- Konu Sahibi karbeyaz00
-
onu gördüğünde üzülmekle sevgi arasında bir alaka yok canım.üzülebilirsin bu sevgi demek değil.sevgi,onu gördüğünde heyecanlanmak,kusurlarını görmemek,dünyanın merkezine onu koymak,o yanındayken mutlu olmak demek..cimriydi ayrıldım dediğin kişide bir öğrenci sonuçta.ne bekleyebilirsinki.onunda parasını ailesi veriyor.duygularından emin olmadan asla birleşme canım
normaldir canım bende sevgilimden ayrıldım çalışıyorum 1gün izin günüm oluyor ondada boş boş evde otursam eski şeyleri düşünüyorum gereksiz ızdırap oluyor bana o günüm. en güzeli kendini dışarı at bişeyler yap. gerçekten iyi geliyor
İnancim.var ama son bir yildir filan cok sorguluyorum eskisi kaar kuvvetli dgl namaz kilasim gelio ama gdio snra bosuna gibi gelio bazen tobestafurullah :/
Ben cok inanirim ama benimde sorguladigim anlar oldu yasadigim zorluk zamanlarinda ama Allah oyle buyuk ki verdigi derdin devasini da veriyor ben kildigim namazi cook biraktim oyle ama yine basladim bu kadar mutsuzluga kapilman hic hos degil ben kildigimda huzur bulup mutlu oluyorum onun iicin tavsiye ederim kilmasan bile kendini degerli hisset bu kadar onemsiz olma gozunde sevgilinden mi ayrildin birak o uzulsun seno kaybettigi icin annen seninle cok ilgilenmiyor diye mutsuz musun sukret bak hergun goruyorsun topraga degil yuzune bakiyosun.. Baban karisiyor mu sana surekli evlilik vs konusunda ayni sekilde onda da neler neler var ya gercekten hem gencsin hem bosa mutsuz ediyorsun kendini pozitif ol okudugun uuni.nin etkinliklerine katil kurslara vercek paran yoksa tiyatro klubune gir resim vs cok alternatif var eger istersen.
çok küçükken birgün kafesten kuşumuzu kaçırmıştım ve öylesine çok ağlamıştım ki....
karşı komşumuz olan bir teyze bana ne var bunda bu kadar ağlanacak üzülecek,ileride üzülecek o kadar çok şey çıkacakki karşına demişti.
bu lafını hiç unutmuyorum,büyüdüm 34 yaşındayım neler neler yaşadım üzüldüm ağladım ama her geçen sene önceki üzülmelerimin daha yersiz olduğunu gösterdi bana ve hep şükrediyorum,çok daha büyük acılar var,anne ve babamı kaybetmek gibi,amansız bir hastalığa yakalanmak gibi....
aslında sağlığın yerindeyse gerisi gerçekten de boş.annem bana hep der ki,bırak ucunu sal gitsin...
Bu ara baya arastiryorum dini srguluyorum insallah iyi sonuca varirim. Okul baslaynca dans kursuna yazilacagm . Yanimda oldugunz icin tesekkr ederim.. Pozitif olamiyrm ama bn bunu da psikologa devam.ederek asarik belki...
bole soyleyince de siz kendimi kotu hissediyorum sanki bn paragoz bir kizmisim gibi. Ben hem okuyup haftasonu calisiyrdm. Onlarn durumu da super dgl ama bize gore kesinlikle cok daha iyi. Yanimda aglardi mesela kndini ezik bulurdu arkadasi yoktu bu yuzden cok uzerime duserdi sogudum birden iste :/ sevmiyrmuyym.die dsunmeye baslaynca da ayrildm ama aglayarak onu uzmek bni de yaraladi o zaman smdi ise hala.mutsuzum
olumsuz yonlerinden baktigin icindir. misal o cimriyle ilerlesen evlensen evliligini burnundan getirse daha mi mutlu olacaksb? bak erkenden fark edip kurtuldun. bu mutluluk sebebi.
