• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayramda kayınvalideye mi anneye mi gidilecek?

elevasyon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
462
423
103
merhaba.. çalışıyorum ve annem çocuğuma bakıyor. eşim bugün bayram tatili için ailesinin yanına gideceğimizi söyledi. fakat annemin bayramda bizimle yaşadığımız şehirde kalmak gibi bir planı var. gideceğinden hiç bahsetmedi çünkü. eşime kızdım' annem fedakarlık yapıyor sana ve evimize emek veriyor bayram oldu evine git' mi diyeceğiz dedim. eşimde' ben ailemi özledim bayramda bende onları görmek istiyorum' diyor. sonra da 'annende bizimle gelsin' deyip iyice saçmaladı. eşimin ailesi bize gelip gitmez , ihtiyacımız olduğunda hep annem yanımızda ve eşimin bu nankör tavrı beni üzüyor. haksızmıyım? ya da ne yapmak gerek?

Bence siz annenizle kalın kendisi gidip gelsin. Bide neden ailesi size gelip gitmiyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence siz annenizle kalın kendisi gidip gelsin. Bide neden ailesi size gelip gitmiyor

aile yapıları ilişkileri biraz ilginç. gelip gitmezler sadce bizim bayramda tatilde gitmemiz gerekiyor diye düşünüyorlar heralde. önceden gelmemelerini dert edinirdim ve gitmek istemezdim. şu an kabullendim . gelmemelerini umursamıyorum. tatiller de de gidiyoruz ama fazla uzun kalmak istemiyorum. bende eşime aynısını söyledim. sen gidip aileni görebilirsin diye..giderse de üzüleceğim bayramda çocuğumla beni bırakıp gitti diye..

merhaba.. çalışıyorum ve annem çocuğuma bakıyor. eşim bugün bayram tatili için ailesinin yanına gideceğimizi söyledi. fakat annemin bayramda bizimle yaşadığımız şehirde kalmak gibi bir planı var. gideceğinden hiç bahsetmedi çünkü. eşime kızdım' annem fedakarlık yapıyor sana ve evimize emek veriyor bayram oldu evine git' mi diyeceğiz dedim. eşimde' ben ailemi özledim bayramda bende onları görmek istiyorum' diyor. sonra da 'annende bizimle gelsin' deyip iyice saçmaladı. eşimin ailesi bize gelip gitmez , ihtiyacımız olduğunda hep annem yanımızda ve eşimin bu nankör tavrı beni üzüyor. haksızmıyım? ya da ne yapmak gerek?

şimdi eşinizde bayramda ailesini görmesi hakkı. ama tabi sizde annenize git diyemezsiniz. yani karışık bir durum gerçekten inş çözersiniz

aslında bizde de sizinki gibi ikisine gidilir farklı şehirlerde otursalar da. ama bu kez durum farklı. annem bizle kalıyor ve çocuğumuza bakıyor.

hmm anladım ..:31:
o zmn anneniz yanınızdaysa,birlikte kayınvalidenlere gidin 1 günde .. :10:

Anneyi de alıp kayınvalideye gitmek en mantıklısı bence.
Eşiniz de annesini görmek ister bir de bayram bu...

Anneyi de alıp kayınvalideye gitmek en mantıklısı bence.
Eşiniz de annesini görmek ister bir de bayram bu...

bu mümkün değil.. annem hayatta gelmez. muhtemelen onların ayağına benmi gideyim der. annem düzenini bozmuş bizim çocuğumuz için.. ''fedekarlık yapan,emek veren annem bayrama gidilecek olan kayınvalide'' bu banada pek mantıklı gelmiyor. bide annemi peşimizden sürüklemek... bakıcımız değilki gel diyelim gelsin, git diyelim gitsin.. ben sizin kadar iyi niyetli değilim sanırım..

Anneniz bayramda neden sizde, tatil dönemlerinde evine dönmüyor mu? Eşi başka çocuğu yok mu?
Şayet yok ise senede bir kez gidilen aile ziyareti konusunda teşvik edici olmalı diye düşünüyorum.
Bizdede çocuğuma annem bakar eşimin ailesi ne varlıkta ne yoklukta ne hastalıkta ne sağlıkta olmazlar ancak biz gidilmesi gereken zamanda benim ailemi ikinci plana atıp gideriz. Çünkü zaten bizimkiler ile hep birlikteyiz diye.
Annenizin gelmek istememesi makul ama annem var diye, eşinizi ailesini görmekten mahrum etmeniz pek mantıklı değil.
Aile bu; kim ya da ne olurlarsa olsunlar vazgeçilmiyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence haklısın ben sana katılıyorum üzme incitme anneni gitme napalım eşin üzülsün sensiz geçireceği için bemce. Anneni sakın incitme analar başımıza taç eşinle daha nice bayramlar olur ama annenle belli olmaz

Sonuna kadar haklısın canım.Sana ben kendimden örnek vereyim mesela ben 3,5 senedir evliyim ve işim gereği sürekli seyahat ettiğim için kendi ailemi bile bazen bir ay göremediğim oluyo ve aileme de aşırı düşkün biriyimdir eşimde aynı şekilde kendi ailesine düşkündür ama bana bi kere bile diyemez mesela bayramda annemlere gidicez kalıcaz diye çünkü benim bayramda seyranda işte yada özel günlerde zaten direk kendi ailemin yanına gideceğimi bilir.Eşimin ailesi çok iyi insanlar beni de çok severler ama ay öyle yüz göz olmayı sevmiyorum ben hiç ya sonra tepene biniyorlar vallahi yani çevremden hep öyle gördüm arkadaşlarımdan falan ben de en başından tavrımı koydum yani eşimle de bu konuda bir sıkıntı yaşamadık hiç.Ama sizin tabi çocuk var şimdi eşinin ailesi görmek isterler falan filan sizin durum biraz daha sıkıntılı olur tabii ama ben senin yerinde olsam kendi annemi kırmazdım kesinlikle o nasıl istiyorsa öyle yapardım canım

Back
X