Bayram tatili sorunsalı

Burayı okuduğumdan beri öğretmenlerimiz adına çok üzülmeye başladım. Mesleğini yapmayan bir öğretmenim. Esnaflık yapıyorum bu sene geri döneceğim öğretmenliğe. Ama burada denk mi geliyordur nedir özellikle öğretmenler bir garipler. Çevremde onlarca öğretmen arkadaşım var buradaki gibi kimse yok.
Önceden öğretmen deyince güçlü karakterler gelirdi aklımıza.
İddia bağımlısı yıllardır bunun için kredi çeken bir öğretmen. Yani hangi çocuğa nasıl eğitim veriyor bu adam. Anlayış desen eşe karşı olmayan anlayış mantık öğrenciye veliye nasıl olsun.

Sizden de daha güçlü bir duruş beklerim açıkçası. Elinizde imkan var çekin resti. Boşanın demiyorum ama göz korkutun ciddi şekilde.

Hala boşanmış anne baba çocuklarını öksüz görmeyi de bırakın allah aşkına. Sağlıksız ortamda büyütülen çocuğun da sorunları ileride çıkıyor, çıkacak.

Kızlar eşim ve ben öğretmeniz.Yedi yıllık evliliğimizde tüm bayramlar,yaz tatili,yarı yıl tatili,ara tatillerde hep köylerine gittik.Köy evi iki odalı kaynımın ailesiyle 4 çocuk tam 10 kisi oluyoruz.Su yok,internet çekmez.ikimizin çalısmasi hasebiyle ekmek parası dahil tüm masraflar bizim orda kaldığimiz sürece.Kaynım da öğretmen eşi çalışmiyor ona aciniyor.Bulaşik yemek üc kez çay servisi iki çocuğun bakimi su sıkıntısı ve en önemlisi kaynim eltim ve kaynanamdan nefret ediyorum.Her yaz bu ortamda bir ay kalıyordum.Bu yaz direndim,eşim kendi gitti.15 gündür orda.Daha duracakmış.Bir ara gelir tekrar gidermis.Müthiş kavga ettik.Ne yapayım siz deyin.
Bu kadar insanda hiç mi akıl yok iki odada on kişi kalıyor?

Kızlar eşim ve ben öğretmeniz.Yedi yıllık evliliğimizde tüm bayramlar,yaz tatili,yarı yıl tatili,ara tatillerde hep köylerine gittik.Köy evi iki odalı kaynımın ailesiyle 4 çocuk tam 10 kisi oluyoruz.Su yok,internet çekmez.ikimizin çalısmasi hasebiyle ekmek parası dahil tüm masraflar bizim orda kaldığimiz sürece.Kaynım da öğretmen eşi çalışmiyor ona aciniyor.Bulaşik yemek üc kez çay servisi iki çocuğun bakimi su sıkıntısı ve en önemlisi kaynim eltim ve kaynanamdan nefret ediyorum.Her yaz bu ortamda bir ay kalıyordum.Bu yaz direndim,eşim kendi gitti.15 gündür orda.Daha duracakmış.Bir ara gelir tekrar gidermis.Müthiş kavga ettik.Ne yapayım siz deyin.
Gitsin dönmesin👍güllük gulistanlik yerde bile ( su an öyle bir yerdeyiz )elti kayın birader bela.koyde zor şartlarda hiç çekilmez.

Gitme sende birak kalsin orda gidince daha iyi olmicak kavgalar büyüyecek.

En nefret ettiğim seydir tatilde hizmet yapmam düşüncesiyle bile baş edemem herhalde. Erkekler diyor Ya kadınlar yazin köye gitmeyi kadinlar neden tatilden saymiyor acaba nedrn 😏

Güya bırakti.Internet bankaciligi ve bu kadar kolay kredi sistemi olunca asla emin olamam.Şimdi hakkini yemeyelim kaynanam olacak kadin beni değil annemi arayip ikide bir boşanmasinlar,oglum pandemide bunaldi ondan oynuyor demis.Daha önce de sigarası ickisi yok yüz iki yuz oynasa ne cikar demisti.Esim ise 15 yillik iddia bagimlisi ve 40 bin cekip iddiada batiran birisi.Dugunumuzu,evimizi hep krediyle hallettik.Benim çalışmamla.Bunlari söyleyen kayınvalidenin yiyecek ekmeği yok.Sgk primini,faturalarını bile biz ödüyoruz.
Sizin daha önemli sorunlarınız varmış yahu.. yerinizde olsam memlekete gitmeyi falan değil de öncelikle bu yazdıklarınızı takardım kafama.

15 sene bağımlı bir adamla yaşa, borçlarını öde, adamdan bir nezaket vb görme, ama yine de evliliği ısrarla devam ettir. Neden? Çocuklarım öksüz gibi hissetmesin diye. Şaka mı yapıyorsunuz??

ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız, çocuklarınıza mis gibi bakarsınız. Şu anda eşinizin evlatlarına babalık yaptığını falan da zannetmiyorum. Kötü örnek olmaktan başka bir şey yaptığı yok bence.

belki sert gelecek dediğim şey ama boşanmamanızın gerekçesi olarak çocuklarınızı bahane ediyormuşsunuz gibi geldi bana. Bahane etmek diyorum evet.

Aynı benim eş ailesi ama tek fark var ben bunlara boyun eğmedim eğmem de.
Eşime evliligimizin ikinci ayında aynısını eş ailesi yaşatmaya calisti.
Ben buna razı gelmem dedim esime .
Ya burada bitsin ya da adam gibi devam etsin dedim.
Bayramdan bayrama gidiyorum.
Hiç işim olmaz.
Herkesi kendileri zannetmişler.
Kadın köle hizmetçi.
Kadının adı yok burada.
Siz giderseniz götürürler.
Ki benim esim ailemede geliyor buna rağmen ben yokum dedim çünkü esim bizim evde paşa gibi ağırlaniyor bense eş ailesinde köle izora.
Geçen görümcem gelmiş kaynana gelinin evine gidemiyor biri için anlatıyor.
Bende herkes evinde mutlu olsun dedim.
Kendi kaynanası ile altlı ustluymus kendi kaynanası ağzı var dili yok.
Oysa kendi anası yılandan hallice.
Velhasıl herşey sizde biter.
Boşanmaktan bukadar korkmayın.
Evliliğini düşünmeyen adamı ben mi düşüneceğim.
O adam düşünsün önce çekirdek ailesini.
Ben eşim yazın koydeyken mis gibi kardeşimle tatil yapıyorum 😂
Sizede tavsiye ederim🤩

Gitmemekle en doğrusunu yapmışsınız. Vaktim yok şu an uzun yazamıyorum ama bu sitede okuduğum şeylerden sonra erkeklerden, onları böyle bencil, sorumsuz, acımasız yetiştiren sistemden gerçekten iyice soğudum. Bu nedir artık ya, nereden alıyor bunlar bu cesareti. Kadınlar hem çalışıyor, eve para getiriyor, çalışmasa bile evde iş yapıyor yine eve faydasağlıyor, çocuklara bakıyor, adamın nazını kaprisini çekiyor ve bu beyzadeleri memnun etmek yine de mümkün olmuyor. Kim bunlar ya? Aa okudukça şu başlıklarda yazanları içim şişti.

İnanmıyorum ya. Şu konuyu açan eğitimsiz, ailesi arkasında olmayan, muhtaç bir kadın olsa anlardım ama öğretmen bir kadının kendini bu duruma sokmasına inanamıyorum.

Kusura bakmayın ama bu tablonun asıl sorumlusu eşiniz de değil ailesi de, tamamen sizsiniz. İddia bağımlısı, ailesine para yediren ve bütün 1 ay ailesiyle tatil yapan adamdan boşanmaktan korkmanız. Bu yüzden bu kadar pasif davranıyorsunuz zaten.

Ben şu an çalışmıyorum bebeğime baktığım için ama eşim bana bunların birini bile yapsa ipler kopardı. Eşinize bu cesareti siz vermişsiniz.

O değil de bizim öğretmenlerimiz neden böyle yahu? Nerede absürt durumlarda boşanmayan aynı zamanda çalışan bir kadın görsem öğretmen oluyor. Eğitim fakültesinde çilekeşlik dersleri mi veriyorlar nedir? Tabi sadece "kadın" öğretmenlere 🤦‍♀️

Güya bırakti.Internet bankaciligi ve bu kadar kolay kredi sistemi olunca asla emin olamam.Şimdi hakkini yemeyelim kaynanam olacak kadin beni değil annemi arayip ikide bir boşanmasinlar,oglum pandemide bunaldi ondan oynuyor demis.Daha önce de sigarası ickisi yok yüz iki yuz oynasa ne cikar demisti.Esim ise 15 yillik iddia bagimlisi ve 40 bin cekip iddiada batiran birisi.Dugunumuzu,evimizi hep krediyle hallettik.Benim çalışmamla.Bunlari söyleyen kayınvalidenin yiyecek ekmeği yok.Sgk primini,faturalarını bile biz ödüyoruz.
E size kolay gelsin o zaman. Gelin beni sömürün diyen bir kadına biz ne diyelim?

Fistik gibi bi otelde gidin bir hafta fistik gibi bi tatil yapin

Kafaniza takmazsanız soeun hallolur.
Siz de kendi planınızı yapın
Bakalım siz olmadan kim yapacak işleri.

