• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

Konu sahibi arkadaşım sonradan laf edeceğin sikayetlenecegin dert Edip konu acacagin şeyleri yapma bunun adı iyilik olmuyor..Evet kv me gider bayramda olsun özel günlerde olsun yaparım gelin olmaktansa insan olarak oturmak rahat ettirmez beni.sarmasi varsa seve seve eşlik ederim misafir geleceğinde kalkar hemen tabakları hazirlamaya yardım ederim ve içim rahat evime dönerim.bunu dert etmem.enayi veya kullanilmislik gibi düşünmem.insani olarak algilarim durumu.anneme gitsemde böyleyim.

Ozel olarak temizliğe falan gitmem. Ama evine gittim yatıya kalıyorum, tabi ki yardımcı olurum. Sarma sariyorsa yardim ederim yemek pişiyorsa yardım ederim. Bunu hizmetçilik olarak görenleri de anlamam mümkün değil. Insan misafirlige bile gitse kös kös oturmaz. Kaldi ki eşimin annesinin evinde hiç oturamam. Benden kac yaş büyük kadin hizmet edecek ben oturacağım saygısızlık geliyor bana böylesi.

İlk gün gidiyoruz şikayetçi de değilim. Açıkçası benden beklenti o yönde o yüzden en başta bi yaptıysam bi yapmadım. Mesela bulaşık işine çok girmedim ama tatlı Vs koydum ikram ettim. Yada tersi .
Bazen çok samimi oluyor duygular bende hemen yardım ederim.
Bazen beklenti oluyo görüyorum mecburmuşum gibi laf dokunur. Ozaman sadece çay veririm ,Pek bişey yapmam
Mecbur değilim çünkü kimse elden ayaktan düşmedi. Yapılsa ele yapışmaz bu yüzden karşında aldığım enerjiye göre hareket ederim.

Ayrıca hiç kalmadım erken gider gerekirse geç dönüyorum çünkü aynı ildeyiz . Şunuda yapmıyorum gidip ev temizleyim cam sileyim Vs de yapmıyorum. Herkes kendi işini yapmalı. Ben hamileyken bile kendi işlerimi kendim yaptım ki teklif etmelerine rağmen . Doğuma gideceğim gün bile evimi çiçek gibi yaptım cünku bu benim görevim . Kimse kendi sorumluluğunu başkasına yuklememeli.

Cok garip geliyor bu durum bana. bizde asilnkayinvalideler anneler bir heyecan bir heves hazirlanirlar bayrama. cesit cesit yemegi tatlidi vs. hepsini kendileri yaparlar oyle olsun isterler. bayramda cocugum torunum gelecek diye titizlenirler herseye kendileri kosarlar

Burda kv işini niye yapaçağim,elimi sürmem diyenlere sormak istiyorum:
Eşiniz sizin annenize babaniza hiç yardim etmiyormu?Tamir veya araba işlerinde hiç yardim etmiyormu?
Sizin hoşunuza gitmiyormu yaptimi?
Benim eşim Allah razi olsun annem babamin işlerini hep yapar.
Birde benim 3 erkek kardeşim var ama eşim daha yardim sever .
Ona şimdi nekadar şükran borçluymuşsum şimdi fark ettim.

Evet sorum basliktanda anlasilacagi gibi kv nin bayramda ev isini yapiyor musunuz ve gelen giden misagirlerine hizmet ediyor musunuz? Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum. Normalde kadincagiz pek is yaptirmaz bana ama bayramda oluyo yapiliyo iste.

Soru çok net değil

Cami penceresi temizliği sarması tatlısı vs vs yapmam

Ama bayram günü gittiğimizde gelenlere ikramları koyup çaylarına ben bakarım.

Ama bu durum kV özel değil ben kimin evine gitsem yaparım yani öyle oturamam rahat edemem:)

kv kendı kızının evını süpürür her seyını yapar, cocuguna da bakar. e bı zahmet bayramlarda da kendı evını süpürsün :KK53:
mısafırlıge gıttıgınde yardım etmek ayrı, özellikle gidip iş yapmak bence cok ayrı bişi.

