Bazı ogrencilerim okula gelmek istemiyormus:(

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.549
2.977
333
Ben anasınıfı ogretmeniyim. 2 buçuk yıl olacak haziranda göreve başlayalı. Ama galiba bazı şeyleri beceremiyorum. Sınıfimdaki 2 çocuk baştan beri zoraki geliyor okula. Biri cok istekliydi basta sonra hevesi geçti. Digeri ise bastan beri sikiliyordu. Bu normal bir durum mu yoksa bende bir sorun mu var? Elimdeki gunluk planı uyguluyorum bunun dışında günlük planı yetersiz bulursam kendim bişeyler ekliyorum mutlaka. Gelmeye istekli ogrencilerim de var. Ama o iki anneden bunları duyunca kendimi çok kötü hissediyorum. Nasıl daha iyi bir öğretmen olabilirim sizce?

yahu siz niye ciddiye alıyorsunuz bunu
kendinize haksızlık yapmayın
elinizden gelen en iyisi olmaya çalışın ama iki veli gelip bunu sizden bahane etmesine izin vermeyin
arkadaşları da var sonuçta okulda çocukların
öğretmen kötü diye okula gelmemek ne bileyim saçma geldi
ki belliki önemseyen birisiniz öğrencileri sınıfı..

O 2 öğrenci dışında kaç öğrenci var? Onların böyle bir problemi var mı bence ona bak.
Tabi ki kendini sürekli geliştirmen lazım işin bunu gerektiriyor. Tecrübesiz de olabilirsin. Ama sadece 2 velinin lafıyla komplekse girme.
Benim tanıdığım 2 kadının çocukları da okula hiç bir şekilde gitmek istemezlerdi. Annelerine çok düşkünlerdi. Biri bir sezonda 3 okul değiştirdi. Her zaman öğretmenden değil yani öğrencinin anneye çok bağımlı olmasından.

Ben anasınıfı ogretmeniyim. 2 buçuk yıl olacak haziranda göreve başlayalı. Ama galiba bazı şeyleri beceremiyorum. Sınıfimdaki 2 çocuk baştan beri zoraki geliyor okula. Biri cok istekliydi basta sonra hevesi geçti. Digeri ise bastan beri sikiliyordu. Bu normal bir durum mu yoksa bende bir sorun mu var? Elimdeki gunluk planı uyguluyorum bunun dışında günlük planı yetersiz bulursam kendim bişeyler ekliyorum mutlaka. Gelmeye istekli ogrencilerim de var. Ama o iki anneden bunları duyunca kendimi çok kötü hissediyorum. Nasıl daha iyi bir öğretmen olabilirim sizce?

Farklı kademelerde çalışıyoruz ama ben kendini sorgulayan ve geliştirmek isteyen bir öğretmenin öğrencilerini iteceğini yani öğrencilerin isteksizliğinin sebebi olabileceğini düşünmüyorum.

Bu durumun birçok sebebi olabilir.

Maalesef artık çocuklar çok küçük yaşta tablet ve telefonla tanışıyorlar ve biz derslerimizi ne kadar renklendirsek de ilgilerini çekmede başarısız olabiliyoruz çünkü rakibimiz olan internet ve diğer tüm içerik sağlayıcılar bizden ve sunduğumuz kazanımlardan daha cazip.

Bir de evde öğretmenle rekabet eden veli varsa, çocuğun tembellik ve ilgisizliğine okul ve öğretmen kaynaklı sebepler buluyor ve çocuğunu dünyanın en özel ve zeki varlığı sanıyor ve onu da bu sanrıyla yükseltiyorsa öğretmenin çabasının sonuçsuz kalması kaçınılmaz oluyor.

Kendinize dışarıdan bakın ya da gerçekten güvendiğiniz bir meslektaşınızdan sizi değerlendirmesini isteyin ama bundan on yıl önceki okula ve büyüklerine koşulsuz saygı ve bağlılık duyan öğrenci profilinin kalmadığını unutmayın, her olumsuzlukta da okları kendinize çevirmeyin, bir sınıfta sadece iki öğrencinin isteksizliğini sizin yetersizliğiniz olarak yorumlamak -bu kadar dersten caydırıcı varken- acımasız ve yersiz olur.

Genele bakıp yorum yapmalı, benim öğrencilerim normalde bana çok düşkündür.
Hastayken bile okula gitcem bana ne diye tutturuyormuş çoğu, velilerimin söylemi bu.

Gel gör ki 23 kişilik sınıfta ulaşamadığım 3 çocuk var.
Bunlar okula isteksiz geliyor. Çantasını bile omzundan dememle bırakıyor.
Son derse girerken takar çantasını hatta o derece.

Başından beri ne yapsam aşamadım.
Diğerlerinin vaktinden alıp bunlara annelerinin göstermediği ilgiyi bile gösteriyorum.
Olmayınca olmuyor işte.

Benim yetersizliğim mi?
Asla. Kendime haksızlık etmeyeceğim.

Aileden ve çocuktan kaynaklanıyor.
Vicdanım ölümüne rahat.

