- Konu Sahibi sahtehayat
-
Altın almaya,kına gecesi yapmaya,nişan alışverişine gelenektir diyosunuz çünkü çıkarınız doğrultusunda.yas evinde ilk bayram olayı işinize gelmiyor gelenek değil gerikafalılık diyorsunuz.lisans mezunuyum (açıköğretim değil)
bayramın ne olduğunu da gayet iyi biliyorum,merak etmeyin.asıl bence sizin eşinizle tartışmak yerine ona destek olmanız lazımdı,baba,baba... baba gözünüzde ne ifade ediyor,eşinizin babası vefat etmiş hala tartışma,surat asma,oyun peşindesiniz.
sizin eğitim düzeyinizi sorabilirmiym,kurnazlıkta master yapmışsınız ama gerçek eğitim düzeyinizi merak ettim?
bu bencil bir düşünce değil,bizim geleneklerde böyle...acılarını zaten anlamıyorsunuzki.eşiniz "yılmış" bence arada kalmaktan.
Allah korusun benim k.pederim vefat etse bayram yapmayı düşünmezdim,asıl bencillik bence "inadına süslenip püslenip gezicem" demektir...neyse Rabbim umarım sizin gibi gelinleri de bizim gibi ailelerden uzak tutar.
Burda konu ne kına ne nişan ama doğru genel konulara baktımda hep sorun cıkarmışsınız eğitim düzeyinizide bıraktımda kişiliğiniz bun el veriyor galiba genle stres adresiniz burası olmalı... Eşime destek olup olmadığımı bilcek kadar erdin galiba... Açıköğretim okumadınız vayy be ayrıcalıgınız bellı ınsanları kucuk gorme bencıllık ıste neyse sıze daha cevap yazmıyacagım.. Başka konularda satascak bırını bulursunuz herhalde zorlanmıycaksınız eminim
eşlerin birbirlerinin ailelerine saygı duymak zorunda olduğunu tekrar ettiğim için arkadaşlar kendi kendilerine sorun çıkarıyorlar.burada istediğimiz şeyleri söyleyebiliyoruz,ben de içimden geçenleri söylüyorum kusura bakmayın kayınvalidenize "kakapisöcü" diyemeyeceğim...çünkü kadıncağız haklı,40 yıllık eşi vefat etmiş,eşinizin de 30 yıllık babası vefat etmiş... bu acıyı yoksayıp da ilk bayramlarını mutluluk içinde sizinle elele geçirmesini bekliyorsunuz,hem de süslenip püsleniem diyerek...
insanları küçük görmüyorum,küçük görsem gerikafalı,cahil,mal mal tarzı kelimeler kullanırdım...
haklı olduğumu biliyorsunuz ve kendinizi nasıl savunacağınızı bilmiyorsunuz bu yüzden cevap yazamayacaksınız.
ben sizinle tartışmıyorum sadece düşüncelerimi söylüyorum.netten de baktım da;ilk karşıma çıkan sitelerden birinin linki;
http://www.ihlsozluk.com/nedir.php?q=ilk+bayram
eşlerin birbirlerinin ailelerine saygı duymak zorunda olduğunu tekrar ettiğim için arkadaşlar kendi kendilerine sorun çıkarıyorlar.burada istediğimiz şeyleri söyleyebiliyoruz,ben de içimden geçenleri söylüyorum kusura bakmayın kayınvalidenize "kakapisöcü" diyemeyeceğim...çünkü kadıncağız haklı,40 yıllık eşi vefat etmiş,eşinizin de 30 yıllık babası vefat etmiş... bu acıyı yoksayıp da ilk bayramlarını mutluluk içinde sizinle elele geçirmesini bekliyorsunuz,hem de süslenip püsleniem diyerek...
insanları küçük görmüyorum,küçük görsem gerikafalı,cahil,mal mal tarzı kelimeler kullanırdım...
haklı olduğumu biliyorsunuz ve kendinizi nasıl savunacağınızı bilmiyorsunuz bu yüzden cevap yazamayacaksınız.
ben sizinle tartışmıyorum sadece düşüncelerimi söylüyorum.netten de baktım da;ilk karşıma çıkan sitelerden birinin linki;
Evet soyleyecek birşey bulamıyorum... Arastırmanız guzel ilerleme var en azından sizin nasıl yasadıgınız bılmıyorumda benım bıldıgım bayramlar genelde cocuklar ıcındır ve kapıya gelen cocuk gerı cevrılmez... Eve gelen misafirede evinde ne varsa paylaşmak gerekir.. Ben soylemıyorum bunu hz.muhammed s.a.v soyluyor.. Ama belkı sen daha ıyı bılırsın Açıkogretim mezunu olmayıp lisans sahibi olan güniz hanım
Son olarak uzulceksınız bılıyorum ama esım bu bayramı benımle el ele gecırcek..
