Yalniz hissetme durumu

Edtr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2019
26
60
88
49
Merhabalar,
Nasil anlatacagim bilmiyorum. 50 yasindayim. Annem babam ve kardesim yok. 3 unude kaybettim diger tarafta hep beraber mutludurlar diye dusunuyorum. Baska akrabam yok. Maddi durumum iyi. Emekliyim. 2 adet cocugum var. Evliyim.
Cocuklarimla ergenlik sorunlari harici hicbir sikintim yok. Ve esimle de dogru duzgun hic bir iletisimimiz yok. Onun hayatindan oldukca memnun oldugunu dusunuyorum. Kavga, gurultumuz yok. Anlayacaginiz yasayip gidiyoruz. Ama ben kendimi inanilmaz derecede yalniz hissediyorum. Bir sorunum oldugunda arayacak dertlesecek yada bir seyden mutlu oldugumda paylasacagim kimsem yok. Cogu zaman aksama kadar butun bir gunu hic konusmadan geciriyorum.
Ancak aksam olunca fiks konusmalar "yemekte ne var" gibisinden.
Esim her aksam arayan soran var mi diye soruyor, bogazina yapisip bogasim geliyor. Cunku bunu bir insan ancak ya damarima basmak icin yapar ya da hic umursamadigi icin yapar diye dusunuyorum.
Kendime arkadas ariyorum biraz paylasimda bulunabilmek icin.

Beraber film izleyin, siyaset vs haber takibi yapın beraber. Konuşacak şey bulursunuz. Beraber bi de tatile gitseniz bence olabilir.

Kendinize hobiler edinebilceğiniz kurslara gidin bir sürü arkadaş edinirsiniz. Kısa gezi turları, dikiş nakış gibi kurslarda yaşıtlarınızda çok oluyor kendinize bi çevre yaparsanız böyle hissetmezsiniz bence. Annemle yaşıtsınız oda emekli ve kocada yok 😄 Sanırım 50li yaşlarda arkadaşlıkta çok önemli oluyor, mesela annem yazın turlarla gezer (bir çoğu ile gezerken arkadaş oldu), saz kursuna, dikiş nakışa ve seramik boyama kurslarına yazıldı ordanda bi grubu var. Hatta gün yapıyolar ama evde kısır yemeli değil her ay yeni bir yere gitme bi ay kapadokya bi ay saray gezme vs gibi.

Bunlari zaten yapiyoruz. Kocamla bir sorunum yok halihazirda. Konusmasina konusuyoruzda ancak hep yuzeysel seyler. Kira geldimi? Kredi kartini odedinmi? Yemekte ne var? Insan oturupta kendini gelistirecek birsey konusmaz mi? Hos zaten onunla konusmakta istemiyorum. Cunku her durumda o benden "daha". Ben yorgunsam, o daha yorgun. Ben hastaysam, o daha hasta. Ben acsam o daha ac. Hep "daha" yani

Kırmak için sormuyorum lakin 50 yaşınızdasınız ve hiç arkadaşınız komşunuz yok mu?

Kendinize hobiler edinebilceğiniz kurslara gidin bir sürü arkadaş edinirsiniz. Kısa gezi turları, dikiş nakış gibi kurslarda yaşıtlarınızda çok oluyor kendinize bi çevre yaparsanız böyle hissetmezsiniz bence. Annemle yaşıtsınız oda emekli ve kocada yok 😄 Sanırım 50li yaşlarda arkadaşlıkta çok önemli oluyor, mesela annem yazın turlarla gezer (bir çoğu ile gezerken arkadaş oldu), saz kursuna, dikiş nakışa ve seramik boyama kurslarına yazıldı ordanda bi grubu var. Hatta gün yapıyolar ama evde kısır yemeli değil her ay yeni bir yere gitme bi ay kapadokya bi ay saray gezme vs gibi.
BU mantikli geldi. Tesekkur ederim

