Bayramda bir yere gitmemek

Mavibalon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
196
82
28
Merhabalar eşim ile her bayramda anneme giderdik benim kendi aileme yani . Annem tek yaşıyor . Eşimle ailem arasında çok problem oldu ama hep gittik yine de benim için katlandı diyeyim. En son Şubat tatilinde de yine sürtüşme oldu bu sefer eşim bayramda asla gitmek istemiyor dayanamıyorum diyor . Hep yanlarındayiz ama o kadar değersiz ki . Neyse bu bayram annem tek başına . İçim icimi yiyor onun tek kalması bı yandan hep gittik artık eşimle aram kopacak diye korkuyorum. Ben zorlaşan yine gider eşim yani hatta bayram günü pişman olup üzülme istiyorsan gidelim diyor ama eşimle aramız mahvolacak artık. Ne yapayım annemin tek olması da içimi mahvediyor . Siz olsanız ne yapardınız

Son düzenleme:
Merhabalar eşim ile her bayramda anneme giderdik benim kendi aileme yani . Babam vefat etti annem tek yaşıyor kardeşim bekar başka şehirde . Eşimle ailem arasında çok problem oldu ama hep gittik yine de benim için katlandı diyeyim. En son Şubat tatilinde de yine sürtüşme oldu bu sefer eşim bayramda asla gitmek istemiyor dayanamıyorum diyor . Hep yanlarındayiz ama o kadar değersiz ki . Neyse bu bayram annem tek başına . Kardeşim başka şehirde tek . İçim.icimi yiyor onun tek kalması bı yandan hep gittik artık eşimle aram kopacak diye korkuyorum. Ben zorlaşan yine gider eşim yani hatta bayram günü pişman olup üzülme istiyorsan gidelim diyor ama eşimle aramız mahvolacak artık. Ne yapayım annemin tek olması da içimi mahvediyor . Siz olsanız ne yapardınız

Eşin ile annenin arasında ki problem ne bilmiyorum ama senin yerinde kendimi koyduğumda ne olursa olsun annemi yalnız bırakmazdım. Bilmiyorum bu benim düşüncem babanız için de Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🙏

Tek gitsem bu sefer de onun gelmemesine takacak zaten her şeyine takıyor sürekli . Valla napacagimi bilemiyorum kafamda hep bu var

Empati. Kayınvalideniz size böyle yapsa yine yine gider miydiniz? Ben gitmezdim. Bu hayata eşimin anasını eylemeye gelmedim.

Merhabalar eşim ile her bayramda anneme giderdik benim kendi aileme yani . Babam vefat etti annem tek yaşıyor kardeşim bekar başka şehirde . Eşimle ailem arasında çok problem oldu ama hep gittik yine de benim için katlandı diyeyim. En son Şubat tatilinde de yine sürtüşme oldu bu sefer eşim bayramda asla gitmek istemiyor dayanamıyorum diyor . Hep yanlarındayiz ama o kadar değersiz ki . Neyse bu bayram annem tek başına . Kardeşim başka şehirde tek . İçim.icimi yiyor onun tek kalması bı yandan hep gittik artık eşimle aram kopacak diye korkuyorum. Ben zorlaşan yine gider eşim yani hatta bayram günü pişman olup üzülme istiyorsan gidelim diyor ama eşimle aramız mahvolacak artık. Ne yapayım annemin tek olması da içimi mahvediyor . Siz olsanız ne yapardınız
Eşimle değil tek gider gönlünü alır bayramını kutlar yapılması gereken ne varsa yapar dönerdim evime.Esiniz annenizi çekmek zorunda değil.Siz de onun ailesini tabi.Bence bir kişi diğerinden rahatsizsa zorlamanın mantığı yok

Annen eşine kötü davranmasaydi eşin gitmemek için ayak diremezdi.
Eşeğin hatri yoksa sahibinin vardır, sizin için eşinize iyi davranmaliydi.
Annenizden değil haklidan yana taraf olun . Ayrıca bayram tatili tek gün değil ya, eğer aşırı uzak değilse gunubirlik ya da bir geceliğine siz gidin annenize tek basiniza

Annen eşine kötü davranmasaydi eşin gitmemek için ayak diremezdi. Eşeğin hatri yoksa sahibinin vardır, sizin için eşinize iyi davranmaliydi. Annenizden değil haklidan yana taraf olun . Ayrıca bayram tatili tek gün değil ya, eğer aşırı uzak değilse gunubirlik ya da bir geceliğine siz gidin annenize tek basiniza
Haklısınız benim yanımda hep uyarırlar yani her şeyine kulp bulurlar ama eşim benim hatrima susar bu bayram istemiyorum dedi tek gitsem de bu sefer bunun kinini tutacaklar

Kendiniz gidin.
Benim eşim ailesine tek gidiyor.
Bende kızımla anneme gidicem eşim iş yerini ayarlarsa kalmaya değil ama kahvaltıya gelir.
Birlikte gitmek zorunda değilsiniz ve böyle problemler varken zorlamayın.
1. Günü değil de 2. Gün kendiniz gidin eşiniz de istediğini yapsın bir gün.
Hem kendi gününüz olmuş olir daha güzel olur.

