Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

öğrencilerin herkesin içinde ailelerinin mesleklerini söylemeleri bence doğru değil ilk okulda bize de sorarlardı çoğu kişi serbest meslek derdi.eğer gerekliyse bu konular aileyle görüşülebilir.

Bunlari rahatça veli toplantilarinda bile konusabilirsin. Niye lafi küçücük çoçuktan bekliyorsun? O çoçuk için ne travma olabilir. Kolay mi babanin çöpçü, kapici olmasi ve diger sinif arkadasin babasi mühendis olmasi?

Ayrica bir çoçugun ailesinin maddi durumu seni aslinda ilgilendirmiyor. Ancak baktin sorunlar var, ögrenci kitaplari alamiyor yada bir geziye katilamiyor, o zaman veli ile iletisime girersin. Yoksa sene basinda bir çoçugun maddi durumunu ölçmek ögretmene kalmamasi lazim.

Gayet iyi anlatmışsiniz ilköğretim seviyesinde içe kapanık olabiliyorlar

Ben de buna benzer şeyler yaşadım ama şu anda öğrencilerime bu tarz sorular sormak aklima bile gelmiyor öğrenci tanima fişlerinden ogretmenlerle yaptigimiz fikir alışverişlerinden veli ziyaretlerinden az çok fikir sahibi oluyoruz zaten öğrenci hakkinda çocuğu sinifta bu sorularla ezmenin bir mantığı yok

Babamı küçükken kaybettim ben, her yeni eğitim döneminin başında korkulu rüyam olurdu bu , çocukluk aklı işte arkadaşlarımın arasında babamı kaybettiğimi söylemek istemezdim.. Gider öğretmenin kulağına fısıldardım veya yalan söylerdim emekli diye...
Bir keresinde de müdür yardımcısı sınıfa girip babası ölmüş olan var mı? diye alenen sormuştu darüşşafaka başvurusu için, ilkten napsam diye düşünmüştüm, sonradan parmak kaldırmıştım, arkadaşlarımın bakışlarını hiç unutmuyorum... Hayır ne amaçla sorar ki bu öğretmenler ? Ellerine ne geçecek öğrendiklerinde ? Düşüncesizlikten başka bir şey değil, bir çocugun hayatında ne gibi travmalar yaratabilirler akıllarına bile gelmiyor... Ben çok çektim bu baban ne iş yapıyor? sorusundan.
Bir arkadaşıma da aynı şey olmuştu, babasını kaybettiğini söylemişti öğretmen sordugunda, daha sonra sınıftaki acımasız çocuklardan biri senin baban yokk senin baban yok diye kahkahalar atarak alay etmişti arkadaşımla.. ağlamaktan helak olmuştu kız... Çocuklar çok acımasız olabiliyorlar bazen...
Çok sonraları büyüdükçe idrak etmeye başladım.. Bu ayıp değil günah değil.. Babacığım hepimizin gideceği ebedi mekana biraz daha erken gitti sadece.. Bu acınacak bir durum değil... Ama çocuk aklı bunu idrak edemiyor işte.

Hiç bir öğrencime sormadım sormamda... kesinlikle haklısınız... benim için çocuk önemlidir ailesi değil.

Gözlerim doldu okurken
çocukken yaşanan bu duygular hiç bir zaman unutulmuyor gerçekten.. babanız nur içinde yatsın mekanı cennet olsun insallah..

Siz daha iyi bilirsiniz, doğrudan konunun içindesiniz. Öğrencinin maddi durumunu öğrenmek için, öğretmen velilerle ve öğrencilerle birebir de görüşebilir. Konu başlığında dediği gibi düşüncesizlik işte...

Gözlerim doldu okurken
çocukken yaşanan bu duygular hiç bir zaman unutulmuyor gerçekten.. babanız nur içinde yatsın mekanı cennet olsun insallah..
Çok teşekkür ederim, çok haklısınız hala içimde acıdır bu anılar, neyse ki insan büyüdükçe anlamlandırıyor her şeyi..

bir gun biri benim babam serbest meslek derse ogretmende serbest ama ne? diye sorsa o da topuga sikiyor harac kesiyor hacamat ediyor dese gorurum ben o ogretmeni...
bilmem inanirmisiniz kucukluk hayalimdi babam mafya olsa herkes bendrn korksa :)
birde benim akrabamin ogluna sormuslar ne is yapiyor diye ilk okulda.
babasi isportaciydi sutyen kilot satiyordu 7 yasindaki bu kucuk adam utanmis babam EKŞINMEN satiyor demis :)

Çocuklar gerçekten çok acımasız, bunu bilmeleri gerekir okul yönetimi ve öğretmenlerin. Buna göre bir tutum sergilenmeli okul içerisinde. Allah babanıza gani gani rahmet eylesin.

