Bayramda ziyaret etmek bu sene yokmuş...

Burda konu ne kına ne nişan ama doğru genel konulara baktımda hep sorun cıkarmışsınız eğitim düzeyinizide bıraktımda kişiliğiniz buna el veriyor galiba genel stres adresiniz burası olmalı... Eşime destek olup olmadığımı bilcek kadar erdin galiba... Açıköğretim okumadınız vayy be ayrıcalıgınız bellı ınsanları kucuk gorme bencıllık ıste neyse sıze daha cevap yazmıyacagım.. Başka konularda satascak bırını bulursunuz herhalde zorlanmıycaksınız eminim

Son düzenleme:

konuya cvp vermiycem dedim ama yine vericem. bak cnm benim öz annem vefat etti 3 yıldır bütün bayramlarda herkese ziyarete gittik. bu allahın bize verdiği bayram çıkıpda sokaklarda göbek atmıyoruz dinimizin bize buyurduğu emirleri yerine getiriyoruz. bunu suç olarak yorum yapmanız çok yanlış şu cahillikten çıkın artık K.pederine allah uzun ömür versin ama eminim sende giderdin burda demagoji yapma ltf. şimdi kendi kocamın tarafına şükür ettim sizin gibi gelinleri görünce...

eşlerin birbirlerinin ailelerine saygı duymak zorunda olduğunu tekrar ettiğim için arkadaşlar kendi kendilerine sorun çıkarıyorlar.burada istediğimiz şeyleri söyleyebiliyoruz,ben de içimden geçenleri söylüyorum kusura bakmayın kayınvalidenize "kakapisöcü" diyemeyeceğim...çünkü kadıncağız haklı,40 yıllık eşi vefat etmiş,eşinizin de 30 yıllık babası vefat etmiş... bu acıyı yoksayıp da ilk bayramlarını mutluluk içinde sizinle elele geçirmesini bekliyorsunuz,hem de süslenip püsleniem diyerek...
insanları küçük görmüyorum,küçük görsem gerikafalı,cahil,mal mal tarzı kelimeler kullanırdım...
haklı olduğumu biliyorsunuz ve kendinizi nasıl savunacağınızı bilmiyorsunuz bu yüzden cevap yazamayacaksınız.

ben sizinle tartışmıyorum sadece düşüncelerimi söylüyorum.netten de baktım da;ilk karşıma çıkan sitelerden birinin linki;
http://www.ihlsozluk.com/nedir.php?q=ilk+bayram

not:"kakapisöcü" kelimesinde bir gönderme vardır

Son düzenleme:

Evet soyleyecek birşey bulamıyorum... Arastırmanız guzel ilerleme var en azından sizin nasıl yasadıgınız bılmıyorumda benım bıldıgım bayramlar genelde cocuklar ıcındır ve kapıya gelen cocuk gerı cevrılmez... Eve gelen misafirede evinde ne varsa paylaşmak gerekir.. Ben soylemıyorum bunu hz.muhammed s.a.v soyluyor.. Ama belkı sen daha ıyı bılırsın Açıkogretim mezunu olmayıp lisans sahibi olan güniz hanım

Son olarak uzulceksınız bılıyorum ama esım bu bayramı benımle el ele gecırcek..

Yaa dayanamıycam artık konuya sardım. adam 7 ay olmuş öleli dün ölse haklısın bir yere gidemez belki. ayrıca bana kuranda ltf öyle bir ayet gösterin bayram ziyareti olamaz die. ne kadar bilmiş de cahil kalmışsınız. halen iddia ediyosunuz. Zaten öyle kötü kelimeler asla kullanmazsın. sizin eğitim düzeyiniz yazdığınız kelimelerden gayet iyi anlaşılıyor. k.bakma

çok olgunsunuz,karşılık veremeyince dil çıkaran çocuklar gibi

Eğitim düzeyi lisansmış arkadaşın ama dip not yazmış açıköğretim değil diye... Çok merak ettım arasındakı farkı ama şimdi internette bir araştırma içinde girer çıkamaz zahmete sokmak istemedim kendisini...

