bazen bıktığınız oldu mu evlilikten???

24 yaşındayın 3,5 yıllık evliyim eşimde 29 yaşında.
bi oğlum var 2 yaşında ve şu an 5 ayllık hamıleyım.

eşimde bende aynı memlekettenız, kültür farkımız yetiiştirilme tarzımız çok benzıyor.
eşim sorumluluk sahbı, evıne ailesine bağlı biridir.
harcamalarını düşünerek yapar bana sormadan hiçbişey yapmaz, anlayışlıdır.
öyle kaynana gıbı bı sorunum falanda hıç olmadı kayınvalıdem çok yaşlı ve bızımle yaşamıyor.
eşimle aramızdakı tek anlaşmazlıklar onun çok fazla dışarda vakıt geçirmesi.
dışarı çogunlukla ya maç için yada iş için çıkar ama bize vakıt ayıramaması sorun oluyor.
her an her dakka bilirim nerde lduğunu ne yaptığını ama ben onu çok sevdiğimden ve özlediğimden istemıyorum iş için bile gitmesini.
oda sen anlamıyosun dıyo kızıyo bana para bırıktırmemız lazım, bazen bende bunalıyorum ne var maç izlesem diye

haklı aslında düşündüümde parasının 1 kuruşunu bizden başka yere harcamaz.
maçını izler eve gelir veya kuzenlerımle, abımle falan okey oynarlar.
en kötü huyu bu zaten.

ama çok şükür huzurumuz yerinde.

böyle olduğu halde ben bıle bazen bıkıyorum evlilikten.

sorumluluklar, yapılması gereken işler, vakit ayırman gereken çocuk kendını unutuyosun gerçekten....

yanı eşin4 4lükte olsa çok zenginde olsan evlılıkte her zaman bı sorun mutlaka vardır ve 1 an bıle olsabıktığın olur bu benm fıkrım.

Son düzenleme:
mrb canım ben 5 yıllık evliyim, eşimle kampüste tanıştık , evliliğimizi ailem başta olmak üzere kimse istemedi ve kimsenin haberi olmadan çılgınca evlendik. evliliğimin ilk 2 senesi ailelerimizin özellikle bizimkilerin kavgalarıyla geçti düşün hastanede bile doğum yapalı 1 saat olmuş ben yerimden kalkamıyorum annelik heyecenındayım orda bile olay çıktı herşey burnumdan geldi doğumdan 2 ay sonra herşey düzelir gibi oldu babam vefat etti eşimin ailesiyle beraber yaşıyordum herkesin hareketi değişti annemin bile babanıza olangüvenide fazla düşünmeyin taamam ne olursa olsun onlar sizi sever ama zamansız ayrılıklarda var... ve ben tek başıma hep mücadele ettim çünkü artık arkamda kimse yoktu... ailem herşeyden beni sorumlu tutuyordu, herkes daha rahat konuşuyor ve herkes daha kolay beni üzmeye başladı. benim hatam kimseyi tanımadan işimin ailesi olsun eşim olsun ( ki kendi annemi bile tanıyamadım) çocuk yapmamak çocuk hiçbirşeyin çözümü falan değil oda zarar görüyor ve gitmek istediğinde o sorumluluk çok ağır geliyor ... senin yapacağın şey çocuk değil... eşinle otur konuş ama sert konuş galiba senin kendisine bağlı olduğunu ve gidemeyeceğin düşüncesiyle böyle yapıyor, bak de ben evlenmeden önce bile bana aptal denilse kızıyordum ki şuanda bana ağır laflar söylüyorsun şuana kadar susmam ve seni terketmemem seni sevdiğim ve enbaşta atam eşim büyüğüm olduğun içindir ancak bu söylediklerin tamammül edilmez şekilde beni kırıyor ve üzüyor ben seninle mutlu olmak için evlendim eğer böyle yaparsan ben bu evliliği sürdürmek istemiyorum veya gidiyorum de benim hayalim beni koruyup sevecek bir erkekle evlnmekti ve seni sevdim sana güvendim beni hayal kırıklığına uğratıyorsun de birde böyle dene canım bende 20 yaşında evlendim ama biraz alttan alarak ve onu pohpohlayarak erkeklik duygularını kabartarak söylersen birazdaha değişir gibime geliyor eğer gelişme olursa lütfen yaz kib...

