Hayatındaki olumsuzluğu düzeltmeye önce kendi ailenden başla. Bir yerde olumuştum, ailesiyle bağları kopuk olan ne yaparsa yapsın o kötü enerjiyi hayatına çeker ; affet kurtul diyordu

Ana -babanın hayır duasını almayanın işlerinin rast gittiğini görmedim..
İkinci olaraksa, okuluna odaklan.. en güzel yıllar üniversite çağları. hayat dolu olman gereken yıllar..
Şuan 38 yaşındayım, 23-25 li yaşlarıma dönmeyi çok isterdim.. gezmenin bile tadına varırdım, kafam boştu, planlarım vardı, sohbet arardım,yeniliklere açıktım.. tatillerim bile eğlenceliydi,hayattan zevk alırdım. (Şimdi çoluk çocuğa karıştım,boşandım falan filan… hayat daha çok yordu beni sonrasında, e tabi çektiğim acılar ve hayat mücadelem nedeniyle de olgunlaştım)
Demem o ki olduğun o yaşların kıymetini bil, bu yıllar bir daha gelmeyecek…
Kendini toparla, iyi olduğun dönemde de sağlık sorunlarını çöz. Sağlam kafa sağlam vucutta bulunur.
Evlilik için erken, önce okulunu bitir. İşe gir. Paranı kazanmanın keyfine var. 30 lu yaşlarında evlenirsin. İnsanlar artık 30 larda evleniyor. Kendini buna endeksleme. Evlenemeyedebilirsin ki, Allah ın bizler için nasıl bir yazgı yazdığını bilemeyiz. Acele edip yanlış evlilik yapmaktansa , olgunluk çağında evlenmen veya belki de evlenmemen daha hayırlı olur. evlilik şans işi, yazgı işi.. insanlar evlenmek ve çocuk yapmak zorunda değil. Bu konuda sana baskı yapanları da hayatından çıkar. ‘Hayat, elalem ne der ?’ Diye düşünmek için çok kısa.. önce kendini düşün!
Hayatta bir motivasyonun olsun, hedefin olsun, kendine odaklan, olumsuz düşünme, yaşama sevincini kaybetme, ailenle aranı düzelt mutlaka, okulunu bitir, işe gir.. arkadaş çevreni geliştir, zaten kendini düzeltip çevrene ışık saçarsan herkesi kendine çekersin zaten. Peşinden aşk da gelir evlilik de.. ama önce kendinden başla hayata!
Umut ışığın sönmesin, en güzel yaşlardasın..