Son düzenleme:
Olmsuz yanıt verende olabılır acıgım ben yanlıs anlasılmasın ama kımılerı tartısmaya gırmek istiyor musade yokk

Son düzenleme:

Cahil toplumla uğraşmak özellikle LAF ANLATMAK hakkaten zormuş yaaa. sen keyfine bak cnm. önemli olan senin evliliğin bizler dış kapıyız

Cahil toplumla uğraşmak özellikle LAF ANLATMAK hakkaten zormuş yaaa. sen keyfine bak cnm. önemli olan senin evliliğin bizler dış kapıyız

kesinlikle katılıyorum...ama yine de laf anlatmaya çalışıyo insan işte,bildiğini anlatmakla mükellef olduğundan dolayı.

çok olgunsunuz,karşılık veremeyince dil çıkaran çocuklar gibi

yahu siz tüm topiklerde aynını mı yapıyorsunuz?Gereksiz tartışma açıp resmen ortamı germeye çalışıyorsunuz.Derdiniz nedir sizin?2 gün önce de bir konu sahibine aynısını yapıp konusunu konu olmaktan çıkardınız, millet derdini unuttu sizin gereksiz mesajlarınızla uğraştı.Burada konu sahibi haklı veya haksız siz neden durmadan gereksiz ve kendinizi öven mesajlar atıyorsunuz?İnsanlar buraya fikir danışmak için konu açıyorlar, sizin gibileri gelsin de "bak ben şöyleyim böyleyim, sen benim gibi değilsin hatalısın, oooh bir de mutsuzsun" kıvamında mesajlarınızla uğraşmak için değil

Bizim de bir akrabamııznı kızı 2 sene önce evlendi, damadın babası yeni vefat etmişti öyle 7 ay önce de değil yani sanırım birkaç ay oluyordu. Bizim memleket diyebilirim türkiyenin en muhafazakar ilçelerinden biri(ifşa olmamak için ilçeyi yazmıyorum yazsam hak vereceksizni)ama yine de bir kına gecesi yaptılar, düğün çalgılı çengili olmasa da kuranlı ilahili oldu. Allah ölmüşlerimize rahmet eylesin ancak yas kadar düğün yapıp evliliği duyurmak da önemlidir. Tabi ben yasın üzerine düğün yapılsa bile çalgılı çengili değil de sade şatafatsız hatta mümkünse kuranlı bir düğün olmasının doğru olduğunu düşünüyorum.Hadi bunu da geçtim siz 7 ayın üzerine büyüklerinize bayram ziyareti yapmaktan bahsediyorsunuz, Allahtan eşiniz sizi anlamış nihayetinde bundan sonra uzatmaya gerek yok. Size iyi bayramlar ve sabırlar diliyorum.

Son düzenleme:
ah şu kaynanaları bir türlü anlayamıyorum
kusura bakmasınlar ama her laflarının arkasında art niyet buluyorum görüyorum.
biz evlendik evleneli bayramlard akahvaltıdan sonra kayınvalidemlere gideriz,evleri yakın diye ordan sonra benim aileme gideriz.
ben kalabalık bir ailedenim,ablalaım abilerim var ,biz bayramın ilk günü babamgilde toplanırız hepimiz çünkü her zamn bir araya gelemeyiz
eşimde bunu bildiği için buna saygı duyar ilk gün öğlene kadar eşimin ailesine sonra bizimkilere gideriz..
bunu herkes bilir.

ama her bayram kayınvalidem nedense hep aynı şeyi yapar,her bayramda yanlarına gideriz öğlene doğru bizim gideceğimizi bildiği halde hazırlanıverir
ee hadi dayıngile gidelim teyzenlere gidelim yok şuray yok buraya
bu na saygısızlık düşüncesizliktir yaa benim ailem kardeşlerim dururken önce eşimin akrabalarına gidilirmi
bu düpedüz bencilliktir.
allahtan eşim bana laf bırakmaz böyle durumlarda müdahele eder..

kusura bakmayın bu konuda benimde böyle sorunum olunca paylaşmak istedim
siz eşinizi ikna etmeye bakın, ve en azından yakın çevrenizi ziyaret edin.
bayram ziyaretleride önemlidir.

vallahi,ne diyeceğimi şaşırdım.ben ne yazdım ki bu kadar celallendiniz?
ben size gezmeye gitmeyin demedim ki,adetlerden bahsettim.ha tabi ki sizler bunları gerikafalılık olarak görüyorsanız,o ayrı.
herkesin aile yapısı,yetiştirilme tarzı farklı.

neyse size eşinizle mutluluklar dilerim.

