- 18 Aralık 2009
- 6.552
- 8.044
- 773
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Canımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
Bunun meslekle alakası yok, bence kişisel. Bazı insanlar üstlerine pek de vazife olmayan konularda pek meraklı olurlar.
Yine de olumlu bir açıdan bakacak olursak, sınıfın sosyo-ekonomik düzeyini test ediyor olabilir. Sınıfın ihtiyaçları için ortalama ne kadar yardım toplanabilir, kim ne gibi katkıda bulunabilir diye de düşünen öğretmenler var. Bu da devlet okullarında gerekli çünkü bakanlıktan alınan yardımların düzeyi belli. ama ihtiyaçlar hiç bitmez.
Sınıfa veli alınabilir gerekiyorsa ilk hafta ama bu teyze, dayı, hala da olabilir. Çocuğun kendine yakın hissettiği aile bireyi olursa, çocuk için çok zorlayıcı olmaz. Annesi babası olmayan bir çocuk, bu acıyı sadece sınıfta değil her yerde yaşıyordur zaten. Hayatın her alanında karşısına çıkacak bir konu bu.
Ben de bir öğretmenim şimdiye kadar çocuğun kendisi benim babam şöyle böyle demedikce hiç babasinin mesleğini merak da edip de sormadim benim sinifa girdiğimde sorum
Öğrenci tanima fişleri var evdeki bir büyük bunlari doldurabilir
Sınıfa velileri almayı sevmem, hatta koridorda bile veli görmek istemiyorum derim.
Böyle çıkışıyorum diye de bana kızan veliler vardır biliyor musun?
Velilere yaranmak da zor yani..
Bir de hemen olumsuz düşünmeyin derim ben de babasının mesleğini sorarım bazı çocuklara.
Öğrenci ayırmak için değil.. Durumları nasıl? Maddi sıkıntıları var mı bilmek ve gerektiğinde destek olmak için..
Bilmiş ve küstah öğretmen, doktor, mühendis veli yerine okumamış saygılı, emeğin bilincinde veli tercih ederim..
Küçücük bir çocuk için anne ve babasının eksik olması çok üzücü haklısınız evet ama inanın öğretmen ağzına almasa dikkat etse de boş. Bu gerçek onun karşısında bazen bir kitapta cümle olarak çıkar. '' Annesi Eda'yı öptü.'' diye mesela..
Bazen de okulda çocuklar '' Annemi isterim, babam gelmedi'' diyebiliyor.. Bazen değil çokça hatta.
B harfini öğretirken baba kelimesini verirken babası tarafından terkedilmiş kızımın hüzün gözlerine bakmaya çekindiğimi biliyorum ben. Ama mecburum öğretmeye o kelimeyi. Anlatabiliyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?