Bayramda aileme gidemedim.

Neden o zaman kendi kızı gelecek diye tüm aileyi birarada tutmaya çalışmış? Ne kadar bencilce davranmış. Eşinizde buna çanak tutmuş. Evlilik yıldönümü olduğunu konuşmuş muydunuz eşinizle? Bazen o günün tarihini unutabiliyor ya insan öyle birşey olmuş olabilir. Ama diğer konularda çok haklısınız.
Aynen çok benciller. Onlara bayram devam etti cenaze falan önemli olmadı.
Evlilik yıldönümünü konuşmuştuk sabah annemlere kahvaltıya sonra kutlamaya çıkacaktık. Unutmadı yani

Aynen böyle dedim ama eşim kabul etmedi. Yarın gideriz nolmus sanki dedi. Ben de bağırdım falan aynen böyle dedi. Annesine diyecekmis seneye bayramda beni goturecekmis ben full orda kalacakmisim. İnşallah dedim ama korkar annesinden
Benim boyle konularda gozum karadir
Esim kabul etmedi diye bir durum olamaz
Ya simdi benimle gelirsin ya da bundan sonra buraya adim dahi atmam derdim
Yine olmazsa
Kendimi zorlar gerekirse köy otobusune biner giderdim ciddiyim
Simdi ne kadar kizsan da gecti gitti esinin dedigi oldu hincini alamayacaksin
Anneme soylucem seneye bayramda seni full annenlere goturcem demek de annem onaylarsa demek olarak anladim
Bide seni birakiyor kendi geri donuyor kalmiyor da 😀 boyle adama kisasa kisas yapacaksin sen ne kadar benim ailemle gorusursen saygi duyarsan bende oyle yapicam. Ne kadar ekmek o kadar kofte uygulamasi

Selam hanımlar
Bu bayram eşim ve ailesiyle bağ evine gittik. İlk gün kurban vs uğraştık. 2. Gün büyük görümcem akşam yemeğe gelecek diye annemlere gitmedik.neymis bayramın 3. Günü gidermisiz. Bunu ayarlayan KV ve eşim. Çok sinirlendim eşimle kavga ettim. Banane ablan geliyorsa annesine babasına geliyor. Yok bizde burda olmalıyız, yarın kahvaltıya gidelim dedi.
Benimde 2 kardeşim gurbetten geldi, annem babam herkes beni bekledi. Onlara da sabah kahvaltiya geleceğiz dedim. Neyse sabah bi telefon geldi. Eşimin halası ölmüş ve tabiki herkes hemen cenaze evine koştu. Biz gidemedik annemlere
. O gün de evlilik yıldönümümüzdü. Gece geldi eşim. Halasiyla ailece kuslerdi, konuşmuyorlardı. Neyse yanında oldum, teselli ettim. Gece de belki sözle kutlar iyiki evlendik falan der insan. Ben mi abartiyorum. Hiç bişey demeden yattı.

Ertesi gün de annemle babam baş sağlığı dilemek için geldiler. Az durup gittiler. Bende bağ evinden hemen ayrıldım evime geldim. 800 km uzaktan gelen kardeşimle gorusemedim.cok üzüldüm, çok kırıldım. Eşimle de konuşmuyorum. Neyin var vs dedi. Cevap vermedim.
Annemle babam geldiklerinde torunlarına neden gelmediniz 2. Bayram sizi çok bekledik falan dediler. KV severdim çok soğudum. Sevindi sanki bu duruma. Eşimden de aşırı soğudum. Ben mi abartiyorum anlayışsiz miyim ben?
Siz durmayıp kendiniz ailenize gidecektiniz, böyle durumlarda hala o ortamda kalmak bile büyük hata , çantanızı toplayıp yola düşecektiniz, eşiniz de ailesi de bencil insanlar ...

32 yaşındayım 10 yıllık evliyim. Bu bayram yaşadık böyle birşey. Öncesinde 2. Bayram hep annemlerdeydik. KV yine isterdi bizi falan ama eşim beni dinlerdi.

Geçen zamanı geri getiremeyiz. Bu bayramda edindiğiniz tecrübeleri unutmayın ve hayatınıza ona göre devam edin.

Kardeşim tatile gitti yine gelecek ama iki hafta sonra. Neymiş gorecekmisim yine daha çok kahvaltılar yaparmisim .. bunu söyleyen KV. Abartma dedi yani bana
Siz de iki hafta sonra tekrardan gidin bir hafta vakit geçirin istediğiniz gibi. Aile evine 3. Gün gitmek geç değil mi. Bizim KV gil iki bina ötede oturuyor 6 yildir belki konuşmuyoruz onun kararı bu yıllar önce o da derdi eşime ikinci günü gidin ne gerek var falan. Simdi istediğim zaman gidip gelebiliyorum ama inanın ki yeri geliyor eş ailesini de özlüyor insan arıyor bi şekilde. Özel gün için canınızı sıkmayin değmez çünkü adam unutmuş ta olabilir. Bayramın ikinci günü anneannem vefaat etti. Zaten çok hastaydı bayram günü bile bayram gibi gelmedi bana. Kurbanı hallettikten hemen sonra gittik ailemin yanina.(normalde İstanbul dan kaynimgil gelir ikinci gün giderdik).sırf içimdeki kötü psikolojiden kurtulmak için. Anneannemin hastalığı beni kötü etkiledi tahammülsüzlük vardı herşeye. İkinci gün vefaat olunca dedim hic plan yapmayacaksin hiçbirşey için. Rabbim in hepimiz için bir planı var çünkü. Çok uzattim kusura bakmayın. Bunlar gelir geçer şeyler kavga küslük sonradan düsununce çok önemsiz geliyor. Gidersiniz güzel güzel vakit gecirirsiniz ailenizle iki hafta sonra.sevgiyle kalın..

