- 3 Ekim 2007
- 14.699
- 37.035
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
ama bunu sinif ortasinda sormak zorunda degildir. zaten doldurttugumuz rehberlik formlarindan da ogrenebiliyoruzBir ogretmen ogrencisinin herseyini bilmek zorundadir anne babasi ayni evde mi sag mi ne is yapar egitim seviyesi nedir cocuk okula nasil geliyor servislemi kim okuldan aliyor kardes sayisi kendine ait odasi var mi daha onceden gecirdigi bir rahatsizlik var mi surekli kullandigi ilac var mi daha bircok bilgi sinif veya rehber ogretmenin dosyasinda bulunmak zorundadir yoksa inanin biz kimsenin babasinin meslegini merak etmiyoruz rahatsiz oldugunuz konuya gelince baba meslegini sorunca ve babam yok cevabini alinca o yavrumuzun diger cocuklar tarafindan ezilmesi ve dalga gecilmesin
Canımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
Okullar acildi ogretmene linc girisimi sezonu da basladi.
Hepimize hayirli, ugurlu, huzurlu bir eğitim öğretim yili olsun insallah!
Kimse öğretmenleri linç etmeye çalışmıyor ki burada..Okullar acildi ogretmene linc girisimi sezonu da basladi.
Hepimize hayirli, ugurlu, huzurlu bir eğitim öğretim yili olsun insallah!
ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir
bir ogretmen olarak soyliyorum malesef var boyle hocalar ama cok sukur ki sayilari gittikce azaliyobu artık yok yani benim bildiğim kadarıyla yok. öğretmen boş bulunup sorarsa sorar belki...
öğrenci tanıma fişleri dağıtılır ilk haftalarda orda vardır işte annen baban sağ mı, evli mi, baban ne mezunu, annen ne mezunu, kaç kardeşsiniz... evin sobalı mı, kaloriferli mi ye kadar sorar da sorar. birebir soran bilmiyorum pek rastlamadım ben..
Öğretmenim alınmayın lütfen, bunlar yaşanmış kötü örnekler...
Ne iyi öğretmenlerimiz oldu bizim. Beni 5 yıl okutan bir öğretmenim vardı, müthiş bir insan kendisi hala fırsat buldukça ararım. Sınıfın yarısından fazlası üniversite mezunu ve iyi yerlerdeler. Facebooktan bulduk birbirimizi. Bize çok çok çok şey kattı bu hayatta..
Sebebi malum. Doktor hemsire ciksin ya da baska bir sey isi gorulsun diye soruyor. Cok cirkin gercekten.
Benim babam imalatciydi. pahali bi makine uretirdi. Direk ogretmen ya da mudur bize ondan bitane getirsin baban. Annem tembihlemisti babam insaat iscisi de diyodu. :) Cocuk akli iste onu diyince herkes birbirine bakip aaaaaaaa yapiyodu. Sonra siz fakir misiniz diyen kizlar :) kucuk cocuklar cok acimasiz gercekten. Ogretmenler o soruyu sorucak diye karnima agrilar giriyodu. Cunku dogruyu soylersem de ogretmen isterse agzima micilirdi.
Ille bilinmesi gerekiyorsa eve zarf icinde anket yollanir. Anne baba doldurur.
Ogretmenlerin resmi gorevlerinden biri de sendi sinifindaki veya rehber ogretmeni oldugu siniftaki tum ogrencilerin kisisel tum bilgilerini rehberlik dosyalarina kaydetmektir ogrencinin boyundan kilosundan anne baba meslegine olu mu sagmi birliktemi ayrimi kac kardes kendine ait odasi var mi gecirdigi hastalik veya surekli kullandigi bir ilac varmi vs vs bu bilgilerin hepsini kaydetmek zorundadir yoksa biz sizin babalarinizin mesleklerini cok da merak etmiuoruz ama zorunlu oldugu icin cocuktan saglikli bilgiCanımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
bir ogretmen olarak soyliyorum malesef var boyle hocalar ama cok sukur ki sayilari gittikce azaliyo
o zaman ögretmen merak ettiği yada bilmesine gerek olan soruları cocuklara verir evde aileleri ile doldururlar sonra ögretmene teslim ederler o da okur kimsede mahcup olmaz ..bir öğretmen olarak cevap hakkı doğmuştur sanırım:) arkadaşlar öncelikle öğrencilerin özel hayatına öğretmen burnunu sokamaz meselesi yanlış... yeri geldi mi afedersiniz altını bile biz temizliyoruz... çocuk altına yapsa okulda ve sen onu öylece eve göndersen,velisi okul basıo çocuğumla ilgilenilmedi diye,ama baba mesleği sorulunca vayyy efendim size ne demek adaletsizce bir tutum olur...