Bir ogretmen ogrencisinin herseyini bilmek zorundadir anne babasi ayni evde mi sag mi ne is yapar egitim seviyesi nedir cocuk okula nasil geliyor servislemi kim okuldan aliyor kardes sayisi kendine ait odasi var mi daha onceden gecirdigi bir rahatsizlik var mi surekli kullandigi ilac var mi daha bircok bilgi sinif veya rehber ogretmenin dosyasinda bulunmak zorundadir yoksa inanin biz kimsenin babasinin meslegini merak etmiyoruz rahatsiz oldugunuz konuya gelince baba meslegini sorunca ve babam yok cevabini alinca o yavrumuzun diger cocuklar tarafindan ezilmesi ve dalga gecilmesin

Sebebi malum. Doktor hemsire ciksin ya da baska bir sey isi gorulsun diye soruyor. Cok cirkin gercekten.

Benim babam imalatciydi. pahali bi makine uretirdi. Direk ogretmen ya da mudur bize ondan bitane getirsin baban. Annem tembihlemisti babam insaat iscisi de diyodu. :) Cocuk akli iste onu diyince herkes birbirine bakip aaaaaaaa yapiyodu. Sonra siz fakir misiniz diyen kizlar :) kucuk cocuklar cok acimasiz gercekten. Ogretmenler o soruyu sorucak diye karnima agrilar giriyodu. Cunku dogruyu soylersem de ogretmen isterse agzima micilirdi.

Ille bilinmesi gerekiyorsa eve zarf icinde anket yollanir. Anne baba doldurur.

Çocuklar gerçekten çok acımasız, bunu bilmeleri gerekir okul yönetimi ve öğretmenlerin. Buna göre bir tutum sergilenmeli okul içerisinde. Allah babanıza gani gani rahmet eylesin.
Çok teşekkür ederim sağ olun...
Evet çocuklara da kızamam empati duyguları gelişmediği için karşısındakine ne kadar zarar verdiğini bilmiyorlar ama öğretmenler boşuna okumuyor o kadar sene çocuk psikolojisinden anlamaları gerekli, böyle sorular sorulmamalı.

Bu istediğiniz bilgiler öğrencilere verilecek bir form aracılığı ile de gayet düzgün ve sistemli bir şekilde edinilebilir.
Bütün sınıfın ortasında anne-baba mesleğini sormak falan gerekmiyor.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz, çocuk psikolojisinden anlamayan eğitimci mi olur? Belki de bazı öğretmenlerde yılların vermiş olduğu bezginlik, umursamazlık da var. Bilemiyorum ama hepimiz biraz ucundan biraz derinden bu tür sorunları yaşamışız anladığım kadarıyla.

Haklısınız.. Bence kesinlikle karakterle alakalı bir durum bu.. Bazı öğretmenler gerçekten çok meraklı oluyorlar, bazıları sınıfta laf olsun diye soruyor.. Her ne sebeple olursa olsun bunlar çocukların muhattap olmayacağı türden sorular.. Herkesin bir yarası üzüntüsü var, böyle oldukça daha çok deşiliyor.

Çok öğrenmek istiyorsa öğretmen çocukla özel olarak konuşabilir o olmuyorsa çocuğun bilgilerinde her şey yazar illa sınıfta herkesin içinde sorulmasının hiçbir mantığı yok.Kimse de bunu savunmasın .

Bence soranlar veliye göre davranıyorlar öğrenciye. İyi bi meslek sahibiyse aman bu iyi velidir çocuğuna iyi davranayım mantığı. Benim bi velim vardı düşünün hergün altında son model arabasıyla bırakırdı çocuğunu okula. Büyük bi marketleri vardı. Bende ordan alşveriş yapıyorum. Bana bi gün olsun demedi çocuğumun durumu nasıl diye. Ama o markette manav bölümünde çalışan bi velim vardı. Her gittiğim de bi sıkıntı var mı hocam derdi. Elimizden ne geliyosa yapalım derdi. Bana gmre o veli her zaman daha üstündür. Ama ben öğrenci tanıma fişi dağıttığımda o çocuğm babasının mesleğine market müdürü yazdığını gördüm. Çocuk üzerinde böyle bi etkisi var malesef. Ve bazı koskoca insanlar bunu göremiyolar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…