Bazen eşime ulaşamıyorum

Hatalı taraf yok bu anlattıklarınızda. Terapistin çözebileceği bir durum olabileceğini de sanmıyorum. Ana mesele karakterlerinizin farklı olması Yaşayış tarzınız, istekleriniz, aileleriniz, yetişmeniz ama en başta karakteriniz farklı. Aileleri kıyaslamayın derim onun ailesi böyle sizin aileniz başka türü. Bu kıyas sadece yorar sizi. Eşinizi olduğu gibi kabul edin. İnsanlar değişmezler. Sizin hatanız haftada 1 dışarıda görüştüğünüz kişiyi tanıdığınızı sanarak evlenmek olmuş
Bu gorusmeler cook uzun yillar sürdü ama sıkıntı orda. Ayni evde de kaldığımız oldu. Bilmem belki aşk gözümü kör etti ya da o bu konularda hassas olduğumu bilip biraz oynadı aşık olduğu için.
A-Z ye olaylara vereceği tepkilerin hepsinin cetelesini tutarim da işte kör ayvazlik yaptım heralde. Her güzelin var kusuru deyip 😃😃 bir evde çay kaşığı tingirdamadan tam
belli olmuyor derler ya o misal

Bende is bulamayan bir insanım 😃
Benimki ev işine de pek yanaşmaz hal böyle olunca dışar işlerini kendi akıl etsin istiyorum.
Bir supurge yapar birde çamaşırlarını kirliye atar Allah'tan.
Bu arada gelen suskunlar halleri ve sorumluluk almayısini nasıl çözeceğimi inan bilmiyorum.
Bana antidepresanlar mı görünüyor acaba ?
Benimkide öyle kahvaltı hazirlasa, yemek yapsa ara sira inan erkek kadın işi demem.

Ama ne var sıkıntı yapmaz mesgulsem dışardan söyle dersem ses cikartmaz soyler. Ailemi ozlesem ket vurmaz asla git der, onları buyur eder en iyi sekilde agirlamaya çalışır. Dertleri olsa koşar. Bana yok olmaz vs demez genelde istedgim bir şey için soylersem okeydir onun için . Öyle şunu yap bunu yap demez. Gömlek vs utulemesem utule demez utusuz giyer umursamaz( bu iyimi bilmem ucu bana dokunuyor) 😃. Kurslara katıl vs diye tesvik eder. Para harcamama karışmaz Daha düşüneyim ben iyi yönlerini 😃 sanırım degismeyecek çünkü bu iki konuda malesef bende sizin gibi alışacagim yada antiiidep. 😒😃

Depresyonlara gerek yok yahu mutlu olmaya, mutlu etmeye bakin. Cok buyuk seyler degil bence bunlar. 😊 İyi yonlerini, sevmediginiz yonlerinizi tartin.
Eşimin sorumsuz huylarini yazdim ama ben de cok mukemmel degilim, eşime kalsa o da benden yana birseyler yazardi muhtemelen. 😁😁
Birbirini alttan almak lazim baska turlu olmaz.

Depresyonlara gerek yok yahu mutlu olmaya, mutlu etmeye bakin. Cok buyuk seyler degil bence bunlar. 😊 İyi yonlerini, sevmediginiz yonlerinizi tartin.
Eşimin sorumsuz huylarini yazdim ama ben de cok mukemmel degilim, eşime kalsa o da benden yana birseyler yazardi muhtemelen. 😁😁
Birbirini alttan almak lazim baska turlu olmaz.
Kesinlikle katılıyorum size 😃 net yazarlar ya yazmaz olurlar mi hiç 😀
Aliscaz ya umarim. iki bambaşka insan bir evde üni de bile insan ev yurt arkadaşını bazen bogazlayasi geliyor birde bu erkek yani düz bir şey nerdee bizim gibi ince dusunecekler. Duman çıkar zaten bence onlardan öyle olsa 😀😀