ayrıca bu tarz bilgileri bizden önce rehber öğretmen,sonra idare, yeri gelince de müfettiş istiyor... bunların dışında bir de şöyle bir mevzu var ki,sen çocuğun ekonomik durumunu,aile sağlık vs durumunu.çalışma odası var mı,kaç kardeşler vs bilirsen ona göre hareket edersin...mesela babası olmayan, evde tek erkek sayılan, yemeye ekmek bulamadığı için okul çıkışı çalışmak zorunda olan bi öğrencinin durmumunu bilirsen,normalde yapması gereken bi ödevi, görevi yapmadığında daha yerinde davranma imkanın olur....
ha ama ille de sınıfta mı öğrenmeli diyorsanız... maalesef öğretmenler de insan... ve bir öğretmenin lise öğretmeniyse mesela 400 öğrencisi oluyor... ve inanın bana 400 öğrencinin idareye gidip tek tek özel dosyasını isteseniz size hem vermezler_aynı zamanda müdür yardımcısı olduğum için bu konuda net konuşabiliorum,verilmez- hem de verseler de siz bunu kaç saatte incelersiniz de kaçı aklınızda kalır?
şimdi burada yine de herşeye rağmen eleştirenler de çıkacaktır ama inanın öğretmenler sandığınız gibi yatmıyor..tek işleri bu gibi düşünerek 5 saatini ayırıversin demeyin... evrak işleri o kadar çok ki...gereksiz de olsa zorunlu... ve zaman olmuyor..
normal bir çalışan herhangi bir meslek dalında Allah aşkına söyleyin..sabah gidip bilgisayarınızı açıp,çayınız yanınızda nette bi gezinti yapabilirsiniz... akşam 5e kadar da illa ki aralıksız çalışmazsınız.. ama bir öğretmen 8de derse girmek zorunda ve 8.40.a kadar boş kalma imkanı yok...o zaman dolu dolu geçirilecek... ve akşam 3.5 -4 e kadar bu böyle....
eve geldiğinizde de siz işyerinizde bilgisayarınızı bırakır eve gelirsiniz ama öğretmen 400 yazılı kağıdını sınıfta okuyamaz...evde okuyacak... sınav soruları da öyle sandığınız gibi 3 dakikada hazırlanmıo...ciddi anlamda 2 saatinizi alır... performans ödevleri de var ayda bir 400 sayfa okunacak... yıllık planları,zümreleri, kompozisyonları. toplantıları ve tutanakları.... yazsam bitmez yani....
bunlar hep akşam eve gidince yapılması gereken şeyler dostlar... elbette ki 2 dakikada sınav hazırlayıp, kağıtları kafasına göre ve vicdanını dinlemeden okuyup, maaşını beleşe alan öğretmenler de vardır ama biz bunu konuşmuyoruz değil mi çünkü her meslekte bu tarz insanlar var..
uzuuuuuuun lafın kısası : biz de insanız arkadaşlar...sandığınız gibi saat 12.de okuldan çıkıp tüm gün avm.lerde gezecek vaktimiz olmuo inanın
Bu bilgiler öğrencinin ozeliyle ilgilidir. Öğretmen isterse bunları internetten öğrenci sisteminden öğrenebilir zaten. Ayrıca öğrenciye herkesin icinde sormasi mesleki olarak etik değildir.
Siz cocuklari formdan ibaret gorebilirsinizama bunu sinif ortasinda sormak zorunda degildir. zaten doldurttugumuz rehberlik formlarindan da ogrenebiliyoruz
onları sisteme işleyen kişi öğretmendir zaten..herkes hangi sınıfın rehber öğretmeniyse o sınıfın öğrenci bilgilerini sisteme işler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?