ben bu konuyu hem il sağlık müdürlüğü, hem telekominikasyon hem de diğer tüm ilgili yerlerle görüşmüş biriyim.
gsm şirketlerinde falan da çalışmıyorum. evet cahilsiniz çünkü elinizden düşürmediğiniz telefonlarla ilgili bir şeyden haberiniz bile yokken, medyanın ve sizin gibi diğer insanların dolduruşuyla gazıyla kulaktandolma bilgilerinizle böyle ortalığı iyice velveleye veriyorsunuz.
siz değil miydiniz o operatör çekmiyor, bu şirketin interneti çok yavaş, aman efendim lcd ekran ya da plazmalar çok güzel görüntü veriyor ve çok havalı, gidip hemen alalım diyen, internete hayran olan ve tüm zamanını pc başında geçirmek zorunda kalacağı iş dünyasının ortasında duranlar??? şimdi sizin bu isteklerinize cevap vermek adına artırılan, adım başına konan baz istasyonları neden rahatsız ediyor?? sanki daha yeni koyuldu sanki daha yeni başladı zarar vermeye!! çocuğunuzu tvden cep telefonundan uzak tutmaya bile uğraşmayın, birisi çıkıp baz istasyonu ölüm saçıyormuş amman aman! deyince koyun gibi eyvah eyvah diye koşuşturun.evinde pitbull besleyip, komşunun finosuna carlamaktan farksız bu!
sık sık ve düzenli bir şekilde bakımının ve ölçümlerinin yapılması gerekiyor o baz istasyonlarının, ve ölçümleri bir birim bile yüksek çıksa düzeltilmesi, düzeltilmezse kaldırılması gerekiyor, anlaşmaları ve kuralları böyle. anlatıyoruz doğrusunu işte, onu bile kabullenmiyosunuz, neymiş efendim yargı karar vermiş! sizin gibi halka sizin gibi yargı sizinki gibi karar verir zaten.
tüm dünya tüm avrupa salak, sağlıklarını falan hiiiç düşünmüyolar, bizdekinin 120 katı baz istasyonları var, ama bi tek biz türkler akıllıyız sağlığımızı düşünüyoruz da itiraz ediyoruz.
evinde pitbull besleyip, komşunun finosuna carlamaktan farksız bu!
Biz evimizdeki aletleri istediğimiz zaman açıp istediğimiz zaman kapatma lüksüne sahibiz. Ama baz ist. öyle değil 7/24 aktif. Evet evimizin içindede bi ton zararlı şey var. Ama dediğim gibi bunları kapadığım an ki bu benim kontrolümde zararı ortadan kalkıyo. Cep tlf. evde asla açmıyorum. Ev tlf la idare ediyorum. vs. Bilinçli bi kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Mahkeme kararı hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum??
Tamam kabul ben iflah olmaz bi cahilim. Cehaletimi bağışlayın bi sorum olucak. Peki bu istasyonlar zararsızmı??? Ama kıyaslama yapmadan cevap verirseniz sevinirim
arkadas o aletlerin %90ini o baz istasyonlari olmazsa kullanamazsin zaten niye inatlasiyosun gercekleri kabullenmemek icin tam anlamiyla at gozluguyle bakiyosun korukorune burnunun dikine gidiyosun tam klasik turk halki zihniyeti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yaa güzel kardeşim bu fırın buzdolabı vs. kırk yıldır kullanıyoruz.Allah aşkına baz ist. bu kadar çokmuydu. Artık nefes alamıyıcak hale geldik. Adım başı karşımızda.. Başımı çeviriyorum tepemizde, çatıda, Panonun kenarında, Reklam afişinin yanında, bacanın içinde ne bu yaa.. Siz yine benim bu cehaletimi bağışlayın.. Bakın sizin haklı olmanızı öyle çok istiyorumki .. Varsın adım cahil kalsın.... İnanın psikolojim bozuldu....
