İzin verilen mesafe ne kadar bilemiyorum ama uygun görğlenden daha yakınsa evinize şikayet edebiliyorsunuz. Tek başınıza şikayetiniz işe yaramazsa mahalledekileri örgütlemeye, imza toplamaya, ortak dilekçe vermeye çalışın. Sesinizi yeterince duyurabilirseniz kaldırıyorlar o istasyonları
bu konu ile ilgil geçenlerde ciddi bir program yapıldı. hepisini dinleyemedim ama kafamda kalan şu oldu. eğer baz istasyonları uzak mesafelere yerleştirilirse telefonunuz ile arama yaptığınız anda telefpnununus baz istasyonundan sinyal almak için iki kat fazla sinyal göndermek zorunda imiş. bu da yakında olan bir baz istasyonundan daha zararlı imiş. ayrıca tknolojiye karşı gelirken bir çok şeyi de düşünmek lazım. akşam bir belgesel isliyorum . kutup böglerinde yaşayan yerli halk ile ilgili. adamlar uzun yaşoyorlar. çünkü tamemn doğal besleniyorlar. ama özyle ço eziyet çekiyorlarki. kendi ailemin eski yaşam şartlarını dinlerim bazen. bir ekmek için ne kadar eziyet çekildiğini anlatılra. şimdi ise fazlasıyla kolay ama ekmek eski doğlallığından çıktı. ve aklıma şu soru takılılır. tamemen doğal yaşayıp eziyet içerisinde sürdürmek mi bu yaşamı, yoksa her nimete kolayca ulaşıp hızlı tüketip kısa yaşamakmı .
Bu bahsettiğiniz iki kat sinyal göndermek zorunda kalıyo olayı inanın gsm şirketlerinin uydurması.
Arkadaşlar haklı. Babam bu işin içinde, ben de ondan aynı şeyleri duydum, cep telefonlarının daha zararlı olduğunu. Ayrıca saç kurutma makinası ve ütünün de zararı varmış çok.
Babanız ne iş yapıyo?
Deli oluyorum insanların üstelik bu çağda yaşayan insanların bu denli af edersiniz ama cahilce yorum ve telaşlarını gördükçe.
Her gün saatlerce kullandığınız bilgisayarlar, televizyon, elektrik direkleri,
her gün elinizden düşürmediğiniz, cebinizde taşıdığınız telefonlar,
yaa en basitinden o tasarruf ampulleri bile baz istasyonlarının tam 20 katı daha fazla radyasyon yayıyor,
üstelik baz istasyonlarının özellikle bulundukları binaya zararı ne kadar biliyor musunuz?neredeyse sıfır.
internet hattı, telefon hattı, televizyonlar vs hepsi bu baz istasyonlarından alıyorlar dalgalarını.
ve baz istasyonları o kadar uzağa kurulsa bunlarda ne çekim gücü kalır ne hız.
ya mesela cep telefonunun 50 birim zararı varken, baz istasyonun bulunduğu yerin karşısındaki binaya zararı 12 birim.
aynı şekilde tasarruf ampulünün 40 birim, bilgisayar ve lcd tv'lerin 100 birimlerde,
daha neler var zararını duyunca keşke her yerde baz istasyonu olsa da bunlar olmasa diyebileceğimiz.
yani baz istasyonu olmasa hiçbir şey çalışmaz, burada baz istasyonu eroin kullanmayan eroin satıcısına benziyor.
kendinde bir şey yok ama enerjisini yolladığı en ufak aletin bile kendinden en az 10 kat fazla zararı var.
Bir gsm şirketi çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki baz istasyonları insanların isteklerine göre kuruluyor. Diyelim ki sizin mahalleden bir kaç ev imza toplayıp baz istasyonu kurulmasını talep etti gsm şirketi mahallenize geliyor kurulacak yer için keşif yapıyor ve en uygun arsa/ev artık ne bulursa üzerine dikiyor. bu da sizin evinize yakın olabilir siz istemiyor olabilirsiniz, arsa yada ev sahibi kabul ettiyse yıllık ücretinide alıp cebine koyduysa o an da yapacak birşeyiniz olmaz ama sonrasında yapacağınız tek şey siz de istemeyen kişilerden imza toplayıp kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz.
Yalnız insanlar gerçekten bir garip. baz istasyonu istemiyoruz kaldırılsın deyip kaldırıldıktan sonra telefonum çekmiyor diye şikayette bulunabiliyorlar.
Ayrıca baz istasyonlarından önce evimizdeki aletlere bir bakalım.... mesela mikrodalga fırın, televizyon, bilgisayarlar yada wireless modem bunlarda da azımsanmayacak kadar çok radyasyon mevcut.
Siz gsm şirketlerinden birinde falanmı çalışıyosunuz acaba?? Daha önceki yıllarda bu kadar dibimizdemiydi bu istasyonlar çoğu yerleşim alanlarının dışındaydı. Gözümüzün içine kadar sokulmuyodu en azından her 50 m. de bi baz istasyonu..Çatılarda saatlerin reklam panolarının içine gizlenmiş şekilde ve buna benzer bi ton örnek. Allah aşkına yaa Bi de tepkisini gösteren insanlara ne cesaretle cahil tanımlaması yapabiliyosunuz?? Yargı durduk yeremi karar verdi sizce peki.. Sırf canları sıkıldı diyemi hadi hepsi şehir dışına dedi??? Önce yazdıklarınıza kendiniz inanın sonra başkalarını inandırmaya çalışın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?