kızlar 27 yaşındayım evliliğe hazırlanıyorum korkuyorum bu yazılanları okuyunca dahada korkuyorum

Sevdiğiniz insanla aynı evi paylaşmak, aynı yemeği birlikte yemek, başarıyı birlikte yakalamak, mutluluğu ve hüznü birlikte yaşamak, varlığı ve yokluğu birlikte tatmak, zorluklara birlikte göğüs germek...İnsan bundan başka ne isteyebilir ki...

Evlilikte mutlu olabilmek için eş seçiminde duygu-mantık dengesinin çok iyi kurulması gerekiyor.

Evlilik; sadece aşk değildir.

Evlilik; ev arkadaşlığı, kankalık, sırdaşlık,ortak hesaba sahip mudilik,ayrı kökenlerin birleşmesi,başı hatırlanmayan bir akrabalık ilişkisidir.

Birlikte gelişip,birbirini tamamlayabilmektir.

Mutluluklar dilerim.:16:

Bu öğlen bir kez daha eşimle evlendiğime pişmanım;
Tek doğru oğlum,iyiki var...

Ama söz konusu eşimse PİŞMANIM ÇOOOOK...:53:

Çok asabi....Üzerimde çok baskı kuruyor....Kanuni sanıyor kendini..Bende kibirini yen diyorum ama nerde...:26:

benim eşimde sinirli biri bu nedenle beni kırdığı zamanlar oluyor öyle anlarda evlilikten bıktığım çok oldu.önceden yani ilk seneler daha çoktu bu bıkkınlık şimdilerde daha az ama yinede oluyor.yani eşimle tartıştığımda yada saçmasapan bir sebepten bana bağırdığında kızdığında keşke evlenmeseydim dediğim oluyor ama Allahtan geçici oluyor bu duygum inşallah zamanla tamamen biter

Hayatta keşke demediğimiz ne varki şöyle düşününce birçok şey ağır gelmiştir bana zaman zaman benim eşimde çok deli doludur biz uzun bir flört döneminden sonra evlendik ve evlendikten sonra herşey o kadar değiştiki benden başka kimseyi gözü görmeyen eşim arkadaşlarıyla daha sık görüşür oldu maçlara gitmeye başladı benim düşüncemi fikrimi almadan hareket etti hep oğlumun ismi konusunda bile benim fikrimi almadı kendisi gitti kimliği çıkarttı ve ben hala oğlum 2 yaşına girecek ismiyle bir kez bile çağırmadım ben üstüne gittikçe o daha fazla dışarı gitti benle inatlaştı çocuk olunca değişir kısmına hiç katılmıyorum ben çocuğumuz olduktan sonrada aynı şekilde devam etti ne zamanki ben eskisi kadar üstüne düşmedim kendisinin bana davrandığı gibi davrandım ve tüm ilgiyi oğluma gösterdim işte ondan sonra biraz düzelme oldu hıı hala kavga ederiz hemde çok ama gerçekten erkekleri tam anlamak mümkün değil canım ama senin eşinin küfür etmesi hoş değil bu konuyu düzgün bir dille konuşup düzeltebilirsin belki dilerim herşey istediğin gibi olur çoookkk mutlu olursun :13::13::13:

