Bayram!

Bir kere ortadaki salataya servis kasigi koymak istedim bana dediki hayir herkes kasigiyla alsin. Onda neyseki herkese ayri tabak koymuslardi cunku benim ailem vardi yemekte. Tabi ben ve ailem salatadan yiyemedik. Pecete bile koymazlar sofraya 1 paket peceteyi 6 ay filan kullaniyorlar.

O zaman kendine tabak alacaksın, kimse elini sürmeden daha sofraya yeni oturulmuşken tabağını dolduracaksın. Bişey diyen olursa da ben böyle rahat ediyorum diyeceksin. Onlara uyum sağlamak zorunda değilsin bu konuda.

Çok iyi anliyorum ayni durumu suan bende yaşıyorum biz bi haftadir burdayiz ayrica 2 saatlik yer ve yatili kaliyoruz o yuzden her sabah gec uyanip tek başıma kahvalti yaparak careyi buldum çünkü kahvalti da 6 7 kişi küçücük kaptan yiyo ve peynir zeytn dışında biseyde olmuyo pek fazla beni düşün kendini iyi hissedersin

Ayy aynen öyle sadece peynir zeytin tahin helvasi bu üc parça. Esim doldurur dolaplarini sucuklarla filan ama asla yemez kizlarina götürür onlar yesin diye. Kizlarinin durumlari da iyi. Eve gelen guzel bir yiyecegi ya kizlarina goturur yada saklar. Sonrada unutur o şey küflenir böceklenir yada bayatlar çöpe gider

Bizimkilerde daha tencere sofraya konmadan çocuklar Tarafından mıncıklanıyor ya da bilumum başka iğrençlikler sofrada zaten Veronikanınkiler Tarzı aksiyonlar devam ediyor.

Ben playback yapıyorum yemeden yemiş gibi...

Sonuç 4 gün kalıyorsam 3-4 kılo gidiyor her seferinde..

Galiba alıştım ben buna ya.. Korkunç bir durumdayım.

Ama aynı şehir olsa hep olsa olmaz sıkıntı olur

Evet bende bi yumurta kirmaya bile çekiniyorum çünkü göze batiyo gibi geliyo. Benim sana tavsiyem bu saatte yiyemiyorum ya da midem agriyo vs diyip daha sonra tek başına yemen şimdilik bulduğum en iyi çözüm yolu

Ay ben hayatta baskasiyla ayni tabaktan yemem, yiyemem. O ne ya oyle? Cok ilginc geldi bana.
Siz kendi duzeninizi olusturun kayinvalidenizde.. Ben boyle durum olsa gider tabagimi kendim getiririm ve tabagima alirim yemegi..

Ay sen böyle yazdikca ben kotuoldum dur kiz benide tiksindirecen

kalabalık ıcınmde ekmekmı banıyorlar hemde kahvaltıya
melemene yumurtaya?
peynıre zeytıne domatese banamazlar ama
anlasmakmı ıstemıyorsunuz ya bana oyle geldı

kalabalık ıcınmde ekmekmı banıyorlar hemde kahvaltıya
melemene yumurtaya?
peynıre zeytıne domatese banamazlar ama
anlasmakmı ıstemıyorsunuz ya bana oyle geldı
Yeterince açık yazdıği ďüşünüyorum. Peynire ekmek banmiyor ama herkes catalini ayni peynir tabagina batiriyor.

Çok doğru söylemişsiniz bayıldım.bayramları bende hiç sevmem.dediğiniz gibi yapmacık gülümsemeler,konuşmalar,dedikodular...ne ararsan gırla.ama bayram güyaHuylu huyundan vazgeçmez.bende kaynana kişisi ile iki cihan birleşse barışmam,görümce kişisini de hiç sevmem.

Anneannemlerde oyleydi. Kalabalık oluyor bide dayı yenge kuzen. Ben bi tabak alabilir miyim ortadan yiyemiyorum dedim. Kimse catalini surmeden tabagimi doldurdum yedim. Niye ayip olsun ki.bide bayramin ilk gunu git sonra gitme 3 gun ne anlami var ki sikilacaksan

Ailesinden tiksindiginiz adamlarla evlenmeyin
Ailesunin hareketerinden tiksiniyorsaniz muhtemelen esiniZde ayni kulturun parcasi

Yemek meselesi en çözülebilir şey.

Eşimin tarafında yemeklerde en iyi ihtimalle 2 kişiye bir tabak konur, karı-koca yermişiz.
Mesela pilav ve fasulye varsa iki kişi için birer tabak konur, 2 kişi o fasulye den bir kaşık alır pilavın üstüne koyar, tekrar onu kaşıklar
Üzgünüm ayrıntı verdiğim için.

Sofra kurulunca gider kendime tabak alırım ben de, yiyeceğim kadar koyar otururum.
Bunun için ayıp olacaksa olabilir, sorun değil.

Bende aynen gorumcem ve kaynimla barismak istemiyorm insallah barisma girisiminde bulunmazlar eger oyle olursa esimle aram bozulur uzak olsunlar her bayram gibi insallah esimide aramazlar esimle gorumcen barisirsa 1 gun sonra bize gelir bende kovamam el mecbur barismak zorunda kalirim barisinca duzelecklerini bilsem ama nerde bu kacinci kusluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…