Bayramda bir yere gitmemek

Annen bu bayram yalnız kalsın.
Yazık eşinize.
Esiniz siz uzulmeyin diye bu saçma duruma katlanmak zorunda kalmaya razı ama siz eşinizin düşürüldüğü durumu es geçip annem yalnız kalmasın kafasindasiniz.
Kalsın yalnız efendim.
Telefon açıp bayramını kutlayın ve böyle devam ederse daha çok tek başına bayram kutlayacagini ifade edin.
Ne bu böyle.
Anneniz olması kaba bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ne siz gidin, ne de eşinizi sürükleyin.
Takkesini önüne koyup düşünsün anneniz.
Esin yarin birgün ben boşanmak istiyorum artık deyip kalemini kirdiginda, annen mi kurtaracak sizi ?
Ayık ol.
Evliliğinizi yıpratma.
Korkmayın cehennemlik de olmazsiniz. Annenize ciddi bir ayar lazim
👏👏👏

Sorun eşinin izin vermesi değil, sorun konu sahibinin eşini zorla götürmeye kalkması.
Yani zorlasam zaten gelir diyor esi icin.Sorun esin izin vermesi degil zaten onu da kirmamak adina iznini istemesi.
Sen gelme ben gideyim diyecek,usulden izin isteyecek ve olay kapanacak sanki :)

Ben her bayram ailemin yanına giderim 10 gün 1 hafta öncesinden
Eşim kendi ailesiyle bayramı geçirir 2.günü yanıma gelir 3 gün kalır ve döneriz.

Kimse kusura bakmasın benimde ailem var
Ve erkeğe yüz verırsenız daha fazlasını ister.
İster küser
İster darılır kendi bileceği iş...

Pandemi de biraz daha dikkatli oldum tabii
Ve bu bayramda gitmeyeceğim cunku bu halde yol çekmek istemedim.

Sizin anneniz yalnız yahu
Yazık kadına . Anladık yuva da önemli
Ama bir yandan da anneniz var. Bu dengeyi asla bozdurmayın kimseye

Farklı sorunlar varsa bilemem tabi!

Ama ne olursa olsun o sizin anneniz. Nasıl ki erkekler anneleri ne yaparsa yapsın eşlerini sürüklüyorlar her şeye
Kadınlar da ailesine sahip çıkmalı!

( beğendim tuşuna basanlar canim kocacımcı)😄

Son düzenleme:
Haklısınız benim yanımda hep uyarırlar yani her şeyine kulp bulurlar ama eşim benim hatrima susar bu bayram istemiyorum dedi tek gitsem de bu sefer bunun kinini tutacaklar
Anneniz her türlü eşinize takacak. Engellenemiyor sonuçta. Ben eşinizin yerinde olsam 5 dk oturup kalkardım. İçim rahat da olurdu. Beni çok darlayacak durumdaysalar da gitmezdim. Meseleyi bilmeden bir şey diyemem. Annenizle konuşsanız keşke. Yaptığı doğru değil sonuçta. Neyinden çekiniyorsunuz ki?

Aneniz yalnız olmak istemiyorsa kızını damadını hoş tutsun. Hem huzursuzluk çıkarıp hem de üzülmez herhalde. Ne bekliyordu ki sonuçta karşı taraf el oğlu. Gelin olsa aynı durumda, erkek linç yerdi. Kız anası olunca kayrılmış

Yazanlara teşekkür ederim hepsini okudum. Biz aileme 7-8 sa uzaktayiz o yüzden kahve içip dönmek değil de kalmak gerekiyor . Eşim de bu sefer gitmeyelim biraz anlasin diyor ama tek başına bayramda kalmasını icim kabullenemiyor. Evet ne var sorunları neden konuşmuyorsunuz derseniz yani sorun mesela bağırıp çağırma.degil .
Annem bize kalmaya geldiğinde atıyorum eşim sofrada güldü bı seye annem suratını asti canı sıkıldı ortada hiçbir şey yok bana diyor.ki kocan bana saygısızlık yapıyor çocuk gibi bana gülüyor . Eee evime gelmiş anne ne alaka diyorum üstüne gitsem ağlıyor . Eşim spor yapıyor evde mesela yemek biraz gecikti off ben hastaayım başlayacam.yemege diyor ben şok oluyorum ya yiyelim anne tamam niye böyle yapıyorsun diyorum suratı asık.
Aslında annem bizim eşimle tartismamizi çok gördü biz biz severek tanıştık evlendik ama ilk zamanlar hep tartisirdik . Annemin evinde kalmak zorunda kaldık bı müddet vs .
Yani eşimin onlara saygisizligi yok kendi ailesine gitmez bizimkilere gider.ilk eli boş gitmez inanın her şeye yardım eder ama anneme her şeyi batar kardeşime her şeyi batar . Bu dengeyi ben kuramadım kendi ailem aman saygısızlık olmasın annem.uzulmesin biz evlenirken çok destek oldular diye diye şimdi biz resmen eşimle günah keçisiyiz .

