Bazen insanların niyetini anlayamıyorum

Cok sağolun gerçekten tek bir laf etmeyeceğim artık onların yanında, pişman ediyorlar konustuguma. Korkularım ne varss icimee yasayacağım asla belli etmeyeveğim
 
Alıngan değilsiniz elbette onun yaptığı oldukça yanlış. Çocuğunuzu sizde övseniz onun yanında anlar. Algısı zamanla yükselir hem belki de, bununla ilgili tedavi ya da eğitim metodları deniyor musunuz? Çocuklarımızın olumsuz yanlarından Kimsenin yanında bahsetmesek daha iyi bir fikir gibi görünüyor.
 
Ekran göstermiyoruz hiç. İlgileniyoruz sürekli olarak, oyun oynatmaya calısyorum hep. Takip ediyoruz insallah bir sorunu yoktur
 
Göz teması çok yok yani bakıyor gülüyor ama yakından çok bakmıyor gülse de. İsmini bilmiyor malesef
Bakın bunlar otizmin belirtisi olabilir. Ciddi bir sorunu olabilir bebeğinizin ve erken teşhis çok önemlidir. Göz teması kurmaması ismine bakmaması tehlike işareti.

Psikiyatr demişsiniz ama götürmediğinize eminim ispatlayamam. Bir psikiyatr bu belirtileri veren bir bebeğe dehb demez, bebeğe dehb teşhisi konulmaz zaten. Lütfen bir çocuk doktoruna, çocuk gelişimi uzmanına ya da çocuk psikiyatristine gidin. Geç kalmayın.
 
Ask olsun nereden biliyorsunuz arastırmadığımı? Zaten destek alıyoruz psikiyatriden, takip ediyoruz su an yapılması gereken seyleri yapıyoruz. Benim bununla ilgili soru sormam çocuğumla ilgilenmediğimi göstermiyor sadece benim de psikolojimi etkileyen durumlar var. Asıl size yazık bir anne neler hissediyor bilmeden saçma sapan yorum yapıyorsunuz. Gerçekten aşk olsun
 
siz bu konuyu çok düşündüğünüz için art niyet varmış gibi düşünmüş olabilirsiniz hemen yargılamayın bence
 

Götürdüm takip edeceğim dedi otizm lafı geçmedi çünkü oynadı doktorla ve doktorla göz teması kurdu o gün. Ben mi yanlıs anladım diye dusunuyorum su an cunku hiperaktivite olabilir demisti .Siz böyle diyince içime kurt düştü
 
3-4 yaşından önce dikkat eksikliği ya da hiperaktivite teşhisi konulamaz ki 3-4 yaş bile çok erken onun için. Genelde okul çağıda teşhis edilir. 11 aylık çocuğa bu teşhisi koyan biri uzman olamaz. Çocuğu görmeden biz de doğru yorum yapamayız ama otizmin de bin çeşidi var. Siz başka bir doktordan daha görüş alın bence. Ne kadar erken teşhis o kadar kolay topluma uyum sağlayan çocuk.
 
Çocuğu gösterdiğiniz doktorun psikyatrist olduğuna emin misiniz? Annesi değilim ama ben olmadığına eminim mesela... psikyatrist 11 aylık bebeği muayeneyi kabul etmez bile, bırakın dehb teşhisi koymayı...siz çocuğu kime gösterdiniz , önce onu netlestirin.
 
Kesinlikle her cümlemize katılıyorum.okul döneminde değerlendirmeler doğru olur.11 aylık çocuğa ne teşhisi bu ?
 
Anladım kesinlikle en kısa sürede baska bir doktora gideceğim. Dediğim gibi göz teması bazen kurmuyor ismine her zaman bakmıyor ve alkıs baybay yapmıyor. Gel gel diyerek elini açıp kapatmaya basladı simdilerde, odaya biri girse dönüp bakıyor ya da sese hep döner bakar. Biz odadan cıksak arkamızdan gelir etrafımızda dolanır yani bu sekilde. Ben sunu sormak istiyorum size ağır otizm olabilir mi yoksa atipike mi daha yakındır sizce
 
En kısa sürede baska bir doktora gideceğim. Özele gitmiştim ama devlete gitmeyi düşünüyorum su an bunları okuduktan sonra. Hftada 1 kontrol öneedi acaba para icin mi yaptı dye dusunuyorum suan.
 
Otizm bile olmayabilir, hatta gelişim geriliği bile olmayabilir. Ama kesinlikle dehb değil ondan eminim. Burdan bu şekilde teşhis konmaz o yüzden bişey söylemem doğru olmaz. Biz zaten teşhis koymayız, doktora yönlendiririz bir sorun görürsek. O yüzden size de başka bir doktora gidin diyorum. Gittiğiniz doktor muhtemelen doktor bile değil çünkü. Bir sorun varsa en azından teşhis edilmiş olur, tedaviye başlanır. Sorun yoksa içiniz rahat eder. Çok küçük daha ama bu saydıklarınız normal görünüyor.
 
Çocuğunuzdan siz sorumlusunuz, onu siz koruyup kollayacaksınız. Elbette pamuklara sarıp aman kimse laf söylemesin demek de olmaz ama dedesinin bilinçlen demesini de oturup izlemeyin. Ne demek bilinçlen, daha bebek o. Dedeye halaya o kadar müdahale ettirmeyin. Şimdi aklı ermiyor ama büyüyünce özgüvenini zedelerler. Biraz çekinsinler sizden. Kaldı ki özel bir çocuk da olabilir, kimse öteleyip etiketleyemesin, izin vermeyin net olun.
 
Anladım gerçekten öyle bu insanlar olmasa hayat daha kolay olacak gerçekten. Her gördüğümde tüylerim diken diken oluyor bunları, hayatımı zorlsştırmak icin varlar sanki. Simdi ben bundan rahatsız oldugumu söylesem e yalan mı söylüyoruz gördüğümüzü söylüyoruz, senin psikolojin bozuk derler oyle de vicdansızlar. Her olayda böyleler ben bunları Allaha bırakıyorum, allah elime düşürmesin bunları
 
İnşallah hiçbir şey yoktur Allah razı olsun en kısa sürede devlette bir doktora gideceğim. Bebek doğduğunda ben depresyondaydım ve cocukla hiç konusamazdım 5 ay falan böyle gitti acaba bu etkilemiş midir diye de dusundum
 
Mümkün tabi ki. İlk etkileşimi anneyle kuruyor. Eksik kalmış olabilir o yüzden iletişim kurmakta gecikme yaşıyordur.
 
Mümkün tabi ki. İlk etkileşimi anneyle kuruyor. Eksik kalmış olabilir o yüzden iletişim kurmakta gecikme yaşıyordur.
Peki bir şeh daha sorabilir miyim? Mental retardasyon denen şey bu yaşta belli olur mu? Ben ondan da biraz korktum açıkçası doğumu biraz zor olmustu. Onun belirtileri nasıl oluyor ve ne zaman teshis konuuor?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…