bak ben babasiz sekilde buyudum. turlu psikolojik sikintilar. ben de bir an once buyuyup anneme ev gecindirmede yardim etmek isterdim hep. okulumu bitirsim ama hemen evlendim. ne hayallerm vardi ama mutsuz bi nisanlilik mutsuz iskence gibi 2 aylik bi evlilik. ardindan agir bir bosanma sureci. cok sorunlu insanlarin oldugu bi is yerinde calismaya basladm. agladim zirladim ama simdi alistm elhamdulillah ve simdi ben meydan okuyprum hepsine. artik benim sozum geciyor sukur. evliligi yasayamadm basima bunlar geldi diye.mutsuzum ama ya bundan bi de cocuk olsaydi da omur boyu cekmek zorunda kalsaydm resmen kurtulmusum diye sukrediyorum. bak bu da mutluluk sebebi. arti dunyadaki dertlere odaklaniyorum. suriyeye filistine bakinca onlari izledikce yasamak icin bi sebebim daha oluyor.onlar icin mucadele ediyorum bak bu da mutluluk sebebi. sen sadece bakis acini degistirmelisin. yasadgn hayat bi sana ozek degil ki insanlar daha beterlerini dahi yasiyorlar. bol bol tesbih cek ferahlarsin. arti muzik dinlemek spor yapmak filan herkese gore eglence olmayabilir. herkes farkli seylerle mutlu olur. demek ki seni rahatlatacak baska aktivteler var. kesfetmene bagli.
Haklisin canim cok olumsuzum karamsar bir yapim var yasadiklarimdan kaynakli. Hayat bazi insanlara daha cok sans taniyor bu bir gercek. İsyan etmek istemesmde iste bu durum bana dini sorgulatiyor. Zevklere gelince saatlerce muzik dinleyip yatabilen biriydi ayrildigim kisi mesela ben hayatta yani skilirim icimde bana zevk veren seyleri bulmaliyim..
ben de az daha isyanlara düşüyordum, hatta düşmüş bile olabilirim ama şu an çok pişmanım. Allah o kadar güzel kapılar açtı ki elhamdülillah. hiç hayal bile edemeyeceğim şeyler nasip oldu bana. evet başkalarının hazır elde ettiği şeyleri ben mücadele ederek elde etmek zorundayım her zaman. bu en ufak bir şeyde dahi böyle olabiliyor. mesela bir yere gitmem gerekiyor napıp edip. akşama kadar 40 tane engel çıkıyor ve hepsini aşmam gerekiyor. ama bu beni azimli ve çıktığı noktadan lezzet alan birisi yaptı. artık bir şey önüme hazır gelince ilgimi çekmiyor biliyor musun? ben sanırım artık engel aşmaktan hoşlanıyorum. ve bizden daha zordaki insanlara bakınca, onlara göre de birçok şey bize hazır sunulmuş.
yani bunda dini sorgulatacak bir şey yok. aksine bu hayat imtihan. firavunun başı bile ağırmamış. bazen Allah bana dert vermediğinde tedirgin oluyorum o yüzden. kesinlikle Allah'a sıkı sıkı sarıl. ben isyana düştüm sen düşme valla çok utanıyorsun sonradan. Allah beni affetsin.
bu arada ben de müzik dinlemekten çok hoşlanmıyorum. mesela mutlu olmak için vapura atlarım karşıya geçer gezmeden geri gelirim bazen. denizi izlemek beni mutlu ediyor. veya yağmurda ıslanmak. veya bütün gün evde tembel tembel yayılıp güneşi izlemek. işim de çok yoğun, uzun saatli bir iş yorucu olmasa da. ama burada sıkıldım mı kalkıp temizlik yapıyorum camımın önüne çiçekler alıyorum, gelip oraya konan kuşlarla mutlu oluyorum. yani bizim elimizde aslında. düşününce mutlu olduğumuz zamanlar mutsuz anlarımızdan fazla. her şey için Allah'a şükretmemiz gerek
Aile baskıcı ya da rahat, dönüp baktığım zaman onlar yanımdaysa her zaman mutlu olurum ben.. Hele ki üniversite okuyorsun,burada kaç kişi okuyoruz beni okutmuyorlar diye konu açan. Kafanı öyle bir iki aylık adamlarla bulandırma derim. Öyle bir zaman gelecek ki boş yere üzülmüşüm diyeceksin. Lafı çok uzatmak istemem senden de iki yaş küçüğüm ama bence insan istedikten sonra herşeyle mutlu olur. Bu içinde bulunduğun durumu umarım çabucak atlatırsın...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
is bulsam iyi olackti ama 2 ay icn ne isi bakcm iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?