Bayramda aileme gidemedim.

Valla kayınvalideniz de akıllıca davranmıyor bir gün için gelini küstürdü, bırak bayramı bak artık ıhlamur toplamaya da gitmiyorsunuz. Bu konu kesin kocanıza yansıtılır bakalım kocanız ıhlamur konusunda size ne diyecek? Yani akıllı kv gelini göz göre göre kendine böyle hırslandırır mı?
Dün topladim evime getirdim çok bekler artık. Kızları gelsin toplasın

Annene gitmeyeceksin mi dedi kv ? Pess. vicdansız
Kimin ne söylediğinin ne istediğinin önemi yok ki🤷‍♀️ böyle durumlarda sizlerin ne yaptığı önemli, kayınvalide bugün gitmeyin desin dursun 3 çocuk 5 çocuk demeden ailem hazırlık yaptılar bekliyorlar deyip gidilmeli, eş gelmezse gelmesin niye gelmediğini kendin açıklarsın deyip gidilir.

Kimin ne söylediğinin ne istediğinin önemi yok ki🤷‍♀️ böyle durumlarda sizlerin ne yaptığı önemli, kayınvalide bugün gitmeyin desin dursun 3 çocuk 5 çocuk demeden ailem hazırlık yaptılar bekliyorlar deyip gidilmeli, eş gelmezse gelmesin niye gelmediğini kendin açıklarsın deyip gidilir.
Böyle direktif verir gibi ya da karar mercii kendisiymiş gibi söyleyemez ya.Çok sinirlendim

Böyle direktif verir gibi ya da karar mercii kendisiymiş gibi söyleyemez ya.Çok sinirlendim
Bazı büyüklerin huyu böyle, onları bu yaştan sonra değiştiremeyiz ama her söylediklerini yapmamak bizim elimizde, bugün gitmeyin mi dedi, eş de annesinin kafasına mı uydu? O zaman kmlerce öteden ablam eniştem gelmiş, annem çocuklarıyla bayram yapacak diye hazırlık yapmış bizi bekliyor, siz ana oğul oturun ben gidiyorum dersiniz gidersiniz, konu sahibesi kendisi yazmış hiçbir bayram önce kendi ailesine gidilmiyormuş, öncelik eşi ailesininmiş peki neden? Böyle bir kural mı var?
Hayatımı zorlaştıracak bayram krizleri, kayınvalide sorunları yaşamadığım için bana tuhaf geliyor böyle şeyler, aile büyüklerimiz sağken biz önce hep benim aileme gittik.

Kardeşim tatile gitti yine gelecek ama iki hafta sonra. Neymiş gorecekmisim yine daha çok kahvaltılar yaparmisim .. bunu söyleyen KV. Abartma dedi yani bana
Bir dahaki bayram onlara gitmeyin. Daha çok bayramlar yaparız, abartma deyin.

Selam hanımlar
Bu bayram eşim ve ailesiyle bağ evine gittik. İlk gün kurban vs uğraştık. 2. Gün büyük görümcem akşam yemeğe gelecek diye annemlere gitmedik.neymis bayramın 3. Günü gidermisiz. Bunu ayarlayan KV ve eşim. Çok sinirlendim eşimle kavga ettim. Banane ablan geliyorsa annesine babasına geliyor. Yok bizde burda olmalıyız, yarın kahvaltıya gidelim dedi.
Benimde 2 kardeşim gurbetten geldi, annem babam herkes beni bekledi. Onlara da sabah kahvaltiya geleceğiz dedim. Neyse sabah bi telefon geldi. Eşimin halası ölmüş ve tabiki herkes hemen cenaze evine koştu. Biz gidemedik annemlere
. O gün de evlilik yıldönümümüzdü. Gece geldi eşim. Halasiyla ailece kuslerdi, konuşmuyorlardı. Neyse yanında oldum, teselli ettim. Gece de belki sözle kutlar iyiki evlendik falan der insan. Ben mi abartiyorum. Hiç bişey demeden yattı.

Ertesi gün de annemle babam baş sağlığı dilemek için geldiler. Az durup gittiler. Bende bağ evinden hemen ayrıldım evime geldim. 800 km uzaktan gelen kardeşimle gorusemedim.cok üzüldüm, çok kırıldım. Eşimle de konuşmuyorum. Neyin var vs dedi. Cevap vermedim.
Annemle babam geldiklerinde torunlarına neden gelmediniz 2. Bayram sizi çok bekledik falan dediler. KV severdim çok soğudum. Sevindi sanki bu duruma. Eşimden de aşırı soğudum. Ben mi abartiyorum anlayışsiz miyim ben?
2. Günü sabahtan ailenize gidebilirdiniz? Evlilik yıldönümü için de bir şey diyemeyeceğim.

