Bayram ziyareti

ayy evlenince de bu sorunları yaşarsak çok kötü olur:(
hiç aklıma gelmemişti. Ama haklısın; ama evnelince benim ailemin bayramını kutlamadan gitmeyi teklif etmez umarım.işte o sorun olur:(

yok canımmmmmmmmmmm.olurmu hiç öyle şey...ufak tefek şeyleri büyütmeyeceksiniz ve yapılması gereken neyse onu yapacaksınız.o zaman sorun çıkmaz..sen onun ailesine saygılı ol , o da senin...

Aykız çok basit bir mesele bu kadar büyütme bence insanlar nasıl sorunlarla uğraşıyor.Nişanlın senin aileni zaten sürekli görüyordur anladığım kadarıyla.Gitmeden sizinkileri görür birde hediye alır ondan sonracıma sorun olmaz.Unutmaki o ailesini sık sık göremiyor ve ailesinin yanına gitmesi lazım bayram tatilini sakın zehir etme.Sende sakın kaynanana bayram hediyesi göndermeyi unutma:)

canım ben eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyorum ailemi sadece tatillerde görebiliyorum tatilim nezaman başlarsa ozaman ailemin yanına giderim hemde ertesi günü bile beklemem iş çıkışı giderim eşim bana gelip bekle benimkilerle bayramlaşalım öyle gidelim dese büyük olay çıkarırım onları hep görürüm buda bayram falan deme diğerleride onun ailesi onları özlemiştir gitmeden önce size gelsin ama sakın bekle deme boşu boşuna onun hakkını yeme

canım ben eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyorum ailemi sadece tatillerde görebiliyorum tatilim nezaman başlarsa ozaman ailemin yanına giderim hemde ertesi günü bile beklemem iş çıkışı giderim eşim bana gelip bekle benimkilerle bayramlaşalım öyle gidelim dese büyük olay çıkarırım onları hep görürüm buda bayram falan deme diğerleride onun ailesi onları özlemiştir gitmeden önce size gelsin ama sakın bekle deme boşu boşuna onun hakkını yeme

onları sürekli görmeniz başka , saygı gösterip bayramlaşmak başka..ailenizi özlüyorsunuz anlıyorum ( benim ailemde şehir dışında) ama her zaman görüyorum diye bayramlaşmadan gitmekle ayıp ediyorsunuz..hele hele bunun için olay çıkarmanızda ayrı bir mesele..yola biraz erken çıkıp giderken uğrayabilrsiniz.bence yanlış yapıyorsunuz

onları sürekli görmeniz başka , saygı gösterip bayramlaşmak başka..ailenizi özlüyorsunuz anlıyorum ( benim ailemde şehir dışında) ama her zaman görüyorum diye bayramlaşmadan gitmekle ayıp ediyorsunuz..hele hele bunun için olay çıkarmanızda ayrı bir mesele..yola biraz erken çıkıp giderken uğrayabilrsiniz.bence yanlış yapıyorsunuz

Sana katılıyorum nesrin. Mesela benim ailemde uzakta. Ama önce eşimin ailesini görüp öyle gideriz. Sonuçta eşimin ailesine uğrayıp çıkıyorum. KEndi ailemle hemen hemen bayramın tamamını geçiriyorum. Tabi önce bizimkilere gidip sonra yağadığım yere de gelebilirim bayram bitmeden bu kural olmamalı. Dediğin gibi bayram bitene kadar dönülmeyecekse büyük bir saygısızlık olur, başta eşine.

bayramda benim bildigim kadariyla sözlünün ailesininde gelmesi gerekiyo
ama mesafe uzak olunca napsin ki cocuk simdiden kutlasin birde bayramda arasin tekrardan kutlasin yani sorun etmeyin siyzde

benim sevgilim böyle yapsa çok bencil olduğunu düşünürdüm:1no2:
inşallah ilerde böyle bir durumla karşılaşmam.

Ya bu farklı şehirler zor oluyor.Birde nişanlılık dönemi uzun sürerse dahada zor.Biz farklı şehirlerdeyiz.Her bayram değil ama bi bayrama kesin gelirler.Bu bayrama nişanlım gelecek bize iş çıkışı sonrada beni alıp onlara gidicez planımız bu genelde böyle oluyor.Ama her bayram gelemiyor mesela.Eğer bu ilk bayramsa mutlaka size uğramalı.Sonrada evine geçer.Sakın haa böyle olurmuş herkesin ki geliyomuş deme ters tepebilir benimki gibi biriyse :D Seni özlediler görmek isterler senin de ailen artık gelmezsen çok üzülürler falan de güzelce söyle...

cnm henüz sözlüsünüz bence cumadan önce ailenle bayramlaşsın sonrada yola çıksın.senin ailende sözlünün ailesinin konyada olduğunu biliyor heralde anlayışlı davranırlar.bayramın ilk günlerini çocuk yoldamı geçirsin.evli olsanız anlıycam.yazık ailesindende uzak.bence bu kadar sorun etme.hiç gerek yok.

yavrucum işte bu çok büyük problem oluyor evlenincede ehr kez ayrı bir dağda olunca sorun oluyor haliyel
bence gitmeden önce size nezaketen gelip bayramda yanınıza gelemeyeceğini bildirip bayramızı o şekilde kutlasın çocuğu sıkma gitsin ailesin yanına ne özlem vardır içinde sonuçta sen ailenin yanındasın

arkadaşım bak şimdiden aile gel gitleri başladı üzgünüm bunu söledigim için ama bu ilerdede aynı olucak neyse benim nişanlılık dönemimde bayram hiç olmadı ama abimin nişanlısı nevşehirde idi bizde bursada babam gidemedi ama annem ve abim bohça yapıp birde bilezik alarak nevşehire gitmişlerdi bizde adet böyledir yakın yada uzak olması önemli degildir mutlaka gidilir kurban bayramında küçük baş kurban alınır kurban istemezlerse kıza bilezik alınır bilmem sizlerde ve sözlünde nasıl adetler var onda önemli bence

Sözlün Konyalımı?
Bende konyalıyım, bizde de vardır kurban almak ama onun yerine bilezikte alınabilir. Ayrıca el öpme parasıda verilir, sonra sana kıyafet almaları gerekir. Ama çok uzaksınız, bence bu ayrıntılara hiç takılma, nişanlın iyimi sen ona bak. Nişanlına bayramı zehir etme bırak gitsin erkenden, bayram günü arar zaten.

Bence de bayramı hç beklemesine gerek yok. Perşembe akşamı gelsin çikolatasını çiçeğini getirsin. Bayramlaşsın sonra da gitsin ailesinin yanına. Bunu sakın sorun etmeyin. Haa yapabiliyorsa bayramın son günü dönsün ve o gün bayramlaşsın, öyle yapabilecekse de bayramın birinci günü arar bayramlaşırsınız, Mesafe uzun olunca kusura bakmayın gelemedim ama bayramın 4. günü ziyaretinize geleceğim diyebilir.

canım adetlerinizde nasıldır bilmiyorum ama erkek tarafın ailecek size bayrama gelmesi gerekiyor diye biliyorum .en azından bizim adetlerimizde böyle .abim sözlü ve kızın ailesi başka bir şehirde biz bayramın 2. günü ailecek bir kurban götürecegiz kız tarafa sonuçta kurban bayramı ve böyle olması gerekiyormuş .umarım bu ileride bi sorum onarak çıkmaz karşınıza ama senin ailende büyük ihtimal gelmelerini bekliyordur bi sözlünü yoklasan ailesi ne düşünüyor bu konuda diye .

Back
X