Bayramda akrabalari aramak🤔

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.091
158
40
35 yasindayim.bosandim.tek yasiyorum.yuksek lisansimi yaptim.isim var yukselme sinavlarina giriyorum.orta duzey yoneticilik yapiyorum. Evlenmeyi dusunmuyorum.
Daha ust konuma gecebilmek icin sinava girdim sonucu bekliyorum.ya benim keyfin yerinde ama insanlarin bana eksikmis gibi hissettirmeleri bana cok garip geliyor.
Yakin bir akrabami aradim
Nasilsin?aaaa tek basina nereye kadar?okuya okuya ne olacaksin ki evlen de yuva kur cocugun olsun.normal isini yap yukseleceksin de nolcak?maasin da cok artmiyo.ilerde yalniz napacaksin?
Ya bayramin mübarek olsun diyecektim ben sadece.sonra liseden sonra evlenip cocuk yapmis kizinin evliligini ovmeler...ya sabir mutlu olsun da ne alaka benim gozum yok istemiyorum
Diger bir kuzenimle gorustum
Kendisi de bekar.ailesiyle yasiyo benden buyuk.
Tek basina da napiyosun oturuyosun tabitatlim sen yillardir oturuyosun demedim.ben bi sey soyleyince kiriliyor insanlar cunku
Hakikaten bunu yapanlar varsa onlara souluyorum.size zarari olmayan insanlarin nasil yasadigi sizi ilgilendirmesin be kardesim.sana ne.bayramini kutlamaya aradim.bi daha arar miyim?sanmiyorum

Haha aynı ben. Hem evlenememistim hem de atanamamistim. Bak okudu okudu da ne oldu üstelik bu yaştan sonra (+30) aşk evliliği de yapamazsın diye yüzüme yüzüme söylüyorlardı. Evlendim ama hala atanamadim şimdi de oku okudu da ev kadını oldu boşuna okudu diyorlar. Bitmez laf onların görevi moral bozmak. He he diyin geçin

Atansaniz da calisio duruyosun evde de ugrasiyosun yazik sana demezlerse ben de bisi bilmiyorum

Bana da bugün her aradığım allah sana çocuk versin diye dua etti. Amin dedim geçtim, ne diyeyim. İnsanlara kendimi anlatmak ya da söylediklerine kırılmak bana gereksiz geliyor. Kendimi üzemem.
Ya haklisin uzulmeye degmez aslinda.bi anlik sinirlendim sanirim

Son derece imrenilecek bir hayatınız var, hiç canınızı sıkmayın.
Ne güzel bağımsızsınız, kimseye muhtaç değilsiniz.
Toplum hala yadırgıyor tek başına ayakları üzerinde durabilen kadınları. Doğ büyü evlen doğur öl sirkülasyonunu bozunca size "anormal" muamelesi yapmaktan haz alıyorlar.
Boşverin.. Nice güzel bayramlarınız olsun.

Ya haklisin uzulmeye degmez aslinda.bi anlik sinirlendim sanirim

Başka insanların düşündükleri ya da söyledikleri yüzünden sinirlenip, üzülüp, kendinize zarar vermemeyi öğrenmelisiniz bence. Benim mottom kendime bu insanın senin hayatında ne kadar etkisi var diye sormak. Cevabı da genelde “hiç” oluyor. Hayatıma etkisi olmayan bir insanın söyledikleri de ağzından çıkar çıkmaz uzay boşluğuna doğru yol alıyor.

Sanki tüm evliler çok mutluymuş gibi bana da yıllardır bu psikolojik baskıyı yapıyorlar.
Umrumda değil.
Malesef bizim toplumda bi kesim yaşlılığında kendisine baksin diye çocuk dünyaya getirdiği için çok da takmamak lazım.
Ben hiç takmiyorum.siz de takmayın aman şu korona çıkmasaydı süper tatil fikirlerim vardı.
Çoluk çocuk büyütmek herkesin yapacağı bi şey değil.buyuk zahmet ve sabir ister. bi kisim insan sırf bu düzene ayak uydurmak için evleniyor ve cocuk yapıyor.

Ben son birkaç senedir insanları pek aramıyorum önceden bayramlarda büyük küçük aklima gelenleri arardim, bayram harici de arada yoklardim onlar aramasa bile ben vefalı davranmaya çalışırdım. Baktım ben aramayinca kimse arayip sormuyor ama ben aradigimda da vay hayırsız hic arayip.sormuyorsun sitemleri duyardim. Ben "en son ben aramistim" demeye kalksam herkes hemen ne kadar yoğun hayatlari olduğundan koca ve cocuklarla ugrasmanin zorlugundan bahsederlerdi tabii sen bekar olduğundan anlamazsin diye laf sokulurdu.
Halbuki onlarin esiyle aldiklari sorumlulukları ben tek basina aliyorum. Kimse bunu sormaz görmez.
Aslinda olay senin evlenip evlenmemen degil, 35 yaşında kendi ayaklari üzerinde kimseye minnet etmeden duruyor olman. Sert eleştiriler genelde gizli kıskançlık oluyor.
Tabii iyi niyetten evlen cocuklarin olsun diye düşünenler de vardır (anne/teyze gibi).
Ama bu senin hayatın, ne güzel yüksek lisans yapmışsın kendine hedefler belirlemissin ve bunlari gerceklestirmek için elinden geleni yapıyorsun. Bir çok insan icin evlilik bir amaç, nihai hedef olduğu icin seni anlamalarını bekleme, direkt "evlenmeyi düşünmüyorum " demen yeterli. Sebep.soranlara da aslında cevap vermemek gerekiyor ama insanlar anlamıyor. "Evliliği yaşadım gördüm tekrarini düşünmüyorum " cevabi daha anlamlı olur ve eminim karsindakileri de susturur. Israr edenler de olacaktır onlara da tesekkur edip.ayni seyi tekrarlaman yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ya bunu is hayatinda da goruyorum malesef.calistigim insanlarin erkke olanlarin tavirlari ozellkle.yani cok sacma.takmamayi ogtenmek en guzeli

Olmuyor malesef en guzeli takmamak

E niye demiyorsunuz "evlenip doğurana madalya takmadilar belki bana takarlar. Bi deneyip görücem" diye.