Hanımlar selam,
Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle sevgililik, nişanlılık dönemim oldu. O dönemlerde de ara ara hep kendini dış dünyaya kapatır gibi olurdu. Yani bir film açar saatlerce izler, uzuuun süre kitap okurdu tabi ben çok farkında değildim çünkü buluşmalar genelde dışarıda olurdu.
Ama ailesine girdiğimde aile üyelerinin de birbiriyle çok sohbet etmediğini gördüm lakin biz tam tersi aileydik sürekli iletişim halinde olan, bir şeyler paylaşan, film izlerken bile genelde konuşan.
Eşimde bazen yanımda suskun olurdu ama haftada 1 görüştüğümüzden çok takmadım çünkü ona konuşmayı ve paylaşım yapmayı çok sevdiğimi söylemiştim o da buna alışacağını söylemişti bende gerçekten alışır sandım.
Misal haftada 4 gün iletişim iyiyse 2 gün tv ye gömülür oldu. Bir hafta iletişim kesik kesik giderken bir hafta çok iyi gidiyor gibi çalkantılı bir durum. Sorun mu var dediğim de olmadığını sadece durup bir şeyler izlemek istediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok üzülüyorum. O dönemlerinde iletişim kurmaya kalktığımda ya sınırlı cümleler kullanıyor ya da kafasının sistigini belli eden hareketler yapıyor. Ben ise sadece o konuşmak istediğinde konuşmak istemiyorum. Her zaman iletişimin ve paylaşimin olmasını gerektiğini düşünüyorum.

Hangimiz anormaliz? Ona nasıl ulaşabilirim?
Nasıl daha iyi iletişimde kalabiliriz tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
Terapist demeyin çünkü gitmez önermiştim. Ona bu ailede bu şekilde gördüğü için bu durum çok normal geliyor. İki aile uyesiyle bu durumu paylaştığımda daha önce de böyle olduğunu evdeki iletisimsizlik sonucunun bu durum olduğunu aile uyelerinin hepsinin böyle olduğunu söylediler ve gördüğüm üzere evet öyle :KK16: bana bir çare. Sende umursama falan deyin ya da alıştırmak için ne yapabilirim vs vs
Eşiniz boyle alışmışsa alışmışlıkları degıstırmek zor.Siz karsısına gecıp anlatın.Sakın ve kırıcı olmadan

Bu akşam öyle yaptım Daha önce sorunu bulmaya çalışıyordum sürekli. Baktım yemekte yemiyor bensiz gel ye sen bende işlerimi yaparım dedim. Tamam madem dedi. O esnada sordum evimizle ilgili bir soruna takılmış (benimde şuan sürekli aklimda olan) ve benim elestirel dille bunu ona söylememe.
Aramizda problem var mı dedim. Ben aramizda sorun olduğunu düşünmüyorum. Yorgunum ve öyle bir tepki beklemiyordum dedi senden. İçine atmasa iyi olcakta işteo_O
Bazilari yukunu paylasmak istemez. Birak yukunu tek basina tasimak istiyorsa tasisin. O istemedigi surece, o anlatmadigi surece ustune gitme, neye uzgunsun ne oldu anlat falan deme. Kendiliginden anlatacagi gunler de gelecektir.

Benim eşimde telefonda oyun oynar, YouTube den komik videolara bakar, Film izler Kahveye gider. Konuşmalarımız aynen şu..
Ben : Padişahım Çay istermisin.
Eşim : Hadi demlede içelim
Ben : Tamam Sevgilim.
ÇAY Demlenir Ve Ben Çay servis ederim.
Günlük Küçük Kısa Konuşmalar..
Şaka maliyetinde Kendini evde Padişah yapar..
Bazen Padişahlıktan Sıkılır başka şeyler bulur kendine
😀 Kahvede okey oynar 81 oynar konuşkanmı bilmiyorum... Kuzeni günde en az 3 veya 4 kere arayınca sinirlenir bazen telefonunu acmaz mesela..
Ne yapcan bacım kabul edecen..

Evet bu dönemlerinde konuşmaya çalışsa bile fark ediyorum sanki zorunda hissettiği için. Aslında 5 dakika sakince dinlesede okeyim. Ya da arada gel birer sigara içelim dese ara verip.
neden bu durumda oluyorsunuz tetikleyici mi var yoksa ara ara hep mi :KK14:

Evet bu dönemlerinde konuşmaya çalışsa bile fark ediyorum sanki zorunda hissettiği için. Aslında 5 dakika sakince dinlesede okeyim. Ya da arada gel birer sigara içelim dese ara verip.
neden bu durumda oluyorsunuz tetikleyici mi var yoksa ara ara hep mi :KK14:
Tetikleyici yok aslında. Kendimle baş başa kalmayı seviyorum sadece. Sevdiğim, eğlendiğim, bana iyi gelen aktiviteleri günlük koşuşturma içinde aralara sıkıştırmak canımı sıkıyor, uzuuunn uzuunn vakit ayırmayınca tatmin olmuyorum sanırım. Bu bir kitap , bulmaca, film, yapboz, oyun, belgesel olabiliyor. Bunlar için bir gün çıkmayabiliyorum mesela odamdan. Odama kapanmış bunlarla meşgulken birinin bir soru sorması bile rahatsız ediyor.
Bazı şeylerin b*kunu çıkarıyorum galiba.

