• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

Kvdeme bayramda kimse gelmez. Ama annemlerin ev çok kalabalık olur,babam anneme gecenlerde artık bayramlarda bi kadın tutayım sana içim rahat etmiyor dedi. Ama kp kvdeme yapacak,yapmak zorunda gözüyle bakıyor ve kadın 50 yaşında hala kprin hizmetinde dönüyor. Kp öyle işkence yapınca kadına dayanamıyorum,kvdeme kahve,cay vs hizmetleri. En alasini içimden gelerek yapıyorum,kp bişey isterse eğer mutfak karşıda kalkiver al diyorum. Of su kp olmasa yaşamak daha bi güzel olacak.

Eşiniz sizin annenizin evini temizleyeceğine, kendi ailesinin evini temizlesin, yardımcı olsun da siz yorulmayın madem :)
Anasinin evinde de yapiyo zaten soylemistim baslarda ama okumadiniz sanirim supuruyo mesela bende ortalik toparliyorum. Aksamda sarmaya yardim ediyorum eger gorumcem yoksa.

Yok yapmıyorum, zaten evim ondan çooook uzakta, gittiğimde her şey hazır oluyor. Çay servisine falan yardım ederim bi, o onu bile istemez.

Yasli basli insanlar sonucta napicaz onlar dort donerken ben yayilip oturucam mi bu abes olan bence. Valla bende sizin gibileri hic anlamiyorum bravo ne diyeyim. Biraz vicdan biraz yetisme tarzi.
konu niye actin o zaman laf olsun diye??? eli ayagi tutan insanin evinin isini yapmamak vicdanszlk degildir. elden ayaktan dusen insandan el ayak cekmek vicdanszlktir. sen yayilip oturma is yap. vicdanliyim de. sonra konu ac burda. tobeeee

Ay da senedirde bayramlarda bir giderim.Kv dem az değildir oğlunun yanında bir hizmet bir hörmet bende hiç ses etmem :KK53:Ama bende atıyorum ilk çay servisini o yapınca ikinciye kalkarım.Yada yemek yedikten sonra toparlarım.Niyeyse rahatsiz olurum.Iste bayramlarda falan her ne kadar da kv.yi.sevmesem.de misafirlere ikramlarını yaparım sonuçta bilmiyorum bana abes geliyor.benim oturupta kv.ortada dolasmasi.Ha temizliğine falan karışmam ne bayramda ne başka zaman eli ayağı tutuyor sonuçta.

Şöyle ki gittigimde zaten sarmasi, tatlisi, boregi vs hazirdir.
Ben ancak birileri gelirse o anda belki cay servisi yaparim bu zaten benim gozumde is falan degil.
Bunu normalde misafirlige gittigim evde de yaparim yardimci olurum.
Ama genelde sabah ilk oraya gittigim icin kimse de olmaz :) 2 saat oturur sonra baslarim ziyaretlerime aksama kadar orda olmam. Sonra aileme ordan akrabalarima giderim.
Benim isten kastim şu; bazi gelinleri okudum burda butun bayrami kaynanasinin evinde hizmet yaparak mecburi geciriyor. Boyle bisey benim icin imkansiz!
Anladigim kadariyla siz kv yakin oturuyosunuz. Biz uzak oldugumuz icin bi kac gun kaliyoruz.

Hayır yapmıyorum hatta bayramda gitmiyorum bile. Herkese yardım ederim. Kimin evine gitsem bulaşığına,yemeğine,masasına falan yardım ederim normalde ama kayınvalidemle yaşadığımız tatsız sorunlar yüzünden fazla yüz vermiyorum.9 sene sonra evine gittim bu hafta. Elimi birşeye sürmeyecektim ama içim rahat etmedi. Masanın kaldırılmasına ve bulaşık makinesine yerleştirilmesine yardım ettim. Sen bırak üstün kirlenmesin dedi. Eğer zamanında kalbim çok kırılmamış olsaydı herşey çok başka olabilirdi. Sizde kendi durumunuzu kendiniz değerlendirin. Eğer yaptığınız iyiliklere pişman oluyorsanız ve haketmediğini düşünüyorsanız yapmayın. Yapmak zorunda değilsiniz çünkü. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın bence