mrb canım ben 5 yıllık evliyim, eşimle kampüste tanıştık , evliliğimizi ailem başta olmak üzere kimse istemedi ve kimsenin haberi olmadan çılgınca evlendik. evliliğimin ilk 2 senesi ailelerimizin özellikle bizimkilerin kavgalarıyla geçti düşün hastanede bile doğum yapalı 1 saat olmuş ben yerimden kalkamıyorum annelik heyecenındayım orda bile olay çıktı herşey burnumdan geldi doğumdan 2 ay sonra herşey düzelir gibi oldu babam vefat etti eşimin ailesiyle beraber yaşıyordum herkesin hareketi değişti annemin bile babanıza olangüvenide fazla düşünmeyin taamam ne olursa olsun onlar sizi sever ama zamansız ayrılıklarda var... ve ben tek başıma hep mücadele ettim çünkü artık arkamda kimse yoktu... ailem herşeyden beni sorumlu tutuyordu, herkes daha rahat konuşuyor ve herkes daha kolay beni üzmeye başladı. benim hatam kimseyi tanımadan işimin ailesi olsun eşim olsun ( ki kendi annemi bile tanıyamadım) çocuk yapmamak çocuk hiçbirşeyin çözümü falan değil oda zarar görüyor ve gitmek istediğinde o sorumluluk çok ağır geliyor ... senin yapacağın şey çocuk değil... eşinle otur konuş ama sert konuş galiba senin kendisine bağlı olduğunu ve gidemeyeceğin düşüncesiyle böyle yapıyor, bak de ben evlenmeden önce bile bana aptal denilse kızıyordum ki şuanda bana ağır laflar söylüyorsun şuana kadar susmam ve seni terketmemem seni sevdiğim ve enbaşta atam eşim büyüğüm olduğun içindir ancak bu söylediklerin tamammül edilmez şekilde beni kırıyor ve üzüyor ben seninle mutlu olmak için evlendim eğer böyle yaparsan ben bu evliliği sürdürmek istemiyorum veya gidiyorum de benim hayalim beni koruyup sevecek bir erkekle evlnmekti ve seni sevdim sana güvendim beni hayal kırıklığına uğratıyorsun de birde böyle dene canım bende 20 yaşında evlendim ama biraz alttan alarak ve onu pohpohlayarak erkeklik duygularını kabartarak söylersen birazdaha değişir gibime geliyor eğer gelişme olursa lütfen yaz kib...

söylediklerinin bir kısmını zaten sürekli ona diyorum..
ama o pek anlamak istemiyor..
söylemeye devam edicem gelişme olursa yazarım:31:

Çok asabi....Üzerimde çok baskı kuruyor....Kanuni sanıyor kendini..Bende kibirini yen diyorum ama nerde...:26:

otokontrolleri yok gerçekten..neyi nerde nasıl söyleyeceklerini bilmiyorlar..
benimki öyle bi aile ortamında yetiştirilmiş..yani ona yaptıkları çok normal geliyor...
derler ya beşik sallayan el dünyaya hükmeder doğru...
evlatlar gerçketn iyi yetiştirilmeli..saygı sevgi verilmeli

Olmaz olur mu en çok üzüldüğüm günler kızım ergen olduğundan beri benim kız nerde ben orada sırf bundan dolayı eşimle ilgilenmedim,yemek yapamadım ikisini mutlu etmekte zorlandım bu yıl şükür durgunlaştı ,kızım vallahi ben nerde kızımda yanımda kimseye güvenmiyorum,

Aslında bizi bıktıran hayat şartları...

Bütün sorumlulukları saf gibi üstümüze aldığımız için oluyor bunlar. Sonra yoruluyoruz ama eşlerimiz kendine düzen kurdupu icin paylaşmak istemiyorlar bizimle...

Aslında bizi bıktıran hayat şartları...

Bütün sorumlulukları saf gibi üstümüze aldığımız için oluyor bunlar. Sonra yoruluyoruz ama eşlerimiz kendine düzen kurdupu icin paylaşmak istemiyorlar bizimle...

haklısın ne diyim arkadaşım ya..
hayattta gerçekten bazen öyle hale getiriyor ki insanı artık yeter diyorsun bıktım diyorsun..oysa hayat bizim elimizde

Zaten başımıza ne geliyorsa bundan geliyor.

Aman tatsızlık çıkmasın,kırılmasın vb. diye düşünürken kendimizi kırıyor,kırdırıyoruz...