Bazı büyüklerin huyu böyle, onları bu yaştan sonra değiştiremeyiz ama her söylediklerini yapmamak bizim elimizde, bugün gitmeyin mi dedi, eş de annesinin kafasına mı uydu? O zaman kmlerce öteden ablam eniştem gelmiş, annem çocuklarıyla bayram yapacak diye hazırlık yapmış bizi bekliyor, siz ana oğul oturun ben gidiyorum dersiniz gidersiniz, konu sahibesi kendisi yazmış hiçbir bayram önce kendi ailesine gidilmiyormuş, öncelik eşi ailesininmiş peki neden? Böyle bir kural mı var?
Hayatımı zorlaştıracak bayram krizleri, kayınvalide sorunları yaşamadığım için bana tuhaf geliyor böyle şeyler, aile büyüklerimiz sağken biz önce hep benim aileme gittik.
Eşimin anne babası yaşlılar. Birde yakın oturduğumuz için önce onlara gittik hep. Akşamına da benim aileme gittik. Benim hatam ısrar edip kendim gitmemek oldu.annemlerde tüm kardeşlerim eşleriyle ben yalnız gitmek istemedim. Çok kızıyorum kendime eşimi dinlediğim için

Annem yemekler hazırladı. Yemeğe bekliyorlardı. Neden ablası geliyor diye duralım bize gelmiyorlar ki.herkes kendi annesine babasına geliyor. Gelin hizmet etsin yemeğe, bulasiga diye benim gitmemi istemediler.
Kendim gidemedim uzun yol şoförü değilim. 3 çocukla köy otobüsüne de binemem
Yani şimdi konu bu mu denilebilir,
Sizin icin olan olmuş ama bu zihniyette esleri olanlara,
ikinci, üçüncü çocuğu yapmayi düşünenlere ders olsun.
Arkadaşim bu adam bir günde böyle olmamıştır, kumaşi belli, hamuru belli.
Hangi akla hizmet böyle bencil adamlari uc defa baba yapiyorsunuz?
Kimse yuva kurarken, cocuk yaparken ileride ayrilirim diye düşünmez,
Hani olmasin öyle bir şey ama faraza yarin bir gün ayrilmaya kalksaniz uc cocukla bir saat mesafeye gidemiyorsunuz, oyle bir durumda ne yapacaksiniz?

Hani olmasin öyle bir şey ama faraza yarin bir gün ayrilmaya kalksaniz uc cocukla bir saat mesafeye gidemiyorsunuz, oyle bir durumda ne yapacaksiniz?
3 çocuk nedir gerçekten, bi yorgunluk çöktü sanki ben doğurmuşum gibi töbest.

Hanımefendi benim eşimle sorunum yok aslında mutlu bir evliligimiz var. evet anneci bir erkek en başından beri farkındayım ama beni hiç zorlamadi illa anneme gidelim,onu yap bunu yap demedi. Ben 3 çocuk yaptığım için pişman da değilim iyi ki olmuş çocuklarım.
Allah korusun ayrılsam da maddi gücüm var çalışmıyorum şuan ama çalışırım da bir saat mesafeye giderim de. Bu bayram ilk defa gidemedim annemlere. Eşim de suçlu kabul ediyorum ama 3 çocuk yapmakla ne alaka

Eşimle gitmek istedim in sonu malesef böyle 800 km den gelen kardesi gorememeye variyor.Kardesinizin yerinde olsam size icerlerdim.Ikinci gun hazirlanip ,oradan kendinizi bir sekilde aldırmaniz en dogrusu olurdu.Hic bir kadinin ailesi bayramda boyle ötelenmeyi ,torunuyla bayramlaşamamayı hak etmiyor.Yazik bu ana babaya da.

Eşimle gitmek istedim in sonu malesef böyle 800 km den gelen kardesi gorememeye variyor.Kardesinizin yerinde olsam size icerlerdim.Ikinci gun hazirlanip ,oradan kendinizi bir sekilde aldırmaniz en dogrusu olurdu.Hic bir kadinin ailesi bayramda boyle ötelenmeyi ,torunuyla bayramlaşamamayı hak etmiyor.Yazik bu ana babaya da.
Annem babam.kardeslerim hepsi icerledi. Sen üzülme falan dediler ama annemde babamda damatları özür dilemez telafi etmezse ciddi mesafe koyacaklarını söylediler. Haklılar da.. bana da ders oldu önceliğim ailem bundan sonra. İncelediği yerden kopsun diyeceğim

Annem babam.kardeslerim hepsi icerledi. Sen üzülme falan dediler ama annemde babamda damatları özür dilemez telafi etmezse ciddi mesafe koyacaklarını söylediler. Haklılar da.. bana da ders oldu önceliğim ailem bundan sonra. İncelediği yerden kopsun diyeceğim
Tahmin ettigim gibi olmus .Eşiniz ailenizin gönlünü alana kadar esinize de geri adım atmayin.Ayni sey onun ailesine olsa kiyamet kopmustu.Bir de cesur olun ,gerekirse kardeslerinizin yaninda o gün essiz durun ama ailenizi yola baktırmayin.Bir ortamda eşden ayrı olmak inanın dunyanın sonu degil.

Bayramda gitmemek ne demek? resmen canı istememiş ertelemiş şimdi de cenazeyi bahane edecek hazırlayın kendinizi

Tahmin ettigim gibi olmus .Eşiniz ailenizin gönlünü alana kadar esinize de geri adım atmayin.Ayni sey onun ailesine olsa kiyamet kopmustu.Bir de cesur olun ,gerekirse kardeslerinizin yaninda o gün essiz durun ama ailenizi yola baktırmayin.Bir ortamda eşden ayrı olmak inanın dunyanın sonu degil.
Kesinlikle artık geleceksen gel gelmiyorsan ben gidiyorum diyeceğim.konusmuyorum eşle de yokmuş gibi davranıyorum

Back
X