Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

ama bunu sinif ortasinda sormak zorunda degildir. zaten doldurttugumuz rehberlik formlarindan da ogrenebiliyoruz

Okullar acildi ogretmene linc girisimi sezonu da basladi.
Hepimize hayirli, ugurlu, huzurlu bir eğitim öğretim yili olsun insallah!

Öğretmenim alınmayın lütfen, bunlar yaşanmış kötü örnekler...
Ne iyi öğretmenlerimiz oldu bizim. Beni 5 yıl okutan bir öğretmenim vardı, müthiş bir insan kendisi hala fırsat buldukça ararım. Sınıfın yarısından fazlası üniversite mezunu ve iyi yerlerdeler. Facebooktan bulduk birbirimizi. Bize çok çok çok şey kattı bu hayatta..

bu artık yok yani benim bildiğim kadarıyla yok. öğretmen boş bulunup sorarsa sorar belki...

öğrenci tanıma fişleri dağıtılır ilk haftalarda orda vardır işte annen baban sağ mı, evli mi, baban ne mezunu, annen ne mezunu, kaç kardeşsiniz... evin sobalı mı, kaloriferli mi ye kadar sorar da sorar. birebir soran bilmiyorum pek rastlamadım ben..

Okullar acildi ogretmene linc girisimi sezonu da basladi.
Hepimize hayirli, ugurlu, huzurlu bir eğitim öğretim yili olsun insallah!
Kimse öğretmenleri linç etmeye çalışmıyor ki burada..
Yaşanmış kötü örnekler var, yorumlarımı okursanız ben de kendi hikayemi anlattım.
Her iki tarafta biraz sağduyulu olmalı, sadece kendi perspektifinizden bakarsanız olayı tüm yönleriyle göremezsiniz..

Meslek sorma olayına bende karşıyım,mahçup olacak çocuklar vardır,mesela benim eşim özel bir şirkette çalışıyor fakat tam olarak bir mesleği yok,yani şirketin şubesinde 2 kişiler ve herişe bakıyorlar ,mal kabulden fatura kesmeye,banka işlerinden eft havaleye kadar ama işin bir tanımı yok,bana bile sorduklarında cevap veremiyorum ,şimdi kızma okulda sorsalar cevap veremez,benim arkadaşın oğluna sormuşlar ,çocuk marangoz diyememiş çürük tahta soyucusu demiş :)

ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir

bir öğretmen olarak cevap hakkı doğmuştur sanırım:) arkadaşlar öncelikle öğrencilerin özel hayatına öğretmen burnunu sokamaz meselesi yanlış... yeri geldi mi afedersiniz altını bile biz temizliyoruz... çocuk altına yapsa okulda ve sen onu öylece eve göndersen,velisi okul basıo çocuğumla ilgilenilmedi diye,ama baba mesleği sorulunca vayyy efendim size ne demek adaletsizce bir tutum olur...

ayrıca bu tarz bilgileri bizden önce rehber öğretmen,sonra idare, yeri gelince de müfettiş istiyor... bunların dışında bir de şöyle bir mevzu var ki,sen çocuğun ekonomik durumunu,aile sağlık vs durumunu.çalışma odası var mı,kaç kardeşler vs bilirsen ona göre hareket edersin...mesela babası olmayan, evde tek erkek sayılan, yemeye ekmek bulamadığı için okul çıkışı çalışmak zorunda olan bi öğrencinin durmumunu bilirsen,normalde yapması gereken bi ödevi, görevi yapmadığında daha yerinde davranma imkanın olur....

ha ama ille de sınıfta mı öğrenmeli diyorsanız... maalesef öğretmenler de insan... ve bir öğretmenin lise öğretmeniyse mesela 400 öğrencisi oluyor... ve inanın bana 400 öğrencinin idareye gidip tek tek özel dosyasını isteseniz size hem vermezler_aynı zamanda müdür yardımcısı olduğum için bu konuda net konuşabiliorum,verilmez- hem de verseler de siz bunu kaç saatte incelersiniz de kaçı aklınızda kalır?