Haklısınız benim yanımda hep uyarırlar yani her şeyine kulp bulurlar ama eşim benim hatrima susar bu bayram istemiyorum dedi tek gitsem de bu sefer bunun kinini tutacaklar
Bence hatanın büyüğü sizde. Eğer siz sağlam duruşlu olsaydınız kimse eşinize şamar oğlanı muamelesi yapamazdı. Benim ablam mesela, eşi hakkında en ufak bir olumsuz yorum yapsak (ki enistemi ailecek seviyoruz,çok düzgün bir insandır. Ama basit bir eleştiri bile yapsak) lafı ağzımıza tıkar, bizi bin pişman eder , uzun süre de eve gelmez. onlar daha yeni evliyken soyledigim gayet doğal bir şeye bozulmuş eşi, bana zorla özür diletmisti mesela🙈
Ama ablamla aynı tarihlerde evlenen bir arkadaşım var, kocasi ailenin değil sulalenin şamar oğlanı. Biz bile (tabii ki arkasından) dalgasını geçiyoruz kızla beraberken. Çünkü kızın eşine duyduğu bir saygı yok, eşini korur hali de yok. Haliyle kimse de çekinmiyor, ağzına geleni söylüyor adama karşı .
Kkda bile BDVde kaynana konularının neredeyse tamamı annecigine laf edemeyen , pasif adamlardan oluşuyor.
Sizin konuda annecigine laf edemeyen pasif adam sizsiniz malesef. Adamı ezdirmeyin , o cevabı saygısından vermiyorsa siz verin.
Ayrıca 'tek gitsem kinini tutacaklar' demişsin. Demek ki annen senin gelişini gidişini çok da önemsemiyor,amacı da seni görmek değil ki tek gelsen laf sokacak. Böyle anneye her Bayram koşmak neden?

Bence hatanın büyüğü sizde. Eğer siz sağlam duruşlu olsaydınız kimse eşinize şamar oğlanı muamelesi yapamazdı. Benim ablam mesela, eşi hakkında en ufak bir olumsuz yorum yapsak (ki enistemi ailecek seviyoruz,çok düzgün bir insandır. Ama basit bir eleştiri bile yapsak) lafı ağzımıza tıkar, bizi bin pişman eder , uzun süre de eve gelmez. onlar daha yeni evliyken soyledigim gayet doğal bir şeye bozulmuş eşi, bana zorla özür diletmisti mesela🙈
Ama ablamla aynı tarihlerde evlenen bir arkadaşım var, kocasi ailenin değil sulalenin şamar oğlanı. Biz bile (tabii ki arkasından) dalgasını geçiyoruz kızla beraberken. Çünkü kızın eşine duyduğu bir saygı yok, eşini korur hali de yok. Haliyle kimse de çekinmiyor, ağzına geleni söylüyor adama karşı .
Kkda bile BDVde kaynana konularının neredeyse tamamı annecigine laf edemeyen , pasif adamlardan oluşuyor.
Sizin konuda annecigine laf edemeyen pasif adam sizsiniz malesef. Adamı ezdirmeyin , o cevabı saygısından vermiyorsa siz verin.
Ayrıca 'tek gitsem kinini tutacaklar' demişsin. Demek ki annen senin gelişini gidişini çok da önemsemiyor,amacı da seni görmek değil ki tek gelsen laf sokacak. Böyle anneye her Bayram koşmak neden?
Baştan sona haklısınız . Ben ailemin yanında eşimi koruduğumda hep kocani koruyorsun kimseyi savunma biz kimin ne olduğunu biliyoruz deyip ağzıma lafı tikiyorlar. Mesela onla ilgili bı şeye üzülsem takıyorsun biz seni düşünüyoruz vs deyip eşimle alakalı bı şeyi düşünmüş olmamı bile suç görürler . Gerçekten bu tepkiler gele gele insan bı yerde pısıyor aman kavga çıkmasın yine suçlu olmayalım diye

Koca adam nıye sureklı eleştiriliyor hatası nekı esınızın esınız haklı ıdare etmek dıye bırsey var ailen ne istiyor damatdan herkes gelınıne damadına bayılmıyor arada oglu kızı torunları ıcın ıdare edıyor sızı dusunen yok sanırım.

Biraz sakin ol öncelikle, ailen seni ne kadar sindirmiş, ne tavır alabiliyosun ne de yanlışlarını söyleyebiliyosun, bir de korku ve telaş halindesin. Alttan aldıkça tepene çıkılmış, üstelik yaranma da yok, hâlâ kusur arayışı var anladığım kadarıyla. Bu ürkek ve sürekli gönül yapmak isteyen halini bildikleri için yapıyolar bunları.
Kendini de eşini de ezdirme, sana olan güvenini kırma, senin aile huzurunu düşünmeyen annen için senin hatrına bi çok şeye katlanan eşinle aranızı mahvetme, inan dönüşü olmaz, o zaman annenlerin de hem umrunda olmaz hem de faydaları olmaz.
Bence eşine, "seni anlıyorum çok haklısın, sen gelme, ben gidip geleyim" de ve kendin git, gittiğinde de annene eşine olan davranışlarının yanlışlığını söyle, korkma, çünkü siz ne yaparsanız yapın kusur arayan bulur, bulamazsa uydurur.
Aslında sen de tavır koyup gitmesen ve bi müddet de mesafeye devam etsen daha iyi ama şu an onu yapabilir misin, emin değilim.

Annen bu bayram yalnız kalsın.
Yazık eşinize.
Esiniz siz uzulmeyin diye bu saçma duruma katlanmak zorunda kalmaya razı ama siz eşinizin düşürüldüğü durumu es geçip annem yalnız kalmasın kafasindasiniz.
Kalsın yalnız efendim.
Telefon açıp bayramını kutlayın ve böyle devam ederse daha çok tek başına bayram kutlayacagini ifade edin.
Ne bu böyle.
Anneniz olması kaba bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ne siz gidin, ne de eşinizi sürükleyin.
Takkesini önüne koyup düşünsün anneniz.
Esin yarin birgün ben boşanmak istiyorum artık deyip kalemini kirdiginda, annen mi kurtaracak sizi ?
Ayık ol.
Evliliğinizi yıpratma.
Korkmayın cehennemlik de olmazsiniz. Annenize ciddi bir ayar lazim

Son düzenleme:
Back
X