Hayır yapmıyorum hatta bayramda gitmiyorum bile. Herkese yardım ederim. Kimin evine gitsem bulaşığına,yemeğine,masasına falan yardım ederim normalde ama kayınvalidemle yaşadığımız tatsız sorunlar yüzünden fazla yüz vermiyorum.9 sene sonra evine gittim bu hafta. Elimi birşeye sürmeyecektim ama içim rahat etmedi. Masanın kaldırılmasına ve bulaşık makinesine yerleştirilmesine yardım ettim. Sen bırak üstün kirlenmesin dedi. Eğer zamanında kalbim çok kırılmamış olsaydı herşey çok başka olabilirdi. Sizde kendi durumunuzu kendiniz değerlendirin. Eğer yaptığınız iyiliklere pişman oluyorsanız ve haketmediğini düşünüyorsanız yapmayın. Yapmak zorunda değilsiniz çünkü. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın bence
Sizin durum farkli tabi oyle bisey olsa bende gitmezdim haklisisniz.

Evet aslinda ya cok dolduruyorum kendimi bazen annemle konusuyoruz e kizim o kadar olacak gidip yardim edeceksin tabi kaynanan seker gibi senin diyo. Bazende aman her bayram ne isini yapiyon sen onun bi hafta onceden baslasin yapmaya ya da kadin tutsun falan diyo deli oluyorum. Yani kendi anamda dengesiz.
Abes bi durum yok dedigim gibi, seytanin vesvesesi, kafaniz karismis.. Tadinizi kacirmayin.. Samimi söylüyorum, bu kadari normal, kimseyle kiyas yapmayin hem, herkesin hayati ve kosullari farkli..

konu niye actin o zaman laf olsun diye??? eli ayagi tutan insanin evinin isini yapmamak vicdanszlk degildir. elden ayaktan dusen insandan el ayak cekmek vicdanszlktir. sen yayilip oturma is yap. vicdanliyim de. sonra konu ac burda. tobeeee
Ne laf olsun diye acacam be burda insanlar nasil yapiyor diye merak ettim ben. Illa cikip polemik yaratacaksiniz ya.

Ya kadin yap demiyo Allah icin ama gidince ister istemez esimle ben girisiyoruz rahat edemiyorum obur turlu. Birde bi aksam onceden sarma yapiyo e o sararken ben oturamam ki ama nefret ederim sarmadan istemeye istemeye yapiyorum.

Siz istediğiniz için, vicdanen rahatsız hissettiğiniz için yapıyormuşsunuz zaten. Herhangi bir zorlama yoksa yapmayın, burada hizmet eden vardır etmeyen vardır. İçinizden geliyorsa yapın herkesin iyiliği de kötülüğü de kendine.

normalde evet aynen öyledir yaparım malesef ama bu yıl hamileliğine denk geldiği için üstelik tehlikeli geciriyorum yapmadım normalde yapardım ama hep

Peki napiyosunuz cok merak ediyorum. Bayramda gittiniz diyelim. Siz gelmeden o butun isleri bitirmis mi oluyo mesela.
Ee tabiki.eli ayagi tutuyor.benim evim ayri onunki ayri niye 2 ev birden temizleyeyim.ayrica karsiyim boyle seylere.gelin demek hizmetci mi demek.beraber yemek yendiginde yardim ederim sofrayi kurmada kaldirmada.o kadar.baska hic bir sey yapmam.

Ne laf olsun diye acacam be burda insanlar nasil yapiyor diye merak ettim ben. Illa cikip polemik yaratacaksiniz ya.
"Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum" diyen sensin! nefret edecek kadar isteksiz yaptigin isi burda ben yorum yapinca mi sahiplendin.

Biz uzaktayız maalesef ailelerimiz aynı ilde oturuyor, genelde arefesinde benim aileme gideriz orda kalırız kahvaltı edip kv geçeriz, o zaten tüm işini bitirmiş oluyor, misafir falan hepbirlikte çay ikram ederiz, benim arkadaşlarımda oraya gelir sağolsun kv "sen otur arkadaşların ile der bütün hizmetimizi görür. Melek ya Birtanem

Içimizden geliyorsa demissinizya o çok doğru.Nesala çok önceleri ben yapardım yada misafiri falan geleceği zaman akşama kadar uğraşırdım orda yemektir şudur.Bir gün şöyle bisey oldu bayramdı temizliği falan hep yapmışım tatlısı falan misafirlerden birisi güzel olmuş dedi büyük gelinim yaptı dedi.kv.gözume bakarak ki bırak öyle şeyleri anne bile demez yani.Sordum niye öyle yaptı diye ee millete kötümü aramız diyeyim.dedi.Ogun bende jeton düştü yapanda bir yapmayana dedim ve oldu zaten

Back
X