar. Köyden de evlenirlerdi

Ayakları üstünde duran bir kadın 10 senedir nasıl 1 ay gidip oraya gidip bir de üstüne hizmet eder? Ayakları üstünde durmayı kimseye kendi ailesine bile minnet etmeden çekip gidebileceği için dedim. Tatilden kaldı bir ay zaten ona da sizin aileye mı gidiyorsunuz? Nereye giderseniz gidin eşinizin yatıp dinleneceği yeni döneme huzurlu ruh haliyle gireceği kesin peki ya sizin? 2 ay tatil ve hiç dinlenmemis öğretmen....

Kızlar eşim ve ben öğretmeniz.Yedi yıllık evliliğimizde tüm bayramlar,yaz tatili,yarı yıl tatili,ara tatillerde hep köylerine gittik.Köy evi iki odalı kaynımın ailesiyle 4 çocuk tam 10 kisi oluyoruz.Su yok,internet çekmez.ikimizin çalısmasi hasebiyle ekmek parası dahil tüm masraflar bizim orda kaldığimiz sürece.Kaynım da öğretmen eşi çalışmiyor ona aciniyor.Bulaşik yemek üc kez çay servisi iki çocuğun bakimi su sıkıntısı ve en önemlisi kaynim eltim ve kaynanamdan nefret ediyorum.Her yaz bu ortamda bir ay kalıyordum.Bu yaz direndim,eşim kendi gitti.15 gündür orda.Daha duracakmış.Bir ara gelir tekrar gidermis.Müthiş kavga ettik.Ne yapayım siz deyin.
Demedimiz mi hiç

Benim aileme niye hiç gidilmiyor hayırdır diye

Kızlar eşim ve ben öğretmeniz.Yedi yıllık evliliğimizde tüm bayramlar,yaz tatili,yarı yıl tatili,ara tatillerde hep köylerine gittik.Köy evi iki odalı kaynımın ailesiyle 4 çocuk tam 10 kisi oluyoruz.Su yok,internet çekmez.ikimizin çalısmasi hasebiyle ekmek parası dahil tüm masraflar bizim orda kaldığimiz sürece.Kaynım da öğretmen eşi çalışmiyor ona aciniyor.Bulaşik yemek üc kez çay servisi iki çocuğun bakimi su sıkıntısı ve en önemlisi kaynim eltim ve kaynanamdan nefret ediyorum.Her yaz bu ortamda bir ay kalıyordum.Bu yaz direndim,eşim kendi gitti.15 gündür orda.Daha duracakmış.Bir ara gelir tekrar gidermis.Müthiş kavga ettik.Ne yapayım siz deyin.
Kavga etmeye gerek yok bundan snra böylesi makul 1 ay iç içe kalmak nedir yahu 🙄 gitmeyin bencede

Niye öksüz olsunlar ya. Ya da şöyle diyeyim evlisiniz yarın bayram babaları zahmet edip gelmemiş çocukların yanına. Şimdi öksüz gibi değiller mi?

Okumuş meslek sahibi kadınlar da nasıl böyle düşünüp bu adamları sırtlarında yük gibi taşırlar hayret ediyorum ya. Üstelik balık baştan kokmuş çocukları bu duruma sokan da sizsiniz aslında. Ne diyeyim allah yardımcınız olsun.

Back
X