Ben enerji emicileri , aramamaya karar verdim. Hayırsız diyorlar , inanın umrumda değil. Bana da kiminle konuşsam 2. çocuğu soruyorlar (36 yaşındayım ) ev aldın mı diyorlar( şehir değiştirdim eş durumundan) eşimin işini soruyorlar işten çıkarıldı değil mi coronadan herkes çıkarılmış diyorlar ( özel sektörde mühendis ) soruların hepsi negatif ama işin ilginç kısmı bizde herşey pozitif . pozitif cevap verince de memnun kalmıyorlar . bugün birisi dedi ki bakın gerçekten kanımdan canımdan yakın akrabam, şehir değiştirdin tabii istifa ettin dedi. yoo neden edeyim tayin aldım geldim dedim, aa memur muydun dedi? 7 yıldır memurum bunu söyleyen babamın kardeşi. başka diyecek bişey yok. tövbe kimseyi aramam artık millet kafayı yemiş.

Bizim de bir komşu vardı
Kızı boşandı çocuğu var kocası aldattı ve ayrıldılar...
Annesi bana sürekli benim kızım ikinciye evlenecek sen neden evlenmiyorsun her gördüğünde ben de otuz üstü yaşlardayım o zamanlar... kızı da benim yaşımda...

neyse ben tabi çok üzülüyorum ama sinir oluyorum ne demek benim kızım ikinciye evlenecek gurur duyuyor gibi söylüyor bi de bana da evde kalmış beğenilmeyen kız muamelesi yapıyor tabi... kız bi de o kadar kötü aldatıldı oğluyla kaldı öylece...

Sonra ben Allah nasip etti evlendim... düğüne gelip damadı görünce çok beğenmişler... yani benim kel göbekli yaşlı biriyle evlenebileceğimi düşünmüşler...şaşırmışlar eşimi görünce... bi de bunu açıkça söylemiş... eşim benden küçüktü bu arada... tabi düğün vs de çok güzeldi ağızları açık kalmış...

Yani ne insanlar var anlayacağın...
canımı o kadar acıtmışlardı ki... ama onların acıttıkları yaralarımı Allah o kadar güzel tamır etti ki... çok şükür...
Kimseyi takmayın Allah büyük... evli insanların yarın kocalarının ölmeyeceği ne malum herkes eşiyle mi yaşlanıyor o akrabanızın kızı bunu garantilemiş mi? Ne kadar kesin konuşuyor herkes...
benim babamın kendinden küçük kardeşi vefat etti hanımı annemden 15 yaş küçüktür...
hayat öyle hesapları kaldırmıyor...
Allah hakkinızda hayırlısını nasip etsin...
Hayırlı bayramlar... mutlu huzurlu olun inşallah her daim...

Olmuyor malesef en guzeli takmamak
Aynen öyle takmayın, takiyorsaniz da kendinizce çözümler bulun uygulayın
Ama şunu diyeyim, bu sorularin ardi arkasi kesilmez. Evlensen çocuk sorarlar, çocuğun olur ikinciyi yap derler. Çocuğun olmasa kısır derler, derler de derler. Hiç bitmez.
Ben ayni soruyu soranlara cevap verdim ya der geçerim ya da isrardan hoşlanmıyorum derim, kestirip atıyorum artık. Anlayan anlar anlamayana da yapacak bir sey yok, insanlar kendi hayatlarina bakip baskalarininkine burunlarını sokmamayi öğrenmeli!

Ya hu esleri vs ölmesin ölsün bana ne
Yani koca bulmak boburlenilecek bi sey degil bana gore zaten.ya da mukemmel bir dugun?!
Mutlu olun dilerim.
Ya ben topluma uygun olsun diye o cendereye girmek istemiyorum.bak ayaklarimi uzattim film izleyip kahvemi iciyorum.simdi.cocuk olsa es olsa istemiyorum... kimseye sirf pipisi var diye hizmet edemem.bu zihniyette olmayan da cok az yani.erkek olup temizligi vs cok iyi yapan,cocukla anne kadar ilgilenen cok az bu toplumda.kadin helak ediyo kendini.ne gerek var yaslaninca yalniz kalacagim diye.yaslanacak kadar yasayacak miyim o bile belli degilken.

Ben cekirdek ailem haricinde kimsenin bayramini kutlamadim.

Isterseniz sosyal medya üzerinden paylasim yapin topyekün kurtulun
Yani ben bunu dahi yapmadim ama yapanlar var.
Tek tek her tanidigimizin bayramini kutlayacaksak ohoo... bitmez yani.

Ben millet ayiplar dahi diye cekinmiyorum. Pek umrumda degil acikcasi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…