Benim eşimde telefonda oyun oynar, YouTube den komik videolara bakar, Film izler Kahveye gider. Konuşmalarımız aynen şu..
Ben : Padişahım Çay istermisin.
Eşim : Hadi demlede içelim
Ben : Tamam Sevgilim.
ÇAY Demlenir Ve Ben Çay servis ederim.
Günlük Küçük Kısa Konuşmalar..
Şaka maliyetinde Kendini evde Padişah yapar..
Bazen Padişahlıktan Sıkılır başka şeyler bulur kendine
😀 Kahvede okey oynar 81 oynar konuşkanmı bilmiyorum... Kuzeni günde en az 3 veya 4 kere arayınca sinirlenir bazen telefonunu acmaz mesela..
Ne yapcan bacım kabul edecen..

Bacim seninki bildigin padisah zaten. Erkek kardesini arayip kizlardesini bilmem ne yaptim diyor, sen pasaya kredi cekiyorsun pasa odemiyor. Bence seninki kral hatta :KK70:
O laflari yutup padisahim diyorsun ya sonra burda konularda gelip bu toplumun ceddine diye erkeklere giydiriyorsun ya malum bu toplumda ben ve esim oldugu icin bizi de ilgilendirir iste sikinti tam olarak burada! Hayat sizin hayatiniz beni baglamaz da sen secimini yanlis yaptin diye bu toplumun ceddine sayamazsan iste. Sayip sonra buraya gelip ne yapacaksin kabul edeceksin diyemezsin.

Hanımlar selam,
Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle sevgililik, nişanlılık dönemim oldu. O dönemlerde de ara ara hep kendini dış dünyaya kapatır gibi olurdu. Yani bir film açar saatlerce izler, uzuuun süre kitap okurdu tabi ben çok farkında değildim çünkü buluşmalar genelde dışarıda olurdu.
Ama ailesine girdiğimde aile üyelerinin de birbiriyle çok sohbet etmediğini gördüm lakin biz tam tersi aileydik sürekli iletişim halinde olan, bir şeyler paylaşan, film izlerken bile genelde konuşan.
Eşimde bazen yanımda suskun olurdu ama haftada 1 görüştüğümüzden çok takmadım çünkü ona konuşmayı ve paylaşım yapmayı çok sevdiğimi söylemiştim o da buna alışacağını söylemişti bende gerçekten alışır sandım.
Misal haftada 4 gün iletişim iyiyse 2 gün tv ye gömülür oldu. Bir hafta iletişim kesik kesik giderken bir hafta çok iyi gidiyor gibi çalkantılı bir durum. Sorun mu var dediğim de olmadığını sadece durup bir şeyler izlemek istediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok üzülüyorum. O dönemlerinde iletişim kurmaya kalktığımda ya sınırlı cümleler kullanıyor ya da kafasının sistigini belli eden hareketler yapıyor. Ben ise sadece o konuşmak istediğinde konuşmak istemiyorum. Her zaman iletişimin ve paylaşimin olmasını gerektiğini düşünüyorum.

Hangimiz anormaliz? Ona nasıl ulaşabilirim?
Nasıl daha iyi iletişimde kalabiliriz tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
Terapist demeyin çünkü gitmez önermiştim. Ona bu ailede bu şekilde gördüğü için bu durum çok normal geliyor. İki aile uyesiyle bu durumu paylaştığımda daha önce de böyle olduğunu evdeki iletisimsizlik sonucunun bu durum olduğunu aile uyelerinin hepsinin böyle olduğunu söylediler ve gördüğüm üzere evet öyle :KK16: bana bir çare. Sende umursama falan deyin ya da alıştırmak için ne yapabilirim vs vs
4 gün iletişim kuran bir insan bence gayet normal.Her insan aynı değil kendi aile ortamınızla kıyaslamanızda çok yanlış

Neden kocanız değişmek zorunda?
Sonuçta o böyle bir ailede doğup büyümüş. Bu yaşına kadar böyle yaşamış. Belki o da böyle mutlu.