Benim boyle konularda gozum karadir
Esim kabul etmedi diye bir durum olamaz
Ya simdi benimle gelirsin ya da bundan sonra buraya adim dahi atmam derdim
Yine olmazsa
Kendimi zorlar gerekirse köy otobusune biner giderdim ciddiyim
Simdi ne kadar kizsan da gecti gitti esinin dedigi oldu hincini alamayacaksin
Anneme soylucem seneye bayramda seni full annenlere goturcem demek de annem onaylarsa demek olarak anladim
Bide seni birakiyor kendi geri donuyor kalmiyor da 😀 boyle adama kisasa kisas yapacaksin sen ne kadar benim ailemle gorusursen saygi duyarsan bende oyle yapicam. Ne kadar ekmek o kadar kofte uygulamasi
Aynen öyle. Kardeşim tatilden gelsin anneme yatılı gideceğim. Kardeşim gidene kadar ordayım diyeceğim. Biraz yalnız kalsın aklı başına gelsin.

Aynen böyle dedim ama eşim kabul etmedi. Yarın gideriz nolmus sanki dedi. Ben de bağırdım falan aynen böyle dedi. Annesine diyecekmis seneye bayramda beni goturecekmis ben full orda kalacakmisim. İnşallah dedim ama korkar annesinden
Ha seneye annesinden izin alacak demekki , hey Allahım, özrü kabahatinden büyük...

Siz de iki hafta sonra tekrardan gidin bir hafta vakit geçirin istediğiniz gibi. Aile evine 3. Gün gitmek geç değil mi. Bizim KV gil iki bina ötede oturuyor 6 yildir belki konuşmuyoruz onun kararı bu yıllar önce o da derdi eşime ikinci günü gidin ne gerek var falan. Simdi istediğim zaman gidip gelebiliyorum ama inanın ki yeri geliyor eş ailesini de özlüyor insan arıyor bi şekilde. Özel gün için canınızı sıkmayin değmez çünkü adam unutmuş ta olabilir. Bayramın ikinci günü anneannem vefaat etti. Zaten çok hastaydı bayram günü bile bayram gibi gelmedi bana. Kurbanı hallettikten hemen sonra gittik ailemin yanina.(normalde İstanbul dan kaynimgil gelir ikinci gün giderdik).sırf içimdeki kötü psikolojiden kurtulmak için. Anneannemin hastalığı beni kötü etkiledi tahammülsüzlük vardı herşeye. İkinci gün vefaat olunca dedim hic plan yapmayacaksin hiçbirşey için. Rabbim in hepimiz için bir planı var çünkü. Çok uzattim kusura bakmayın. Bunlar gelir geçer şeyler kavga küslük sonradan düsununce çok önemsiz geliyor. Gidersiniz güzel güzel vakit gecirirsiniz ailenizle iki hafta sonra.sevgiyle kalın..
Çok teşekkür ederim. Bende gerçekten herkese iyilikle yaklaşan biriyim. KV ile gorumcelerimle sorun yaşamam öyle. Bazen bende özlerim gorusmek isterim. Ama benim hayatıma müdahale ettiklerinde olmuyor yok ben yapamıyorum. Uzun bir süre beni göremezler artık. 3 günlük yalan dünya bencillik niye işte..
Gideceğim annemlere zaten durmam daha da

Siz dirayetli durup annemle babama bayramlaşmaya gideceğim diye ısrar edemiyorsunuz,kavga olur diye çekiniyorsunuz.Sonradan yaptığınız tavırı da kimse takmaz.Kv ve koca 1-0 galip.Bu kadar pasif olmayın ,en doğal taleplerinizi bile söyleyemiyorsunuz.
Hayır söyledim kv bana öğlen git görüş gel dedi.bende hayır annemler yemek yaptılar, mangal yakacaklar yemeğe gideceğiz dedim ama eşim yanımda durmadı. Hemen araya girdi sabah gideriz hayatım kahvaltıya nasılsa kardeşlerin orda yatacak sıkıntı yapma görüşürüz dedi. Anasının bokunu yedi beni dinlemedi

Kardeşim tatile gitti yine gelecek ama iki hafta sonra. Neymiş gorecekmisim yine daha çok kahvaltılar yaparmisim .. bunu söyleyen KV. Abartma dedi yani bana

O an tepki vereceksiniz izin almanız söz konusu değil ki o laf edebilsin
2 Hafta sonrasına program yapın ve bir dahaki bayram kendi ailenizden ayrılmayın aynı cevapları verin

O an tepki vereceksiniz izin almanız söz konusu değil ki o laf edebilsin
2 Hafta sonrasına program yapın ve bir dahaki bayram kendi ailenizden ayrılmayın aynı cevapları verin
İzin almam zaten. Ben eşime hadi gidelim dediğimde ortaya atlayıp diyor KV. Esimde onun sözünü cignemiyor.
Aynen bu saatten sonra istediğimi yaparım. Annemler de evine geldi.gidip gelmem sorun olmaz

Aynı şehirde yaşadığınız aileniz için 2. gün bayramlaşma bile geç. Aynı gün iki aileye de gidilebilir pekala. Bunun da sebebi sizsiniz. Tartışma çıkar diye çekiniyorsanız mecbur katlanacaksınız bunlara.
Beni almaya babam yada abim geldiginde illa ki eşime bişeyler söylerler.ben araları bozulsun tartışma çıksın istemedim

Back
X