Bayramda bir yere gitmemek

O kadar yorum yazılmış ama olay yazılmamış konu sahibi anneniz ile eşiniz arasında anlaşılamayan konu nedir açıklasanız?
farketmez ya adam gitmek istemiyor. Kimseyi istemediği bir yere zorla götürmek doğru değil.

Haklısınız benim yanımda hep uyarırlar yani her şeyine kulp bulurlar ama eşim benim hatrima susar bu bayram istemiyorum dedi tek gitsem de bu sefer bunun kinini tutacaklar
e tutarlarsa tutsunlar ne olur yani. Hem adamı istemiyorlar, sevmiyorlar, kötü davranıyorlar hem de gelmedi diye kinlenecekler. Çok saçma. Tek gidin.

Ailenizle Eşiniz nasıl bu noktaya geldi mesela önemli olan o. Bu noktaya gelene kadar siz ne yapıyordunuz. Yani ne bileyim eşimin ailesi bana laf söylese ben orada aile ye değil eşime bozulurdum açıkçası . Empati yapmak lazım . Şahsen bende gitmek istemem. Tamam fedakarlık yapılır o ayrı ama bu başka .. siz 1-2 günlüğüne gidin dönün ne olacak ki ?

Keşke anneniz makul bir insan olsaydı bu duruma gelmeseydiniz. Arkadaşların dediği doğru kayınvalideniz size aynı davranışlarda bulunsaydı kapısından adım atmak istemezdiniz. Eşiniz sizin için bugüne kadar katlanmış, keşke ilk olayda siz direkt tepkinizi koysaydınız ve anneniz eşinize karşı saygı sınırını aşıp usandırmasaydı.
Bence sizde bayramda gitmeyin annenize de sebebini söyleyin belki hatasını anlar ve eşinize karşı değişir. Cezalandırma değil ama sırf kendisi yalnız yaşıyor diye sizi böyle arada bırakmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Çünkü saygı da sevgi de karşılıklı olan şeyler.

Annenizin sınırı aşan ilk davranışında tepkinizi koysaydınız bu noktaya gelmezdiniz. Şimdi koymazsanız ileride daha büyük problemler yaşarsınız. O zaman da ya daha büyük olay çıkar ya da evliliğiniz bozulur. Ben boşanıp geri dönseniz de bu yapıdaki bir anneyle yaşayabileceğinizi düşünemedim.

Eşinizi sevmek zorunda değiller ama saygı duymak zorundalar. Anne de olsa hatasının karşılığını almalı yoksa böyle dozu artarak devam eder. Evladını seven gelinini/damadını hoş tutar.

farketmez ya adam gitmek istemiyor. Kimseyi istemediği bir yere zorla götürmek doğru değil.
Bana göre farkeder sebebi
Evlilik bazen bazı sevmediğimiz şeylere kişilere sevmesek bile saygı duymamız gereken bir kurum yine bana göre.
arada kan davası olmadığı sürece eşimin annesidir ne kadar bazen saçma diyaloglar kursa da eşimin hatrına 1 saat katlanırım diyebilmeli insan. Ölümlü dünya, bizlerde yaşlanıcaz ve hiçbir bayramda yalnız kalmak istemez insan. Nasıl birçoğumuz kvye bayılmasakta eşimizin hatrına gidiyorsak eşimiz de bizim hatrımıza fedakar davranmalı gerektiğinde.

Eğer olayda gerçekten eşinin hatası yoksa ve annen haksızlık yapıyorsa eşin bayramda gitmemekte haklıdır. Annen veya eşin diye bir taraf tutma haklı kimse onu savun ona göre tavrını koy. Bence biraz suç senin annende de var sonuçta damadı sevmiyor olabilir fakat kızının hatrına bazı şeyleri görmezden gelip damadın kalbini kırmamak iyi davranmak gerekir ki o da evine gelip gitsin. Laf sokarak, eleştirerek anca bu noktaya varılır ki eşin sonuna kadar gitmemekte haklı bence adamı gel diye zorlama. İçinde gelme isteği yoksa gelmesin sen anneni görüp gelirsin. Eğer annen tek gelmene laf söylerse sende sebebini açıklar tavrını koyarsın. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor kişi sevilmediğini hissediyorsa kendini geri çeker bunu da annenin anlayıp biraz da hatayı kendinde araması lazım

Son yorumunuzu okudum konu sahibi. Adam nefes alsa anneniz kızacak. Dolayısıyla siz istErseniz yalnız gidin, ya da hiç gitmeyin. Anneniz olacak gibi değil çünkü.

Bana göre farkeder sebebi
Evlilik bazen bazı sevmediğimiz şeylere kişilere sevmesek bile saygı duymamız gereken bir kurum yine bana göre.
arada kan davası olmadığı sürece eşimin annesidir ne kadar bazen saçma diyaloglar kursa da eşimin hatrına 1 saat katlanırım diyebilmeli insan. Ölümlü dünya, bizlerde yaşlanıcaz ve hiçbir bayramda yalnız kalmak istemez insan. Nasıl birçoğumuz kvye bayılmasakta eşimizin hatrına gidiyorsak eşimiz de bizim hatrımıza fedakar davranmalı gerektiğinde.
adam bunu hiç yapmamış değil ki. gitmiş katlanmış bir çok sefer konu sahibinin dediğine göre. Hatta ısrar etsem yine gelir diyor. Ama adam gitmek istemiyor, belki onuru kırıldı, belki başka bir şey. Kimse sevmediği insanlara katlanmak zorunda değil. Saygılı olacak elbette ama mesela diyelim ki arkadaşınızın bir köpeği var, sizi sürekli ısırıyor. Gidip didip sürekli köpeğin başını okşamazsınız; çünkü ısıracak yine. Uzaktan seversiniz.

Eşiniz ile anneniz arasında çok kalmışsınız ancak buradaki dengeyi hiç kuramamakta birazda sizin hatanız. Eşiniz bu kadar soruna rağmen gelmiş ve hala istiyosan gidelim diyebiliyor. Bence oturun konuşun ne senin mutsuzluğunu ne annemin yalnızlığı görmek istemiyorum diyip tek başınıza gidin.

Back
X