Bazı ogrencilerim okula gelmek istemiyormus:(

Ozellikle bu yaş grubunda cocuklar bence cok degisken olur.. Cunku kontrol olayi yok.. Sıkılgan olabilir uyumsuz olabilir gecimsiz vs vs.. Her cocugun hareketini uzerinize alinir veya kendinizde suc ararsaniz bu meslegi yapamazsiniz.. Yillarin bana ogrettigi budur.. Allah a sukur simdi daha rahatim.. Rahat olun.. Isinizi Allah in izniyle iyi yapmaya cabaliyorsaniz ve vicdaniniz rahatsa üzülmeyin.. Herkesin sizden ayni ölçüde memnun olmasi imkansiz..

Sizde mi anasınıfı ogretmenisiniz?

Çocuktan kaynaklıdır , benim sınıfta 25 tane var , hasta olsalar bile ağlaya ağlaya geliyorlar , ama bir tane var arada tutuyo damarı , gitmmicem, istemiyorum falan ..tatlım niye gelmek istemiyorsun bişey mi oldu diye sordum , Can'ım istemiyo Dedi, sırf şımarıklıktan başka bişey değil
25i ile nasıl başa çıkıyorsunuz vallahi Tebrikler :)
Gerci sınıf kalabalık olsa daha mı az sikilirlar diye de düşünüyorum bazen

bende de oldu
en büyük sebep ne biliyor musunuz
annenin çocuğuna dayanamaması ağlamayıp gitmek istemezse bugünde gitmeyip yanımda otursun demesi
özellikle takip ediyordum bugün okula gitmek istemedi deyince çocuğun ya çok sevdiği kuzeni eve geliyor ya o gün misafir var evde kalabalık var gelmek istemiyor mesela
ayrıca çocuğu küçük yaşta tablete bilgisayara alıştırılanlar var evde onla oynamak istiyor
çocuğunun yanında öğretmeni suçlarcasına konuşması çocuğun bunu duyması
neyse
elbette kendinizi sorgulayın programınızı inceleyin ama iki veli bunu söylüyor diye kendine güveninizi kaybetmeyin

Çok iyi tesbit etmişsiniz. Ben de tv ve bilgisayar kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Ayrıca aile anasınıfı ve benim hakkımda ileri geri konuşuyor ise bu da etkendir.

neyiseda neyiseda sınıfımda 20 çocuğum var. Sabah karşılamadan sonra 45 dk 1 saat merkzlere dağılıp serbest oynuyorlar. Daha snra beslenmeye geçiyoruz beslenme yarım saat kdr süryor. Etkinliklere hazırlığımı bazen bi gün önceden bazen sabah yapıyorum senin gbi :) malesef mola veremiyorum yardımcı abla vs gbi bi alternatfmz yok çünkü. Sürekli onlarlayım yalnız bırakamıyorum. Yemeğimi onlarla beraber sabah beslenmesinde yiyorum. Sonrasında 3.5 saat yemek yemiyorm ki hamileym ahh o kdr çok acıkıyorm ve zorlanıyorm ki :) farklı çocuk yayınevinin programlarını kullanıyorm ama programda çocuklarıma uymayan etkinlikler oluyor değiştiriyorum onları. Bahçeye etkinlk dışında çıkarmıyorm serbest olarak. Çünkü parkımz yok :( Ya hareket etkinliği ya da fen etkinliği için çıkıyorz onda da sürekli yanlarındaym. Canım ben biraz pinpiriklym yalnız bırakamıyorm hiç wc ye bile her gün çıkmıyorm. Görünmz kaza olur başlarına bşy gelir tedirginliğim var.

Valla ben dayanamıyorum çıkıyorum. Gerçi son bir aydır başladım çıkmaya. Onun öncesinde biz de hep beraberdik. Peki 1 saat serbest etkinlik sikmiyor mu onları?