Sırf siz ileteşen bir ailede doğup büyüdünüz ve öylesiniz diye eşiniz sizin gibi davranmak zorunda değil. Siz ona uyun, değişmek kolaysa.

Ya da olduğu gibi kabul edip mutlu olmaya bakın.
+1
Şunları yazacaktım, zaten yazılmışı varmış. Aynen katılıyorum.

Bence bazen özgür bırakın sıkılıyor demek ki

Oldugu gibi kabullenmeye nedersiniz eşinizi?
Tamam derim ne diyim ama
Hayatta
- o böyle o zaman okey ya:KK49:
Diyemedigimiz zamanlarda oluyor. Hani siz buraya böyle realist yazdiniz da bunu bende biliyorum ama sizde eminim hayatta bazı şeyleri kabullenirken zorlandiginiz oluyordur.
Burası da o yüzden yok mu zaten.

O halde kaynanam böyle yaptı tamam böyle demek
Gorumcem şunu dedi huyu bu
Arkadaşım şöyle dedi ama neyse huy heralde derdik ve burda bdv platformu olmazdi.
Bende kabullenme ya da belki ona yardimci olabileceğim tavsiyeler alırım diye yazdım.
Bana farkli geldiği için zorlandigimi anlamak cok zor değil sanırım.
Ama burda çoğu arkadas sagolsun bir cok oneri sunup bazi şeyleri şöyle böyle dusunerek kabullenmem gerektiğini anlattilar. Ve kafamda taslar daha çok oturdu.

+1
Şunları yazacaktım, zaten yazılmışı varmış. Aynen katılıyorum.
O arkadaş sonra başka şeyler de yazdı konu.değişmesi gerek değildi zaten diger msjlarina hak veriyorum arkadaşın bende o da anladı sagolsun. Sayfalar çok o yüzden belki tam okumadınız diye söylüyorum

bir gün çok iyiyken diğer gün yorulup yataktan hiç çıkmadan, kimseyle konuşmadan tüm gün film izleyebiliyorum. bu beni rahatlatıyor sanırım veya güç toplamama yardım ediyor. maalesef gün içinde beni geren sabrımı sınayan çok kişiyle uğraşmak beni yoruyor, sahte gülücükler atmak zorunda kalıyorum. eşinizi anlıyorum ben

Herkes sürekli konuşmayı sevmez. Ben açıkcası evde sürekli konuşan koşturan küçük bir çocuğum olmasa bu kadar cümle kurmazdım..

Ben de sessizliği, sakinliği severim. Kendime özel zamanlarım olmalı..

Film izlerken, kitap okurken -ki kitap okurken neden çevreyle konuşulsun ki?- konuşulması gerçekten kafa şişiren bir eylem..

Bazen birini veya bir işlemi beklerken kitap okuyayım diyorum, yanıma biri gelip konuşmaya çalışıyorsa sinirleniyorum.
Kabalık etmemek için "hıhı" deyip geçiştiriyorum. Bunu karşımdaki anlamazsa kalkıp yerimi değiştiriyorum.

Henüz evlenmedik ama sessizliği seven biriyle beraberim. Ben de sizin kadar olmasa da konuşmayı seven birisiyim😊 inşallah evlendiğimde sıkılmam 🙁

O arkadaş sonra başka şeyler de yazdı konu.değişmesi gerek değildi zaten diger msjlarina hak veriyorum arkadaşın bende o da anladı sagolsun. Sayfalar çok o yüzden belki tam okumadınız diye söylüyorum
Okumadım valla. Okuyayım sonra yine gelirim o zaman. :))

Yapısı bu falan değil olay.karakter olarak kovalanan olmak herkes gibi onunda hoşuna gittiği için sizde bunu layıkıyla yetine geitridiğiniz için yapıyor.

Çok özür dileyerek teşbihde hata olmaz diyerekten müthiş bi atasözü söyliyeceğim “at sahibine göre kişner”demişler.

Sizin katakterinizde biriyle evli olmasaydı o da böyle olmayacaktı.yapı olarak onu takmayan ve daha özgüvenli daha kendi hayatına odaklı bi kadınla evli olsaydı kesinlikle böyle davranmazdı-davranmaya çalışsada adamakıllı boyunun ölçüsünü aldırırdı o evli olduğu kadın.

%20 onun karakteriyle alakalı %80 sizin karakterinizle alakalı tamamen bana göre.

Buradaki en doğru yorum bu bence. Bu sizinle alakalı. ;)

Back
X