Bazen insanların niyetini anlayamıyorum

Çocuk daha 1 yaşında yahu insaf, niye doktor doktor gezdiriyorsunuz?? Ne istiyorsunuz 100myi 10saniyede mi koşsun, bebek bu. Bence çocuğunuz normal ama siz normal değilsiniz fazla evhamlısınız. örümce de ayrıca dangalak 1 yaşındaki bebek üstünden haset/nispet yapan insan ruh hastasıdır net

Ya inşallah cocukta bir sey yoktur da benim psikolojimden dolayı böyledir tek isteğim bu; bebeğimin iyi olması ve sapasağlam olması. Ben onu allaha havale ediyorum gerçekten, bilincli dediği cocuk da benim cocugu görüp dokunmak istedi heyecanlandı dokunamayınca ağladı, burdna onu bilincli benmkini bilinçsiz yaptı ya , beni böyle üzdü ya, allah da onun içine kurt düşürsün ciğerini yaksın, o da düsünsün dursun ben gibi

Hanımefendi elti görümce dedikodusundan hızla bedduaya geçiş yaptiginiz için arada kaynadı ama siz demediniz mi psikyatriye götürdük teşhis için takip ediliyor diye? Psikyatriye goturmediniz bence ama her kime goturduyseniz sorun olabilir demiş zaten, bunun peşine duseceginize hala bedduayla filan kendinizi rahatlatma peşindesiniz. Bu kadar cehalet evlerden ırak ya...

Sizin mezunuyetiniz nedir?
Nasıl bir yerde yaşıyorsunuz?
Önceki konulardan da bu aile sizi çok baskılamis.
Aileniz size destek değil mi?
Mesela bir ailede bir eğitim görmüş bir kişi bile diğerlerine on ayak olabilir.
Yanlış kelime kullanmak istemiyorum ama çok safane geldiniz.
O onu dedi bu bunu dedi.
Sizin kendi gozleminiz önemli ve sonrası doktor.
Bir yonlendireniniz yok mu?

Peki bir şeh daha sorabilir miyim? Mental retardasyon denen şey bu yaşta belli olur mu? Ben ondan da biraz korktum açıkçası doğumu biraz zor olmustu. Onun belirtileri nasıl oluyor ve ne zaman teshis konuuor?
Ay yapmayın Allah aşkına. Ne alakası var. 11 aylık çocuk desteksiz oturur emekler belki yürür. Anneyi bilir. 2-3 kelime der. Bye bye, alkış ya da gel gel yapar. Bol bol da Güler ağlar. Ne bekliyorlar oğlunuzdan bu yaşta anlamadım ki. Annelik evham demek kaygılanmak demek biliyorum ve çok iyi anlıyorum ama sizinki gereksiz abartı olmuş inanın.

11 aylık bebenin dikkati ne ki, eksikliği ne olsun.
Bu teşhisi yanlış anlamış olma ihtimaliniz var mı ?
Bilinç dediğiniz algı mi ?
Bebeğinizin algıları mi yavaş, yada kapalı.
Yada sizinle iletişim de mi zorlanıyor?
Nedir yani tam olarak?
Hangi bölüme gittiniz bunlar için ?

Görümceniz biraz patavatsiz biriyse eğer belki kendince iyi birşey söylemeye çalışıp konuştukça batmıştır.
Yani sürekli onun kızını övdükleri için bu konuda o da onun yeğeni ya sonuçta..
Belki de ‘ikisi de çok bilinçli’ demeye getirip patavatsiz bir şekilde mi kurdu acaba cümleyi..

Peki bir şeh daha sorabilir miyim? Mental retardasyon denen şey bu yaşta belli olur mu? Ben ondan da biraz korktum açıkçası doğumu biraz zor olmustu. Onun belirtileri nasıl oluyor ve ne zaman teshis konuuor?
Hiç ihtimal vermiyorum. O daha kendini belli eder hem şekilsel bozukluklar, hem eşlik eden fiziksel rahatsızlıklar hem de gelişim döneminden çok geri olmasıyla. Ama dediğim gibi tamamen farazi konuşuyorum şu an. Çocuğu görmeden bişey söylemek mümkün değil

Demeyeyim, tutayım dilimi diyorum da mesele çocuk olunca olmuyor. Hadi diyelim ki çocuğunuz otizmli. Otizm bir hastalık değil ki. Yani çocuğunuz sapasağlam aslında. Erken teşhisle otizmi çocukla normal çocuk arasındaki farkı ancak alanında uzman biri anlar. İnsanların çocuğunuzu etkilemesine izin vermeyin. Ve Allah hiçbir ananın da ciğerini yakmasın. ( günlerdir çocuğum hasta ve başında beklerken yazıyorum.)

11 aylık mi 11 yaş mi ????
Anlayamadım...
11 aylık bebek bir kere dikkat eksikliği olması zor nerden anlamış uzman bence başka yere götürün ve hiperaktivite var demiş mümkün degil

Burada konu açmak yerine ona bu lafı söylediği anda açıkça ne demeye çalıştığını sormanız gerekirdi
Kesinlikle böyle düşünüyorum

Bence de konu sahibi kimseye bu konu ile ilgili yorum yapma hakkı tanıma ve bir daha herhangi birinden böyle bir ima sezersen ne demek istediğini ve bunu neden vurguladigini sor.

Evet götürdük hiperaktif olabilir dikkatni toplayamıyor olabilir dendi haftada 1 takip edelim dedi kesin şu bu gibi değil yani. Yukarda arkadaslarla otizm olabilir mi diye konustuk ve bunun icin dedim inşallah hiçbir şey yoktur benim kuruntumdur diye. Burada zoruma giden seyi sormus olmam cocukla ilgilenmediğim anlamına gelmiyor bilakis ilgilendiğim ve bir şey olmasından korktuğum icin yakınımdan gelen bu tepkiler beni üzüyor ve sinirlendiriyor. Böyle bir şeyin konusu varken halası tarafından böyle hor görülmesini kaldıramıyorumz. Burada da bunu sordum diye ilgilenmiyor olmuyorum onu anla

11 aylık bir bebekten çok fazla şey bekliyorsunuz her bebek farklıdır. Bazısı erken konuşur bazısı erken yürür. Çocuğunuza şimdiden bir sıfat tanımlamayın. Birde o kadar küçük bebeğe nasıl dikkat dağınıklığı var dediler anlamadım kızım 6 yaşında iken çocuk psikiyatrisine götürdüm dikkat dağınıklığı için dr okula başlamadan teşhis koymanın çok sağlıklı olmayacağını söyledi ve herhangi bir tedavi başlamadı.

Of inşallah gerçekten. Öyle allak bullak ettiler ki kafamı ne düşüneceğimi şaşırdım. Cocukla ilgilenirken bir de bu lafları yakınımdan işitmek iyice yıpratıyor

İnanın bilmiyorum sürekli takip istedi. Ben devlete gotureceğim belki ben yanlıs anladım ama yine de güvenim kırıldı

Düzenli olarak her hareketim eleştriildiği için artık adım atmaya korkuyorum. Bu aileden uzaklasıp kendi aileme daha cok zaman ayırmaya baslayacağım cunku basımda bunlar oldukça kendi ailem için de bi sey yapamaz halde geldm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…