Eşimi savunmakta haklıyım dimi o ne kadar üzülüyordu benim yüzünden olmuyo diye gururunu kırdı kıyamadım eşime kimsesiz gibiÇok ayıp etmiş. Bulduğu fırsatta konu ne olursa olsun sizin hassas noktasına oynaması çok acımasızca. Lafını verin allaha havale edin
Bayramın birinci günü babamın karısı ile kocam arasında tartışma çıktı.
Eşim babamın ikinci eşinden olan 5 yaşındaki kardeşimi misafirliğe bir yere gittiğimizde uyarır. Etrafı karıştırma, Teşşekkür et, bağırmadan konuş vs. Öğütler verir. Kadın saldım çayıra çocuğu hiç tutmadığı için. Eşim insanlar rahatsız olur diyo.Ben de her seferinde karışma kötü olursun. Herkes kendi çocuğunun terbiyesini kendisi verir dedim anlamadı. Bayram günü hep birlikte başka birinin evinde kadın başladı eşime sen her sayın iyisini bilirsin kimseyi konuşturmazsın. Çocuğu uyarıp duruyosun diye.
Ben de misafirlikteyiz eve gelince ne sorunuz varsa şimdi konuşun dedim. Kadın eşime senin çocuğun olmasın dedi eşime. Biz tüp bebek için uğraşıyoruz bu arada.
Eşim de hatam neyse söyle çocuk işini karıştırma dedi o da belki senin kusurun vardır dedi eşime yeter dır dır ettiğin dedi.
Bence kusur olayına girince büyüğümüzsün hata neyse söylersin çocu işine girdin dedim. Açtım ağzımı gümrük gözümü eşim yine beni sakinleştirmeye çalıştı. Olay bu benim eşini sevmiyolar ama 2 durup gitcek ifade edelim demedi kadın. Kızmakta haksız mıyım?beni arada bıraktılar.
Canım eline her seferinde karışma dedim ama anlamadı. Sadece karışma benim çocuğuna dese eşim özür dilerdi haklısın diye ama sizin çocuğunuz olmasın deyince haksız duruma düştü.Hassas konularla incitmeye çalışmak hoş değil evet ama başkasının çocuğuna karışmak eşinizin üstüne vazife değil ben de olsam tepkisiz kalamazdım...böyle incitmezdim belki ama kesinlikle hoş karşılamazdım....
O beni çocuğunuz olunca anlarsınız demek istemiş ama eşim ne demek istiyorsun dediğinde kudur sendedir dedi düzeltmeye çalışmadı ona kızdık.İnsanların eksiklikleri kusurları hastalıkları basarısızlıkları vb ile güçlü duruma geçip kendilerini memnun etmeyi başaran insanlardan korkmuşumdur ve onlar adınada üzülmüşümdür. kadın eşinize "sizin çocuğunuz olmasın hiç " cümlesini kullanırken neyi demek istedi tam anlayamadım. eşinizin küçük kardeşinizi uyarmakta ikaz etmekteki bıkkınlığındanmı bahsetti.sizin çocığunuz olmasın hiç olursa boğulur rahat hareket edemez anlamındamı. Yoksa kötü bir dua.allah size istediğinizi vermesin anlamındamı?..... ama neticede bebek isteyen bir insana her ne anlamda olursa olsun söylenilmeyecek bir cümle kullanmış. Eşinizin yanında durmanız gayet doğal ve yerinde bir davranış olmuş.bende olsam dururdum.
Bir daha götürmem onu oraya . Eşimi bi türlü kabullenemediler. Ayrılsam çok mutlu olacaklar.Yok daha neler ! Hala soruyorsunuz " eşimi savunmakla yanlış yapmadım di mi ? " diye ...
Kimin ne haddine sizin çocuk sahibi olma/olamama konusunu laf etmeye .
Edep sınırlarını aşan bir tartışma olmuş . Alttan alınacak bi durum değil .
Bu saatten sonra eşinizde o 5 yaşındaki kardeşinize karışmasın . Zaten bu kadınla da aynı ortamda bulunmayın .
Babam oradaydı. O karışmadı biz misafiriz 3 gün kalıp gidicez insan misafir der susardı bi idare etmediler. Eşime kızıyorum karışma diye. Doğruluk elçisi gibi herkese bişey öğretmeye çalışıyo üstüne vazife değil dedim kadın o konuda haklı ama düzgün bir üslup ile söyleyebilirdi. Belden aşağı vurdu.Eşin milletin çocuğunu uyarmakta haksız. Ben olsam sana noluyor hayırdır sen mi doğurdun derim
Ama senin çocuğun olmasın ne demek yahu?
Senden ne istiyor, ne kadar acımasızca.
Onu geçtim doğmamış çocuktan ne istiyor bu arsız kadın?
Ben olsam babama söylerim, bu kadın asla evime gelmeyecek derim.
Bir daha da asla görüşmem.
Daha konuşmadık ama eşimin istemediğini anlıyorlar.Siz kendi payınız olan tazminatı vermiyceginizi söylediniz mi babanıza ve bu kadına? Eger söylediyseniz onun saldırmasıdır bu
Daha konuşmadık ama eşimin istemediğini anlıyorlar.
Ben zaten konuşcam para isteyecek pek yüzleri kalmadı ama veremiycem biz kullanıcaz o parayı diycem.Onun da etkisi vardır.
Ve söylemeyi geciktirmeyin bence artık bu para mevzusunu. Hatta bu kadının bu laflarını da bahane edin de iclerine otursun o sözler. "Biz tüp bebek için para ayıracaktık ama görüyorum ki zaten ne esimin ne de benim iyiligimi düşünen bir babam ve cici karısı yokmuş. Hatta en ufak fırsatta cocugunuz olmasn diyebiliyorlarmıs. Ben de düşündüm taşındım geri kalan parayı siz nasıl cocugunuzun gelecegini düşünüyorsunuz ayni sekilde cocugumun gelecegini düşünmek icin bankaya yatıracagım. Hakkımı vermekten vazgectim" deyin.
Sonra yesinler birbirlerini.
Eşim de sinir edeiyo beni karışma dedim durdum ama anlamadı kadın da dolmuşEşin kadının çocuğuna karışamaz, uyarması filan yersiz olmuş. Ama kadının da bu konuyu başka yerlere çekmesi çok kötü. Bence tabi ki eşini savunman iyi olmuş, ama eşin bi daha elalemin çocuğunu terbiye etmeye kalkmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?