çünkü cahil kalmakta ve boş yere paniklemekte ısrar ediyosunuz, o yüzden psikolojiniz bozuluyo!
madem bu kadar etkileniyosunuz hiç ama hiç etkilenmemeniz gereken bir şeyden, o zaman nasıl internetten bilgisayardan cep telefonundan etkilenmiyosunuz? kullanmayın ya kullanmayın! sokmayın evinize. sizin asıl korkmanız gereken şey bunlar iken, bunların çalışmasını sağlayan ve %1'i kadar bile kötü etkisi olmayan şeyden korkuyosunuz! ben bunu an la ya mı yo rum. bu yüzden bu kadar kızıyorum yahu. hala haklı olmanızı istiyorum diyosunuz. allah aşkınıza bunca bilgi verdim bunları baz istasyonu kurulacak olan işyerimiz için araştırdık 7 ay bekledik 7 ay!!! sizin gibi düşünen, elimizdeki sağlık ve gsm raporlarını umursamayıp, medyadan ve cahil halktan duyduğunu daha çok umursayan 2 tane salak memur yüzünden 7 ay çalışma ruhsatı alamadık biz. artık tahammül edemiyorum ben bunca gerçekliğe bunca belgeye bilgiye rağmen hala nasıl kulaktandolma bilgiye inanıyorsunuz da bunlara inanmıyorsunuz!!!
Psikolojim bozuldu evet ama kendimle alakalı değil çocuğumla alakalı. Ben evde cep tlfu bilgisayar asla açmıyorum. Sadece dışarıdayken kullanıyorum. Oğlum daha 2.5 yaşında ve sürekli evde. O baz istasyonları o yüzden bu kadar sinirlerimi bozdu. Bu konuda saplantı oluştu bende elimde değil....
Psikolojim bozuldu evet ama kendimle alakalı değil çocuğumla alakalı. Ben evde cep tlfu bilgisayar asla açmıyorum. Sadece dışarıdayken kullanıyorum. Oğlum daha 2.5 yaşında ve sürekli evde. O baz istasyonları o yüzden bu kadar sinirlerimi bozdu. Bu konuda saplantı oluştu bende elimde değil....
Biz evimizdeki aletleri istediğimiz zaman açıp istediğimiz zaman kapatma lüksüne sahibiz. Ama baz ist. öyle değil 7/24 aktif. Evet evimizin içindede bi ton zararlı şey var. Ama dediğim gibi bunları kapadığım an ki bu benim kontrolümde zararı ortadan kalkıyo. Cep tlf. evde asla açmıyorum. Ev tlf la idare ediyorum. vs. Bilinçli bi kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Mahkeme kararı hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum??
Bilgi Teknolojileri İletişim kurumunun hazırladığı rapor
http://www.tk.gov.tr/tuketici/emd/Turkiye_EMF_Raporu.pdf
Bu raporun sonuç bölümünden bir alıntı
2007 yılındaki SCHENIR Raporunda;
Baz istasyonlarındaki maruziyet seviyeleri, cep telefonu kullanımı esnasındaki maruziyete göre çok düşüktür. Buna rağmen kullanılan cep telefonundan daha düşük önemde maruziyete sahip baz istasyonlarının sağlık etkileri ile ilgili araştırma, daha çok halkın ilgisini çekmiştir. görüşü yer almaktadır.
Görüldüğü üzere, mobil haberleşme teknolojisinin canlılar üzerindeki olumsuz etkileri
konusunda bilimsel görüş birliği henüz oluşmamıştır. Ancak bununla birlikte, Avrupa
Parlamentosu, A3-0238/94 sayılı kararı ile bilimsel boşlukların giderilmesine kadar söz konusu
teknolojinin olası bir olumsuz etki oluşturabileceği varsayımı ile ALARA (olabildiği kadar düşük
değer alınması- (As Low As Reasonably Achievable ALARA) ilkelerini kabul etmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?