şimdi burada yine de herşeye rağmen eleştirenler de çıkacaktır ama inanın öğretmenler sandığınız gibi yatmıyor..tek işleri bu gibi düşünerek 5 saatini ayırıversin demeyin... evrak işleri o kadar çok ki...gereksiz de olsa zorunlu... ve zaman olmuyor..

normal bir çalışan herhangi bir meslek dalında Allah aşkına söyleyin..sabah gidip bilgisayarınızı açıp,çayınız yanınızda nette bi gezinti yapabilirsiniz... akşam 5e kadar da illa ki aralıksız çalışmazsınız.. ama bir öğretmen 8de derse girmek zorunda ve 8.40.a kadar boş kalma imkanı yok...o zaman dolu dolu geçirilecek... ve akşam 3.5 -4 e kadar bu böyle....

eve geldiğinizde de siz işyerinizde bilgisayarınızı bırakır eve gelirsiniz ama öğretmen 400 yazılı kağıdını sınıfta okuyamaz...evde okuyacak... sınav soruları da öyle sandığınız gibi 3 dakikada hazırlanmıo...ciddi anlamda 2 saatinizi alır... performans ödevleri de var ayda bir 400 sayfa okunacak... yıllık planları,zümreleri, kompozisyonları. toplantıları ve tutanakları.... yazsam bitmez yani....

bunlar hep akşam eve gidince yapılması gereken şeyler dostlar... elbette ki 2 dakikada sınav hazırlayıp, kağıtları kafasına göre ve vicdanını dinlemeden okuyup, maaşını beleşe alan öğretmenler de vardır ama biz bunu konuşmuyoruz değil mi çünkü her meslekte bu tarz insanlar var..

uzuuuuuuun lafın kısası : biz de insanız arkadaşlar...sandığınız gibi saat 12.de okuldan çıkıp tüm gün avm.lerde gezecek vaktimiz olmuo inanın

Gercekten rahatsiz edici bir durum bencede.kendi açımdan hic rahatsizlik duymamistim ama eskiler aklima gelince zor duruma dusen arkadasim aklima geldi.herkes babasinin meslegini bi guzel soyleyince sira bir arkadasimiza gelmisti ve utana sıkıla babam koyde çöpçü demisti.bütün sinif kahkahalarla acimadan gulmustu.ögretmenimizde toparlamaya calisip onlar cok guzel bir ucret aliyo isi maasi guzel diye toparlamaya calismisti ama ne mumkun.
Bunlari daha onceden dusunmeleri lazim.eger gercekten bilmek zorundalarsa, nasil olsa cocuk kullandigi bir ilac varsa ismini, hastaligini soyleyemeyecegine gore aileye sorulup veya form gonderilip meslegi ve baska ne bilinmek isteniyorsa bu sekilde ogrenilebilir.

Benim lisede aynı sınıfta olduğum kız belediye başkanının kızıydı. Hiçbir öğretmen daha önce onu tanımıyordu son 2 yılımızda geldi okula çünkü. O kız sınıfa geldiğinden beri benim hep 100 aldığım sözlülerimi düşürdüler ve ona iyi puan verdiler. Onun okul birincisi olması için ellerinden geleni yaptılar.(Hepsi değil tabi bazıları) Ki kız kendisi de senin derslerin daha iyi diye bana söylerdi ama o kız birinci oldu ve bu sayede ilk senesinde kazandı üniversiteyi. Asla unutmuyorum bunu ve hakkım haram olsun bunu yapan öğretmenlere.

bir ogretmen olarak soyliyorum malesef var boyle hocalar ama cok sukur ki sayilari gittikce azaliyo

Her ogretmen iyi degildir muhakkak.
Yani işinde iyi degildir.
ama ben hicbir meslektasimin bilerek öğrencisinin gururunu ayaklar altina alacagina inanmiyorum.
elestirilmek mesele değil de inanin su ülkede paspas edilmekten, yerden yere vurulmaktan ben sahsim adina cok yoruldum.
burda yapilan pek cok yorum hakaret iceriyor.
genellemeler yapiliyor.
inanin cok kirici.
Gerçekten hevesle yeni egitim donemine basladim, ama karsima bu tarz olaylar cikarsa diye simdiden ruhum daraldi.
Velinin de iyisi kotusu var, ama biz burda oturup onlarin dedikodusunu yapmiyoruz.
Ogretmene bicilen bu deger inanin reva degil.
Ben sadece üzüntumu dile getirmek istedim.

