• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

Bu tamamen aradaki ilişkiye bağlı sorumluluklarını yerine getiren kaynana gelin üzerinde hak iddaa edebilir aksi halde edemez.

Ben gittiğimde kv bana hiç iş yaptırmaz çok şükür anne kız gbiyiz allah razı olsun sen otur bn yaparım der ama bnde rahat duramam kıyamıyorum servisi falan yapıorum bulaşık falan yemeği yaptırmaz hç bna kendi yapar bn yorulmayayım diye melek melek :)

Ben gittiğimde kv bana hiç iş yaptırmaz çok şükür anne kız gbiyiz allah razı olsun sen otur bn yaparım der ama bnde rahat duramam kıyamıyorum servisi falan yapıorum bulaşık falan yemeği yaptırmaz hç bna kendi yapar bn yorulmayayım diye melek melek :)

Siz çok genç duruyosunuz kvnizde gençtir kıyılıcak durum yok

Evde ben varken gelen misafire annem ya da KV olsun farketmez tabii ki ben servis yaparım diğer türlüsü bana çok ayıp geliyor rahat edemem. Bizde buyuklere hürmet gösterilir yetişme tarzım bu şekilde ve hiç gocunmam bundan. Calisan bir kadınım ama annemin işini de yaparım yeri gelince KV nin işini de yaparim. Eve gelen misafire birkaç bardak çay tatlı ikram edince ya da kvnin evine bir süpürge tutunca boyum kisalmiyor, kendimi ezik ya da eksik hissetmiyorum incilerim de dökülmüyor.Aksine onları mutlu ettiğim için mutlu oluyorum.

Ne kadar abartılıyor bazı şeyler bunların lafı bile olmamalı aslında. Medeniyet kisvesi altında bencil vurdumduymaz bananeci hep bana hep bana diyen bir nesil yetişiyor maalesef.

Kaynanayi cok severim cok sekerdir ama sen sarmani iki uc gun onceden sar koy dolaba dimi. Son gune birakiyo her bayram. Gorumcem gelirse iyi o sariyo zaten. Hatta kaynanada bana oh yırttık sarma uzmani geldi der
sarmaya takılmışsınız siz anlaşıldı :)
görümce gelince oh yırttık diyince kv bende hiç sevmem sarma sarmayı diyiverin :)

peki yemeyi sever misiniz ben şahsen bayılırım :D ama sarmasını da severim

Evde ben varken gelen misafire annem ya da KV olsun farketmez tabii ki ben servis yaparım diğer türlüsü bana çok ayıp geliyor rahat edemem. Bizde buyuklere hürmet gösterilir yetişme tarzım bu şekilde ve hiç gocunmam bundan. Calisan bir kadınım ama annemin işini de yaparım yeri gelince KV nin işini de yaparim. Eve gelen misafire birkaç bardak çay tatlı ikram edince ya da kvnin evine bir süpürge tutunca boyum kisalmiyor, kendimi ezik ya da eksik hissetmiyorum incilerim de dökülmüyor.Aksine onları mutlu ettiğim için mutlu oluyorum.

Ne kadar abartılıyor bazı şeyler bunların lafı bile olmamalı aslında. Medeniyet kisvesi altında bencil vurdumduymaz bananeci hep bana hep bana diyen bir nesil yetişiyor maalesef.
+1

Kendi evimi zor temizliyorum. Yapabiliyorken yapsın, yaşlanırsa durum kötüye giderse yaparım tabiki. Gerçi kadın çağrıyor şimdilik. Akşam bulaşıklarını yıkıyorum orada yediğimizde.sadece o.

gittiğimizde çay ikram servisini ben yapıyorum, yemeğe gittiysek pilavı çorbayı salatayı ben yapıyorum çünkü ana yemeği zaten biz geldiğimizde çoktan yapmış oluyorlar mesela, eşim de sofra kurar, sofrayı toplayıp bulaşıkları yıkarım, ya da makinaya dizerim işte sonrasında çay çörek bilmem ne servisi..
ama öyle bayram öncesi temizlikmiş bahar şeysiymiş bilmem neymiş hiç yapamam valla, çalışan çocuklu kadınım kendi bayram bahar temizliklerimi bile ucu ucuna yapıyorum, genelde son gün ve ertesi gün pert olmuş bir halde..
kimse de böyle bir beklentiye girmedi kendi annem hariç :KK70:

Evet sorum basliktanda anlasilacagi gibi kv nin bayramda ev isini yapiyor musunuz ve gelen giden misagirlerine hizmet ediyor musunuz? Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum. Normalde kadincagiz pek is yaptirmaz bana ama bayramda oluyo yapiliyo iste.
yok o bana gelip temizlik yapıyor. Misafirlere de kendi bakıyor. Ben oradaysam tabi çay filan getiriyorum ama tek başıma değil ikimiz beraber hizmet ediyoruz. Bende çalışıyorum çok zor hiç bir şeye yetişmeye vakit kalmıyor.

Tatlım benim maşallah Allah bozmasın. Bizde anne kız gibiyiz ama kendi annemizin evinde de yapıyoruz bazı şeyler dimi. Benimkide yaptırmıyo zaten ben kendim yapıyorum.

Back
X