Sevdiklerimize sınırsızca verirken,kendimizden eksiltiyoruz.

Hayır demeyi bilmiyoruz. :50:

o hatayı bende cook yaptım ve pısmanım soyledıgınız gıbır sırf onları uzmıcez dıye tatsızlık cıkmasın kendımızı bıtırıyoruz aslında..ve anladım kı ıyılık gercekten harammış..ne kadar kotu olursan o kadar degr verılıyosun..ustelık herseye evet evet dıye dıye bır gun eger ses cıkartım hayır dersen cok buyuk olay cıkıyo o gune kadar yaptıgın tum ıyılıkler unutulmuş:14:

benımde esım cook asabi..en ufak bır seye sınırlenıyo..ve gercekten bu benım ıcın buyuk bı sorun..onun o tavırarı benı delı edıyo..hıc dusunmeden konusur..yanında kım olursa olsun ıcınde bır sey varsa soyler kalp kırarım fala hıc demez ve ıcınde tutmaz...benım tam tersı ben o kadar dıkat ederım kalp kırmayayım dıye ama tam adamına dusmusum:14:ozelıkle aılemın yanında dıken uzerınde duruyorum her an tartısma cıkartcak dıye:14:inşallah degısırler

benımde esım cook asabi..en ufak bır seye sınırlenıyo..ve gercekten bu benım ıcın buyuk bı sorun..onun o tavırarı benı delı edıyo..hıc dusunmeden konusur..yanında kım olursa olsun ıcınde bır sey varsa soyler kalp kırarım fala hıc demez ve ıcınde tutmaz...benım tam tersı ben o kadar dıkat ederım kalp kırmayayım dıye ama tam adamına dusmusum:14:ozelıkle aılemın yanında dıken uzerınde duruyorum her an tartısma cıkartcak dıye:14:inşallah degısırler

isterlerse elbet değişrler canm.
aynı benim eşimi tarif etmişsin resmen.
bende senin gibiyim ama artk öyle olmak isityorum..
annem hep derdi erkek eli maşalı kadından korkar diye
biraz öyle olmak lazım

isterlerse elbet değişrler canm.
aynı benim eşimi tarif etmişsin resmen.
bende senin gibiyim ama artk öyle olmak isityorum..
annem hep derdi erkek eli maşalı kadından korkar diye
biraz öyle olmak lazım

evlılıgımızın basında gene bu sorunlardan dolayı ben ayrılmak ıstedım ama esım ıstemedı ve soz vermıstı daha dıkkatlı davrancam dıye..belkı 1,2sene daha dıkkatlı davrandı,her ne kadar benım ıstedıgım gıbı olmasada,ama gene tekrar eskı halıne dondu ne yaık kı:2:aynen bende bazen esıme oyle dıyorum ben sessız oldugum ıcın oyle yapıyosun sana cadaloz bı karı lazmımıs dıye:9:saka bır tarafa gercekten de oyle olurdu ama sanırım gec kaldık canım..bastan ıpleri almadık tabı yuz verdık verdık sımdı tepemıze cıkıyolar..artık 1defa hayır dedıgımız zaman bıle cok kotu oluyoruz:5:ya var ya dıuorum ben boylelerın yuzunden ınsan karakterını degıstırmek zorunda kalıyo:47:nasıl degıstırecez bunları yawww:2:

evlılıgımızın basında gene bu sorunlardan dolayı ben ayrılmak ıstedım ama esım ıstemedı ve soz vermıstı daha dıkkatlı davrancam dıye..belkı 1,2sene daha dıkkatlı davrandı,her ne kadar benım ıstedıgım gıbı olmasada,ama gene tekrar eskı halıne dondu ne yaık kı:2:aynen bende bazen esıme oyle dıyorum ben sessız oldugum ıcın oyle yapıyosun sana cadaloz bı karı lazmımıs dıye:9:saka bır tarafa gercekten de oyle olurdu ama sanırım gec kaldık canım..bastan ıpleri almadık tabı yuz verdık verdık sımdı tepemıze cıkıyolar..artık 1defa hayır dedıgımız zaman bıle cok kotu oluyoruz:5:ya var ya dıuorum ben boylelerın yuzunden ınsan karakterını degıstırmek zorunda kalıyo:47:nasıl degıstırecez bunları yawww:2:

yaşlanınca diycem ama bunlar bu zamanda böylelerse yaşlanınca hiç değişmezler ve daha da çekilmez olurlar...
mecburen biraz biz değicez artık zamanla onlar gibi olcaz..
evet hep diyorum baştan yaptık hatayı..
artık ne yapsakta işe yaramıcak sanırım..
eskiden çok umursuyordum dk başı arıyordum gel diye..şimdi aramıyorum he değişti mi?hayır..
ama zoruna gidiyo sanırım artk o merak ediyo..

yaşlanınca diycem ama bunlar bu zamanda böylelerse yaşlanınca hiç değişmezler ve daha da çekilmez olurlar...
mecburen biraz biz değicez artık zamanla onlar gibi olcaz..
evet hep diyorum baştan yaptık hatayı..
artık ne yapsakta işe yaramıcak sanırım..
eskiden çok umursuyordum dk başı arıyordum gel diye..şimdi aramıyorum he değişti mi?hayır..
ama zoruna gidiyo sanırım artk o merak ediyo..
o yaslı halıyle hıc dusunemıyorum valla hıııc cekılmez artıkkk:27: o yasa kadar dayanabılırmıyım onu bılemıyorum garantı veremıyorum kendıme ne yazık kı:5:ozelkıle benım kendı aılmeın yanında cok bozar sırf gıcıklık olsun dıye o yuzden annemler geldıgı zaman hep dıken ustunde dururum..bunu da bı omur cekemem sanırım cunku cok yoruyo benı:2:hep dıyorum onun gıbı olcam dıye patavatsız olcam ama olmuyo sonucta yapımızda o olmadıgı ıcın zor onlara benzememız:30:gercı oyle de olmak ıstemem cok ıtıcı:30:keske kıymetımızı bılseler

o yaslı halıyle hıc dusunemıyorum valla hıııc cekılmez artıkkk:27: o yasa kadar dayanabılırmıyım onu bılemıyorum garantı veremıyorum kendıme ne yazık kı:5:ozelkıle benım kendı aılmeın yanında cok bozar sırf gıcıklık olsun dıye o yuzden annemler geldıgı zaman hep dıken ustunde dururum..bunu da bı omur cekemem sanırım cunku cok yoruyo benı:2:hep dıyorum onun gıbı olcam dıye patavatsız olcam ama olmuyo sonucta yapımızda o olmadıgı ıcın zor onlara benzememız:30:gercı oyle de olmak ıstemem cok ıtıcı:30:keske kıymetımızı bılseler

KAYBEDİNCE ANLARLAR KIYMETİMİZİ..
gerçekten bu erkeklere anlam vermek çok zor.
evlenince aşk bitiyo derlerdide inanmazdım..ne aşkı be?sevgiyide geçtim saygı kalsaydı onada razıydım..
zaten biz naparsak yapalım onlar kadar itici olamayız ki:23:
bizim doğamızda odunluk yok..
onlar bildiğin kütük:1:
tersten okusanda düzden okusanda kütük kütüktür..değişim yok:1:

Son düzenleme:
bebeğim olmuyor demişsin rahatsızlıgını yazmışsın ama tam olarak anlamadım hiç mi olmayacak çocuğun ....
çocuk herseyin ilacı erkeği eve bağlayan unsurlardan biride cocuktur ...
eğer tedavi ile düzelecek bişi ise hemen tedaviye başla cnm allah sabır versn çokk zor .....

Herşeyin ilacı,eve erkeği bağlayan şey çocuk mu...?!!!

Yapmayın Allah aşkına...

Nereden alıyorsunuz bu akılları,nasıl idrak süzgecinden geçiriyorsunuz (daha doğrusu geçiremiyorsunuz) anlamıyorum...

Back
X