Dört adet görümcem var haliyle ben pek bir şey yapmıyorum. Bayramlarda mutlaka gidiyorum. Ama sadece sofra hazırlamaya ve kaldırmaya yardım ediyorum. O da işte normal misafirliğe gidince de yaptığımız şey, bir kaç tabak getirip götürmek. Bir de tabi kurban olunca et işi oluyor. Ama sonuçta et kendimin, onun işini yapıyor sayılmam. Onlarınkine gönüllü olarak yardım ederim ama çoğu zaman çünkü o işi severim.
Eğer kv tek başına olsaydı onu mutfakta yalnız bırakamaz ben de giderdim. Ama o otururken her şeyi kendim hazırlamazdım. Onu bir kere ilk evine gittiğimde yeni evliyken bana yaptırmaya çalıştı. Yoldan gelmişiz, eşim de yolda yemeyelim annem neler neler hazırlamıştır diyor saf çocuk. Annesi gelince açsanız kalk bir şeyler hazırla bakalım dedi. Bir makarna yaptım. Haşladım da haşladım. Suyu bitene kadar. Sonra sofraya getirdim. İkisi de şok oldu bu biraz fazla mı pişmiş falan diye. Ben de ben yabancı mutfakta bu kadar yapabiliyorum, süzgeç falan nerede ne bileyim dedim geçtim. Eşim de bir daha annem sofra hazırlamıştır diye yememezlik etmedi. Ama ben de görümcelerim varken gitmeyi tercih ettiğim için zaten onlar hazırlıyorlar.