Bazi insanlar neden menfaatci ?

LoVe_GuL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
523
1
96
İsveç
Bu konuda oldukca dertliyim arkadaşlar Çevremde cok rastliyorum menfaati ugruna dostunu, kardeşini satan... Sen onun için hersey yaparsin ve gün gelir hiç düşunmeden siler seni yada kendi menfaati icin herşey yapar... Bu konuda heleki aileme çok büyuk haksizlik yapildi, babamin onca emegi boş, buna çok üzuluyorum inşallah öbür dünyada bunun bedelini kat be kat öderler hiç bi zaman karinlari doymasin onlarin... O kadar kiskanclar ki, bu insanlar ne ararsan var kari koca çok yalancilar kimseyi begenmezler, herkesi kücumserler ama kendilerini herkestten üstun görurler... 30 senedir babacigimin sirtindan beslendiler, oysa babami bile begenmezler kardeşleri o kadar şey yaptti ama yok akillanmiyacak babacim olan ise hep anneme oldu saolsun kadini yakinda delirttecekler :'( keşke babam annemin arkasinda olabilse sahip cikca Allahim elimden de beddua etmektten başka bişey gelmiyor... Gücum hic yok onlarla ugraşmakttan o kadar yüzssuz insanlarki, bazen bu dunyada olmak bile istemiyorum.... Her an diyorum keşke bi an önce dunyanin sonu gelsede kurtulsak.... babam kendi anne, babasini ve kardeşlerini annemden daha çok düşunur... Hic görmemişimdir annemin arkasini tutmasini, haklida olsa kadin, haksiz duruma düşttu...Neden Allahim neden haksiz insanlar hep hakli duruma düşerler, haklilar da haksiz olurlar... Bu nasil bir adaletsizlikttir hic anliyamiyacagim bunu??? İcimi hafifletmek için biseyler yazin kizlar aylardir bununla savaşiyorum, yakinda benide delirttecekler bu insanlar... Annem için coook üzuluyorum ona nasil yardimci olabilirim.... :'(

İnsanlar çok çıkarcı dediğin gibi ve menfaat için en yakını olduğunu sandığın kişi tarafından sırtından vurulabiliyor insan... Senin içini ne rahatlatır ne desem bilemedim ama acizane tavsiyem, insanlara çok güvenmemeye çalış, temkinli ol ve kendinden başkasından beklentiye girme...
Bu arada annenle babanı mı ayırdı birileri onu anlayamadım da?!

Son düzenleme:

Bu dert sadece sizin başınızda değil emin ol.

Sen boşver beddua etme
Beddua ya sormuşlar nereye diye geldiğim yere demiş.
Sen Allah'a havale et Rabbim bilir yapacağını.

menfaatci insanlardan uzak durmaktan başka çareniz yok..aramayın sormayın elinizden geldikce ilgilenmeyin..

aynen bende menfaatçi insanlardan nefret ederim..bende çok görüp sinirleniyorum..işi düşmeden aramaz sormaz yoklukları belli olmaz..işleri düşünce yalaka olurlar..2 yüzlülükte çabası tabi..tüküresim geliyor resmen ben öyle değilim ya tavrımı belli ettiriyorum bazen açıkçası iyi niyeti suistimal ediyolr ya..enayiyiz sanki resmen o muamele yani..of benim damarıma bastın tatlım ya..salal gitsin en iyisi..onlara onalr gibi davranınca anlıyorlr bunu biliyorum

Bu dert sadece sizin başınızda değil emin ol.

Sen boşver beddua etme
Beddua ya sormuşlar nereye diye geldiğim yere demiş.
Sen Allah'a havale et Rabbim bilir yapacağını.

Haklisiniz beddua etmektte iyi deyil dediginiz gibi dönup sahibini buluyor... Canimizi o kadar sikttilar ki bazen iştte elimde olmuyo.... Annemin üzulmesini hiç istemiyorum, kadin hasta oldu bunlarin yüzunden babami sucluyorum bazen bu olanlar yüzunden anneme sahib cikca, bütün bunlar olmiyacak... baktilarki sahibsiz bu yüzden güc buluyorlar....
Allaha havale ediyorum herkesi canimizi nasil yaktilarsa Allahim da onlarin canini bin kat yaksin.... Bizden uzak Allaha yakin olsunlar başkada bişey istemiyorum.....

menfaatci insanlardan uzak durmaktan başka çareniz yok..aramayın sormayın elinizden geldikce ilgilenmeyin..

