Bazen hic iyilesemiycekmisim gibi geliyor

gunduzgece123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
2.329
1.502
63
Bazen o kadar kotu oluyorum ki hic iyilesemiycekmisim gibi geliyor hep boyle ataklarimlarim daha kotu olacakmis gibi geliyorm olum kurtulus gibi geliyor. Gecen gun kardesime mektup yazarken buldum intihar icin doktora gittim ilac verdi ne olacak bilmiyorum . Cocuguma iyi bir anne olamiycakmisim gibi geliyor. Esim desen bazen cok iyi oluyor BAZEN IYICE BENI DEPRESYONA ITIYOR. annem cirpiniyor AMA BIR YERE KADAR BANA YARDIMCI OLABILIYOR.

Hep böyle mu hissediyorsunuz yoksa yeni bir olay mi yaşadınız?dogum ölüm kaza vb.

Tam yazmıştım eski konularından buldum lohusa depresyonu zaten yatkınlık varmış.bende yaşadım seninkiylr aynı derecede üstelik yanlizdim.bana sırayla bi sürü ilac verdiler biraz kullandım baktım fayda etmedi .sonra yine bir doktor ama tipi çılgınprofoser saclar dağınık ağızda sakız sana bir ilac yaza cam kesin iyi gelecek dedi.inanmadım doktorun tipinden dolayı 3 ilacın olacaktı denediğim neyse aldım kullanıyorum 4 gün iyi olmaya başladım.çok sukut iyi oldum .6 ay sonra hiç biseyimkalmadı.derken ikinciyi d ogurdum.bunda olmaz heralde dedim ki ondafa olmaya başladı.hemen ilacını aldım kullandım.3 ay sonra iyi oldum bıraktım.yani şunun için anlattım.her insana iyi gelen bir ilac var ama sanki onlarla bulisamiyoruz.ilaclarinizdan emin misiniz iyi geldiğine en az 1 hafta sonra etki etmesi gerekiyordu?

Ilaclarin henüz etkisini göstermemiştir.Tedavi olmam için en az 3 ey içmem gerekiyor.Ben 8 sene kullandım son 4 senedir icmiyorum.

Herkesin yaşadığı farklı zorluklar var.Ama bu düşünce şekli insanı öyle bir kandiriyorki o an sanırsinki bütün dünyanın yükü senin omuzlarında.Bende bebeğim 3.5 aylıkken yaşadım.ilaclar sadece sakinlesmemi sağladı.Ben düşünce yapımı değiştirerek iyileştim. Herkesi bos verdim çünkü insanları çok önemsediğimi fark ettim.Kisacasi her şeyi oluruna bıraktım.Allaha sığındı.

Aklisin ama ataklar bazen beni canimdan bezdiriyo

inanin cok kotu sanki butun her kes beni kontrol etmek istiyor gibi geliyor. Bu beni cildirdiyo. Hayitimi ele gecirecekler gibi geliyor. Kafamda SEN HIC BIR SEYE LAYIK DEGILSIN O..... OLMAYI HAKEDIYORSUN DIYORUM. annelige layik degilsin o asagilik duygusu cok kotu.

Bak canım kendine göre çok ağır şeyler yaşamış olabilirsin.Ama senden daha kötü şeylerde yaşayanlar var unutma.Bende ölmeyi istemiştim ama bebeğime her baktığımda allahım bebeğim için bana güç ver diye çok dua ettim.emin ol çok zor günler yaşadım 8 sene içtim ilaçları faydası mutlaka oldu.Ama dedigim gibi düşüncelerini degistirmelisin de aslında etrafındaki bir çok insandan daha değerlisin.Bunun farkında ol.

Sevgili gunduzgece123 çok geçmiş olsun. Sadece biraz sabırlı olmaya ve zamana ihtiyacınız var. İlaçlar maalesef 3 günde hemen etkisini göstermiyor. Sadece sonucu düşünün emin olun etkisini gösterecek ve inanamayacaksınız. İlaçlarla birlikte terapi de alsanız çok daha hızlı yol katedersiniz. Çünkü benlik algınızla ilgili de köklü sorunlarınız var, onların tespit edilip bir bir temizlenmesi gerekiyor.

Yaşamadığım bir durum olduğu için anlayamıyorum sizi.
Herkesin zaman zaman bir miktar canı sıkılır, kendinizi girdaba kaptırmamanız lazım.
Ben biraz kötüye gitsem hemen değişik şeyler yapmaya çalışırım.
Kendinize bir program yapın.
Her sabah kalkıp duşunuzu alın, su insanın sıkıntılarını da akıtır gibi gelir bana hep. Kendinize bakın, bakımınızı makyajınızı yapın, anneniz yanınızda o çocuğa bakarken biraz dışarı çıkın. Evinizi temiz tutun, içiniz ferahlasın. Market alışverişini falan siz yapın.. meşgale olur.
Çocuğunuzun erken dönem eğitimi ile kitaplar okuyun öğrenci gibi not alın. Kendi elinizle ona oyuncaklar hazırlayın/ el işi, örgü, seviyorsanız yapın, değişik tarifler pişirin.
Gözünüze hoş gelecekse çiçek bulundurun evde ona bakın. Havalar şimdi güzel bebeği arabaya koyun yürüyüş yapın.bir kahve için.
Kendinizi, çevrenizi gününüzü güzelleştirin. Arkadaşlarınızdan destek alın.
Ama ertelemeyin. Gücüm Yok diye bahane üretmeyin. Şu an kalkın yapın mesela bir yerden başlayın.
Sürekli şikayet edip oturup iyileşmeyi beklemek bana göre iyileşmeyi istememek oluyor...cok buyum travmalar yaşamadıysanız hayat sizin için bu kadar zor olmamalı.

Benim psikiyatristimin bir sözüyle bir çok şeyi astim.Kimseye değerinden fazla değer verme kendi değerinden kaybedersin.Iste ben bu sözden sonra değersiz insanları hayatımdan çıkardım.Seni kontrol etmek isteyenlere izin verme .Yapmak istemediğin şeyleri yapma.Gerekirse etrafındakiler kırılsın hayır demeyi öğren.Bagir çağir ama kendi isteklerin doğrultusunda yaşa. Bebeğin için güçlü ol.Hep sen kirildiysan birazda başkaları kirilsin

Aslinda kendimde o gucu bulsam cok iyi olacak ama geretiginde tavrimi koysam

Tarabi almayi dusunuyorum ama suan maddi imkanim yok.

O zaman biraz kendi kendine terapi yapmayı ogrenmelisin.En basiti ne biliyor musun sukretmeye öğrenmemiz.Ben ilk rahatsizlandigimda her şeyi kafamda ne kadar büyüttüğümu fark etmiştim.Bir olay olduğunda herkesten çok ben tepki veriyordum illa her şey olması gerektiği gibi olmalıydı.Bazi şeyler bizim elimizde değil halbuki hayatın bize getirdikleri karşısında sakin ve sabırlı olmayı sukretmeye öğrendim.Tabi bunlar tedavi aşamasında kendime geldikce oldu.Ben ikinci çocuğumda yaşadım bu rahatsızlığı şimdi üçüncüyü dogurdum ve şimdi Allah'a şükrederek yaşıyorum.

Sana sürekli kendimden örnekler verdim. Ben bunları aştiysam herkes aşar bu herkesin içinde sende varsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…