Hafta içi işten eve gidince hergün sıra ile dolap içlerini ve dışlarını temizledim, (kızımın odası, yatk odası, ayakkabılık, mutfak dolapları).
Halıları yıkamaya verdim.
Salonda ne varsa bulaşık makinasına doldurdum, onlar yıkanana kadar içlerini sildim, yerleştirdik, salon koltuklarımın oturma kısmı hariç her yeri deri, deri kısımlarını sildim, yıkananları yerleştirdim.
Oturma odasındaki duvar ünitesinin çekmecelerini vs. sildim, tekrardan yerleştiridm, koltuklarını sildim.
Bütün evin perdelelerini (zebraları ve storları sildim, tülleri yıkadım) temizledim.
Duvarları sildim.
Wc yi banyoyu temizledim.
Son olarakta bütün evin camlarını sildim, kapılarını çamaşır suyu ile sildim, yerlerin fayanas aralarını temizledim.
Evi süpürdüm, sildim, toz aldım, halılarını sildim ohhhhhhhhhhhhhh her yer mis gibi oldu.
Balkona gelince işten eve gider gitmez ilk işlerimden birisi balkonu yıkamaktır, hatta hafta sonları 2 kere yıkarım tozlar içeri girmesin diye.
Bu temizliğide bayram için yapmadım, ailede en küçük biz olduğumuz için pek gelenimiz olmuyor, üstelik eşimde bayramda yok gelenim olmaz, ama bayramdan 1 hafta sonra hem eşim gelecek, hem izine ayrılacağım evimi mis gibi yaptım ki 1 aylık senelik izinimde güzel bir şekilde dinleniyim, tatilimi yapıyım, işe başlamadan, okullar açılmadan tekrar bir kere daha temizlerim, sonra kurban bayramı geliyor zaten.