Bayramda çok soru soran akrabalar ?

Ben hep kısa cevaplar veriyorum. Evet, hayır, kısmet vs...
Bazıları laf olsun diye konuşuyor zaten. Kendi işimi yapıyorum, ofisim var. Hala "Kpss'ye girmeyecek misin? Neden atanmaya çalışmıyorsun?" diyenler var. Ya da "inşallah çok güzel bir işe girersin" diyen oluyor.
Kahkahayı basıp geçiyorum direkt. "Batmamı mı istiyorsun?" diye sorduğum da oldu. Sonra da bozuluyorlar anlamsızca :işsiz:

Mümkün olduğunca gerçekleri söylerim.
Rahatsiz olacağım özel şeyler soruluyorsa veya inatla üsteleniyorsa
sen? Diye karşı atak soru

- kaç para maaş alıyorsun?
-aliyorum 3-5, ya sen? Emekliler bayram ikramiyesi alacak diyorlardı, aldınız mı? Ne kadar verdiler? Maaş aldınız mi o bayramdan sonra mi? Maaşı aylik mi aliyorsun üç aylik mi? Eee ikramiyeyle ne yapacaksınız? Ogluna/kızına yardım ediyor musun? Sahi onların kredisi bitti mi? Kac kac ödüyorlar? Düğünde ne kadar altin takılmıştı? Satmadilar inşallah? Sattilarsa kötü, altin yükseldi.

-Evlilik yok mu?
Kısmetse olur. Sizin X/Y napti? Kayinvalidesi nasil? Aralar iyi mi? Bayramda ilk kendi anasina mi gidiyor onlara mi? Evleri kira miydi? Cocuk ne zaman yapacaklar? Ee simdi cocuk olunca sen mi bakacaksin anneannesi/babaannesi mi? Gibi gibi
haha

benim kafadansin sen :D

Tecrübe böyle bişey sanırım zamanında bana soranlara sinir olup yinede kırmamak için tek tek cvp vermekten yıldığım için kimseye soru sormuyorum soranlarada darlamayın ya gençleri diyorum :KK69:
aynen

eskiden kafaya takardim artik hic umursamiyorum

kimseye özel konu sormam bana sorulmasini da sevmem.

Herkesin Bayramı'nı kutlarım .

Bayramda çok soru soran herseyi eşeleyen mesela kaç para maas alıyorsun , atanamadın mı , çocuk var mı düşünmüyor musun va vs gibi sorular soran akrabalara ne tepki veriyorsunuz ? Ya da vermeliyim ? Durumu nasıl idare edebilirim onları kırmadan cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Bana da bebek soruyorlar hatta bana değil direkt anneme torunun yok mu daha dediler bugün sinir oldum. Ben de bıktım şu bebek mevzuundan dedim ama ne fayda her kafadan bir ses bir tane olsun en azından sonra olmaz bak bilmem ne. Kısmette varsa her zaman olur diyorum yok anlamıyorlar. Benle yaşıt bilmem kim varmış da 3 çocuğu varmış. Ben okudum mesleğim var çalışıyorum onun gibi 18’imde evlenip çocuk yapmadım dedim. Ona sustular neyse sonra yine de yap bilmem ne. Ben de dedim tamam eve gidince hemen yapcam. Ay bu insanlar ne meraklı milletin özel hayatına burnunu sokmaya. Zaten bebek düşünüyoruz biz ama bu kadınlara bunu söylemek bile istemiyorum. Konunuz yarama tuz bastu resmen destan yazmışım:))

Bana da bebek soruyorlar hatta bana değil direkt anneme torunun yok mu daha dediler bugün sinir oldum. Ben de bıktım şu bebek mevzuundan dedim ama ne fayda her kafadan bir ses bir tane olsun en azından sonra olmaz bak bilmem ne. Kısmette varsa her zaman olur diyorum yok anlamıyorlar. Benle yaşıt bilmem kim varmış da 3 çocuğu varmış. Ben okudum mesleğim var çalışıyorum onun gibi 18’imde evlenip çocuk yapmadım dedim. Ona sustular neyse sonra yine de yap bilmem ne. Ben de dedim tamam eve gidince hemen yapcam. Ay bu insanlar ne meraklı milletin özel hayatına burnunu sokmaya. Zaten bebek düşünüyoruz biz ama bu kadınlara bunu söylemek bile istemiyorum. Konunuz yarama tuz bastu resmen destan yazmışım:))
Yaranızı deşmek istemezdim :))

Insanı sinir ediyorlar gercekten ne tuhaf insanlar ya onlara mı düştü sanki onun derdi tasası

-aliyorum 3-5, ya sen? Emekliler bayram ikramiyesi alacak diyorlardı, aldınız mı? Ne kadar verdiler? Maaş aldınız mi o bayramdan sonra mi? Maaşı aylik mi aliyorsun üç aylik mi? Eee ikramiyeyle ne yapacaksınız? Ogluna/kızına yardım ediyor musun? Sahi onların kredisi bitti mi? Kac kac ödüyorlar? Düğünde ne kadar altin takılmıştı? Satmadilar inşallah? Sattilarsa kötü, altin yükseldi.