Sıkmıyor 1 saat az bile geliyor onlara. Birlikte oyun kuruyorlar kızlar evcilik oynuyo mesela hep beraber :) bu çok iyi oluyor oyun kurmadıklarında dğıtp şımarıyorlar çünkü. Şükür çok alıştılar birbirlerne. Çünkü benim stajda en çok zorlandğm konu şu oyun saatinde oyun kurmamalarıydı dağınık oynarken çok dağıtıyorlar ve şımarıyorlar çocuklar.

mesela bana gelip diyo ki çocuk bugün okula gelmek istemedi. Ya bi günaydın hocam nasılsın falan de di mi :) Diyorum bunun altında onlarca neden yatıyor olabilir. Dün arkadşyla kavga etmiştir küsmüştr arkadşnn bi davranışına darılmştr ya da dün geç yatp uykusunu alamamştr. Bu şekilde uzun uzun anlatnca kısa bi sessizliğin ardından vedalaşıyoruz

köy okullarında öğretmenlik sanıldığından çok zor muhattabın olan insanların birçoğu anlamıyor seni zaten ömrü öyle gelmiş geçmiş.ben geçen gün bi öğrencimin velisine çok sinirli son günlerde konuşmaya çalıştığımda da inatlaşıyor dün de şöyle bi olay oldu evde de böyle mi falan diye konuştum hani bi sorun mu var anlamaya çalışıyordum.aman şurda 2 ay kaldı idare ediver diye tersledi bi hafta surat yaptı arkamdan bişeyler söylemiş.kaç gün içim içimi yedi ama onun umrunda değil maalesef

A Abeona köyde de şehirde de ayrı şehirde de o kafalardan o kdr fazla var ki. Köyde tbi okul öncesi eğitimin algılanması daha da zor oluyor. Köyde bi sene öğretmenin ömründen 5 sene alıyor :)

Bu olayın seninle alakası yok çünkü benim kızımda anasınıfına giderken feryat figan ağlardı öğretmeni sevmediği için değil benden ayrılmak istemediği için.
2 Ay kızımla gidip geldim okula ilk başlarda sınıfta sonra sınıfın kapısında sonra okulun kapısında bekleye bekleye zamanla alıştı okula gidip gelmeye yani diyeceğim o ki sorun sen değilsin çocukların annelerinden ayrılmak istememeleri boşuna canını sıkma.

Ben de öğretmenim (ingilizce). Bir öğretmen arkadaşımın oğlu anasınıfına gitmek istemiyor. Burda anasınıfı öğretmeninin yapacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Her bireyin zevki ve ihtiyaçları nasıl farklıysa her çocuğun da sevdiği ve sevmediği şeyler farklıdır. Çocuk okula gelip oyun oynamaktan veya etkinlik yapmaktan hoşlanmıyor demek ki. Diğer öğrencilerle sorun yaşamıyorsan 2 çocuk için kendini üzmene gerek yok. Ayrıca veliler de bazen mükemmeli bekliyorlar belki de çocuklar değil de velilerden kaynaklı bir sorundur. Malesef veliler öğretmen eğitimine çok fazla dahil olmak istiyorlar. Bazen gerçekten gelip " madem çok biliyorsun sen gel sen öğret" diyesim geliyor. Onları fazla takmayacaksın canım. Ben de böyle diyorum ama ben de biraz takıntılıyım bu konuda. Böyle sorunları çok yaşayacaksın. Alışacaksın merak etme. Gülüp geçeceksin sonra :D komik gelmeye başlayacak

Ben anasınıfı ogretmeniyim. 2 buçuk yıl olacak haziranda göreve başlayalı. Ama galiba bazı şeyleri beceremiyorum. Sınıfimdaki 2 çocuk baştan beri zoraki geliyor okula. Biri cok istekliydi basta sonra hevesi geçti. Digeri ise bastan beri sikiliyordu. Bu normal bir durum mu yoksa bende bir sorun mu var? Elimdeki gunluk planı uyguluyorum bunun dışında günlük planı yetersiz bulursam kendim bişeyler ekliyorum mutlaka. Gelmeye istekli ogrencilerim de var. Ama o iki anneden bunları duyunca kendimi çok kötü hissediyorum. Nasıl daha iyi bir öğretmen olabilirim sizce?
Aman ne dert ediyorsun bazı çocuklar okul için hazır olmuyorlar .benim oğlunda ilkokula başladığında okula gitmeyi hiç istemiyordu.öğretmeni çok iyi bir öğretmendi.sorun benim oğlumun bana ve eve aşırı bağlı olmasındandı.takma kafana yaa sen eğitimcisin ne öğrenciler görürsün meslek hayatın boyunca.

Back
X