Ayyy arkadaslar ya inanmiyorum benim bildigim kk böyle degildi simdi hangi konuya baksam 2.-3. sayfasinda mutlaka bir tartisma basliyor tamam insanlar her yoruma acik bir konu aciyor iyde kotüde elestiriyi kabul etmeleri gerekir ama kimse kimsenin ahlak bekcisi degil kimse kimseden daha akilli yada kültürlü diye birseyde yok.Birileri birilerine din dersi veriyo öbürü terbiye ogretiyo ,birileri egitime giriyo eeeeesimdi üniversite mezunu arkadaslara soruyorum ben lise mezunuyum ama belki sinavi bi cok kisiden daha iyi puan alarak kazandim fakat esime asik oldum tercih mercih yapmadim evlendim simdi ben sizden dahami salak yada görgüsüzüm yada örf adet bilmem.Arkadasin actigi konuyla ne alakasi var egitimin örfün adetin?Bizim örf adetimizde kimseyi kücük görmek yada asagilamakta yoktur hem kadinin esi ölmüs evde seker yok ama kendine bayramlik alip oturup bi kenarda yas tutucak ve buna tüm ailesini ortak edicek ama gelinin bi bayramlik giyip kasini gözünü düzeltip kendi annesini elini öpmeye hakki olmiycak bunada örf adet denicek cok sac,ma degilmi tabiki ölümden sonra gecen ilk bayram zordur eminim arkadasta bu konuda gayet hassas ve anlayisli ama kimse ondan ailesini unutup 40 yillik kocasini kaybetmis kayinvalidesiyle 40 yil yas tutmasini bekleyemez:84:

Ben zaten cellalenmişim size özel bi durum yok
Güzel dilekleriniz için teşekkürler

zor bir durum gerçekten..iki tafarlı da düşünmeye çalışıyorum.önce kayınvalidenizin istediği şekilde yapın.bayram günü öğlene kadar mesela onda durun ve gelen misafirlerle ilgilenin.sonrada eşinizle birlikte aile büyüklerinizi ziyarete gidersiniz.aradan 7 ay geçmiş ama kayıp büyük,biri eşini diğeri babasını kaybetmiş.ölen herhangi bir komşunuz ya da akrabanız değil..kolay değil tabii.onlarıda anlamaya çalışın.sonuçta artık hepiniz bir ailesiniz,el kızı diye bakmayın kendinize lütfen.tabii bayramda sizin aile büyüklerinizide ziyaret etmeyi istemenizden daha doğal birşey yok.bence bu mübarek ve güzel günü ikli bir yarışa dönüştürmeden geçirin.yani kayınvalidem değil ben kazandım ya da o kazandı ben kaybettim mantığıyla değilde orta yolu bulmaya çalışın.mesela bizimde bu bayramımız yas bayramı olarak geçecek.mayıs ayında dedemi(annemin babasını)kaybettik ve bu bayram hepimiz oraya gideceğiz.gelip geçici bir kere olan şeyler bunlar.inanın büyütmeye değmez.şimdiden iyi bayramlar:)

Size aynen katılıyoum arkadaşım.Ama bazı üyelerin yaptığı eleştiri değil emin olun buna, millet burada stres atmak için tartışma çıkarmaya çalışıyor diyeceğim neredeyse. Peşin hükümlü olduğumu da düşünmeyin sakın, aynı kişinin garip tavrını birkaç konuda birden görünce insan ister istemez şüpheye düşüyor."Üslubu bu demek ki arkadaşın,ağır eleştiriyor" diyip saygı duyacağım ama gerekli gereksiz konu bulandırmaya, tartışma çıkarmaya nasıl "eleştri" adını yakıştırabiliriz bilemiyorum.
Belki bana düşmez ama göz göre göre huzursuzluk çıkarılınca ister istemez müdahale ediverdim birden.

Son düzenleme:

sahtehayat merhaba,
ben de bunu yeni öğrendim. amcam vefat etti ve bizimkiler çıkmayacak bu bayram. sanırım böyle bir gelenek var. ilk bayramda çevre, eş dost geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…