Çok iyi yapmışsınız

İki gün sonra ben de annelerin yaylaya evine gidicem. Ablam ve çocuklar da gelecek. Ama ben gayet memnunum . Bayramlarda gidilir ama diğer tatiller de uzun süre kalmak bunaltıcı insanı. Esin ile konuş. Her tatilde değilde 3 5 günlük olur. Diğer tatillerde de kafanıza göre takılırsın.

Siz olayı abartmissiniz suç sizde adamın herseyine tolerans gostemissiniz.iddada 40 bin batırmak nedir.iki çocuklar birde onların sigorta prim ve masraflarını oduyormussiniz eşiniz tek başına asla bunları yapamazdı.Maddi ve manevi olarak sizi somurmesine izin vermişsiniz.iki çocuğunuz varmış yazık günah.Bence gitmeyin birdaha.Tatil paranızı biriktirin tatile gidin çocuklarınızla eşiniz ister gelir ister gelmez .takmayın.

Bu konu benim yasadiklarima çok benziyor bizde eşimle öğretmeniz ve evliliğimizin 5-6 senesi bu konu yüzünden kavga gürültü boşanma konularıyla geçti eski konularımda da var hatta. Hallettik uzun yıllar sonra ama artık tahammülümün kalmadığı bir noktada ben kesin kararlı bir şekilde ayrılmak istediğimi soyleyince kapandı bu konu.

Gina gelmişti her ara tatil yaz tatili cart tatili curt tatili hooop kaynana evine üstelik gitsen de yaranamiyosun dönüşte yine bir ton huzursuzlukla geliyorsun. ben aman sorun çıkmasın ağzımızın tadı bozulmasın diye Hayriye hanım modunda gidiyim sanki ne olacak diye düşünüp kendimden taviz verdikçe gördüm ki hiç kıymetim kalmıyor yaktım bütün gemileri. Boşuna dememişler deveye diken insana ....... yaranir diye😁 valla üç yıldır falan kafam rahat ara tatillerde hiç gitmiyorum yazları da bir hafta kadar kalip geliyoruz arada bir haftasonlari gideriz iki günlüğüne falan o kadar. Şimdiki aklım olsa en baştan hiç gitmezdim. Ne kadar mesafeli uzak o kadar iyi kıymetli oluyorsun. Kaynanamla eşimin ailesiyle de hiçbir sıkıntım yok gayet iyiyiz böyle çok şükür.

Size tavsiyem eşinize bu konuda baskı yapmayın bırakın gitsin tek başına sizi goturmedikten sonra gitmesinde sorun yok. Ben karismiyorum hiç. önceden esim uzun sure kaliyordu ben gitmeyince artık o da çok gitmiyor ha gitmek isterse de karışmam isterse iki ay dursun bana dokunmasin da😁😁

Kocanız sizin paranıza güvenerek ailesine yardım ediyor sizin paranıza güvenerek iddia oynuyor. Adamın bütün planları sizin üzerine. Tek öğretmen maaşıyla anca evini geçindirirdi. Tüm bunları yapamazdı. Nitekim kaynınız eşi çalışmadığı için yapamıyor. Çalışmayın bir süre küçük çocuklarınız varmış ücretsiz izin alacağım diyin ve alın bakalım ne tepki verecek paşa hazretleri(!).. bari maaşınızı kocanızın eline saymayın..

Dayınız boşandı diye çocukları öksüz mü kalmış oldu? Sizin şu an ki durumunuz sizce çocukların mutlu olduğu bir ortam mı ? Sahiden buna inanıyor musunuz ? Çocuklar bir kere sizin ne kadar mutsuz ve gergin olduğunuzun farkında. Belki ondan dolayı birisi çok hassas diğeri de yerinde durmuyor. Böyle bir adamın iyi bir baba olduğunu sakın savunmayın. İmkanı yom çünkü. Boşanın ya da boşanmayın ama ne olur artık ÇOCUKLARIM İÇİN lafını unutun. Çocuklar bu şekilde asla mutlu değiller çünkü.
Ben yerinizde olsam annemi alır tatile giderim. Bakarım keyfime.

Kocanız sizin paranıza güvenerek ailesine yardım ediyor sizin paranıza güvenerek iddia oynuyor. Adamın bütün planları sizin üzerine. Tek öğretmen maaşıyla anca evini geçindirirdi. Tüm bunları yapamazdı. Nitekim kaynınız eşi çalışmadığı için yapamıyor. Çalışmayın bir süre küçük çocuklarınız varmış ücretsiz izin alacağım diyin ve alın bakalım ne tepki verecek paşa hazretleri(!).. bari maaşınızı kocanızın eline saymayın..
Bunun aynısını yazacaktım es geçtim. Kesinlikle katılıyorum ama konu sahibi asla eşine karşı bir atak yapamaz bence.

Back
X