Yaa dayanamıycam artık konuya sardım. adam 7 ay olmuş öleli dün ölse haklısın bir yere gidemez belki. ayrıca bana kuranda ltf öyle bir ayet gösterin bayram ziyareti olamaz die. ne kadar bilmiş de cahil kalmışsınız. halen iddia ediyosunuz. Zaten öyle kötü kelimeler asla kullanmazsın. sizin eğitim düzeyiniz yazdığınız kelimelerden gayet iyi anlaşılıyor. k.bakma
Eğitim düzeyi lisansmış arkadaşın ama dip not yazmış açıköğretim değil diye... Çok merak ettım arasındakı farkı ama şimdi internette bir araştırma içinde girer çıkamaz zahmete sokmak istemedim kendisini...
Cahil toplumla uğraşmak özellikle LAF ANLATMAK hakkaten zormuş yaaa. sen keyfine bak cnm. önemli olan senin evliliğin bizler dış kapıyız
çok olgunsunuz,karşılık veremeyince dil çıkaran çocuklar gibi
Siz yoksa kaynanam mısınız? :)) Evet niyeti o ama ben kimseyi karşılamıyacagım şekersiz bayram olmaz ben kimsenin mal mal suratınada bakamam 2 gunude degil annesini görürüz mezarlıga gideriz ondan sonra anneme gideriz...
vallahi,ne diyeceğimi şaşırdım.ben ne yazdım ki bu kadar celallendiniz?
ben size gezmeye gitmeyin demedim ki,adetlerden bahsettim.ha tabi ki sizler bunları gerikafalılık olarak görüyorsanız,o ayrı.
herkesin aile yapısı,yetiştirilme tarzı farklı.
neyse size eşinizle mutluluklar dilerim.
Ayyy arkadaslar ya inanmiyorum benim bildigim kk böyle degildi simdi hangi konuya baksam 2.-3. sayfasinda mutlaka bir tartisma basliyor tamam insanlar her yoruma acik bir konu aciyor iyde kotüde elestiriyi kabul etmeleri gerekir ama kimse kimsenin ahlak bekcisi degil kimse kimseden daha akilli yada kültürlü diye birseyde yok.Birileri birilerine din dersi veriyo öbürü terbiye ogretiyo ,birileri egitime giriyoeeeeesimdi üniversite mezunu arkadaslara soruyorum ben lise mezunuyum ama belki sinavi bi cok kisiden daha iyi puan alarak kazandim fakat esime asik oldum tercih mercih yapmadim evlendim simdi ben sizden dahami salak yada görgüsüzüm yada örf adet bilmem.Arkadasin actigi konuyla ne alakasi var egitimin örfün adetin?Bizim örf adetimizde kimseyi kücük görmek yada asagilamakta yoktur hem kadinin esi ölmüs evde seker yok ama kendine bayramlik alip oturup bi kenarda yas tutucak ve buna tüm ailesini ortak edicek ama gelinin bi bayramlik giyip kasini gözünü düzeltip kendi annesini elini öpmeye hakki olmiycak bunada örf adet denicek cok sac,ma degilmi tabiki ölümden sonra gecen ilk bayram zordur eminim arkadasta bu konuda gayet hassas ve anlayisli ama kimse ondan ailesini unutup 40 yillik kocasini kaybetmis kayinvalidesiyle 40 yil yas tutmasini bekleyemez:84:
Merhaba kızlar kayınpederim vefat edeli 7 ay falan oluyor Bu eşimin ilk babasız bayramı...
Şimdi kaynanam bu bayramdan evden cıkmıycakmış gelenler ona gelırmıs buraya kadar bırsey yok bende normal karsıladım ama... Oğlunada dun soylemıs sende bıryere gıtme dıye onceden eşimin öyle bir düşüncesi yoktu sadece annemlere gıtcez baska yere gıtmıycekmısız.. Şimdi biz yeni evliyiz ve bizi hersey bekler dıye dusnuyorum annanem falan ziyaret ben tek yapmakmı zorunda kalacagım... Hiç gitmesem yine olmaz napcagımı sasırdım benim gibi bu duruma dusen varmı acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?