Ben bu eş aileleriyle sürtüşme durumlarından, ego savaşlarından nefret ediyorum.
İlk evliliğimde eşimde, bende birbirimizin ailesini sayardık. Kayınpederim çok iyi bir adamdı. Bana kendi elleriyle Adana kebap yapardı. Bizde her bayram giderdik yanlarına. İlk gün kendi ailemle bayramlaşırdık mesela. Kalan 2-3 gün Adana’ya giderdik. Beni gezdirirlerdi. Ufak tefek alışveriş yaparlardı.
2. Evliliğimde Kv tam bir yılandı. Oğlunu elinden aldım düşüncesine girdi. Sonra küstük. Annem cephesinde ise babam vefat ettikten sonra eşimi çok ezdi. Eşimde anneme tahammül edemez hale geldi. Asla affetmiyor. Bende çok arada kalmaya başladım.
Ben bu bayram ve sanırsam geri kalan tüm bayramlar da tek başıma gideceğim. Ne yardan, ne serden vazgeçebiliyorsun.

Aslında direkt konu sahibini insan yerine koymuyorlar. Koca da bugün boşansan ailene el olacak biri sonuçta. Bu yüzden kocama b.k gibi davranan aslında bana b.k gibi davranıyordur. Bu kadar basit olay .
Kesinlikle. Kesinlikle.
İnsanlar farkında degil asla ama ese söylenen ima edilen ve yapılan davranıs aslında ese degil, kisinin kendisine yapılıyor. Erkek ve kadınlar bunu anlasa heralde problemli evlilik sayısı yarıya düser.

Eşini zorlama sen annenin yanına git eşinde kendi ailesinin yanına gitsin normalde hep birliktesiniz zaten herkes kendi ailesiyle vakit geçirsin.

Kesinlikle. Kesinlikle.
İnsanlar farkında degil asla ama ese söylenen ima edilen ve yapılan davranıs aslında ese degil, kisinin kendisine yapılıyor. Erkek ve kadınlar bunu anlasa heralde problemli evlilik sayısı yarıya düser.
O diğer yarı da eşine kötü davranılmasının kendi değersizliginden olduğunu bal gibi bilir ama işine gelmez. Eşi araya girince azcık kıymetli olmuştur çünkü, ömründe alamadığı sevgiyi ilgiyi alıyordur ailesinden, eş ses çıkardıkça da utanmadan bilenir çünkü eşi ailesinden sevgi almasının önünde engel olmaya başlamıştır, araç olmaktan vazgeçmiştir.

Canım Anneler elbette baş tacımız burada hiçbirimiz annelerimizi üzmek yada kırmak istemeyiz, ama bu bize veya eşlerimize istedikleri gibi davranacakları anlamına gelmez.

Kendimden örnek vereyim, bir dönem annem kendi sıkıntılarından dolayı etrafa sataşırdı, eşim de bundan payını aldı. Annem eşimi çok sever ancak o dönemde çok kötü konuşuyordu hatta bana bırak toplan hemen bana gel diyordu, ancak ben anneme herseferinde eşimi savundum baya kızarak ve hatta bağırarak haksızdı çünkü ve ben buna asla tahammül edemiyordum ve izin vermiyordum. Bu yüzden annem bilirki benimle eşim hakkında konuşulurken dikkat edilecek bunu etrafımdaki herkes öğrendi laf söyleyetmeyeceğimi bilirler.

