- 20 Mart 2017
- 15.709
- 57.946
- 598
- Konu Sahibi meleknurdogan
-
Bayramda bayram ziyareti yasak bayramdan sonra evden çıkmalar başlıycak başkan öyle diyor dersin kv neTabi bu süreçte ne olur bilemem ama kaynanam bizim için programı yapmış cokktann şuraya gidersiniz, buraya gidersiniz,şu zaman gelirsiniz bunkadar kalırsınız vs..
Kadına durumu ne kadar anlatmaya calistiysam da anlamıyor .. kaldı ki normale döner bile o kadar ziyaret yaomak istemiyorum şu aşamada.. o kadar anlamıyorlar ki ben anlatmaktan yorrulldum eşimin de kafasına girecek bir şekilde biliyorum .. bayramda evimde geçirmek isteyeceğim .. bir yandan diretecek bana şuraya gidecez buna gideceğiz diye .. ne yapacağım bilmiyorum ... Siz ne yapacaksınız ?? Ben artık bu kadına anlatmaktan yoruldum ..en sonunda olursek de oluruz diyor .. Kader napiyim diyor.. o kadar cahiller ki ben şimdiden ne yaparım diye düşünüyorum..
Bunu o kadar umut ediyorum ki. Umarim öyle olur. Yoksa eşimin ailesi de dinlemez salgın falan.Umarim bayramda sokaga cikma yasagi gelir cunku bazi insanlara laf anlatmak cok zor.
Anlamayan işin ciddiyetinde olmayan yuzlerce kişi var .. haftalar sonra ilk defa market alışverişine çıktım.bugun her yer insan kayniyo ve maske yok cogunda2 ay olmuştur evdeyim biyere cikmayida dusunmuyorum ihtiyaclarim var aylık market dahi biyere çıkamıyorum.Kaldı ki bayram yapicaz nerdeee herşeye hasret kaldık. Bence sizde drumu iyice izah edin oda anlayışlı olsun
Ben de dua ediyorum.. yasağa bile kulp bulurlar çiftçi izinleri var zaten her gün ellerini kollarını salllaya sallaya geziyolar onlara yasak yok .. bayramda her yere girer çıkarlar eminim.. kendi hayatı umrunda değil yaşama istekleri kalmamış sürekli ölüm istekli konuşan insanlar zaten... Zaten ölürsek oleleim bizim hayattan beklentimiz yok .. yaşama hevesiniz yok diyolar ..Başlığa cevabım "hayır hayır yüzbin kere hayır"
Sırf sizin kayinvalide gibi zihniyetler için bayramda inşallah sokağa çıkma yasağı olur diye dua ediyorum.
Ciftciyiz diye birsuru insan memleketlerine gtti olan da olmayan da.. adam Rize'de çiftçiyse neden İstanbul'da ikamet eder?? Saçmalık nasıl izin veriyolarŞehrler arası gezemezler zaten o da yasak.
Amaç zorla.bir şey yaptırmaktan ziyade bezdirmeye çalışma çabasıİnsanları mübarek bayramdan da nefret ettidiler ya, her sene buraya mutlaka bayram konusu açılır. Virüsten bağımsız kv geldi zorladı gelin dedi ölüm çıkar gelmezseniz dedi vs vsİnsanları bu kadar zorlamanın manası ne, zorla gelse ziyaret edince kıymeti var mı ?
Ne geldiyse başımıza böyle dusunenler yuzunden geldi.Kimse böyle ölmeyı haketmıyor bence.Siz kendınızın dogru bıldıgınden şaşmayın.Tabi bu süreçte ne olur bilemem ama kaynanam bizim için programı yapmış cokktann şuraya gidersiniz, buraya gidersiniz,şu zaman gelirsiniz bunkadar kalırsınız vs..
Kadına durumu ne kadar anlatmaya calistiysam da anlamıyor .. kaldı ki normale döner bile o kadar ziyaret yaomak istemiyorum şu aşamada.. o kadar anlamıyorlar ki ben anlatmaktan yorrulldum eşimin de kafasına girecek bir şekilde biliyorum .. bayramda evimde geçirmek isteyeceğim .. bir yandan diretecek bana şuraya gidecez buna gideceğiz diye .. ne yapacağım bilmiyorum ... Siz ne yapacaksınız ?? Ben artık bu kadına anlatmaktan yoruldum ..en sonunda olursek de oluruz diyor .. Kader napiyim diyor.. o kadar cahiller ki ben şimdiden ne yaparım diye düşünüyorum..
Bizim sokakta aynı durum. Çocuklarım tüm gün camdan onları seyrediyor, üzülüyorlar. Kızım korono bitince cikcaz de mi anne diyip duruyor.Bizim sokağın çocukları full disarda. Yan apartmana bugün corona testine geldiler.. sonucu öğrenemedim ama birinin kayinvalidesinde corona çıkmış, bunlarda görüşmüşler. Butun apartmanın çocukları dün dışarıdaydı muhtemelen bulaştırdilar birbirlerine.
Bugün markete gittigimde dedesi olduğunu tahmin ettigim bir adam torununu markete getirmiş. Cocuk 7 8 yaşlarında.. çalışan uyardi, adamin cevabi; maske yoktu çocuğa takamadım, evde sıkıldı napalim. Çalışan hala birşeyler geveliyor sertce uyarmıyor. 'Amcacim zaten çocukların dışarı çıkması yasak başkalarını tehlikeye atiyorsunuz' dedim. Çalışan bu seferlik olsun ama acelece yapin alışverişi dedi.. herkes o kadar ciddiye almiyor ki. Kasa sırasi beklerken herkesi uyarmak zorunda kaldim yanima yaklaşmayın diye. Uymuyorlar cahil cok malesef
Sabah kalkicam çocuklarımın en güzel cicilerini giydirip evimizde bayram yapıcaz dört kişilik bı aile olarak büyüklerimizi ararriz olur biter inşallah yasak gelir bayramdaTabi bu süreçte ne olur bilemem ama kaynanam bizim için programı yapmış cokktann şuraya gidersiniz, buraya gidersiniz,şu zaman gelirsiniz bunkadar kalırsınız vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?