Kırmak için sormuyorum lakin 50 yaşınızdasınız ve hiç arkadaşınız komşunuz yok mu?
Maalesef esim tayinci oldugundan her 3 yilda bir tasiniyoruz. Gittigimiz yerlerde arkadasim oluyor elbette ama git, tanis, ayril durumunda cok yuzeysel kaliyor. Calistigim icin zaten cogu yerde arkadaslarimda is arkadaslarimdi. Ben hep ayriliyorum onlar hep kaliyorlar

Maalesef esim tayinci oldugundan her 3 yilda bir tasiniyoruz. Gittigimiz yerlerde arkadasim oluyor elbette ama git, tanis, ayril durumunda cok yuzeysel kaliyor. Calistigim icin zaten cogu yerde arkadaslarimda is arkadaslarimdi. Ben hep ayriliyorum onlar hep kaliyorlar
Anlıyorum haklısınız. Arkadaşların yazdığı hobi kursları, geziler vs size yardımcı olabilir o zaman

Merhabalar,
Nasil anlatacagim bilmiyorum. 50 yasindayim. Annem babam ve kardesim yok. 3 unude kaybettim diger tarafta hep beraber mutludurlar diye dusunuyorum. Baska akrabam yok. Maddi durumum iyi. Emekliyim. 2 adet cocugum var. Evliyim.
Cocuklarimla ergenlik sorunlari harici hicbir sikintim yok. Ve esimle de dogru duzgun hic bir iletisimimiz yok. Onun hayatindan oldukca memnun oldugunu dusunuyorum. Kavga, gurultumuz yok. Anlayacaginiz yasayip gidiyoruz. Ama ben kendimi inanilmaz derecede yalniz hissediyorum. Bir sorunum oldugunda arayacak dertlesecek yada bir seyden mutlu oldugumda paylasacagim kimsem yok. Cogu zaman aksama kadar butun bir gunu hic konusmadan geciriyorum.
Esim her aksam arayan soran var mi diye soruyor, bogazina yapisip bogasim geliyor. Cunku bunu bir insan ancak ya damarima basmak icin yapar ya da hic umursamadigi icin yapar diye dusunuyorum.
Kendime arkadas ariyorum biraz paylasimda bulunabilmek icin.
Hayatın en güzel zamanında olabilir misiniz acaba? 😍 Halk eğitim kurslarından arkadaş edinebilirsiniz.
Eğer sağlığınız elveriyorsa, çocuk esirgemede gönüllü annelik yapabilirsiniz... Bir anne kucağına muhtaç bebeklere yardımcı olmak ruh hâlinize çok iyi gelecektir, kendi torununuzu sever gibi. Muhakkak bir hobi edinin. İnternetteki videolardan izleyerek, başlangıç kitleri satın alarak örgü, ahşap boyama, minyatür, ka'tı, takı tasarımı, kokulu mumlar... Daha aklıma bir sürü seçenek geliyor. Üretmek, öğrenmek, zihninizi meşgul etmek en büyük ilaç.

Merhabalar,
Kendime arkadas ariyorum biraz paylasimda bulunabilmek i

Ben de bi dönem boyleydim kuaförlük kursuna yazildim. O dönem iyi gelmişti. Eğlenceli geçiyordu. Siz de çevresiniz de halk eğitim İSMEK kurslarını araştırın arkadaş da edinirsiniz

Kesinlikle herkesin söylediği gibi kurslara katılın, hiç beklemeden, size çok iyi gelecektir, iki kursla başlayın hatta, eşiniz arayan var mı dediğinde rahatsızlığınızı dile getirmeyi deneyin, nur içinde yatsınlar, ailenizden bahsedip her gün bu soruyu sormaktaki amacın nedir diyin ki artık maruz kalmayasınız, evlatlarınızla daha çok sohbet etmeye çalışabilirsiniz, turlara tek gitmekten de asla çekinmeyin hatta tek gelen tek kişi olsanız bile, bekar bir arkadaşım tek başına turlara katılarak her yeri dolaştı, tüm bunlar size çok iyi gelecektir. Duygularınızı günlüğe yazmanızı da tavsiye ederim, bir dergi ve gazeteye abone olup okumayı da. Harekete geçmek bazen zor ama sonrası çok kolay ve renkli.

Back
X