Sen anneni alıştırmışsın sessiz kalarak oda istediği gibi davranıyor rahat rahat. Eşini zorla ikna etmeni asla tavsiye etmem. Tavrını koymalısın Annene ki biraz olsun anlasın hatalı olduğunu veya en azından seni kaybetme korkusuna. Senin huzurunu bozmaya hakkı yok. Eşini sevmeye bilir artık derdi her neyse ama saygı duymak zorunda senin için mecbur buna. Hem adamla uğraşıp sonrada niye gelmiyor demeye hakkı yok..

Bayramda da önce eşinle ailesine gidersiniz sonra bayramın diğer bir gününde sen tek annene gidersin, adamı zorla götürme. Annen de kizarsa orda devreye girersi tavrını koyarsın.

Yoksa bu böyle gitmez yazık olur yuvana yıpranırsınız böyle..

O diğer yarı da eşine kötü davranılmasının kendi değersizliginden olduğunu bal gibi bilir ama işine gelmez. Eşi araya girince azcık kıymetli olmuştur çünkü, ömründe alamadığı sevgiyi ilgiyi alıyordur ailesinden, eş ses çıkardıkça da utanmadan bilenir çünkü eşi ailesinden sevgi almasının önünde engel olmaya başlamıştır, araç olmaktan vazgeçmiştir.
Benim erkek kardesim 22 yasında bence hala ergensbfndnm neyse. Bir ara ailemin yanında esime x yere gidelim bu hafta dedim, tek gidicektik yani ailecek degil esimle ikimiz. Esimin de isi varmıs galiba kem küm etti bakalım canım ayarlarsak falan dedi. Esim baska odaya gidince cücük kardesim beni azarladı SJDJFKFÖFLFLF adamı niye bizim yanımızda darlıyorsun ayıp diye. Ulan cücük, enişteni al başında taşı dedim dışımdan. İçimden de cok duygulandım🥺

Bende kaç bayramdır eş ailesi ile bayramlasmiyorum. Eşim çocuklarla birlikte gidip bayramlasiyor. İnsan olsalardı bende giderdim zorlamayın eşinizi. Eşimin böyle bir talebi yok Allah'tan.

Eşinizi annenize neden ezdiriyorsunuz? Kimse kimsenin kum torbası değil.Yazık adama azcık basiretli olun yahu

Merhabalar eşim ile her bayramda anneme giderdik benim kendi aileme yani . Annem tek yaşıyor . Eşimle ailem arasında çok problem oldu ama hep gittik yine de benim için katlandı diyeyim. En son Şubat tatilinde de yine sürtüşme oldu bu sefer eşim bayramda asla gitmek istemiyor dayanamıyorum diyor . Hep yanlarındayiz ama o kadar değersiz ki . Neyse bu bayram annem tek başına . İçim icimi yiyor onun tek kalması bı yandan hep gittik artık eşimle aram kopacak diye korkuyorum. Ben zorlaşan yine gider eşim yani hatta bayram günü pişman olup üzülme istiyorsan gidelim diyor ama eşimle aramız mahvolacak artık. Ne yapayım annemin tek olması da içimi mahvediyor . Siz olsanız ne yapardınız
Olaya göre değişir büyük bir problemse zorlamayın gitmek için

Merhabalar eşim ile her bayramda anneme giderdik benim kendi aileme yani . Annem tek yaşıyor . Eşimle ailem arasında çok problem oldu ama hep gittik yine de benim için katlandı diyeyim. En son Şubat tatilinde de yine sürtüşme oldu bu sefer eşim bayramda asla gitmek istemiyor dayanamıyorum diyor . Hep yanlarındayiz ama o kadar değersiz ki . Neyse bu bayram annem tek başına . İçim icimi yiyor onun tek kalması bı yandan hep gittik artık eşimle aram kopacak diye korkuyorum. Ben zorlaşan yine gider eşim yani hatta bayram günü pişman olup üzülme istiyorsan gidelim diyor ama eşimle aramız mahvolacak artık. Ne yapayım annemin tek olması da içimi mahvediyor . Siz olsanız ne yapardınız
Niye eşinizi sürüklüyorsunuz? Siz tek başınıza gitsenize. Bir engeliniz mi var?

Tek gitsem bu sefer de onun gelmemesine takacak zaten her şeyine takıyor sürekli . Valla napacagimi bilemiyorum kafamda hep bu var
Anneniz eşinize takmış zaten, gelmemesine taksa ne olur? işi vardı dersiniz. Siz gidin annenize, ama eşinizi sürüklemeyin.

Back
X