Bu hala yapılıyorsa bence de kötü bir durum. Ama artık öğrenci tanıma dosyaları var diye biliyorum. Sistem değişti anlayacağınız. Eskidenmiş o dediğiniz. Yapan varsa da kendi kişisel problemidir. Artık direk o öğretmene soracaksınız neden diye?

ay yok ya o kadar da değildir bilmiyorum var mıdır veliden bir beklenti içine giren ama yazdığınızı okurken ben utandım. ne bileyim o kadar da yoktur diyorum ben yine de. ona inanmak istiyorum. velim doktor olsa ne inşaat işçisi olsa ne yani düşününce.

ama bilmek gerekiyor çocuğun aile bilgilerini, sağlık durumunu vs özellikle rehber öğretmeni olduğumuz sınıfın. kardeş sayısından tutun da sürekli kullandığı ilaçlara geçirdiği ameliyatlara kadar sorulur öğrenci tanıma fişinde. e okul'da da vardır zaten ilkokul-ortaokuldan getirdiği bilgiler biz onlarda değişiklik varsa güncelleriz.

Ogretmenlerin resmi gorevlerinden biri de sendi sinifindaki veya rehber ogretmeni oldugu siniftaki tum ogrencilerin kisisel tum bilgilerini rehberlik dosyalarina kaydetmektir ogrencinin boyundan kilosundan anne baba meslegine olu mu sagmi birliktemi ayrimi kac kardes kendine ait odasi var mi gecirdigi hastalik veya surekli kullandigi bir ilac varmi vs vs bu bilgilerin hepsini kaydetmek zorundadir yoksa biz sizin babalarinizin mesleklerini cok da merak etmiuoruz ama zorunlu oldugu icin cocuktan saglikli bilgi

alamadigimiz durumlarda kendi tarifemiz uzrinden arayip gerei bgilere ulastigimiz da uyor tabi

bir ogretmen olarak soyliyorum malesef var boyle hocalar ama cok sukur ki sayilari gittikce azaliyo

eski nesildir belki bilemiyorum vardır dediğiniz gibi tek tük. nereli olduğunu bile sormam ben öğrencime iş memlekete etnik kökene kadar gidebilir çünkü. adı soyadı hangi okuldan geldi o kadar...

o zaman ögretmen merak ettiği yada bilmesine gerek olan soruları cocuklara verir evde aileleri ile doldururlar sonra ögretmene teslim ederler o da okur kimsede mahcup olmaz ..

bunun nirde yazın nerede tatil yaptınız? tatilde naptınız versiyonu var sanki herkes yazın tatil yapabiliyor .. yapamayan bunu söyleyemiyor falan .. bunlar asılması gereken konular

Bu bilgiler öğrencinin ozeliyle ilgilidir. Öğretmen isterse bunları internetten öğrenci sisteminden öğrenebilir zaten. Ayrıca öğrenciye herkesin icinde sormasi mesleki olarak etik değildir.

onları sisteme işleyen kişi öğretmendir zaten..herkes hangi sınıfın rehber öğretmeniyse o sınıfın öğrenci bilgilerini sisteme işler....

onları sisteme işleyen kişi öğretmendir zaten..herkes hangi sınıfın rehber öğretmeniyse o sınıfın öğrenci bilgilerini sisteme işler....

Biz de kayitlar yapilirken butun bilgiler idare tarafindan giriliyor. O yuzden oyle soyledim. Bazi okullarda ogretmenler de giriyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…