bizim evde olmazsa olmazlar şöyle;
zeytinyağlı yaprak sarması
su böreği
baklava
kurban olursa ek olarak et kavurma...
yaa arkadaslar aranizda cok guzel kiymali sarma bilen varmi hic biyerde dogrudurust tarif bulamadim siz verseniz yarin aksama dogru bir tencere sarmak istiyorum ona gore tarifiniz varsa bekliyorumm ablalarimmm arkadaslarimm
slm canım ben yapıyorum tadı çok güzel oluyor,,,
kıyma
2-3 adet soğan
yarım subardağı pirinç
yarım su bardağı bulgur
yarım subardağı sıvıyağ
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
tuz
1 çaykaşığı salça isteğe göre koyabilirsin
tencereye dizdikten sonra 1 yemek kaşğı salçayı sulandırıp üzerine gezdir
birde sıcak su koy
sen duruma göre ne kadar yapacaksan göz kararı ayarlarsın,
Biz esimle calisiyoruz Bayram üzeri ama adet yerini bulsun diye corba, dana kusbas kavurmasi ve pilav yaparim..!
Normal´de annem´den gördügüm ve olmazsa olmazlardan:
Etli yahni
Kara Lahana sarmasi
Et kavurmasi
Pilav
Ev yapimi su böregi
Ev yapimi baklava
Ahhhhhh ahhhh...Hüzün basti birden...Ne güzeldi o anne evindeki Bayramlar..!!!
Maalesef araya is girince...Adetler´de güme gidiyor..!
a.s canim ya benim babaannemde 2 tencere sarar aradim onu simdi kiyma pirinc salca baharat diyor z.yag biraz dedi sasirdim ben bugune kadar hep yanlis yaptim demek kiymali yapiyorum maydonoz pirinc sogan baharat nane falan salca zeytinyag azicik oda dediki kiymaya nane katilmaz neden katilmiyorki aslinda guzel kokusu var.uzum yapragi dedi ille belkide bakkalda yoktur burda baska bakkalda yokki
peki pirinc tosya olsa daha iyi dimi bulgurdsa ince bulgur galiba iyice ogrenim yanlis olmasin yaptigimda 2 katini yaparim bir tencere istiyorum cok sagol
olur olur canım ,,,ince de olur kalın da karışınca et daha fazla olduğundan onlar pek gözükmüyo,nane yi zeytinyağlısında kullanıyorum,ette hiç kullanmadım bende,,,,
afiyet olsun canımişimdiden
tmmm yarin ogelene hazirlairm ici senin dedigin gibi nane katmam peki yarin yapcam 1 gun tencerede durcak bise olurmu cok soru sordummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?