Ne kadar uzak dursaktta yine yapiyorlar yapacaklarini huzurumuzu bozmakttan ellerinden geleni yapiyorllar... Allah bunlari onlarin yanina birakmasin inşallah... Kardeş gibi yaşamak varken bu kiskanclik, fesatlik niye ????

Aynen canim bende nefret ediyorum menfaatci insanlardan hemde çok.... İnsanlari enayi yerine koymalarindan... İşleri düşunce arar sorarlar, insanlari nasilda cocuk gibi kullaniyorlar.... Allahim bu tür kötu niyetlu insanlardan korusun... Ben onlarin bana davrandiklari gibi davranamiyorum yapamiyorum, insanlara karşi cok iyi niyetliyim, kiramiyorum kimseyi.... Takmiyim diyorum kafaya ama bu seferde annem kafaya takip üzulüyor onun için çok üzuluyorum....

bende tam bugün böyle bi konuyu açmayı düşünüyodum benden önce davrandın kardeşim.bıktım menfaat dünyasından.iyilik yaptığım herkesten kazığıı yedim.ben artık onlara değil kendime kabahat buluyorum.ben çok enayiyim

Üzulme canim kabahati kendin de deyil, onlarda ara onlari insan yerine koyup, deger verdigin için kendileri utansinlar insanlik neymiş ögrensinler... Bu konuyu acmak bugune kismet oldu bana aslinda aylar önce acacakttim, bazi şeyleri icime sindiremedim bu arada kendine enayi deme, onlar enayi aslinda senin gibi birini kaybettikleri için

bazı insanlar mı? insanların hemen hemen hepsi menfaatçi

bazı insanlar mı? insanların hemen hemen hepsi menfaatçi

Bence hepsi demeyelim arkadaşim bence kendini bilmez, insanlikttan nasibi almamiş kişiler bunlar.... Dürüst calişkan, ekmegini taşttan cikaran, insan evladi olan bunlari yapmaz... Bi karincaya bile zarar vermektten korkar... ama ben bu insanlara insan evladi diyemiyorum, çunku insanlik nedir bilmiyorlar, herkesi kücumser modundalar sanki büyuk daglari bunlar yaratmişlar... Çocuklarini bir överlerde överler, çocuklarda öyle herkesi hor göruyorar.... Daha bu çocuklar büyuyune, kücugunue bile saygisi yok...

Herkes çıkarcı .
Emin ol bizde uğraşıyoruz bunlarla .
Babam hala akıllanmadı annem hala merhametine yenik düşüyor.

eminim başkalarıda bizim hakkımızda aynı şeyi düşünüyorlardır.art niyetli olan zaten belli..merhametten maraz doğuyor valla.bende bıktım..tmm bende onlar gibi olayım diyorum merhamtime geliyor yine iyi yanım ağır basıyor salaklaşıyorm öyle .enayinin önde gideniyim bendee doymuyrm yediğim kazıklara alışkanlık hehehe

haklsıın iyi niyetimin son kullanma tarihide geçt izaten arık adamına göre davaranıcam..tşkrlr gaza geldim :)

haklsıın iyi niyetimin son kullanma tarihide geçt izaten arık adamına göre davaranıcam..tşkrlr gaza geldim :)

Bişey deyil tatlim, bende şu son gunlerde yaşadigim bazi şeylerden dolayi, anladimki bu devirde kimseye guven olmadigini, herkes menfaati ugruruna bi yerlere gelme çabasinda ve hiç acimadan sirtindan bicaklayabiliyorlar... Hakkimda kim ne düşunurse düsun elbet bu dunyanin öteki tarafida var... Allaha yakin benden uzak olsunlar o kadar...

Karaktersiz olduklarından menfaatciler... böyle insanlar da bence değişmedikleri sürece ( ki bu çok zordur onlar için ) hep yalnız kalmaya mahkumlar ve hayatta hiçbir zaman istenmez ve hep dışlanırlar... hani iyi gün dostu vardır ya ben onu da menfaatcilikle bir tutuyorum aslnda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…