Siz de kendinize haksızlık etmeyin bence.

Kızım o yaşlardayken o kadar çok yaşadımki bu sorunu.hep bi heves başlar sonra gitmicem derdi.hiç takılma bunlara ilk değil son da olmayacak 11 yıldır ögretmenim bazıları mükemmel bazıları daha isteksizdir ama senin icin hepsi öğrencidir hepsini seversin.durum normal bence veli suclayıcı bir tavır içine girse bile üzülme

Köy okulundayim sinifimda 11 kişi var. Ne yapsam bilmiyorum. Okul Öncesi öğretmeni varsa ve bana ulasirsa sevinirim taktik almam lazım bol bol

Su yenı annelerde cocukları cok fecı koruyor ha.
Ben olsaydım, üç gün ağlar beşincide susar der hiç takmazdım.
Boyu gibi beynide küçük.
Gitmek istemiyorsa, evde yatmak kolay olduğundandır.
Düşünüp, analiz edip karar vermiyorlar ya...
Çok şımarıklar, çok.

Ana sınıfı ogretmenlerının ısı zor gercekten benımde kardesım tokının anaokuluna gıdıyor ogretmenlerı sureklı odev ,etkınlık verıyor oyun oynuyorlar eglenerek ogrenıyo asla annemden ayrı bıryere gıtmeyen cocuk sımdı hergun bugun okul var dımı dıye soruyo,annemde hergun bırsey ıstıyolar dıye sıkayet edıyo ,bende baska bır yerde tokıde oturuyorum buradakı komsularımda memnun olmadıklarını cocukların hergun oyun oynadıklarını etkınlık olmadıgını bırsey ogrnmedıklerını soyluyolar yanı sız etkınlık versenız sıkayet ederler vermezsenız ılgılenmıyo hep oyun oynatıyo derler.Bence sızden kaynaklı bırsey degıl uzulmeyın okulun bıtmesıne surda ne kaldı 2ay daha ıdare edıverın.

Bizim öğretmen sınıfında olan 3-4 öğrenciye ulaştı onlarda isteksizdi hatta çocuğun biri sınıftan kaçıyordu
Çözdüm artık onları sorunlarımız kalmadı Dedi
Ama Nasıl çözdü bilmiyorum onlara farklı davrandı onu biliyorum rehberlik öğretmeni ile birlikte hareket ediyorlardı
O 2 çocuk sınıf yüzdesinde önemli olmayabilir ama 2 çocuk insan olarak çok önemli
Oyüzden çabanızı taktir ediyorum inşallah onların kalbine de ulaşırsınız

Konu sahibi arkadaşım bende köyde anaokulu öğretmeniyim. Çok yoğun bir programım var. Sene başında hiçbiri okula gelmek istemiyordu şu an sadece ikisi istemiyor ve bu başarıdır diyorum. Bu ikisinden biri sürekli küfür kavga davranşları sergiliyor ve ben bu konularla ilgili onlarca etkinlik yapmama rağmen. Bende bu çocuk için sen gbi düşünmştm ta ki çocukla birebir görüşüp ailesiyle ilgili bilgi alana kdr. Çocuk ztn babadan dayak ve küfür gördüğü için ve rol model olark malesef babayı seçtiği için durum bu. Diceğim o ki sorun bizde değil tbi kendimizi eleştiriyorz ama okulöncesinde aile katılımı belkemiğidir

Ben bulunduğum köyde birçok şey yaptım okulu değştrdim binayı taşıdım yardım topladm. Aile katılımını sağlamak için kapı kapı dolaştım ve sonuç Allah a şükür çok verimli. Ama bazı insanlar değişmiyor malesef istersek ortadan ikiye çatlayalm.

Canim bunu dert edinmen bile senin ilgili bir ogretmen oldugunu gosterir. Neden sikildiklarini sor, nasil gelistirebilecegini dusun ama kendinde sorun arama

Kendinizde sorun aramasaydiniz ozaman bu ihtimal insanin aklina düsebilirdi. Ama eminim elinizden gelen cogu seyi yapiyorsunuz ve yapacaksiniz. Aileleri ile konusun onlara sorun sebeplerini..

Su yenı annelerde cocukları cok fecı koruyor ha.
Ben olsaydım, üç gün ağlar beşincide susar der hiç takmazdım.
Boyu gibi beynide küçük.
Gitmek istemiyorsa, evde yatmak kolay olduğundandır.
Düşünüp, analiz edip karar vermiyorlar ya...
Çok şımarıklar, çok.
mesela bana gelip diyo ki çocuk bugün okula gelmek istemedi. Ya bi günaydın hocam nasılsın falan de di mi :) Diyorum bunun altında onlarca neden yatıyor olabilir. Dün arkadşyla kavga etmiştir küsmüştr arkadşnn bi davranışına darılmştr ya da dün geç yatp uykusunu alamamştr. Bu şekilde uzun uzun anlatnca kısa bi sessizliğin ardından vedalaşıyoruz

Back
X