Bayramı nasıl geçirmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Biarritz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2019
819
2.097
113
28
Herkese merhaba, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 1,5 ay önce evlendim. Ailem ve eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz ancak yaklaşık 1-1,5 saatlik mesafedeler. Evlendiğimden beri bir defa ailemin yanına gittim, birbirimizden uzak ve mesafeli durduk. Eşimin ailesine de uğradık orada da aynı şekilde dikkat ettik. Normal yaşantımızda da izolasyona dikkat ediyoruz. Ben market alışverişi dışında çıkmıyorum. Eşim ayda birkaç gün işe gitmek zorunda, onun dışında çıkmıyor.

Evlendikten sonraki ilk bayram olduğu için aileleri ziyaret etme konusunda kararsızdım. Eşim bayramın bir günü çalışmak zorunda, o zaten gelemez. Eğer gideceksem bu akşam çıkıp kendi aileme gitmem ve 4 gün orada kalmam gerekecek. Eşimin ailesine de sokağa çıkma yasağından dolayı zaten gitmeyeceğim. İşlerim de var. Evden çalışıyorum ve çok yoğunum, bu tatilde işlerimi biraz düzenleyebilirim, dinlenebilirim ve evde yapılacak işlere eğilebilirim, hala tamamen yerleşemedik. Yani uzun lafın kısası, en mantıklısı, hem işlerimi yoluna koymak hem de sosyal izolasyona maksimum şekilde dikkat etmek için evde kalmak. Bu yüzden gitmeyeceğim.

Ama sonuçta bayram olduğu için acaba ailem içten içe üzülür mü diye düşünüyorum. Annem ve babam yalnız. Onlar gelmememi söylüyor.
Yine de içim bir türlü rahat etmedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Aslında ne düşündüğünüzü biliyorum ama içimi nasıl rahatlatabilirim sizce? Ailemi yalnız bırakmış gibi hissediyorum ama benim de düzenim çok bozuluyor ve zaten bu yasaklar bu ziyaretleri önlemek için koyuldu. Kendimi nasıl rahatlatabilirim?

Son düzenleme:
Sezisiz ve derinden geçeceği belli ama herkes için sağlıklısı ve hayırlısı bu

Anormal günlerden geçiyoruz, bu günlerde kimse de bayram ziyaretine gelmediler diye alınmasın bi zahmet. İçinizi rahatlatacağınız bir durum yok. Eşimin ailesi bir üst sokakta annemler 10 dkmesafede. İki tarafa da gitmeyeceğiz, ben drkontrolü dışında hep evdeyim eşimde sadece market ihtiyacı için çıkıyor, buna rağmen gitmeyeceğiz. Yaşlı insanlar bu risk kesinlikle alınmaz

Ben olsam evde kalırdın özellikle bu süreç onun var (yasak). İllaki gideceksen elbette ailene git,eşın yokken napican orda.

Ya ben olur da virus bana ugrarsa en korktugum sey sevdiklerime ve baska insanlara bulastirip vebal almaktan korkarken insanlarin bu kadar bayram merakini agzim acik okuyorum.

Bulaştırma riski konusunda haklısınız. Ben de bu yüzden gitmek istemiyorum ama bir yandan da üzülmenin önüne geçememiştim. Bayram "meraklısı" olmadığım konudan zaten anlaşılıyordur sanırım.

Bence evde kalmak en iyisi su dönemde. Hem evin güzel güzel yerlesir.. hem de ohh miss ya :) ben evde tek takılmayı cok seviyorum ve aşırı özledim

Ben de aynı o durumdayım. Rahat rahat evde kalmak gereklilik olmanın yanı sıra çok da çekici :) :)

İç rahatlatacak durum yok. Her şey ortada. Ülkede virüs var.

Mesajınız için teşekkür ederim, haklısınız, olağan dışı bir durumdayız.

bu bayram herkesin bayramını telefonla arayıp kutlayacağım. vicdanım ve kafam rahat

Sezisiz ve derinden geçeceği belli ama herkes için sağlıklısı ve hayırlısı bu

Haklısınız. Olağan dışı bir durum olduğunu göz önünde bulundurarak hareket etmek gerek.