Şimdiye kadar hiç iş yapmadım.en fazla yediğim tabağı kaldırırım....

Ben gitmedim gitmemde alti aylik hamileyim kendi evimin isini zor yaptim bu bayramda artik ne kadar zoruna gittiyse bayramdan bir gun once aradi esimi niye karini alip gelmiyorsun yardim etsin elalemin gelini soyle is yapiyor elalemin gelini boyle yardim ediyor. Sesi geliyordu bana telefonda cildirdim sinirden esim gel gidelim deyince iyice sartellerim atti ben kimsenin hizmeticisi degilim dedim cok istiyorsan kendin git yardim et annene oylede oldu tek basina gitti oh olsun kendilerine gelin degil hizmetci aliyorlar sanki.

Yapıyordum önceden ama evde de gelini var beraber yaşıyolar ben yapınca gıcıklanıyor niyese :) Ben de bıraktım yemek yapılıyorsa yardım ederim sadece.

Hayır tabiki gitmiyorum. Ben çalışıyorum, ancak kendi evime yetiyor um.
Bayramda ben oradayken misafir gelirse hizmet ederşm.ama tüm günümü orda geçirmem,1 2 saat enn fazla oturur kalkarım.

Kayınvalıdemı cok severım. Gidince de yapılacak bir iş varsa da yaparım.
Arifeden orda oluruz temız olsa bıle tuvalet banyo yıkarım ki zaten kayınalıdemm de temızdır. 5 yıllık gelınıyım kavgamız gurultumuz de oldu ama ben oradayken gelen mısafıre kayınvalıdem mı ıkramda bulunucak ? Sonucta yaşlı olan o ve gelen gıden onu bayramlamaya gelıyor.
Yapılacak işten gocunmuyorum. Suratımı da asmam yanı. Ne yapılacaksa yaparım. görümcelerım de orda oluyo ve benden cok onlar koşturuyo.

Tabı kv de den kv ye değişir. Ben hasta olsam falan benımkı gelır bı guzel evımı temızler camasırımı yıkatır asar toplar katlar koyar. yemeğimi yapar. ben ne ıstersem onu yapar. Kızlarından ayırmaz hatta gorumcelerım de hep laf sokar biz gelin sen kız dıye. Anne gezmeye gıdıcem desem cocuguma bakar. Benı sureklı ıdare eder eşim sesini yukseltse hemen ona kızar. Kısacası ıyı kadındır dengesız yonlerıde cok. cok konusur ama bende mukemmel bır ınsan değilim ıdare edıyoruz bırbırımızı. Banyoya gırer keseye cagırır benı :KK70: Bizim ilişkimiz al gülüm ver gülüm sıkıntı yok hızmet konusun da :KK70:

Sofraya oturduysam bi kac tabak alirim kaldırırken misafir gelirse de biseyler verim geri toplamam amca kızı var o yapar kaynana yapar. Hiç is yapamam gezmeye gidiyorum

Yardım edilmesi gereken ne varsa yaparım,yılda bir ,1 aylığına gidiyoruz o sürede temizliğinden çamaşırına ütüsüne kadar yaparım,ha kaynanan çokmu iyi derseniz?yok değil ama ben kendimden yaşça büyük birinin benim hizmetimi görmesinide bencillik sayarım,sonuçta incilerimiz dökülmez işin ucundan tutarsak

Biz millet olarak evlenirken gelenekçiyiz genelde... Kv onu almali bunu yapmalı v.s... Evlenince herkes modern. Bende bunu anlamıyorum. Kendi çabalarıyla evlenenleri tenzih ediyorum ama diğerleri bi zahmet evlenince iş yapsınlar... Beklentiler karsilikli çünkü... Konunun aslına gelince sürekli kv evinde iş yapmak çok saçma ama saydıklarınız sıradan şeyler,kv de iyiymiş bu yüzden ben yapardım.

Back
X