-Evlilik yok mu?
Kısmetse olur. Sizin X/Y napti? Kayinvalidesi nasil? Aralar iyi mi? Bayramda ilk kendi anasina mi gidiyor onlara mi? Evleri kira miydi? Cocuk ne zaman yapacaklar? Ee simdi cocuk olunca sen mi bakacaksin anneannesi/babaannesi mi? Gibi gibi
Bu süper bir fikir, hemen uygulamaya başlıyorum...

Canim ben çözümü gitmemekte buldum,esimde okey dedi bu sebeplerden ötürü. Kendisi tek başına gitti. Oyle bir imkanin varsa gitme.

Eşimin ailesi değil ki canım kendi ailem acı olan da o zaten :KK43:((
Yapma yaaaa bu daha sıkıntıymış ama bise deyimmi ben onlarada yol verdim
Benim halam düğünüme gelmedi ve cocuklarida
Simdi buraya gelesi tutmus
Uzak yerdeydi
Babam sabahtan beri kıvranıyor,esimi aramis 2 kez. Ben memleketine gitmedim esimin esim yalan söylemiş burdayiz diye gorusmek istemedigimi biliyor
Aksam tekrar aradi
Esimde mesaj cekti baba kızın gorusmek istemiyor diye babamda sebep ne yazmis dugune gelmediler diye demis
Esime dedim ki benim anneminde bacısı var oda uzaktan geldi kooooskoca bilezik takti bana düğünde kahvalti takımı aldı hatirliyor musun dedim aynen hayatim dedi.
Ben yol verdim canim kafam rahat
Gorusmicem onlarla.ne kuzenlerimle ne halamla
Biz onlara yaparken iyiydi beni tebrik etmeye tenezzul etmediler onlarimi saycam
Bidebana boyle.cok soru soran akrabam yok,esimin akrabalari öyleler
Sorsalar kavga ederdim o kadar cirkefim. Neyseki oyle bir ahlaklari yok bizimkilerin. Bizimkiler sadece hain ve nankör. Oda yetiyor ve artıyor

Yapma yaaaa bu daha sıkıntıymış ama bise deyimmi ben onlarada yol verdim
Benim halam düğünüme gelmedi ve cocuklarida
Simdi buraya gelesi tutmus
Uzak yerdeydi
Babam sabahtan beri kıvranıyor,esimi aramis 2 kez. Ben memleketine gitmedim esimin esim yalan söylemiş burdayiz diye gorusmek istemedigimi biliyor
Aksam tekrar aradi
Esimde mesaj cekti baba kızın gorusmek istemiyor diye babamda sebep ne yazmis dugune gelmediler diye demis
Esime dedim ki benim anneminde bacısı var oda uzaktan geldi kooooskoca bilezik takti bana düğünde kahvalti takımı aldı hatirliyor musun dedim aynen hayatim dedi.
Ben yol verdim canim kafam rahat
Gorusmicem onlarla.ne kuzenlerimle ne halamla
Biz onlara yaparken iyiydi beni tebrik etmeye tenezzul etmediler onlarimi saycam
Bidebana boyle.cok soru soran akrabam yok,esimin akrabalari öyleler
Sorsalar kavga ederdim o kadar cirkefim. Neyseki oyle bir ahlaklari yok bizimkilerin. Bizimkiler sadece hain ve nankör. Oda yetiyor ve artıyor
Bizimkilerde çok hain ve nankör canım aynı Bahsettiğim halam ve kuzenin gibi bende kuzenlerimle falan hiç Görüşmek istemiyorum ama brn gitmesem onlar gelecekler mecbur ve geldiğinde de gitmek bilmeyecekler berbat bşy

Herkesin Bayramı'nı kutlarım .

Bayramda çok soru soran herseyi eşeleyen mesela kaç para maas alıyorsun , atanamadın mı , çocuk var mı düşünmüyor musun va vs gibi sorular soran akrabalara ne tepki veriyorsunuz ? Ya da vermeliyim ? Durumu nasıl idare edebilirim onları kırmadan cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Kimisi merakindan veya art niyetsiz sorabilir. Bir kere cevaplarsin her seferinde sorarsa mesafeni koy derim

Bizimkilerde çok hain ve nankör canım aynı Bahsettiğim halam ve kuzenin gibi bende kuzenlerimle falan hiç Görüşmek istemiyorum ama brn gitmesem onlar gelecekler mecbur ve geldiğinde de gitmek bilmeyecekler berbat bşy
Off tam yığıntılar desene... sinir bozucu

-Evlilik yok mu?

Haha iyiymiş bu :D

benim etrafimda da var boyle dengesizler. her gordugunde ayni soru.. bik be kadin bik be adam. bi gun laf dalasina girecegim te burama ceneme kadar geldi. ya da keyfimden diyecegim hanimefendi kimligimden cikip:KK14: saygi gosteriyorsun karsiligini goremiyorsun cok doluyum ben de bu konuda.. hayir yani soran kisiler haksizlikla bir yerlere gelmis bunun utancini da yasamiyorlar..

Back
X