Haklısınız. Allah'tan gelmemiz yönünde bir beklentileri ve tripleri yok. Alınacaklarını da sanmıyorum. Sadece içten içe yalnız kaldılar diye üzülürler mi diye düşündüm. Hiç yalnız kalmamışlardı şimdiye kadar ama, milyonlarca insan aynı durumda neticede. Sizin kararınız da çok yerinde.

Ben olsam ailemin artık eşim olduğunu düşünür ve onu yalnız bırakmazdım :)

Tabii işin bir de bu yanı var. Gitsem o da yalnız kalacak o durumu da çok istemiyorum. :) Sonuçta tam tersi durum olsa, o kalkıp gitse ben de bir şey demezdim ama üzülürdüm.

Sokağa çıkma yasağı biz bayramlaşmayalım diye var ama herkes işin çakallığını bulmuş.

Yanarım yanarım 2 buçuk aydır tek başıma karantinadayım ona yanarım.

Herhangi bir çakallık yok. Önlemsiz bir şekilde ziyaretten ziyarete koşacak değilim. Mesajımın içeriğinden de bilinçsiz olmadığım anlaşılıyordur diye düşünüyorum. Sosyal izolasyon konusundaki dikkatimizi de yazdım. Şak diye sosyal izolasyon umurunda bile olmayan insanlarla aynı kefeye koyulmak biraz haksızlık oluyor. Hayır sanki siz 2 aydır izolesiniz de ben mesajımda 2 aydır hiç dikkat etmediğimi yazmışım gibi bir cevabınız var.

Ben olsam evde kalırdın özellikle bu süreç onun var (yasak). İllaki gideceksen elbette ailene git,eşın yokken napican orda.

Evet dediğiniz gibi yasağın amacı zaten bu mesajımda da belirtmiştim. Vicdan yapmanın alemi yok.

Ortada virüs var. Evde durun diye de yasak var. Allah rızası için yasaklara bari uyalım da bir an önce bitsin bu illet. Biz de özlüyoruz anamızı biz de gitmek istiyoruz ama her isteyen gitse totomuzu dogrultamayiz yani

Mesajınız için teşekkürler. Haklısınız bütüncül düşünmek gerekiyor.

Hiç birine gitmeyin. Birine gitsen diğeri alınır. Hem işlerinde varmış onları toparlarsın. Ben de gitmiyorum hiç birine hem riskli hem tezimi yazacağım

Bence de. Mesajınız için teşekkürler.

Siz bayramda sokağa çıkma yasağını çok yanlış anlamışsınız

Doğru anladığım mesajımı dikkatli okursanız anlaşılıyor bence. Mesajınız için teşekkürler.

Sevgili Mune , insanların da benim gibi düşündüğünü ve doğru karar verdiğimi az sayıda mesajla dahi anlamış oldum, konuyu kilitleyebilir miyiz?

Eminim ailene gidince bize gelmedi diye laf ederler en iyisi iki tarafı da telefonla aramak ve gitmemek. Biri laf ederse kocam çalışıyordu yasak vardı dersin niye kırılsınlar

Ben salı günü gittim. Bizim de ilk bayram sayılır. Kapıdan görüştük, eve döndüm. Bu kadar. İlk bayram diye gidip orda kalmanız vs aşırı saçma.

Sokağa çıkma yasağı biz bayramlaşmayalım diye var ama herkes işin çakallığını bulmuş.

Yanarım yanarım 2 buçuk aydır tek başıma karantinadayım ona yanarım.

Suan yasadigim sehirdeki feribot kuyrugunu gorseniz keske. Guya yasak olacak ama herkes bugunden yolcu.
Olan biz evde oturanlara oldu zaten. Büyük haksizlik.

Eminim ailene gidince bize gelmedi diye laf ederler en iyisi iki tarafı da telefonla aramak ve gitmemek. Biri laf ederse kocam çalışıyordu yasak vardı dersin niye kırılsınlar

Çok şükür iki taraf da; yalnızca diğer tarafa gitsem veya ikisine de gitmesem laf etmezler. Ama acaba annemler yalnız oldukları için üzülürler mi diye düşünmüştüm. Ama yasakların amacı zaten bu ziyaretleri önlemek. Buradaki mesajlar sayesinde de doğru karar verdiğimi anladım, vicdan yapmanın gereği yok. Çok teşekkür ederim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…